ΤΟ ΜΠΑΛΑΚΙ ΤΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΕΤΟΥΝ Η ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΚΑΙ Ο ΒΟΡΙΔΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ- “ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΕΣ” ΛΕΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ – ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ 11ΧΡΟΝΟΥ – ΧΕΙΡΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΕΝΑΣ ΕΞΑΧΡΟΝΟΣ

    Κοινοποίηση:
    υτηγ

    Απαντήσεις στα ερωτήματα για το τι προκάλεσε την ανείπωτη τραγωδία με τον χαμό του 11χρονου μαθητή του 9ου δημοτικού σχολείου στις Σέρρες αναμένεται να δώσουν οι πραγματογνώμονες της Ελληνικής Αστυνομίας που θα φτάσουν εκεί το πρωί της Τρίτης για να διερευνήσουν τα αίτια της φονικής έκρηξης.

    Ο μαθητής της ΣΤ’ Δημοτικού έχασε τη ζωή του ακαριαία και άλλα δύο παιδιά, μαθητές της Α’ και Δ’ τραυματίστηκαν, έπειτα από την έκρηξη που σημειώθηκε στο λεβητοστάσιο του σχολείου, την ώρα του διαλείμματος.

    Ο δικηγόρος της οικογένειας του άτυχου μαθητή θα παρακολουθήσει τις έρευνες για το τι έφταιξε. Ερωτηματικά γεννά το γεγονός ότι οι εργασίες συντήρησης και μετατροπής του καυστήρα γίνονταν σε ώρες λειτουργίας του σχολείου με τον διευθυντή του σχολικού συγκροτήματος στις Σέρρες και τον δήμαρχο να καταγγέλλουν τον εργολάβο του έργου.

    Ο Υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης έδωσε εντολή στον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, Ιωάννη Σάββα να διερευνήσει τυχόν ευθύνες που προκύπτουν από πράξεις ή παραλείψεις στελεχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

    «Στη σχολική μονάδα πρόσφατα εγκαταστάθηκε, μέσω ΕΣΠΑ, σύστημα γεωθερμίας για τη θέρμανση του κτιρίου, προκειμένου να αντικαταστήσει τον λέβητα πετρελαίου» σήκωσε λίγες ώρες μετά την τραγωδία στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο διευθυντής του σχολείου Νικόλαος Τσιότσιος.

    Ο ίδιος όπως σημείωσε διαφωνούσε με το εν λόγω έργο καθώς δεν αποτελούσε πρόταση της σχολικής κοινότητας.

    «Ο καυστήρας ήταν μέχρι πρότινος καυστήρας πετρελαίου», ανέφερε ο κύριος Τσιότσιος. «Έγινε ένα έργο στη σχολική μονάδα για το οποίο διαφωνούσα. Διαφώνησα πολλές φορές για το έργο αυτό το οποίο έγινε με ευθύνη του δήμου. Εμάς δεν μας έδωσε κανένας λογαριασμό. Ήταν ένα έργο γεωθερμίας που έγινε μέσω ΕΣΠΑ απ’ ότι γνωρίζω».

    Ο διευθυντής του σχολείου υπογραμμίζει ότι απευθύνθηκε πολλές φορές στην αρμόδια υπηρεσία ζητώντας τα έγγραφα για το χρονοδιάγραμμα και την εκτέλεση του χωρίς να υπάρχει καμία ανταπόκριση. Επισημαίνει ακόμα ότι ενώ το έργο έπρεπε να ολοκληρωθεί μέσα σε ένα χρόνο, τελικά, ολοκληρώθηκε σε δυόμιση και ξεκίνησε να λειτουργεί τις δέκα τελευταίες μέρες αλλά όπως λέει «η λέξη λειτουργεί εντός εισαγωγικών γιατί η γεωθερμία δεν είχε τεθεί ακόμα σε λειτουργία».

    Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Σερρών, Αλέξανδρος Χρυσάφης, σε επικοινωνία του με τον πατέρα του αδικοχαμένου 11χρονου παιδιού, υποσχέθηκε, ότι θα βρεθούν οι υπεύθυνοι και θα λογοδοτήσουν όπως πρέπει.

    «Ο Δήμος θα κινηθεί ενάντια και στον εργολάβο και στον διευθυντή», είπε συμπληρώνοντας πως «ποτέ δεν εστάλη κάποιο έγγραφο από τον διευθυντή, στο οποίο να αναφέρει ότι δεν θέλει να γίνονται εργασίες τις ώρες λειτουργίας του σχολείου. Είμαστε όλοι συντετριμμένοι αλλά αυτά που λέει ο διευθυντής του σχολείου δεν βασίζονται πουθενά. Χθες έκανα μια ευρεία σύσκεψη στο Δημαρχείο και είδαμε όλη την αλληλογραφία. Δεν υπάρχει κανένα έγγραφο του διευθυντή που να αρνείται το συγκεκριμένο έργο».

    Ο κ. Χρυσάφης υποστήριξε ακόμη ότι «έχουμε υπογράψει μια σύμβαση με τον ανάδοχο που λέει ότι δεν μπορεί να γίνονται εργασίες την ώρα λειτουργίας του σχολείου εκτός αν υπάρχει συναίνεση του διευθυντή ή από την Τεχνική υπηρεσία του Δήμου. Από την Τεχνική Εταιρεία δεν δόθηκε καμία συναίνεση. Από την διευθυντή δεν υπήρξε ενημέρωση ότι γίνονται εργασίες την ώρα που λειτουργεί το σχολείο. Ξέρετε ο διευθυντής είναι που ανοίγει και κλείνει τις πόρτες του σχολείου».

    Χειρουργήθηκε στο Ιπποκράτειο ο 6χρονος

    Εκτός κινδύνου νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, από όπου αναμένεται να πάρει εξιτήριο τις επόμενες ημέρες ο 6χρονος μαθητής που τραυματίστηκε στο δημοτικό του νοσοκομείο στις Σέρρες, μετά από τη φονική έκρηξη του λέβητα.

    Ο μαθητής μεταφέρθηκε χθες στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, όπου υπεβλήθη σε χειρουργείο και η κατάστασή του είναι πολύ καλή. Όπως ανέφερε στο ThessToday.gr ο διευθυντής της παιδοχειρουργικής κλινικής του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, Γιώργος Τσικόπουλος, ο 6χρονος δεν χρειάστηκε να διασωληνωθεί.

    «Το παιδί ήρθε στο νοσοκομείο σε πολύ καλή γενική κατάσταση. Αυτό που παρουσίασε και φάνηκε και από τον εργαστηριακό έλεγχο στον οποίο υπεβλήθη άμεσα ήταν ότι είχε ένα εμπίεσμα. Εμπίεσμα σημαίνει ότι το κόκκαλο του κρανίου έχει μπει μέσα δύο εκατοστά. Μεγάλο πρόβλημα, άνευ σημασίας όμως για μας. Αντιμετωπίστηκε από τους νευροχειρουργούς με πολύ μεγάλη επιτυχία. Έγινε εγχείρηση και είναι εκτός κινδύνου», όπως επεσήμανε.

    Και πρόσθεσε πως το παιδί νοσηλεύεται στην παιδοχειρουργική κλινική. «Δεν χρειάστηκε να μπει στη ΜΕΘ Παίδων. Είναι σε καλή κατάσταση, μιλάμε με τους γονείς του. Υπάρχει αισιοδοξία. Σε λίγες μέρες θα είναι ξανά στο σχολείο του».

    Σύμφωνα με τη χθεσινή ανακοίνωση του νοσοκομείου Σερρών, ο 6χρονος διακομίστηκε προληπτικά στο Ιπποκράτειο καθώς έφερε «εμπιεστικό κάταγμα βρεγματικού οστού (ΑΡ) και μικρό ρωγμώδες κάταγμα ρινικών οστών».

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    15 Σχόλια

    1. Κεραμέως , η χειρότερη υπουργός παιδείας όλων των εποχών.

    2. Τη μπορεί τώρα να γίνει εκεί το υπουργείο παιδείας δεν φέρνει ευθύνη αλλά μπορεί να διορίσει ανεξάρτητο τεχνικό μέσα από την εταιρία που αγοράστηκε ο λέβητας άλλο το τη θα κάνει η δημαρχία νομαρχία είναι σαν να γίνετε ένα έγκλημα ο ιατροδικαστης βγάζει πόρισμα στην προκειμένη περίπτωση νομαρχία δημαρχία, και η οικογένεια διορίζει ανεξάρτητο ιατροδικαστη στην προκειμένη περίπτωση υπουργείο παιδείας ανεξάρτητος τεχνικός γιατί έγινε η έκρηξη και δείγμα πετραιλεο κλπ αυτό είναι το δίκαιο για να προχωρήσουν

    3. Τί πιστεύω? Η εταιρία όντως θα είπε στον δντη θα έλθουμε Σάββατο για την επισκευή και ο δντης θα αρνήθηκε, ελάτε κανονικά….
      Δεν υπάρχει έγγραφη διαμαρτυρία τού σχολείου προς τον Δήμο

    4. Ο Δντης δεν θα πρεπε να τον διώξει; Ότι έγγραφα και ναχε στείλει. Αρνιόταν στα χαρτιά αλλά του άνοιξε την πόρτα εν.ωρα λειτουργίας; Πάντως εάν έχει στείλει έγγραφα δεν μπορούν να τα κρύψουν στο Δήμο. Πρωτοκόλλουνται κανονικά.

    5. Ο διευθυντης φταίει κ ο συντηρητής. Τα σχολεια ειναι κλειδωμένα χτυπας κουδουνι κ μπαινεις. ΠΟΙΟΣ ΑΝΟΙΞΕ; Γελοιοι!

    6. Χεραμ… η Κεραμεύς εβραϊκής καταγωγής η εντεταλμένη της νέας τάξης, Σιωνιστών και πρώην υπάλληλος της Goldman Sachs

    7. Μάλλον άλλη μια περίπτωση “απευθείας ανάθεσης” προς κάποιον αρεστό ή με κριτήριο τη χαμηλότερη τιμή όπως ξέρει να κάνει τις δουλειές του το Ελληνικό Δημόσιο της αρπαχτής. Πραγματικά υπάμια για το παιδάκι και την οικογένειά του… Ελπίζω να βρεθεί ένας δικηγόρος να εκπροσωπήσει την οικογένεια και να ξεσκίσει το δημόσιο και κάθε ανευθυνο-υπεύθυνο με τέτοια οικονομική αποζημίωση που να μην ξεχαστεί ποτέ. Το παιδάκι όμως δε θα γυρίσει πίσω. Έστω να βάλουν μυαλο επιτέλους κάποιοι.

    8. ο τεχνικός φταίει για την ανεπάρκεια του και γιατι έκανε εργασίες εν ώρα μαθημάτων. έπρεπε απόγευμα Παρασκευής , Σάββατο. Φταίει και η εταιρεία που τον έστειλε ΕΚΕΊΝΗΝ ΤΗΝ ΏΡΑ. ΓΙΑΤΊ ΔΕΝ ΈΚΛΕΙΣΕ ΔΕΝ ΆΝΟΙΞΕ, ΔΕΝ ΕΛΕΓΕ Ο, ΤΙ Κ. ΌΣΑ ΈΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΛΈΓΞΕΙ Κ. ΝΑ ΔΙΟΘΩΣΕΙ. ΠΟΛΎ ΞΕΡΟΛΑΣ Κ. ΘΑΝΆΣΙΜΑ ΑΝΕΠΑΡΚΗΣ.

    9. ΑΛΟΙΜΟΝΟ ΝΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΕ ΕΝΑ ΛΕΒΗΤΟΣΤΑΣΙΟ.

    10. Οι σχολικοι επιθεωρητες τι κανουν? Πινουνε φραπογαλα και φρεντοτσινια?
      Ημαρτον κα Κεραμεως και κ.Βοριδη!

    11. Να δουμε λιγάκι πώς δαχειρίστηκε το ΕΣΠΑ και ποιος τεχνικός πήρε την ανάθεση. Γιατί η διαχείρηση των κονδυλίων που πέφτουν στην πόλη γίνεται μόνο απο συγκεκριμένα δεξιά παιδιά.

    12. Μα ο Δήμος έχει την ευθύνη για τα σχολικά κτίρια.

      1. οτι να ναι
        ναι εχει ο δημος αστυνομια σε ολα τα κτηρια μη μπει κανενας παρανομα. για αυτο υπαρχουν διευθυντες βρε πρωτοζωα

        1. Δεν κάνει ο διευθυντής ότι θέλει ,
          ο δήμος αποφασίζει .

    Comments are closed.