ΧΑΝΟΥΜΕ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΑΟΖ, ΥΦΑΛΟΚΡΗΠΙΔΕΣ, ΤΑ ΑΥΓΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΣΧΑΛΙΑ! ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΗΠΑ: “ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΟΜΙΚΗ ΙΣΧΥ Ο ΧΑΡΤΗΣ ΤΗΣ ΣΕΒΙΛΛΗΣ” – Ο ΓΕΡΟΝΤΟΕΡΩΤΑΣ ΤΡΑΜΠ ΚΑΙ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ – ΕΤΟΙΜΟΣ ΓΙΑ ΝΕΟ “ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ” Ο ΚΟΥΛΗΣ

    Κοινοποίηση:
    poli simantiko

    Χωρίς νομική ισχύ είναι ο Χάρτης της Σεβίλλης, όπου καταγράφεται η σύνδεση ελληνικής και κυπριακής ΑΟΖ, υποστηρίζει σε δήλωσή της η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αγκυρα.

    Στη δήλωσή της η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αγκυρα τονίζει ότι «οι ΗΠΑ δεν πιστεύουν ότι ο Χάρτης της Σεβίλλης έχει νομική σημασία».

    Οπως αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση, η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αγκυρα, η χώρα δεν παίρνει θέση σε ζητήματα διαφορών θαλάσσιων συνόρων άλλων κρατών. Τονίζει, δε, ότι κατανοεί και πως ούτε η Ευρωπαϊκή Ενωση θεωρεί τον Χάρτη της Σεβίλλης νομικά δεσμευτικό έγγραφο. Τέλος, καλεί Ελλάδα και Τουρκία να ξεκινήσουν τις διερευνητικές επαφές όσο πιο σύντομα γίνεται, καθώς οι ΗΠΑ, όπως επισημαίνει η πρεσβεία στην Αγκυρα, στηρίζουν τον διάλογο και τη διαπραγμάτευση.
    Δείτε την ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό στο Τwitter της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Τουρκία

    Μάλιστα, η δήλωση αυτή αναπαρήχθη από πολλά τουρκικά ΜΜΕ («Hurriyet», «Yeni Safak» κ.α.) σε διθυραμβικούς τόνους.

    Μόνο ο Μητσοτάκης και ο Δένδιας έμειναν να πιστεύουν ότι οι Αμερικάνοι θα σταθούν στο πλευρό της Ελλάδας. Αντιθέτως, φαίνεται ότι σύντομα ο Πρωθυπουργός σαν άλλος Σημίτης θα χρειαστεί να ξαναευχαριστήσει τους Αμερικανούς έπειτα από κάποιο θερμό επεισόδιο που θα τελειώσει με ταπείνωση όπως στα Ίμια.

    Τι είναι ο Χάρτης της Σεβίλλης

    Ο Χάρτης της Σεβίλλης δημιουργήθηκε όταν η Ευρωπαϊκή Ενωση ζήτησε από το Πανεπιστήμιο της Σεβίλλης να απεικονίσει τις ΑΟΖ των ευρωπαϊκών κρατών με βάση το Δίκαιο της Θάλασσας του 1982. Συνηθίζεται να αποκαλείται και «Χάρτης της ΕΕ».

    Εκπονήθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 2000 και καταγράφεται η σύνδεση ελληνικής και κυπριακής ΑΟΖ. Δηλαδή, καθορίζονται τα μέγιστα όρια για την Ελλάδα και την Κύπρο, χρησιμοποιώντας την ακτή κάθε κατοικημένου ελληνικού νησιού -ανεξάρτητα από το μέγεθός του και την εγγύτητά του στις τουρκικές ακτές.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    29 Σχόλια

    1. ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΗΨΟΥΝ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΟΙ 300 ΑΕΡΓΟΙ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Η ΧΩΡΑ.

      ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ, ΑΛΗΤΕΣ, ΛΗΣΤΑΡΧΟΥΣ, ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΟΥΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΟΥΣ

      ΜΕΙΟΔΩΤΕΣ ΝΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ ΤΟΝ ΛΑΟ. Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΑΛΛΗΤΗΣ, ΟΥΤΕ

      ΛΗΣΤΑΡΧΟΣ, ΟΥΤΕ ΝΕΟΤΑΞΙΤΗΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΙΟΔΩΤΗΣ. ΚΑΙ ΟΙ 300

      ΕΙΣΤΕ Ο ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΟΡΩΝ. ΕΙΣΤΕ Η ΝΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ. ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΑΤΕ

      ΚΑΙ ΕΞΕΥΤΕΛΙΖΕΤΕ ΤΟΝ ΛΑΟ ΚΑΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ

      ΚΟΙΝΩΤΗΤΑΣ. ΕΙΣΤΕ Ο ΚΑΝΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ

      ΚΟΙΝΩΤΗΤΑΣ. Γ` ΑΥΤΟ ΚΑΙ Η ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ. Γ` ΑΥΤΟ ΚΑΙ Η

      ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΜΟΝΗ ΤΗΣ. ΓΙΑΤΙ? ΓΙΑ 300 ΜΙΣΘΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΣΤΕΡΗΜΑ ΤΟΥ

      ΕΞΑΘΛΙΟΜΕΝΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ. ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΘΑΝΑΤΙΚΗΣ ΠΟΙΝΗΣ. ΧΘΕΣ.

      ΑΝΤΙΝΕΟΤΑΞΙΤΗΣ

    2. Ενα μεγαλο γιδι εισαι εσυ πρωτα απο ολα, που βλεπεις μονο τις μ@λακιες του Μητσοτακη και ξεχνας το ξεπουλημα της Μακεδονιας απο τον Τσιπρα και οτι γεμισε την χωρα με λαθροισλαμιστες, οτι ανεχοταν τους αναρχοαπλυτους να κανουν…παρτυ καθε ΠαρασκευοΣαββατοΚυριακο στα Εξαρχεια και οχι μονο, οτι θα εσκιζε τα μνημονια και μας εφερε ενα τριτο κλπ , κλπ. Αντε παρατα μας ανοητε που θα μας πεις γιδια!!!!!! Για κατι τετοιους σαν και σενα εχει η Ελλαδα τα χαλια που εχει!!!!!!!!

    3. Δεν εχουμε πολιτικους ηγετες αλλα νταβατσιδες της Ελλαδος
      που ξεπουλουν οσο οσο την πατριδα για να τα οικονομησουν

    4. Ας το πει και η πρεσβεία στην Ελλάδα !!!
      Αν μπορεί!!! Και μετά βλέπουμε !!!

    5. Αναλόγως με το λαό και …..οι πολιτικοί που τον κυβερνουν !!!!! Μη μιλάτε καθόλου. Εσείς τους επιλέγετε και τους στέλνετε στη Βουλή. Τώρα τι ζητάτε????? Τα ρέστα σας????? ……άντε γεια!!!!

    6. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΥΠΟΓΡΑΨΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΣΚΕΛΟΣ ΤΟΥ EASTMED ΧΘΕΣ !!!!!!!!!

    7. ΚΥΡΙΩΣ Η ΜΕΡΚΕΛ ΘΕΛΕΙ ΣΥΝΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ !
      Ο ΚΟΥΛΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΣΚΕΛΟΣ ΤΟΥ EASTMED ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΞΑΝΑΕΝΟΧΛΗΣΟΥΝ ΠΟΤΕ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ! ΜΑΣ ΤΟ ΕΧΕΙ ΖΗΤΗΣΕΙ ΕΠΑΝΕΙΛΗΜΜΕΝΑ Ο ΤΡΑΜΠ !
      ΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΦΗΝΕΙ ΝΑ ΤΟ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΜΕ ?????
      Η ΜΕΡΚΕΛ ΠΡΟΦΑΝΩΣ !

    8. Oi ραγιάδες εμείς έχουμε μάθει να έχουμε πάντα ένα νταβατζή στο κεφάλι μας,είτε αυτός λέγεται ΗΠΑ .είτε Τουρκία,είτε ΕΕ. Είμαστε μαζόχες. Οπως και στα εσωτερικά της πατρίδας μας,ψηφιζουμε εις γνωσιν μας προδότες, ΒΡΗΚΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΜΥΑΛΟ ΚΟΥΚΟΥΤΣΙ.ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΟΜΙΚΗ ΙΣΧΥ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΛΕΕΙ Ο ΤΡΑΜΠ?

    9. Oi ραγιάδες εμείς έχουμε μάθει να έχουμε πάντα ένα νταβατζή στο κεφάλι μας,είτε αυτός λέγεται ΗΠΑ .είτε Τουρκία,είτε ΕΕ. Είμαστε μαζόχες. Οπως και στα εσωτερικά της πατρίδας μας,ψηφιζουμε εις γνωσιν μας προδότες, ΒΡΗΚΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΜΥΑΛΟ ΚΟΥΚΟΥΤΣΙ.

    10. Εξω απο Νατο, Εξω απο Ευρωπη χτες. Ειναι ξεκαθαρο οτι ο σκυλος γαβγιζει γιατι τον αφησαν ελευθερο

    11. Χάνουμε;;;;
      Δεν χάνουμε, τα έχουν δώσει από χρόνια πρίν απλά τώρα θέλουν να μας τα σερβίρουν με τρόπο.
      Όσο για τους αμερικανους ποιος μπορεί να τους έχει εμπιστοσύνη,αφού στο παρελθόν έχουν κάνει πολέμους και έχουν σκοτώσει κόσμο και κοσμακη, το λιγότερο 150.000.000 ανθρώπινες ψυχές, σύμφωνα με αναφορές.
      Εδώ δεν έχουμε εμπιστοσύνη σε ΟΛΟΥΣ τους δικούς μας πολιτικούς και θα έχουμε στον κάθε ξένο;;;;;

    12. Αυτή την στιγμή παίζετε το πιο βρώμικο παιχνίδι σε βάρος της Ελλάδας με σχεδιαστές τον Ερτογάν, τον Τράμπ, την Μέρκελ και τον Πούτιν. Είναι τόσο ξεκάθαρα τα πράγματα και διερωτάμαι πως δεν τα βλέπει η Ελληνική κυβέρνηση και διπλωματία.Ή τα βλέπει και κάνει ότι δεν τα βλέπει; Ή συμμετέχει κιόλας;
      Εμείς ασχολούμαστε με τους λαθρομετανάστες και τον κορονοιό και τα τηλεφωνήματα.Πολύ λίγοι για την περίσταση.

    13. Δεν πειράζει αν έχουμε big brother και gntm όλα καλά. Πόση αποχαυνωση πια οι νεογραικυλοι.

    14. Ο ΣΥΡΙΖΑ σας ενοχλούσε γίδια; Λουστείτε τώρα τους πατριδοκάπηλους της Δεξιάς! Σας έχουν φλομώσει στα παραμύθια…

      1. Όχι σύριζα, το κόμμα τών πακιστανών θα λές πού έδινε επιδόματα και χαρτιά γιά να τούς Ελληνοποιήσει και πού είχε αφήσει ανεξέλεγκτα τα τάγματα εφόδου τού σόρος(εξαρχείων) να κάνουνε ότι γουστάρουν.
        Εντάξει είπαμε να τα χώνουμε στόν κούλη αλλά μη μας λές και γιά τού φασίστες τής αριστεράς πού έλεγαν τα σκόπια Μακεδονία από τότε πού ήταν στό 3%.
        Η μαλακίες τού κούλη δέν αθωώνουν τούς προδότες λαθρολάγνους τού σύριζα ούτε στή βούλη δέν πρέπει να ξαναμπούνε.

    15. Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΟΤΕ ΔΕ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΤΗΣ….. ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΠΛΑΤΕΣ.
      ΠΑΝΤΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΤΗ ΣΠΡΩΧΕΙ…. ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΟ !
      ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΜΙΛΗΜΕΝΑ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΗΜΕΝΑ ΑΠ’ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΙΕΣ.
      ΤΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΝΕΟΕΛΛΗΝΑΡΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΒΕΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ
      ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΕΝΕΡΓΟΥΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ… ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

    16. …λαός αποβλακωνετε….
      ΤΩΡΑ ;
      ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΑΠΟΒΛΑΚΩΜΕΝΟΣ

      1. Διορθώθηκε σχεδόν αμέσως… δεν είμαστε ανορθογραφοι… κράτα την ουσία

    17. οι φιλοι μας οι αμερικανοι.. λενε δεν παιρνουν θεση.., αλλα τονιζουν οτι ο χαρτης της σεβιλης δεν εχει νομικη ισχυ…, δλδ οτι η ελλαδα δεν εχει κοινα θαλασια συνορα με την κυπρο.., οπως προβλεπει ο χαρτης της σεβιλης.. αν δεν αντιδρασει το ελληνικο υπουργειο εξωτερικων σε αυτην την αυθαιρετη δηλωση και ερμηνεια τους, τοτε παμε για μεγαλες παραχωρησεις… , η ευκαρια της ελλαδας να κερδισει οσο γινεται περισοτερο ειναι η στενη σχεση με την γαλλια, δεν πρεπει επι ουδενι να μειωθει ο ρολος της γαλλιας.. στην μεσογειο.. ειτε με εξοπλιστικα ειτε με πρωταγωνιστικο ρολο που θα της δωσουμε εμεις στις συνομιλιες που θα γινουν με την τουρκια.., οι αμερικανοι και οι γερμανοι ηδη ταχουν βρει με την τουρκια και μας εχουν πουλησει εκ των προτερων…και τις φρεγατες να παρουμε απο αμερικη αυτοι την τουρκια δεν θελουν να την χασουν..αρα να μην περιμενουμε συμπαρασταση… οι τουρκοι δεν θα χασουν τιποτα.. αφου θα εμεις μοιραστουμε τα δικα μας νερα…με αυτούς..και καλυτερα να μην τις παρουμε απο την αμερικη , αλλα απο γαλλια και ολλανδια και ρωσια ( κορβετες ) , γιατι τοτε θα μας υπολογιζουν περισσοτερο οι φιλοι μας οι αμερικανοι..

    18. Τα λέμε εδώ και ένα χρόνο. Ο Τσίπρας “πούλησε” την Μακεδονία και ήρθε ο Κούλης να τα αποτελειώσει όλα και να πουλήσει ολοκληρωτικά το μισό Αιγαίο. Οι δήθεν πατριώτες της ΝΔ που είναι χειρότεροι κ απτους Οικολόγους Πράσινους.

    19. “η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αγκυρα” λέει ότι θέλει γιατί ο πρέσβης τών ΗΠΑ είναι ένας πουλημένος φιλοτουρκος!!! … μήν τα υιοθετείτε γιατί τότε παίζετε το παιγνίδι τους

    20. ΝΤΑΞ’ ΤΩΡΑ! ΤΙ ΕΙΧΕΣ ΓΙΑΝΝΗ! ΤΙ ΕΙΧΑ ΠΑΝΤΑ! ΑΜΕΡΙΚΗ = Ε.Β.ΡΑΙΛΑ!
      ΑΥΤΟΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ, ΙΜΙΑ, ΣΚΟΠΙΑΝΟ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΙΓΑΙΟ! ΔΕΝ ΕΚΠΛΗΣΣΟΜΑΙ!

    21. Μπατε σκυλοι και αλεστε,
      ερμεο στα χερια των κορακων
      βρικανε πτωμα και ορμουν ολες οι υενες να το αφανισουν

    22. Εγώ θα το γράψω κι ας μην το ανεβάσετε….. τώρα πριν το σημείο μηδέν πρέπει οι ικανοι Στρατηγοί της χώρας να πάρουν “θέση” …. οδεύουμε σε μεγάλη πανωλεθρια ξεπουλάνε τη χώρα σύσσωμη η βουλή… δεν μιλάει κανείς κι ο λαός αποβλακωνετε

      1. τιποτα δεν θα γινει, η ελλαδα θα σκυψει θα δωσει και θα παρει οτι χειροτερ υπαρχει. τωρα ειναι αργα…… η ελλαδα ειναι ενα καμμενο χαρτι εδω και χρονια με τις ευλογιες των κατοικων της. φτττουυυυυυυυυυυυυ φτουυυυυυυυυυυυ ελληνικα βδελυγματα. οι πολιτικοι δεν φταινε. χωρις ελενχο …………………..οι μπλανκο επιταγες που διαχειριζονταν εδω και 10ετιες με την ανοχη των ψοφοφορων κατοικων εξαργυρώνονται τωρα……. φτουυυυυυυυυυυ φτοουυυυυυυυυυυυυυυυ

    Comments are closed.