ΤΟ ΕΙΠΕ ΓΙΑ 1Η ΦΟΡΑ Ο ΤΣΙΟΔΡΑΣ! ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ – 71 ΝΕΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ – 17 ΝΕΚΡΟΙ – 695 ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ – ΗΤΑΝ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ…

    Κοινοποίηση:
    tsiodras

    Συνολικά 8.000-10.000 υπολογίζονται όσοι έχουν «κολλήσει» κορωναϊό στην Ελλάδα αυτή την στιγμή και θα είναι συμπτωματικοί ή ασυμπτωματικοί, υποστήριξε ο επιδημιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας στην ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, αλλά μόνο 71 είναι τα νέα κρούσματα.

    Δηλαδή μπορεί και να μην αντιληφθούν ότι είναι άρρωστοι.

    Σύνολο υπάρχουν 695 κρούσματα, εκ των οποίων το 56% είναι άνδρες.

    Από αυτούς 114 νοσηλεύονται.

    Οι νεκροί είναι 17 με μέσο όρο ηλικίας 76 έτη και όλοι είχαν υποκείμενο νόσημα.

    Το πιο σημαντικό είναι ότι η τροχιά της καμπύλης των κρουσμάτων έχει εισέλθει σε πτωτική τροχιά!

    «Σε επιχειρησιακή ετοιμότητα το εθνικό σύστημα υγείας. Από τον Ιανουάριο ορίσαμε τα 13 νοσοκομεία αναφοράς και πραγματοποιήσαμε υπό τον συντονισμό του ΕΚΑΒ, ασκήσεις ετοιμότητας» σημείωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας που ευχαρίστησε θερμά τον Σωτήρη Τσιόδρα για ό, τι έχει προσφέρει και θα συνεχίσει να προσφέρει.

    «Προχωρήσαμε και συνεχίζουμε στη σταδιακή λειτουργία νέων ΜΕΘ, οργανώθηκε ένα πολύ μεγάλο δίκτυο πληροφοριών για τον νέο κορωνοϊό» είπε και πρόσθεσε: «Τα δεδομένα τίθενται σε καθημερινή βάση υπόψιν της ειδικής επιτροπής λοιμοξιολόγων».

    O υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας στις δηλώσεις του ανέφερε τα εξής: «Γνωρίζουμε τις πάγιες αδυναμίες του ΕΣΥ. Όμως πριν από δύο μήνες το ΕΣΥ είχε 565 κλίνες ΜΕΘ, σε αυτό προσθέσαμε 80 από τον ιδιωτικό τομέα για την έξαρση της γρίπης. Έχουμε προσθέσει στο σύστημα 38 κλίνες ΜΕΘ από τα στρατιωτικά νοσοκομεία καθώς και ολόκληρο το ΝΙΜΙΤΣ που θα χρησιμοποιηθεί ως νοσοκομείο για τον κορωνοϊό.

    Συνολικά υπολογίζεται πως 2158 κλίνες έχουν δεσμευθεί για ασθενείς με Covid-19. Ο Βασίλης Κικίλιας σημείωσε επίσης πως Παμακάριστος, ΝΙΜΙΤΣ, πτέρυγες του Αγία Βαρβάρα και ιδιωτικό θεραπευτήριο στην Ελευσίνα επιστρατεύονται ώστε εκεί να νοσηλεύονται αποκλειστικά ασθενείς με Covid-19. «Είναι στο χέρι σας να συνεχίσει να αντέχει το εθνικό σύστημα υγείας».

    Σχετικά με τις βεβαιώσεις μετακίνησης, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς σημείωσε: «Το δημόσιο θα δέχεται μόνο σε εξαιρετικές κατεπείγουσες περιπτώσεις κατόπιν ραντεβού που θα πιστοποιείται με email από την δημόσια υπηρεσία στον πολίτη.

    Επιπλέον σε περίπτωση μετακίνησης εργαζόμενου που δεν μπορεί να οδηγήσει, τότε συγγενής α’ βαθμού μπορεί να τον μεταφέρει. Τον οδηγό θα πιστοποιεί ο εργοδότης του εργαζόμενου και μόνο για τις ώρες εργασίας.

    Για τους δημοσιογράφους απαιτείται η σχετική κάρτα, βεβαίωση του εργοδότη του μέσου που εργάζεται και αντί των ωρών εργασίας, θα πρέπει να αναγράφεται το είδος του ρεπορτάζ που καλύπτει.

    Σε περίπτωση οδηγών φορτηγών απαιτείται βεβαίωση εργοδότη και δελτίο αποστολής ή δελτίο κίνησης. Αντίστοιχα για τους οδηγούς mini bus ζητείται βεβαίωση εργοδότη και σχετικό δελτίο κίνησης.

    Σημειώνεται πως μόνο το 50% μόνο των καθισμάτων μπορούν να γεμίζουν στο όχημα.

    Σε ταξί πέραν του οδηγού επιτρέπεται μόνο ένας επιβάτης. Σε περίπτωση ασθενούς που χρειάζεται βοήθεια, επιτρέπεται και τρίτο άτομο, με την σχετική βεβαίωση για μετακίνηση πως τον γιατρό ή το νοσοκομείο.

    Εξαίρεση στον περιορισμό των δύο ατόμων ανά ΙΧ θα αποτελούν τα ανήλικα τέκνα. Έτσι, ένας γονέας μπορεί να μετακινηθεί με 2 ανήλικα τέκνα μπορεί. Τέλος, μόνο στην περίπτωση μετάβασης σε τελετή (κηδεία ή γάμος) και κατ’ εξαίρεση επιτρέπεται η συνύπαρξη συγγενών πρώτου βαθμού ως και 3 άτομα.

    Οι καλλιεργητές πρέπει να δώσουν βεβαίωση εργοδότη σε όλους τους υπαλλήλους ημεδαπούς και αλλοδαπούς».

    Μιλώντας αμέσως μετά τον λοιμωξιολόγο και εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρη Τσιόδρα, ο κ. Χαρδαλιάς είπε πως η πλειοψηφία των πολιτών μας αντιλαμβάνεται πλήρως την αναγκαιότητα αυτής της απόφασης και ακολουθεί τις οδηγίες.

    Σε ερώτηση για το αν θα δούμε τον στρατό στο δρόμο για την εφαρμογή των μέτρων, ο Νίκος Χαρδαλιάς είπε ότι ο στρατός έχει άλλο σκοπο και όχι να περιφρουρεί τα μέτρα.

    Ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι οι πολίτες θα πρέπει να πηγαίνουν σε δημόσιες υπηρεσίες μόνο για εξαιρετικό λόγο.

    – «Το Δημόσιο θα δέχεται σε εξαιρετικές κατεπείγουσες περιπτώσεις κατόπιν ραντεβού», είπε χαρακτηριστικά.

    – Για την κίνηση φορτηγών τροφοδοσίας απαιτείται βεβαίωση του εργοδότη και δελτίο αποστολής ή σχετικό δελτίο κίνησης.

    Ο κ. Χαρδαλιάς είπε για το θέμα του ορίου των δύο επιβατών ανά ΙΧ ότι υπάρχουν εξαιρέσεις για τα ανήλικα τέκνα, ή για μετάβαση σε τελετή και μόνο αν είναι συγγενείς Α βαθμού

    – Στους οδηγούς φορτηγών απαιτείται δελτίο εργοδότη και δελτίο αποστολής.

    Ο Νίκος Χαρδαλιάς διευκρίνισε ότι στην περίπτωση των δημοσιογράφων για την κυκλοφορία τους απαιτείται κάρτα και βεβαίωση του εργοδότη.

    – Για την κίνηση ιδιωτικών λεωφορείων να χρησιμοποιείται το 50% των καθισμάτων .

    – Οι εργαζόμενοι κούριερ θα πρέπει να φέρουν βεβαίωση του εργοδότη.

    – Στα ταξί να επιβαίνει ακόμα ένα άτομο και μόνο όταν υπάρχει άτομο με αναπηρία ένα ακόμη.

    – Οι καλλιεργητές θα πρέπει να χορηγούν βεβαιώσεις σε όλους τους εργαζόμενους ημεδαπούς ή αλλοδαπούς.

    – Οι αγρότες είναι υποχρεωμένοι να φέρουν πιστοποιητικό τύπου Α.

    Ο Νίκος Χαρδαλιάς σημείωσε επίσης ότι σήμερα Δευτέρα, έγιναν 174 έλεγχοι σε άτομα που έπρεπε να είναι σε καθεστώς απομόνωσης στο σπίτι τους και επιβλήθηκαν τέσσερα πρόστιμα.

    Ανακοινώσεις για την οικονομία σχετικά με τον κορωνοϊό έκανε στην συνέχεια ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταικούρας μετά το Ecofin.

     

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    16 Σχόλια

    1. Ο Τσιόδρας που κάνει τον αγιοπατερικό, ο Φαρισαίος, δεν ντρέπεται να προκαλεί τον κόσμο πηγαίνοντας Εκκλησία; Νομίζει ότι έτσι θα σώσει το τομάρι του ή θα εξαγνιστεί; Έκλεισαν τις Εκκλησίες για τον κόσμο αυτές τις άγιες ημέρες και προκλητικά πηγαίνει τάχα να ψάλλει καλώντας και τις κάμερες; Αν νομίζει ότι τα κρίματά του σβήνουν έτσι πολύ γελιέται. Αν ήταν καλός Χριστιανός, δεν θα τολμούσε από αισχύνη να πατήσει το πόδι του στην Εκκλησία. Οι Άγιοι προσεύχονταν στον Χριστό να σώσει πρώτα όλους τους ανθρώπους και ύστερα εκείνους ή έφταναν σε σημείο να ζητούν από τον Κύριο να πάνε αυτοί στην κόλαση (!) αντί οι υπόλοιποι άνθρωποι. Αλλά τί να πεις με τέτοιους τιποτένιους… Ποιός έχασε την ντροπή, να την βρουν αυτοί.

    2. Αγαπητέ Στέφανε, γράφω από τον Καναδά και έχω να σου πω το εξής. Αυτά τα μέτρα που παίρνετε είναι άκρως ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ. Οι συνέπειες μετά την κρίση θα είναι τεράστιες και σε οικονομικό και σε κοινωνικό επίπεδο. Ξυπνήστε επιτέλους στην Ελλάδα και σπάστε την καραντίνα πριν είναι αργά. Μετά την κρίση όταν αρχίσουν οι αυτοκτονίες να αυξάνονται εκθετικά θα δείτε γλύκα.


    3. Δυστυχία σου, Ελλάς,
      με τα τέκνα που γεννάς!
      Ώ Ελλάς, ηρώων χώρα,
      τί γαϊδάρους βγάζεις τώρα;

    4. Αυτό το κοπρόσκυλο ο ΧΟΥΝΤΑΙΟΣ ο Χαρδαλιάς έβγαινε και μας επειλούσε προχτές ε; Απειλούσε τον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ε; Έχει ο τροχός γυρίσματα… θα έρθει η ώρα του να βάλει τις απειλές εκεί που ξέρει.

    5. ΧΑΡΔΑΛΙΑ ΑΝΕΠΑΓΓΕΛΤΕ; ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΙΝΑΚΙΔΑ ΣΟΥ. ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΟ.

    6. Αγαπητέ Στέφανε,
      Το Μέτρο της Καθολικής Απαγόρευσης για Αυτές τις 2 Εβδομάδες, ΘΑ Λειτουργήσει, Θα Πρέπει Όμως οι Έλληνες να Αντιληφθούν πως η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ θα Πρέπει να Είναι ΜΟΝΙΜΗ και Όχι Μόνο για Δύο Εδομάδες.
      Πριν από Δέκα Λεπτά Συνομιλούσα με 2 Φίλους μου στον Πειραιά, Έναν Πακιστανό και Έναν Ινδό και μου Είπαν, Βγήκαν το Απόγευμα που Ήταν Ανοικτά τα Σούπερ Μάρκετ έως τις 5, να Ψωνίσουν Δυό Πράγματα για το Σπίτι που Ήθελαν και Είδαν να Κυκλοφορούν Περισσότεροι Έλληνες ( από ότι μου Έδωσαν να Καταλάβω για Αθηναίους Αλλά και Επαρχιώτες.
      Μου Είπαν, ότι από Αύριο θα Εφαρμόσουν το Μέτρο της Κυβέρνησης, και Λογικό Είναι, Όμως εάν Δουν στο Δρόμο να Κυκλοφορούν Ανεξέλεγκτα Διάφοροι Έλληνες, Πακιστανοί, Αφγανοί, κ. λ.π. η Καραντίνα θα Σπάσει, εκτός Βεβαίως από το Ξύλο που θα Φάνε οι Έλληνες και οι Μουσουλμάνοι. Και Ερωτώ, θα Έχουν Άδικο, εάν Προβούν σε μία Τέτοια Ενέργεια;
      Κανονικά, κατά την Προσωπική μου Άποψη και Διορθώστε με εάν Κάνω Λάθος, θα Έπρεπε να Υπάρξει ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ, Όχι Μόνο για Δύο Εβδομάδες, Αλλά και για Ένα Ολόκληρο ΕΤΟΣ, εάν Προτιμάτε, στους ΝΕΟΥΣ, Κάτω των 35 Ετών και στους ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ Άνω των 67 Ετών.
      Διότι ΔΕΝ Είναι Δυνατόν να Εφαρμόσεις Οριζόντια το Μέτρο της Ολικής Απαγόρευσης της Κυκλοφορίας για τους Έλληνες και να Κυκλοφορούν Ελεύθεροι οι Διάφοροι Περίεργοι Αριστεροί και Κατσαπλιάδες ( Μήπως Πιστεύει Κανείς Λογικός Άνθρωπος Ότι Όλοι Αυτοί θα Καθίσουν Σπίτι τους, ή στους Καταυλισμούς εάν Μιλούμε για Αριστερούς; ), που οι Περισσότεροι Έχουν και Αρρώστιες που ΔΕΝ Σχετίζονται με τον Κορονοιό. Αν και Όσοι Έχουν Έλθει από την Τουρκία, Όπου ο Κορονοιός Θερίζει Πραγματικά, και η Κυβέρνηση Ερντογάν το Απέκρυπτε Μέχρι Πριν Λίγες Ημέρες Όταν Αναγκάσθηκε εκ των Πραγμάτων να Δημοσιοποιήσει τα Στοιχεία, Σίγουρα Έχουν και Κορονοιό, Διότι Όταν Πηγαίνουν στην Τουρκία, από το ΙΡΑΝ, που Υπάρχει Σοβαρό Πρόβλημα, ΔΕΝ Μπορεί να Είναι Διαφορετικά και να ΜΗΝ Έχουν Κολλήσει Κορονοιό.
      Ευχαριστώ,
      Με Εκτίμηση,
      Πολλούς Χαιρετισμούς,
      Άγγελος από Μιλάνο

      1. ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΑΚΟ ΠΡΟΔΟΤΗ ΚΑΤΣΕ ΣΤΟ ΜΙΛΑΝΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΤΟΣΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΜΑΣ ΕΣΠΑΓΕΣ ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΣΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΧΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΙΤΑΛΙΑ. ΣΑΣ ΠΗΓΕ ΠΙΠΑ ΚΩΛΟ ΕΜΠΛΟΚΗ ΜΕ ΤΟΝ COVID Ε; ΡΟΥΦΑ ΤΟ ΑΥΓΟΥΛΑΚΙ ΣΟΥ ΜΠΕΜΠΗ.

      2. ΑΓΓΕΛΕ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ! ΕΜΕΙΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΜΑΣ ΛΕΣ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡ0 ΕΤΟΣ ! ΕΙΣΑΙ ΣΤΑ ΚΑΛΑ ΣΟΥ ! ΜΕΙΝΕ ΕΣΥ ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΕΤΟΣ ! ΕΜΕΙΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΑΣ ΤΩΡΑ ! ΑΝ ΕΣΥ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΙΝΕ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΟΥ ! ΕΜΕΙΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΟΠΩΣ ΗΤΑΝ ΠΡΙΝ ! ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΖΩΗ !

    7. ΑΥΤΟΣ Ο ΠΑΠΑΓΑΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΥΛΗ ΠΟΥ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΕΨΕΛΝΕ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΔΕΙΞΕΙ ΠΟΣΟ ΘΡΗΣΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΕΙΧΕ ΑΔΕΙΑ ΕΙΣΟΔΟΥ ΣΤΟΝ ΝΑΟ; ΩΣ ΤΙ ΜΠΗΚΕ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ; ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ.

    8. ΕΒΓΑΛΕ Ο ΜΟΥΛΟΣ ΕΙΔΗΣΗ ΠΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΣΧΕΣΗ ΣΤΗΝ ΕΞΑΡΣΗ. ΡΕ ΠΟΙΟΝ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΤΕΛΙΚΑ;

    9. νέοι άνθρωποι από 70 έως 95 χρόνων που έχουν όλη την ζωή μπροστά τους να δημιουργήσουν, να παράξουν και να κάνουν οικογένεια.

        1. ΤΟΝ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΚΑΙ ΓΕΡΝΕΙΣ ΜΟΥΛΕ. ΑΝΤΕ ΤΡΑΒΑ ΣΤΗΝ ΣΥΓΓΡΟΥ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΒΓΑΛΕΙΣ ΚΑΝΑ ΦΡΑΓΚΟ.

    Comments are closed.