ΤΟΥΣ ΠΙΑΣΑΜΕ ΠΑΛΙ ΣΤΑ ΠΡΑΣΑ: ΕΞΑΦΑΝΙΣΑΝ ΤΟ “ΚΟΚΚΙΝΟ” ΤΟΥ ΜΠΑΪΝΤΕΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΛΑΣΟΥΝ ΤΟ ΝΕΟ “ΣΟΟΥ” ΤΟΥ ΚΟΥΛΗ.

    Κοινοποίηση:
    dimitriadis-mitsotakis-1024x563

    Δεν περνάει ημέρα που να μην αποκαλύπτεται πόσο αδίστακτοι, σάπιοι αλλά και ψεύτες είναι εκεί στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Κούλης Χρυσός με την παρέα του. Δεν περνάει ημέρα που να μην κάνουν τη λαμογιά τους με οποιαδήποτε μορφή. Και δεν υπάρχει ημέρα που να μην λειτουργούν ως μικροί γκεμπελίσκοι, τόσο στην προπαγάνδα και την παραπληροφόρηση όσο και στην απόκρυψη της αλήθειας και της πραγματικότητας.

    Αλλά δεν πρόκειται να αφήσουμε να περνάει κι εμείς ούτε μια ημέρα που να μην τους ξεμπροστιάζουμε και να μην τους ξεφτιλίζουμε. Για άλλη μια φορά λοιπόν τους πιάσαμε στα πράσα. Βρήκαμε τη λαμογιά που έκαναν μέσω του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων. Και αρκεί να θυμίσουμε -για να δούμε ότι τίποτε δεν είναι τυχαίο- ότι με το πρώτο Προεδρικό Διάταγμα τον Ιούλιο του 2019 ο Μητσοτάκης ανέλαβε « προσωπικά» την εποπτεία των δημόσιων μέσων ενημέρωσης, δηλαδή της ΕΡΤ και του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων. Και το «προσωπικά» βεβαίως σημαίνει δια του ανιψιού Γρηγόρη Δημητριάδη…

    Προχθές Τετάρτη την ώρα που ο πανικοβλημένος Κούλης ανακοίνωνε με …πανηγυρικό διάγγελμα το σταδιακό άνοιγμα της εστίασης, των δημοτικών και των γυμνασίων καθώς και του τουρισμού, διαλαλώντας ότι τάχατες αυτό γίνεται επειδή πλέον «πάμε καλά» και υπάρχει «σταθεροποίηση», από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού ερχόταν μια πολύ μεγάλη ψυχρολουσία.

    Συγκεκριμένα, εκδόθηκαν νέες ταξιδιωτικές οδηγίες από πλευράς του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, εξαιτίας της πανδημίας, με τις οποίες η Ελλάδα, μαζί με άλλες χώρες, μπήκαν στο «κόκκινο». Δηλαδή με τη λίστα αυτή το Στέιτ Ντιπάρτμεντ καλεί τους Αμερικανούς να μην ταξιδεύουν στις συγκεκριμένες χώρες, καθώς υπάρχει αυξημένος κίνδυνος λόγω Covid-19. Μάλιστα οι ανακοινώσεις αυτές έγιναν από την αμερικανική κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν -κατά τα άλλα …φίλου μας- μία ημέρα μετά το «άτυπο» άνοιγμα του τουρισμού στη χώρα μας και λίγες ώρες πριν βγει ο Κούλης να κάνει τα πανηγύρια του. Και μάλιστα σε αυτό το «άτυπο» άνοιγμα του τουρισμού στη χώρα μας από την Δευτέρα που μας πέρασε περιλαμβάνονται και ταξιδιώτες από τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίοι δεν είναι πλέον υποχρεωμένοι να μπαίνουν σε καραντίνα όταν φθάνουν στην Ελλάδα. Τώρα όμως που βγήκε η οδηγία μπαίνει κι ένα μεγάλο φρένο το οποίο κάνει ζημιά και στο «σόου» που έχει ξεκινήσει να παίζει εκ νέου ο Κούλης…

    Τι νομίζετε ότι έκαναν λοιπόν οι …φωστήρες -ή καλύτεροι οι μαθητευόμενοι γκεμπελίσκοι της συμφοράς- του Μεγάρου Μαξίμου; «Εξαφάνισαν» την είδηση. Ναι, αυτό ακριβώς έκαναν. Ήταν δυνατόν όμως να παραμείνει διαρκώς …κρυφή και εξαφανισμένη; Όχι βέβαια. Αυτό που τους ενδιέφερε ήταν να μην επισκιάσει το «διάγγελμα» του Κούλη τους, διότι αν είχε προηγηθεί η γνωστοποίηση της αμερικανικής απόφασης τα όσα είπε ο δικός μας θα σήκωναν ακόμη περισσότερο γέλιο και κράξιμο. Θα ήταν από κάθε άποψη μια παρωδία να λέει ότι «είμαστε εντάξει και ανοίγουμε» όταν οι άλλοι του είχαν …κλείσει λίγο νωρίτερα, κατάμουτρα, την πόρτα.

    Ενεργοποίησαν λοιπόν το κρατικό – κυβερνητικό ΑΠΕ για να «εξαφανίσει» και πάντως να καθυστερήσει όσο γινόταν την πραγματική είδηση. Και με δεδομένη την τεράστια συρρίκνωση του δημοσιογραφικού δυναμικού στα μέσα ενημέρωσης -και ιδιαίτερα στο εξωτερικό- το ΑΠΕ αποτελεί την πιο βασική και συνήθως τη μοναδική πηγή ενημέρωσης για τέτοια θέματα.

    dimitriadis-mitsotakis-1024x563

    Καταγραφή

    EzkwB8BXEAA91hm EzkwB8GWUAQZLFo

    Στις 6 το απόγευμα της Τετάρτης βγήκε ο Κούλης και έκανε το «διάγγελμα».

    Στις 7.25 (19.25) το ΑΠΕ «ανεβάζει» την είδηση από τις ΗΠΑ. Και τι γράφει;

    «Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ πρόσθεσε περίπου 100 χώρες στο «Επίπεδο 4» του καταλόγου των ταξιδιωτικών οδηγιών του, συμβουλεύοντας τους Αμερικανούς πολίτες να μην ταξιδεύουν σε αυτές, λόγω «του πολύ υψηλού επιπέδου της Covid-19», όπως ανέφερε.

    Σε αυτόν τον αναθεωρημένο κατάλογο περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων το Ηνωμένο Βασίλειο, ο Καναδάς, το Μεξικό, η Γαλλία, η Γερμανία και οι περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Την Δευτέρα, το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ είχε προαναγγείλει ότι σκόπευε να αυξήσει τον αριθμό των χωρών που βρίσκονται στην υψηλότερη βαθμίδα (το «Επίπεδο 4»), βασιζόμενο στις τρέχουσες εκτιμήσεις των Αμερικανών ειδικών σε θέματα υγείας. Ως αποτέλεσμα, στη βαθμίδα αυτή βρέθηκε σχεδόν το 80% όλων των χωρών παγκοσμίως.

    Μέχρι χθες, Τρίτη, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ κατέτασσε μόνο 34 χώρες (σε σύνολο περίπου 200) στην κατηγορία 4, ενώ από σήμερα έχουν αυξηθεί στις 131. Το υπουργείο απέφυγε να σχολιάσει πότε θα ολοκληρώσει αυτήν την επικαιροποίηση της ταξιδιωτικής οδηγίας του».

    Όπως βλέπουμε -και στην εικόνα με το πρωτότυπο αναρτημένο τηλεγράφημα- δεν υπάρχει πουθενά η λέξη «Ελλάδα», παρά μόνο γενικά «χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης». Εύκολα λοιπόν από τις εντυπώσεις που προκαλούνται η Ελλάδα μπορεί να …παραληφθεί.

    —————————— —————————— ———

    Βεβαίως, όπως είπαμε, θα ήταν αδύνατο να παραμείνει εσαεί κρυμμένη η αναφορά στη χώρα μας αφού η οδηγία την αφορά -και αυτήν- άμεσα. Τι έκαναν λοιπόν οι αθεόφοβοι; Περίμεναν να …νυχτώσει για τα καλά και σχεδόν ξημερώματα χθες «επανήλθαν» με νέο τηλεγράφημα. Ο ανταποκριτής αυτή τη φορά του ΑΠΕ Π. Κασφίκης, στις 0.14 το πρωί της Πέμπτης, στέλνει ρεπορτάζ το οποίο αναφέρει: «Στην μετατόπιση της Ελλάδας από την κατηγορία 3 (σύσταση για επανεξέταση του ταξιδιού) στην κατηγορία 4 (σύσταση για αποφυγή του ταξιδιού) προχώρησε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ στο πλαίσιο της αναθεώρησης των ταξιδιωτικών οδηγιών του». Βέβαια η συνέχεια είναι τέτοια που προσπαθεί να αμβλύνει τις εντυπώσεις προσθέτοντας ότι «συγκεκριμένη εξέλιξη δεν αφορά αποκλειστικά τη χώρα μας, καθώς το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών αποφάσισε να επικαιροποιήσει τις ταξιδιωτικές του οδηγίες και πρόσθεσε περίπου 100 χώρες…». Και πάλι όμως το ζήτημα είναι ότι τουλάχιστον επί ΠΕΝΤΕ ΩΡΕΣ -και μάλιστα τις πιο κρίσιμες για το ροή της ενημέρωσης στην κοινή γνώμη- το ΑΠΕ του Κούλη και των ψευτογκεμπελίσκων του είχαν κυριολεκτικά ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΙ την είδηση!

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    6 Σχόλια

    1. Χωρίς αμφιβολία ο Μπάϊντεν δεν είναι φιλέλληνας αλλά στην συγκερκιμένη περίπτωση ο υπαίτιος είναι το καθεστώς που “ανεβάζει” τεχνηέντως τα κρούσματα και τους θανάτους απο covid 19 δίνοντας αφορμή σε οποιονδήποτε βούλεται να βλάψει την χώρα μας.

    2. Το κολοσογο είναι καρκινωμα για την χώρα… Πολύ χειρότερο από τους γλυξμπουργκ..

    3. Αλλη μιά συνομωσία μεταξύ Μητσοτάκη και Μπάιντεν κατά της Ελλάδας, με στόχο φυσικά τα εμβόλια.

    4. Το πρόβλημα είναι βαθύτερο από μια ματσαραγκιά που μπορεί να έκανε το δικό μας πολιτικό σύστημα.
      Ένα ερώτημα για προβληματισμό και σκέψη.
      Γιατί ενω οι Αμερικανοί έχουν εμβολιαστοί κατά του COVID-19 δεν τους επιτρέπουν να έρθουν Ελλάδα?
      Δεν μας έλεγαν ότι όποιος έχει κάνει το εμβόλιο έχει ανοσία?
      Προς τι η απαγόρευση?
      Από την απατεωνία του Μαξίμου που βγάζει μάτι άλλα πράγματα είναι που τρομάζουν.

    5. Αρχίσανε τις νυχτερινές βάρδιες…πλέον, δουλεύουν μόνο νύχτα, και στη βουλή και στου Μαξίμου.

    Comments are closed.