ΤΩΡΑ! ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ: ΟΛΟΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΜΑΧΗΣ – ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΔΥΝΑΜΗ ΔΕΛΤΑ

    Κοινοποίηση:
    ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΣΚΗΣΗ

    Αιφνιδιαστικά ενεργοποιήθηκε η “Δύναμη Δέλτα” με σκοπό την εκτέλεση άσκησης ανακατάληψης νήσου ελέγχοντας τα αντανακλαστικά της και προετοιμάζοντας την στρατιωτική «μηχανή» της χώρας για αυτά που έρχονται και ίσως πολύ σύντομα…

    Παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες πλωτά και εναέρια μέσα με άνδρες Ειδικών Επιχειρήσεων κινήθηκαν με ταχύτητα και ακρίβεια μέσα στους προβλεπόμενους χρόνους αντίδρασης εκτελώντας άμεσα τη διαταγή ανακατάληψης μικρής ακατοίκητης νήσου στην “καρδιά” του Αιγαίου.

    Άλλωστε ο καιρός δεν θα πρέπει να επηρεάζει τις ΕΔ στις εκπαιδευτικές της δραστηριότητες καθώς εάν συμβεί κάποιο «θερμό» επεισόδιο οι Τούρκοι θα επιλέξουν τον χρόνο και τον χώρο (κακώς βέβαια καθώς η Ελλάδα είναι αυτή που θα έπρεπε να είναι έτοιμη για ένα πρώτο πλήγμα αφού διαθέτει σαφώς λιγότερες εφεδρείες από την Τουρκία).

    Το σενάριο της άσκησης προέβλεπε, την αποβίβαση εχθρικών τμημάτων σε μικρό νησί του Κεντρικού Αιγαίου.

    Φρεγάτες και πυραυλάκατοι, επιθετικά ελικόπτερα Apache, μαχητικά F-16, ελικόπτερα Chinook με τμήματα της Ζ ΜΑΚ από την Διακλαδική Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων, έλαβαν διαταγή ανακατάληψης εθνικού εδάφους.

    Η πιο ισχυρή Διακλαδική Δύναμη Επιχειρήσεων των ΕΔ εκτέλεσε την άσκηση χθες τα χαράματα με απόλυτη επιτυχία και έως νωρίς το απόγευμα όλες οι δυνάμεις είχαν επιστρέψει πίσω στις βάσεις τους.

    Η “Δύναμη Δέλτα” αποτελεί Διακλαδική Δύναμη ειδικής σύνθεσης με συγκεκριμένη δομή και μέσα που αποσπώνται από μονάδες επιφανείας του Αρχηγείου Στόλου, μαχητικά του ΑΤΑ, ελικόπτερα της Αεροπορίας Στρατού και τμήματα Ειδικών Επιχειρήσεων/Ειδικών Δυνάμεων.

    Τόσο η δομή όσο και η δύναμή της μεταβάλλονται ανάλογα με τις τακτικές απαιτήσεις της επιχείρησης όπως κρίνει το ΓΕΕΘΑ στο οποίο υπάγεται απευθείας.

    Στη “Δύναμη Δέλτα” ανήκουν:

    Η Ζ ΜΑΚ (Μοίρα Αμφίβιων Καταδρομών)η οποία ιδρύθηκε αμέσως μετά την κρίση των Ιμίων. Βασική αποστολή της είναι η ανακατάληψη βραχονησίδων και μικρών νήσων.

    Το ΕΤΑ (Ειδικό Τμήμα Αλεξιπτωτιστών)το οποίο αποτελεί την αφρόκρεμα των ειδικών δυνάμεων. Αποστολή του μεταξύ άλλων είναι η συλλογή πληροφορίων και αναγνώριση μέσα σε εχθρικό έδαφος.

    Η ΜΥΚ (Μονάδα Υποβρυχίων Καταστροφών) οι περιβόητοι ΟΎΚαδες άριστα εκπαιδευμένοι στις καταστροφές και στην αναγνώριση ακτών.

    Η 31 ΜΕΕΔ(Μοίρα Επιχειρήσεων Έρευνας – Διάσωσης) με υψηλή εκπαίδευση σε αποστολές διάσωσης ιπτάμενων αλλά και κρούσης σε εχθρικό έδαφος.

    Επιπλέον η “Δύναμη Δέλτα” μπορεί να ενισχυθεί αν απαιτηθεί από Πεζοναύτες,Καταδρομείς και Αλεξιπτωτιστές.

    Και οι τρεις Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων εξαντλούν κάθε δυνατότητα εκπαίδευσης δίνοντας έμφαση σε ρεαλιστικά επιχειρησιακά σενάρια. Οι ασκήσεις επικεντρώνονται στην άμεση αντιμετώπιση εχθρικής ενέργειας και μάλιστα όταν το στοιχείο του αιφνιδιασμού ανήκει στην αντίπαλη δύναμη.

    Στόχος σε κάθε κάθε εκπαιδευτική δραστηριότητα είναι η συμμετοχή και των τριών κλάδων στο μέτρο του δυνατού. Για την διεξαγωγή διακλαδικών επιχειρήσεων στην υψηλής δυσκολίας ”ευαίσθητη” περιοχή του Αιγαίου, όπως εκτιμούν Επιτελείς, η πλήρης συνεργασία Στρατού Ξηράς, Πολεμικής Αεροπορίας και Πολεμικού Ναυτικού κρίνεται επιβεβλημένη.

    Η εξασφάλιση αεροπορικής υπεροχής σε συνδυασμό με την ισχύ χερσαίων δυνάμεων ή Μονάδων του Ναυτικού θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό το αποτέλεσμα σε οποιοδήποτε θέατρο επιχειρήσεων.

    Ακολουθούν βίντεο απο παλαιότερους «Πυρπολητές»

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    5 Σχόλια

    1. Ναι! Πάρτε φορά όλοι μαζί για νά κλ@σετε τα @ρχιδια του Θείου Ερντογάν!!!
      Όλοι οι Αξιωματικοί είναι για τόν τσοπου!.. Όλο μαγκιες καί κλανιές καί μόλις εμφανίζονται οι Τούρκοι, κάνουν τον Λούη!!!! Όταν η Μητσοτακαινα απέλυσε τον Γραψα-αρχιδη, μετά το περιστατικό με την βραχονησίδα,εκείνος εκλ@σε μέντες και το βούλωσε αντί νά την καταγγείλει δημοσίως για προδοσία.

    2. ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΑ…….ΤΗ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝΑΙ ΤΑ ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙΑ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΑΦΟΥ ΟΛΑ ΤΟΥ ΤΑΧΟΥΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙ…ΘΑ ΣΚΑΣΕΙ ΜΕ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΣΚΑΦΟΣ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΤΑΛΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΘΑ ΣΤΑΙΛΝΟΥΝ ΚΩΛΟΧΑΡΤΑ ΔΙΑΜΑΡΤΗΡΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΕΞΩ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΨΕΥΤΟΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΤΟΥΣ

    3. ΟΧΙ ΑΛΛΟ ηττοπαθεια και παραχωρητικοτητα στους Τουρκους γιατι επανερχονται δριμυτεροι.
      Κυριοι στοχοι των τουρκων ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ ΚΑΙ ΣΚΥΡΟς για τον ελεγχον του ανατολικου αιγαιου.
      ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ αποκαλυπτεται οτι και ο ΑΡΧΗΓΟς ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟς ειναι ενα ακομη πουλημενο ΛΑΜΟΓΙΟ οπως οι ΠΛΕΙΣΤΟΙ ΑΛΗΤΕς ΤΩΝ ΕΠΙΤΕΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗς ΒΟΥΛΗς .
      ΑΣΚΟΠΕς οι ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΑΝΑΧΑΙΤΗΣΕΙς ΚΑΙ ΕΞΟΔΑ που μενουν μονον στα λογια
      Οι Τουρκοι καλα κανουνε για την πατριδα τους το θεμα ειναι οτι εμεις κανουμε ΕΛΑΧΙΣΤΑ για την δικια μας,.
      Ο ΠΟΛΥς ΔΙΕΘΝΙΣΜΟς ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΑ ΙΧΝΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ που ισως και να ειχαν μερικοι ”αριστεροδεξιοι”στο Ελλαδισταν ..

      ΡΕ ΕΙΣΑΣΤΕ ΣΤΑ ΚΑΛΑ ΣΑς ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ???
      ΚΑΘΟΣΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΚΟΥΤΕ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΤΟΥΡΚΟΜΟΓΓΟΛΟ ΝΑ ΜΑς ΑΠΕΙΛΕΙ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙΤΕ???Με διαβηματα κουρελοχαρτα και επιτελικα σχεδια εντελως ΑΝΕΦΑΡΜΟΣΤΑ ανεγκεφαλων ΑΧΡΗΣΤΩΝ???
      Μας τσαμπουνατε οτι η πεμπτουσια της επιτελικης μας ”ηγεσιας”σαν πρωτευον και μοναδικον σχεδιον εχει οτι Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ την πρωτη κινησιν και εμεις θα κοιταμε να κανουμε επανακαταληψιν ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΔΑΦΩΝ και ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΟΠΛΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΤΕ ΕΝ ΜΕΣΩ ΜΑΧΗς.
      ΠΟΥ φυσικα και ΘΑ ΕΙΝΑΙ εκτεθειμενα οχι μονον κατα την μεταφορα αλλα και στα μερη που θα τα πανε γιατι ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΑ δεν εχουν προνοησει για οχυρωματικα εργα προστασιας των ??? Σωστον το να εχουμε και μια τετοια δυναμιν πυρος και ειδικων δυναμεων αλλα ο λογος υπαρξεως των πρεπει να ειναι η καταστροφη του εχθρου πριν να καταλαβει νησια που κατοικουνται και αρα δεν μπορεις να τα βομβαρδισεις χωρις να σκοτωσεις Ελληνες αιχμαλωτους.

      ΑΦΗΣΤΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΗΤΤΟΠΑΘΕΙΑς ΚΑΙ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΟς
      .Πρεπει Η ΕΛΛΑΔΑ να κανει μια ασκησιν ΑΜΕΣΑ γενικης ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΕΩς ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ για να αξιοποιηθουνε οι ελλειψεις και να προγραμματιστουμε ΚΑΛΥΤΕΡΑ για την επομενην ημερα …….
      ΕΙΠΑΜΕ ΟΧΙ ΑΛΛΟ ηττοπαθεια και παραχωρητικοτητα στους Τουρκους γιατι επανερχονται δριμυτεροι.
      Nα τους ΞΕΚΑΘΑΡΗΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΠΡΑΤΤΟΥΝ ΣΥΝΙΣΤΑ ΓΙΑ ΕΜΑς CASUS BELLI ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ.
      Οι καταστασεις λογω της προκλητικοτητος των μογγολων τρεχουν πλεον και εμεις πρεπει πλεον να αντιδρασουμε καταρχας σε επιπεδον προετοιμασιας αμυνης και γιa αυτο επιβαλλεται η ΑΜΕΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ αποφασις για την υποχρεωτικη στρατευσιν ανδρων και γυναικων για 18 μηνες ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗς ΘΗΤΕΙΑς μαζι με μερικη επιστρατευσιν εφεδρων για να καλυψουν κενα στα συνορα και να εφαρμοστει ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΚΑΘΟΛΙΚΗς ΑΜΥΝΗς οπως κανει το Ισραηλ .

      ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟΝ ΑΝΕΡΓΙΑς ΚΑΤΑ 70% ΣΕ ΑΥΤΕς ΤΙς ΝΕΑΡΕς ΗΛΗΚΙΕς μονον καλον θα ειναι και για τους στρατευσιμους αν τους δινουν και 500 ευρω μηνιατικο αλλα και για την πατριδα ΣΥΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ.
      Αν εφαρμοσουμε αυτο το δογμα μειωνεται σχεδον απολυτα

      Α)η αναγκη να ΑΓΟΡΑΣΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ ΟΠΛΑ ΑΜΕΣΑ γιατι ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ηδη το εχουμε στις αποθηκες και καλυτερα σε ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΕΡΙΑ παρα να τα ξεπουλαμε σε αλλους για να τα ματσωσουν οι επιτηδειοι λαμογια .Εκτος αυτου αν τα τοποθετησουμε οχυρωμενα σε καθε νησακι και νησι τοτε κατα 90% ειναι εντος εμβελειας στοχου απο αυτα οτι τολμησει να περασει πλοιο η ελικοπτερο.Και σε ξηρα ναρκοθετησεις παντου σε ολα τα συνορα και στρατηγικα μερη και με πολλαπλες γραμμες ναρκοπαιδιων .

      Β)το να κουβαλαμε μοναδες εν μεσω μαχης απο το ενα μερος στο αλλο με οτι επακολουθον συνεπαγεται αυτον για την ασφαλειαν των κατα την μεταφορα που ειναι ευαλωτοι.Αντι να κουβαλανε πχ αλλους 500 στρατιωτες στην Κω ,Κασο,Καρπαθο η στην Χιο αν δωσουν οπλισμον βασει δογματος καθολικης αμυνης θα εχουν αλλους 3,000 ενοπλους ,απο τους 10,500 κατοικους, σε διαταξιν μαχης μεσα σε μιση ωρα αφ οτου δωθει το συνθημα και ΜΟΝΟΝ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΕΙ ΤΙΠΟΤΑ γιατι ο αλλος θα πολεμαει για την οικογενεια του την περιουσια του και την ΠΑΤΡΙΔΑ.Αν τολμησουν δε να ριξουν αλεξιπτωτιστες τοτε καλα θα ειναι να ριξουν και τα φερετρα μαζι τους γιατι ζωντανος δεν θα υπαρξει να πατησει στο Ελληνικον εδαφος.

      γ)Οχυρωματικα εργα παντου απο την ΜΟΜΑ για να γινει νεα γραμμη Ρουπελ ολα τα νησακια συν ναρκοπεδια και με ηλεκτρονικα μεσα προειδοποιησεως αν καποιος πλησιαζει απο στερια η και απο θαλασσαν και εχουμε πλειστες Ελληνικες εταιρειες για αυτα.Οχι την σημερινη γελοιοτητα του ”αλτ τισ ει??/”” με οπλο χωρις σφαιρες στη θαλαμη και φρουρο εκτεθημενο στους παντες και τα παντα.Δεστε ηλιθιοι καραβαναδες τι γινεται στην Συρια και προσαρμοστε το σε Ελληνικα δεδομενα.Οι συνθηκες δεν απαγορευουν το να γινουν εργα διαμονης.επιμελητιας και προστασιας των δυναμεων ταξεως σε καθε νησι της δωδεκανησου οποτε παιξτε με τις λεξεις και οχι να κολλατε εκ του πονηρου σε λεπτομερεις..

      δ) Ο καθε διοικητης μοναδος να μπορει να ανοιξει πυρ βασει προσυμφωνημενου σχεδιου με το επιτελειον και οχι να περιμενει εκεινη την στιγμη να παρει διαταγες απο λαμογια στην Αθηνα που θα ειναι ανυπαρκτα και μακρυα απο τα γραφεια τους ιδιως αν κατι τετοιο γινει κανενα τραβηγμενο σαβατοκυριακο με αργια η απεργια την Δευτερα.Na εχει διαταγές ο διοικητης μοναδος ΤΥΠΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΗς, και όχι λεπτομερείς. Δηλαδή ο κατώτερος ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟς να ξερει ποιος ειναι ο αντικειμενικός σκοπός του ανωτέρου του, αλλά να αποφάσιζει ΜΟΝΟς του για το πως θα τον πετύχει.

      ε)ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΙς ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΛΑΘΡΑΙΩΝ απο κατοικουμενους χωρους και μαντρωμα οχι σε χοτ σποτ αλλα σε ΧΟΤ ΕΡΗΜΟΝΗΣΙΑ μακρυα απο συνορα και κατοικουμενες περιοχες και παραμονη τους εκει υπο στοιχειωδεις συνθηκες διαβιωσεως , και καταναγκαστικα εργα για τους εργενηδες ,μεχρι να πληρωσουν απο την τσεπη τους αυτοι η οι κολλητοι τους ,αλληλεγυοι,πρεσβειες τους και κυριως η ΕΕ,την ΠΑΡΑΜΟΝΗΝ ΤΟΥς και τα εξοδα για να φυγουν απο Ελλαδα.
      Τα δε χρηματα που ξοδευουν για δαυτους και επιδοματα απο Ελληνικη φορολογια ΟΛΑ ΚΟΨΙΜΟ και να πανε για την αμυνα ΑΜΕΣΑ .Μιλαμε για τα περι τα 3-4 δισ ΕΤΗΣΙΑ .
      ΣΤ)Κλεισιμο ολων των ΜΚΟ γιατι εργαζονται μονον για την καταστροφη μας σαν λαο και πατριδα .Οικονομικο ελεγχο και κλεισιμο για καμμια δεκαρια ετη σε οποιον
      βρεθει οτι η ΜΚΟ ηταν για να τα τσεπωνει χοντρα ,δηλαδη ολες

    4. οταν βυθισουν την πρωτη λαθροβαρκα τοτε θα πιστεψω οτι κατι κανει αυτος ο στρατος για την πατριδα. τωρα τι να πεις. φερ τε τον κλεομενη να ριχνει καταρες και αναθεματα στους υψηλοβαθμους μπας και οι μεσαιοι και οι χαμηλοι ξυπνησουν και ξεθαρρεψουν. ε ελεος ωρε τι αλλο θα δουμε

    Comments are closed.