ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΟ ΜΑΤΙ: ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΦΕΣΗ ΚΑΤΕΘΕΣΑΝ ΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ – “ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ, ΔΕΝ ΑΠΟΔΟΘΗΚΕ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ!”

Κοινοποίηση:
ματι

Αίτηση για έφεση κατά της απόφασης στην πολύκροτη δίκη για την τραγωδία Μάτι κατέθεσαν ενώπιον της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, δικηγόροι που εκπροσωπούν συγγενείς θυμάτων και τραυματιών, καθώς όπως υποστηρίζουν «δεν αποδόθηκε Δικαιοσύνη». Μία μέρα μετά την προκλητική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, που έχει προκαλέσει οργή, όχι μόνο στους συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας αλλά σε όλη την ελληνική κοινωνία, οι δικηγόροι κατέθεσαν αίτηση 82 σελίδων με την οποία ζητούν να ασκηθεί έφεση κατά της δικαστικής απόφασης όπου επισημαίνουν μεταξύ άλλων πως «η επαρκής τιμωρία των ενόχων είναι απαραίτητη για να μη θρηνήσουμε και άλλους νεκρούς».

Συγκεκριμένα, όπως υπογραμμίζεται στην αίτηση, η απόφαση που εξέδωσε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών είναι εσφαλμένη, καθώς «η ενοχή των κατηγορουμένων για όλα τα αδικήματα που κατηγορούνται προέκυψε αδιαμφισβήτητα από το αποδεικτικό υλικό» κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας.

Με την αίτηση, η οποία κοινοποιείται ταυτόχρονα και στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ζητείται η «άσκηση έφεσης επί της δικαστικής απόφασης τόσο για την αθωωτική της διάταξη για όλους τους κατηγορούμενους που αθωώθηκαν όσο και κατά τα σκέλη των κατηγοριών που δεν υιοθετήθηκαν».

«Πράξεις και παραλείψεις»
Στην αίτηση γίνεται λόγος για «ανεπαρκή δικανική κρίση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών» και μάλιστα «κατ επιεική χαρακτηρισμό» όπως επισημαίνεται, ενώ σημειώνεται πως «η επαρκής τιμωρία των ενόχων είναι απαραίτητη για να μη θρηνήσουμε και άλλους νεκρούς». Επίσης στην αίτηση περιγράφονται αναλυτικά για κάθε έναν από τα εμπλεκόμενα πρόσωπα (αθωωθέντες και καταδικασθέντες) μία σειρά «από πράξεις και παραλείψεις» κατά την άσκηση των καθηκόντων τους που είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 102 άνθρωποι και να τραυματιστούν ακόμη 32.

Να σημειωθεί ότι σήμερα το πρωί παρενέβη η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη η οποία με παραγγελία της προς τη Διευθύνουσα της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, ζήτησε να «να διερευνηθεί η αυτεπάγγελτη άσκηση του ενδίκου μέσου της εφέσεως ως προς τους αθωωθέντες με την απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών για το Μάτι, καθώς και ως προς την αναγνώριση ελαφρυντικών περιστάσεων στους καταδικασθέντες με την ίδια ως άνω απόφαση, τις επιμέρους ποινές που επιβλήθηκαν σ’ αυτούς και τον τρόπο έκτισης εν γένει των ποινών».

Υπενθυμίζεται ότι το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών αθώωσε 15 από τους συνολικά 21 κατηγορούμενους και καταδίκασε μόλις έξι, εκ των οποίων πέντε ανώτατοι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής και ο κάτοικος της περιοχής που φέρεται να έβαλε την πυρκαγιά που οδήγησε στην τραγωδία.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

9 Σχόλια

  1. απο τα αρχαια χρονια ο κοσμος θελει αιμα… δεν βλεπει τα λαθη του… τι μπορουσε να ακνει η πυροσβεστικη κ δεν το εκανε???/ αλλα να δικαστουν απλα για το αιμα… για την εκδίκηση …. οχι για την δικαιοσυνη

  2. Ναι αμέ. Πως. Ειδικά η Κωσταντοπούλου, στα διαλείμματα που κάνει όταν δεν κυνηγάει να κλείσει μέσα τον Κορκονέα μέχρι να βγει η ψυχή του, επειδή ο άμοιρος υπερασπίστηκε τον εαυτό του ενάντια στην αριστερή πλέμπα. Όμως ποιος τον σκέφτεται εκείνον και την οικογένεια του…

  3. Όσο καιρό είναι πάνω στην εξουσία η ΝΔ, τι έργα υποδομής έγιναν εκεί που εγκλωβίστηκε και κάηκε ο κόσμος; Όλες οι ΥΔΟΜ που μεταφέρθηκαν στους Δήμους τι κάνουν; Οι Δήμαρχοι δηλαδή είναι πάνω από τους Μηχανικούς και την Πολεοδομία…
    Οι Μηχανικοί χρεώνουν 4000€ το τετραγωνικό την αποκατάσταση των καμένων κατοικιών. Όσοι επιχείρησαν να αποκαταστήσουν τις οικίες τους κάηκαν 2 φορές. Η δεύτερη… από τα κυκλώματα κατασκευαστών της περιοχής. Κράτος δεν υπάρχει παρά μόνο show στην τηλεόραση και τα social media.

  4. Ας πρόσεχαν και ας μην έχτιζαν όλα τα σπίτια τους παράνομα χωρίς άδεια πάνω στις ακτές και φράζοντας όλες τις διεξόδους προς την θάλασσα. Ρε ουστ.

    1. Δεν ξέρεις τι σου γίνεται… Όλα με άδεια είναι χτισμένα. Και όσα χτίστηκαν χωρίς άδειες τα νομιμοποίησε το κράτος. Αν βρεθούν χωρίς νόμιμες άδειες εννοείται ότι πρέπει να γκρεμιστούν όμως. Γκε γκε;

  5. ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΡΑΓΙΑΔΕΣ!!! ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΑΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΑΤΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΑΛΛΟΣ ΤΟ ΦΥΔΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΥΠΑ…ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΣΑΣ…ΚΑΛΑ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ…ΤΑ ΛΕΜΕ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕ 100% ΝΟΥΔΟΥΛΑ ΑΧΡΗΣΤΑ ΓΙΔΙΑ

    1. Συμφωνώ. Έχουν κηδεψει τα παιδιά τους και τους συγγενείς τους και αντί να τους πάρει και να τους σηκώσει κάνουν μηνύσεις και εφεσεις….. Λαός φοβισμένος και εξαθλιωμενος… Αυτοί βλέπουν και κρίνουν καταστάσεις. Και έκριναν ότι πλέον μπορούν να χωρέυουν πάνω απο τους τάφους χωρίς καμία επίπτωση. Περαστικά σας.

Comments are closed.