“ΦΛΕΓΕΤΑΙ” Η ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ! ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ – ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΝΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΟΣΟΒΟ – ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΟΛΟΜΕΤΩΠΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΛΙΒΑΝΟ – ΚΑΚΟΣ ΧΑΜΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΕΣΗ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ

    Κοινοποίηση:
    Νέα εικόνα

    Όλο και περισσότερο ανησυχητική γίνεται η κατάσταση στη γειτονιά της Ελλάδα, καθώς μετά τις μεγάλες εντάσεις που υπάρχουν στο Κόσοβο, έγινε γνωστό ότι το Ισραήλ προετοιμάζεται για έναν ολοκληρωμένο πόλεμο με τη Χεζμπολάχ στο Λίβανο, σύμφωνα με επίσημα έγγραφα που διέρρευσαν στο διαδίκτυο.

    Τα έγγραφα που διέρρευσαν, τα οποία εστάλησαν από τις Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας (IDF) στα συμβούλια των βόρειων πόλεων και οικισμών, περιλαμβάνουν οδηγίες έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση που ξεσπάσει πόλεμος στο μέτωπο με τον Λίβανο.

    Στις 29 Μαΐου, οι IDF ξεκίνησαν μια μεγάλης κλίμακας άσκηση διάρκειας δύο εβδομάδων σε όλη τη χώρα, προσομοιώνοντας έναν πιθανό πολυμετωπικό πόλεμο.

    Στο πλαίσιο της άσκησης, η πολεμική αεροπορία θα πραγματοποιήσει προσομοιωμένα “στρατηγικά” πλήγματα βαθιά στο εχθρικό έδαφος σε ένα σενάριο ολοκληρωτικού πολέμου, ενώ το ναυτικό θα εκτελέσει εικονικές επιθετικές και αμυντικές ενέργειες.
    Οι IDF δήλωσαν ότι στρατεύματα από τον μόνιμο και τον εφεδρικό στρατό, από όλες σχεδόν τις μονάδες, θα συμμετάσχουν στην άσκηση με την κωδική ονομασία Firm Hand.

    Οι οδηγίες έκτακτης ανάγκης πιθανότατα διανεμήθηκαν ως μέρος της άσκησης.

    idf

    Εκτός ελέγχου το Κόσοβο – Σερβία

    Ανεξέλεγκτες διαστάσεις τείνει να προσλάβει η ένταση στο Κόσοβο, καθώς η Σερβία κατηγορεί πλέον την αλβανική διοίκηση της Πρίστινα ότι προσπαθεί να καταλάβει το βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου και τα Μετόχια.
    «Η κατάσταση ασφαλείας είναι εξαιρετικά δύσκολη λόγω των μονομερών, παράνομων και μη νομιμοποιημένων αποφάσεων της αλβανικής διοίκησης της Πρίστινα και κυρίως της προσπάθειας της να καταλάβει το βόρειο τμήμα του Κοσόβου και τα Μετόχια» ανέφερε σε δηλώσεις του ο υπουργός Άμυνας της Σερβίας, Milos Vucevic.

    Ο Vucevic υποστήριξε ότι ο Σέρβος πρόεδρος Aleksandar Vucic είχε προειδοποιήσει επανειλημμένα τη διεθνή και τη σερβική κοινότητα ότι οι μονομερείς ενέργειες της Πρίστινα μπορεί να οδηγήσουν στο χειρότερο δυνατό σενάριο.

    «Δυστυχώς, αυτό συνέβη» λέει ο Vucevic, ο οποίος κατηγορεί τον πρωθυπουργό του Κοσόβου (η Σερβία δεν έχει αναγνωρίσει τη Δημοκρατία του Κοσόβου), Albin Kurti ότι έχει επιλέξει έναν δρόμο που οδηγεί «στην κλιμάκωση, στις συγκρούσεις, στους τραυματισμούς, στους πυροβολισμούς και σε όλα όσα έχουμε δει έως σήμερα».

    Σημειώνεται πως η Σερβία έχει θέσει σε συναγερμό τις ένοπλες δυνάμεις της, τις οποίες έχει διατάξει να πλησιάσουν τα σύνορα με το Κοσσυφοπέδιο.

    Τόσο η Σερβία όσο και η διοίκηση του Κοσόβου δεν έχουν καταλήξει σε μια συμφωνία που να διασφαλίζει περισσότερη αυτονομία στους δήμους με σερβική πλειοψηφία στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο, κάτι που η σερβική πλευρά θέτει ως προϋπόθεση για τη συμμετοχή της στα θεσμικά όργανα της Πρίστινας.

    Σημειώνεται ότι οι δύο πλευρές διεξάγουν συνομιλίες εδώ και πάνω από 10 χρόνια, αλλά δεν έχουν καταφέρει να καταγράψουν κάποια αξιοσημείωτη πρόοδο.

    Η σερβική μειονότητα στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο αντιδρά στις προσπάθειες της Πρίστινα να επιβάλλει την εξουσία της και βρίσκεται πιο κοντά στο Βελιγράδι με αποτέλεσμα να προκύπτουν κάθε φορά εντάσεις και συγκρούσεις για μια σειρά από θέματα που αφορούν από την αστυνόμευση και τη λειτουργία των θεσμών μέχρι τις πινακίδες των αυτοκινήτων.

    Η ιστορία

    Το Κόσοβο αποτελούσε αυτόνομη περιοχή της Σερβίας, όταν ακόμα υπήρχε η ενιαία Γιουγκοσλαβία, διαθέτοντας έναν πλειοψηφικό αλβανικό πληθυσμό. Για αυτό άλλωστε και το αποσχιστικό κίνημα ήταν ισχυρό. Το 1999 με τους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ, οι σερβικές δυνάμεις αποχώρησαν από το Κόσοβο που θεωρούσαν ιστορικό έδαφος της, και εκεί εγκαταστάθηκε υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, η ειρηνευτική δύναμη της KFOR.

    Το 2008 ακολούθησε η αναγνώριση του Κοσόβου ως ανεξάρτητης Δημοκρατίας, κάτι που δεν αποδέχθηκε η Σερβία.
    Ωστόσο, στα βόρεια του Κοσόβου παρέμειναν συμπαγείς σερβικοί πληθυσμοί που αντιδρούσαν στην υπαγωγή τους στην Πρίστινα και που ήθελαν να εξακολουθήσουν να έχουν σχέσεις με το Βελιγράδι.

    Έκτοτε έγιναν αρκετές προσπάθειες για μια συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών που όλες όμως έπεσαν στο κενό.
    Μετά την ένταση του 2022 με τις πινακίδες των αυτοκινήτων, Γαλλία, Γερμανία και ΗΠΑ προσπάθησαν να πείσουν τις δύο πλευρές να αποδεχθούν μια ειρηνευτική συμφωνία, βάσει της οποίας η Σερβία δεν θα αναγνώριζε την ανεξαρτησία του Κοσόβου αλλά δεν θα την μπλόκαρε να μπει σε διεθνείς οργανισμούς.

    Ως αντάλλαγμα θα αναγνωριζόταν στους Σέρβους του Κοσόβου το δικαίωμα της αυτοκυβέρνησης.
    Η πρόταση όμως δεν έγινε δεκτή από τους Σέρβους αλλά ούτε και από τους Αλβανούς, οι οποίοι εκτίμησαν πως σε αυτό το σενάριο θα δημιουργούνταν μια κατάσταση ανάλογη με αυτή στη Βοσνία.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    6 Σχόλια

    1. Συνέχεια βλέπου σκατο αλβανούς να απασχολούν να εγκληματούν καιρος να δώσουμε ένα τέλος στους μπάσταρδους ζυλοφθόνουν οι οποίοι λένε πάντα..”γιατί νάχει ο ‘Ελληνας και όχι εμείς”

    2. Mπα εχουμε χωρα?? γιατι εγω νομιζω οτι ζω σε χωρο…………………………..

    3. ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΙ ΑΦΑΝΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΑΛΒΑΝΑ

    4. Kαι εσύ τι κάθεσαι και ακούς τους Τουρκαλβανούς και δεν ανταπαντάς; Διάβασε Ιστορία από που ήλθαν, διάβασε και τη δική μας ιστορική προέλευση και έχοντας ιστορικά πλέον στοιχεία , που θα τους παραθέτεις, θα το βουλώνουν.Αμάν πια με τους τηγανοκέφαλους. Δεν έχουν μακρά ιστορική προέλευση και νοιώθουν απίστευτο κόμπλεξ.

    5. Ακριβως,
      απελασεις ολων και φυλαξη των συνορων,
      ολων των συνορων,
      αντι να φυλαγουν μονο τα συορα των σπιτιων τους σε Εκαλη Χaλανδρι και Βουλιαγμενη.

    6. Μακάρι να φάνε παλούκι οι τουρκαλβανοί! Είναι χειρότεροι προπαγανδιστές και από τους βούλγαρους των σκοπίων, και σίγουρα πιο επικίνδυνοι γιατί το χαζό μας το κράτος επί του ψευτοπατριώτη Σαμαρά άνοιξε τα σύνορα και έβαλε κυριολεκτικά την μισή Αλβανία στην χώρα μας. Τολμάνε και λένε σε πολλούς Έλληνες μέσα στην Ελλάδα πως τα εδάφη και η ιστορία της Ελλάδας είναι αλβανικά τα οποία λέει τους τα κλέψαμε εμείς και λένε ψέματα πως εμείς ήρθαμε από την Αφρική!!! Μιλάμε για άλλο επίπεδο μαζικής ψυχασθένειας! Δυστυχώς το ΠΑΣΟΚ των Μνημονίων τους έβαλε στο ΝΑΤΟ και όπως φαίνεται η ΝΔ του Κούλη θα τους βάλει και στην ΕΕ ώστε να εγκαταστήσουν μόνιμα στην Ελλάδα μαζικό πληθυσμό και να μας δημιουργήσουν εθνικό πρόβλημα ιδιαίτερα αν εμφανιστεί κάποιο κίνημα αργότερα που θα καταστρέψει την ΕΕ.

    Comments are closed.