ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ; ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ Λ@ΘΡΑΙΩΝ ΖΗΤΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΓΙΑΤΙ ΛΕΕΙ ΠΑΡΑΒΑΤΟΥΝ – Η ΑΓΡΙΑ ΣΥΜΠΛΟΚΗ ΣΤΗ ΜΑΚΡΙΝΙΤΣΑ ΣΑΣ “ΞΥΠΝΗΣΕ”; ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

    Κοινοποίηση:
    Λαθρομετανάστευση

    Σοβαρό επεισόδιο μεταξύ μεταναστών σημειώθηκε χθες το βράδυ στη Δομή Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων στη Μακρινίτσα Πηλίου, σύμφωνα με το TheNewspaper.gr.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, γύρω τις 11 το βράδυ της Παρασκευής και για λόγους που ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστοί, περίπου 25 νεαροί άνδρες συνεπλάκησαν με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μεγάλη ένταση. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις από τον Βόλο και το Πήλιο έφτασαν στο σημείο προκειμένου να παρέμβουν και να ηρεμήσουν τα πράγματα.

    Το επεισόδιο έληξε τις πρώτες πρωινές ώρες ύστερα από την παρέμβαση των αστυνομικών, ενώ διεξάγεται έρευνα για τα αίτια και τις συνθήκες που το προκάλεσαν.

    Στο μεταξύ, “ξύπνησαν” και στο υπουργείο Μετανάστευσης που ζητούν λέει από την αστυνομία για τα ασυνόδευτα ανήλικα που διαμένουν σε δομές γιατί φοβούνται τον… ξεσηκωμό τους!

    Επαγρύπνηση σε σχέση με την παραβατικότητα ανηλίκων ζητά από τους φορείς λειτουργίας δομών φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων με επιστολή το γραφείο της υφυπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Σοφίας Βούλτεψη και συγκεκριμένα, η Γενική Γραμματεία Ευάλωτων Πολιτών και Θεσμικής Προστασίας που υπάγεται στο γραφείο της υφυπουργού. Αφορμή για την σύνταξη της επιστολής στάθηκε η γενικότερη αύξηση της ανήλικης παραβατικότητας στην κοινωνία το τελευταίο διάστημα. Οι ολοένα και αυξανόμενες υποθέσεις ανήλικης παραβατικότητας που έρχονται στο φως σοκάρουν αφενός με τη συχνότητά τους και αφετέρου με την επιθετικότητα και τη βιαιότητα που εκδηλώνονται.

    Όπως αναφέρεται στην επιστολή που περιήλθε στη διάθεση του ΑΠΕ-ΜΠΕ και υπογράφεται από την υφυπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Σοφία Βούλτεψη και τον γενικό γραμματέα Ευάλωτων Πολιτών και Θεσμικής Προστασίας, Ηρακλή Μοσκώφ, «έχει παρατηρηθεί από την πρακτική στο πεδίο πως η συστηματική και επαρκής πλαισίωση των ανηλίκων, η προώθηση της συμμετοχής τους στην σχολική εκπαίδευση και σε ενταξιακές δράσεις λειτουργούν αποτρεπτικά σε φαινόμενα παραβατικότητας και βίας. Το κατάλληλο για τις ανάγκες των ανηλίκων πλαίσιο φιλοξενίας, αλλά και ο θεσμός της επιτροπείας αποτελούν τα κυριότερα συστατικά στοιχεία ενός συστήματος προστασίας των παιδιών που στερούνται γονική μέριμνα και σε αυτά επενδύουμε ως Πολιτεία».

    Παράλληλα, γίνεται εκτενής αναφορά σε μία σειρά από μέτρα για τον σχεδιασμό και εφαρμογή πολιτικών, διαδικασιών και δράσεων που προάγουν τα δικαιώματα, την ασφάλεια και την υγιή ανάπτυξη των παιδιών από την πλευρά της Πολιτείας: «Βασικά εργαλεία για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας, όπως αυτά προβλέπονται στην Εθνική Στρατηγική για την Προστασία των Ασυνόδευτων Ανηλίκων και στο οικείο θεσμικό πλαίσιο είναι α) η συνεχιζόμενη εκπαίδευση και εποπτεία των επαγγελματιών που εργάζονται με ασυνόδευτα παιδιά, β) η τήρηση Πολιτικής Παιδικής Προστασίας, η οποία περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τη διαδικασία διαχείρισης πιθανού περιστατικού κακοποίησης ή εκμετάλλευσης όταν δράστης ή θύμα είναι ανήλικος ωφελούμενος, από την καταγγελία στις αρχές μέχρι την υποστήριξη του θύματος και των λοιπών παιδιών, γ) η τήρηση πρωτοκόλλου για τις ενέργειες που ακολουθούνται σε περιπτώσεις κρίσεων, δ) η υποστήριξη και δικτύωση των ανηλίκων με υπηρεσίες και δραστηριότητες που αποτρέπουν την περιθωριοποίηση και προάγουν το αίσθημα του ανήκειν», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επιστολή.

    Εξάλλου, το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου έχει αναπτύξει ένα ολοκληρωμένο θεσμικό πλαίσιο με νόμους, υπουργικές αποφάσεις και οδηγίες που ρυθμίζουν την επιτροπεία, το πλαίσιο φιλοξενίας και υποστήριξης των ασυνόδευτων ανηλίκων και τους μηχανισμούς άμεσης ανταπόκρισης.

    Παράλληλα, όπως αναφέρεται και στην επιστολή, για την υποστήριξη του προσωπικού που εργάζονται στις δομές φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων η Γενική Γραμματεία υλοποιεί δράσεις για την εκπαίδευση των επαγγελματιών, αλλά και εκπαιδευτικές δράσεις που παρέχονται για την υποστήριξη της ψυχικής ευημερίας των ασυνόδευτων ανηλίκων και των εργαζομένων με αυτούς. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η Μονάδα Εποπτείας και Αξιολόγησης της Γενικής Γραμματείας που συνεργάζεται με το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστημίου Αθηνών για τη διοργάνωση εξειδικευμένων εκπαιδευτικών κύκλων και εποπτικών συνεδριών.

    Καταλήγοντας, το γραφείο της υφυπουργού και η Γενική Γραμματεία τονίζουν ότι «οφείλουμε να είμαστε όλοι σε επαγρύπνηση ιδίως για τις μορφές εκείνες της παραβατικότητας που ενέχουν στοιχεία βίας, περιλαμβάνουν την εμπλοκή στο οργανωμένο έγκλημα ή σχετίζονται με ριζοσπαστικοποίηση» και συμπληρώνουν: «Λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω και εφιστώντας την προσοχή σας στην τήρηση των κανόνων και των πρωτοκόλλων για την υποστήριξη των ανηλίκων και την διαχείριση κρίσεων, όπως σας έχει ήδη επισημανθεί σε προγενέστερη ενημέρωση, παρακαλείσθε όπως ενημερώνετε άμεσα την Γενική Γραμματεία σε περιπτώσεις παραβατικότητας και βίας ανηλίκων, όπως και όταν συντρέχει ιδιαίτερος λόγος ανησυχίας σχετικά με την ευημερία κάποιου ασυνόδευτου ανηλίκου».

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    22 Σχόλια

    1. Αντε ρε ξευτιλες στειλτε τους μαντραχαλους στις πατριδες τους , που ηρθαν παρανομα στην Μπανανια να το…παιξουν ανηλικοι και να καθονται και να τους ταιζει η χρεοκοπημενη Μπανανια και επιπλεον να ειναι ολοι τους παραβατικοι!!!

    2. …..ΖΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Η ΜΠΛΕ ΚΟΖΑ ΝΟΣΤΡΑ (ΕΛ.ΑΣ-ΝΔ)ΑΝΗΜΠΟΡΗ ΝΑ ΑΜΥΝΘΕΙ ΣΤΑ ΟΡΚ, ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΚΑΦΑΛΙΑ, ΘΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΕΙ ΟΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΓΗΓΕΝΕΙΣ…..ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ <>……ΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΣΚΟΠΕΥΟΥΜΕ???……

    3. Κύριοι της κυβέρνησης;;;;;
      Τι κύριοι ρε μακελειό;;;; Μουνόπανα της κυβέρνησης να λες.
      Μητσοτάκη καρκίνο και στα νύχια ρε γαμημενε να γεμίσεις.

    4. Όταν πριν λίγο καιρό ακόμα και τα τουρκοκάναλα των εφοπλιστών λέγανε για το Αλάχου Ακμπαρ που φωνάζανε κάποιοι λαθρομετανάστες στη Χίο, μπορείτε να αντιληφθείτε ραγιάδες τι σας περιμένει! Το ανθελληνικό τόξο έχει όλη την αστυνομία να τους φυλάει και για εσάς θα ισχύει το σφάξε με αγά να αγιάσω!

    5. Ξεσηκωθείτε Έλληνες και πάρτε τους με τις κλωτσιές.
      Έλληνες ξεσηκωθείτε ενάντια στους εθνοπροδότες τύραννοι του έθνους.

    6. Θα βγαίνουν οι λαθροπίθηκοι με τις Χατζάρες και θα λένε αλούχ αγμπάρ θερίζοντας τα κεφάλια των άπιστων.

    7. ….σάτλα κι πισό από κει που ήρθες. Απλα τα πράγματα.

    8. Μπαιντενοπουλος Σαψαλοπουλος με τα Μεχικο προσφυγακια του! Κουλαρα τρομοκρατηθηκες με τις εξελιξεις για την ΝΤΠ στο Αμερικα? Αιντα μακακα για θεραπεια στην Ελβετια!

    9. ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΓΡΑΙΚΥΛΟΙ ΜΟΥ, ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΛΕΤΕ ΤΟΤΕ…

    10. Δομή στην Μακρινίτσα Πηλίου;
      Πάτε να τα καταστρέψετε όλα άχρηστοι της κυβέρνησης;
      Δεν πάμε καθόλου καλά

      1. Με αυτό απόρησα και γω. Μιλάμε για πολύ ανωμαλία..

    11. Γαζωμα όλους χωρίς καμία εξαίρεση και κλείσιμο των δομών μια και καλή. Όλα τα άλλα είναι ανθρωπιστικές μπαρουφες

    12. οταν λενε δομη φιλοξενιας στη μακρυνιτσα πηλιου εννοουν συγκροτημα “cosy” πετροκτιστων κατοικιων μεσα στο δασος με ολα τα κομφορ;

    13. Καταλαβαίνετε λοιπόν γιατί ΑΔΙΚΑ ΦΥΛΑΚΙΣΕ Ο ΠΡΟΔΌΤΗΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΌΣ ΤΟΝ ΈΛΛΗΝΑ ΗΛΙΑ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ;
      .
      ΚΑΤΣΙΦΑΣ ΜΠΕΛΕΡΗΣ ΟΙ ΉΡΩΕΣ ΚΑΙ ΌΧΙ ΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ.
      .ΖΗΤΏ ΤΟ ΈΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΉΝΩΝ.

    14. ΠΟΙΟΙ ΑΝΗΛΙΚΟΙ ΡΕ ΚΟΥΦΑΛΕΣ ”ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ”, ΟΙ ΞΑΝΑΜΜΕΝΟΙ ΜΑΝΤΡΑΧΑΛΟΙ ΜΕ ΔΕΚΑ ΚΙΛΑ ΑΡ@@ΔΙΑ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

    15. Θα ενσωματωθούν στην ελληνική κοινωνία χαχαχα

    16. Τα ασυνόδευτα ανήλικα, πόσο ανήλικα είναι?
      Υπάρχουν ανεξάρτητα πραγματικά στοιχεία για τις ηλικίες τους?

      1. ΟΧΙ.ΟΤΙ ΔΗΛΩΣΟΥΝ.ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ

    17. Μαζεμενα και φυλακισμενα τοσα τεκνα? Καλε λευτερωστε τα να δουμε χαρα στα σκελια μας εμεις οι ταπεινες! Μονο το Μαξιμου θα..τα…απολαμβανει? Ισοτητα επιτελους!

    Comments are closed.