ΤΟΥΣ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΚΑΘΕΤΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΙΜΟ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΝ – ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΚΑΙ ΔΑΙΜΟΝΙΖΟΝΤΑΙ – ΜΑΣ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥΣ – ΤΙ ΘΑ ΠΡΑΞΟΥΝ ΟΙ ΙΕΡΑΡΧΕΣ;

    Κοινοποίηση:
    εκκλησια-καμπανα-πασχα-χριστουγεννα

    Ένας ακόμη «γρίφος» για την κυβέρνηση είναι το τι θα γίνει με τις εκκλησίες το Πάσχα, καθώς η Ιερά Σύνοδος αναμένεται να καταστήσει σαφές πως δεν θα δεχθεί να παραμένουν κλειστοί οι ναοί την Μεγάλη Εβδομάδα.
    Από την πλευρά της όμως η κυβέρνηση και οι «ειδικοί» δεν αναμένεται να ανάψουν το «πράσινο» φως για ανοιχτές Εκκλησίες, τουλάχιστον όχι με αρκετούς πιστούς. Μέχρι στιγμής οι πληροφορίες αναφέρουν πως η κυβέρνηση θέλει να ισχύσει συνεχιστεί αυτό που ήδη ισχύει με την τελευταία Κοινή Υπουργική Απόφαση, δηλαδή:

    Εννέα άτομα μέσα στις εκκλησίες σε περιοχές επιβαρυμένες
    Κλειστές εκκλησίες σε περιοχές πολύ αυξημένου κινδύνου

    Σε όλους τους καθεδρικούς ναούς, ανεξάρτητα από τις περιοχές, οι πιστοί μπορούν να είναι ένας ανά 25 τετραγωνικά μέτρα με μέγιστο όριο 20 ατόμων.

    Δηλαδή κλειστές εκκλησίες σε περιοχές που είναι επιβαρυμένες και με λίγους πιστούς σε όλες τις υπόλοιπες, κάτι που είναι άγνωστο εάν θα το δεχθεί η Ιερά Σύνοδος.
    Οι ιεράρχες, λέγεται, σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούν να επαναληφθεί η περσινή εικόνα με κλειστές εκκλησίες το Πάσχα και «κατ’ οίκον Ανάσταση». Με το σκεπτικό ότι οι πιστοί θα πρέπει να επιστρέψουν ξανά στον οίκο του Θεού για να μπορέσουν να εκκλησιαστούν με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας από την Covid -19, ήδη σχεδιάζουν να προτείνουν ένα μοντέλο λειτουργίας των ναών τέτοιο ώστε να μην απειληθεί η δημόσια υγεία και «όλα να κυλήσουν ομαλά».

    Αυτό το μοντέλο πιθανότατα δεν θα διαφέρει από εκείνο που εφαρμόστηκε τα Χριστούγεννα, δηλαδή με συγκεκριμένο αριθμό πιστών στους ενοριακούς και μητροπολιτικούς ναούς καθώς και με κυλιόμενες Θείες Λειτουργίες.

    Το μεγαλύτερο όμως ερώτημα είναι το τι θα γίνει με τον Επιτάφιο και την Ανάσταση

    Το καλύτερο σενάριο για το Πάσχα θα ήταν για την Εκκλησία -εάν και εφόσον βέβαια το επιτρέψει η επιδημιολογική κατάσταση- να επιτραπεί στον κόσμο να παρακολουθήσει έξω από τους ναούς τις Ιερές Ακολουθίες με τις απαραίτητες αποστάσεις και τη χρήση της μάσκας. Κάτι που ακούγεται δύσκολο, μια που δύσκολα μπορεί να υπάρξει έλεγχος και αριθμητικοί περιορισμοί.

    Ήδη είδαμε τις προηγούμενες ημέρες να δέχεται επίθεση η Εκκλησία για τον «συνωστισμό» που παρατηρήθηκε στην κηδεία του λαοπρόβλητου Αρχιμανδρίτη π. Σαράντη Σαράντου.

    Κάτι που προμηνύει την πιθανή στάση που αναμένεται να κρατήσει η κυβέρνηση σε αυτό το θέμα.

    Από και και πέρα, ξεκίνησε χθες η τριήμερη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, με τους ιεράρχες να είναι έτοιμοι για «ιερό» πόλεμο αν χρειαστεί καθώς δεν πρόκειται να δεχτούν, όπως λένε, τα περσινά.

    Σίγουρα τα επόμενα 24ωρα είναι κρίσιμα για το θέμα, όμως η αύξηση κρουσμάτων που παρατηρήθηκε χθες, και αναμένεται αν συνεχιστεί και αυτές τις μέρες δεν είναι «διόλου» απίθανο να αποτελέσει «δικαιολογία» για την κυβέρνηση για να απορριφθούν τα αιτήματα της Ιεράς Συνόδου.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    35 Σχόλια

    1. Όχι δύο τετρακόσια δύο χρόνια να κλείσουν τις εκκλησίες δεν θα ξεχάσουμε ούτε την πίστη μας ούτε τα ιδανικά του Έθνους μας.Εξ αλλου δεν θα είναι η πρώτη φορά που τα βάζετε με το Θεό, τ ακούτε εσείς οι παπάδες που προσκυνησατε τ αλλότρια; Έρχεται η οργή και του λαού και του Θεού.

    2. Αυτό που διαβάζω ανάμεσα στις γραμμές και πικρογελώ, είναι η
      ανάγκη που βλέπω στα χριστιανόπουλα να διαμαρτυρηθούν
      κατά της εκκλησίας και τα ρίχνουν στους ιεράρχες!
      .
      Και καλά κάνετε παιδιά, αλλά κάντε και μια κριτική για
      τας γραφάς που καθημερινά αφορίζουν την Ελλλάδα μας!

    3. οι Νομοι του Ισλαμ στην κατεχόμενη απο τους καημενους δολοφονους των απιστων τους…. ο τριτος παγκοσμιος πόλεμος του αφανισμου του βδελυρου γενους των απανθρωπων….με τις ευλογίες της επίσημης αποστολικης διακονιας της Ελλαδος…των Ορθοδοξων Μωαμεθανων δεσποταδων του αντιχρίστου.

    4. Εάν δεχτούν κλειστές εκλλησιες, απαγόρευση περιφοράς επιτάφιου έστω από τους ίδιους τους ιερείς και να ηχούν οι καμπάνες χαρμόσυνα στο μυνημα της Ανάστασης του Κυρίου, όλοι ξύρισμα. Ο Χριστός σταυρώθηκε για εμάς και εσείς παίζετε το παιχνίδι αυτών που πολεμούν την πίστη και τον Χριστό μας? Τέλος Στέφανε, κάτι πολύ σοβαρό τρέχει με τον Τσιορδα. Σαν δαιμονισμένος κάνει και ότι περνάει από το χέρι του ασκώντας μια άνευ προηγούμενου τρομοκρατία και αφόρητες πιέσεις για να μην χτυπήσουν ούτε οι καμπάνες το Πάσχα. Για αυτό το σκουλικι παρίστανε τον πιστό και έκανε πως εψελνε. Όλα τα έχει σχεδιάσει ο σύγχρονος Μεγκελε.

    5. ΑΦΟΥ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΑΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΜΕ ΠΡΩΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΛΗΤΕΡΟΥΣ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΚΡΥΦΟΜΑΣΣΟΝΟΙ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΙ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ….ΕΝΝΟΗΤΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΞΥΛΩΣΟΥΝ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΠΑΣΧΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΨΕΥΤΟΠΑΝΔΟΙΜΙΑΣ ΤΟΥΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΦΕΡΟΥΣ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΒΔΟΜΑΔΑ ΣΤΑ ΤΡΟΠΑΡΑΙΑ ΤΟ ΚΑΨΗΜΟ ΤΟΥ ΙΟΥΔΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ………………………………………………….ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ ΤΙΠΟΤΕ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΟΛΟΙ ΤΗΣ ΓΗΣ…..

    6. Δυστυχως οι παπαδες εξεγερθηκαν οταν ο αθεος τσιπρας ζητησε να μην πληρωνονται απο το ελληνικο δημοσιο. Τωρα που ο αθεος μητσοτακης κλεινει τις εκκλησιες ελαχιστοι διαμαρτυρονται αφου ο ιερωνυμος και οι λοιποι μητροπολιτες δεν νοιαζονται για την εκκλησια αλλα για τα λεφτα. Απλα τα πραγματα. Χρειαζεται ενας παπαφλεσσας να βγει μπροστα αλλα αυτος επεσε ως ηρωας στο μανιακι. Οι διαδοχοι του νοιαζομται για τα λεφτα και την εκκλησιαστικη περιουσια. Γιαυτο ειναι ανοιχτο το τζαμι και κλειστες οι εκκλησιες. Απλα τα πραγματα παιδια. Οσο δεν αντιδραμε απεναντι στους προδοτες, αυτοι αποθρασυνονται αλλα καποια στιγμη θα ξεσηκωθει ο λαος, που θα παει οταν δεν εχουν τελος οι προκλησεις των προδοτων της λεσχης μπιλντεμπεργκ.

    7. τίποτα δε θα κάνουν οι ιεράρχες. Έπεσε η κρατική επιχορήγηση χωρίς να μάθουμε τα τελικά ποσά οπότε κλείσαν στόματα. ουτε καν θα διαμαρτυρηθούν φέτος. θα το παίξουν στην αρχή λίγο γκρινιάρηδες για τα μάτια του κόσμου και μετά θα ακούσουν τη κυβέρνηση. Είναι πολλά τα λεφτά Στέφανε.

    8. Να μιλήσουν γιατί?? τα στόματα ήδη μπούκωσαν με την ”βοήθεια” που τους δόθηκε….

    9. δε θα ξανα επιτρεψουν να ανοιξουν οι ναοι και αυτο με τις ευλογιες των μασονορασοφορων που ειναι εκει στην κεφαλη !! αυτοι θελουν διώξιμο απ εκει

    10. Αν περιμένετε τώρα απο τούς σιωνιστές ιεράρχες όπως π.χ. ο Ιερώνημος ζήτω που καήκαμε να λέμε , στο Ελλαδιστάν χρειάζεται ένας Παπαφλέσας με @ρ..$ι@ να ξεσηκώσει τον κλήρο και οχι να κάθονται στα τέσσερα οτι τούς πει ο Κούλης και ο κάθε πληρωμένος κομπογιαν
      νίτης να πράτουνε οσο για τον ιερό πόλεμο και τρίχες αυτά είναι για το θεαθήναι

    11. Ο μισθωτός και ουκ ων ποιμήν “Ιωάννη 10-12.
      Κανένας δεν περιμένει να αντιδράσουν μη μας εξαπατούν

    12. Για το Πάσχα μας δεν ξέρω αλλα μετά ξεκινα το ραμαζανι και ως δια μαγείας θα ανοίξουν όλα…. Και ο νοών νοειτο

    13. Ο ισομετρικός σταυρός της σημαίας μας, είναι αρχαιοελληνικό σύμβολο,
      καμία σχέση με τον ιουδαιοχριστιανισμό.
      Κανένας δεν διώκει τον χριστιανισμό, τουναντίον, αρνούντε να
      ερευνήσουν τα ψέματα αλλά και τα εγκλήματα των χριστιανών.
      Όσο για τους ιεράρχες, είναι η ντροπή της Ελλάδας.

      1. ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ (ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ)ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΜΕΙΓΜΑ ΕΚΡΗΚΤΙΚΟ

        1. Ναι, το έχω δει όλα αυτά τα χρόνια, από τον καιρό που ο εγκληματίας κωνσταντίνος καθιέρωσε
          ως επίσημη θρησκεία στην “Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία” τον χριστιανισμό,
          από αυτοκρατορία που ήμασταν καταντήσαμε η γελειότητα της υφηλίου.
          Το παπαδαριό βέβαια τον χαβά του, καθώς και τα ερίφια
          σαν του λόγου σου, παραπλανημένε Έλληνα!

          1. ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΠΑΔΑΡΙΟ ΔΕΝ ΔΙΑΦΩΝΩ,ΤΩΡΑ ΜΕ ΕΝΑ ΠΑΠΑΡΑ ΠΟΥ ΠΡΟΤΙΜΑΕΙ ΤΟ ΙΣΛΑΜ ΑΠΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΩ ΑΛΛΑ ΞΑΝΑΛΕΩ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ(ΧΩΡΙΣ ΓΙΑΧΒΕΔΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ)=ΜΕΙΓΜΑ ΕΚΡΗΚΤΙΚΟ

    14. Nταξει υπερβολες,οχι και Ελληνικο εθιμο το Πασχα,η Πεσαχ αν προτιμαται……….Και αν υπηρχαν αληθινοι πιστοι χριστιανοι οι εκκλησιες θα ηταν ανοικτες και γεματες κοσμο……………

      1. Προφανως δν ειστε Ορθοδοξος σας πληροφορω λοιπον οτι δεν γιορταζουμε τ Πασχα των εβραιων αλλα τν Ανασταση τ Ιησου Χριστου κ Θεου μας

        1. Ο χριστός αγαπητέ, ΔΕΝ είναι φυσικό πρόσωπο, παρά
          μια εβραϊκή προφητεία περί μεσσία που ανέδειξαν οι Εσαίοι.

          1. ΣΚΑΣΕ ΑΘΕΟΤΑΛΙΜΠΑΝ ΠΑΠΑΡΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕ ΟΙ ΑΘΕΟΙ ΕΣΥ ΛΕΣ ΠΩΣ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΠΟΤΕ ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΛΕΓΕΤΑΙ ΠΩΣ ΒΡΕΘΗΚΕ Ο ΤΑΦΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΟΣΤΑ ΤΟΥ ΕΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕ ΟΜΩΣ ΟΡΓΑΝΩΘΕΙΤΕ ΛΙΓΟ

          2. Τοτε κατα τα λεγόμενα σου, ουτε ο Σωκράτης, ο Πλατών, ο Μέγας Αλέξανδρος υπήρξαν. Αποκυήματα φαντασίας, εφόσον δεν τους έχουμε δει. Ανιστορητε….

    15. “Τι θα πράξουν οι Ιεράρχες;”

      Ποιοι ιεράρχες; Τα μέλη των Στοών;

    16. Φτάσαμε σέ τέτοια χάλια ώστε νά μάς καταργήσουν μέ τό έτσι θέλω οί Εβραίοι τίς γιορτές μας.Δέν είναι μόνο αυτό,θέλουν καί εμάς νά μάς καταργήσουν.Ο Μακαριστός Χριστόδουλος μάς είχε προειδοποιήσει:Η νέα τάξη πραγμάτων θέλει νά αλλάξει τήν Ελλάδα.
      Ρητά τού Μακαριστού Χριστόδουλου.
      “Τό υπέροχο τρίπτυχο Πατρίδα.Θρησκεία.Οικογένεια.Αυτά τά τρία μοιάζουν μέ πανίερες εικόνες,πού οί βάρβαροι εικονοκλάστες τού καιρού μας στρέφουν εναντίων τους όλην τους τή μανία καί τή λύσσα καί τίς πολεμούν”.Η εφημεριδα τού Σόρος Open Democracy.
      “Η κρίση τού κορωνοιού αποδεικνύει ότι ήρθε ή ώρα γιά νά καταργήσουμε τίς οικογένειες”.
      Ο άθεος Εβραίος Σόρος θέλει νά καταστρέψει τίς οικογένειες”.
      Ρητό τού Χριστόδουλου.
      “Η παγκοσμιοποίηση επιδιώκει νά μάς κάνει χυλό,σούπα,πρόβατα ή μάλλον γαλοπούλες ώστε κάποιος νά μά καθοδηγεί μέ τό καλάμι”.
      Γιάννης Λάκων

    17. Οσο ο κληρος θα μισθοδοτηται απο το κρατος
      η Ιεραρχεια θα κανει υπακοη στον Μητσοτακη και την εκαστοτε
      πολιτικη ηγεσια.
      Η λυση του προβληματος πεφτει στην ευθυνη του πιστου ποιμνιου.
      Αν θα θεσει την Ιεραρχεια προ των ευθυνων της ενωπιον Θεου και ποιμνιου
      πραγμα που επρεπε ηδη να το ειχε πραξει οταν αποδεχτηκαν την ψευτοσυνοδο Κολυμβαριου.
      Το ποιμνιο πρεπει να αναζητησει τους πομενες που κρατουν την παρακαταθηκη
      που δεν αποδεχοντε την ψευτοσυνοδο Κολυμβαριου
      τις αυθαιρεσιες και εχθρικη σταση της πολιτικης ηγεσιας εναντι της Εκκλησιας και τους αντιχριστους νομους εναντι των νομων του Θεου.
      Ολοι εχουμε την ευθυνη εναντι του Θεου και αν δεν πουμε στωμεν καλως στωμεν κμετα φοβου
      θα υποστουμε τις συνεπειες καιο την αστεκτη οργη του Θεου

    18. Τίποτα….μόλις πέσουν οι βαλίτσες με το χρήμα τέλος δε θα μιλήσει κανείς από την Ιερά σύνοδο, γιατί αυτοί θα πάρουν το χρήμα όχι ο παππούλης του χωριού.

    19. Θα πράξουν θα πάνε στο ATM Να πάρουν το μηνιάτικο και απο εκει πάνε και οι άλλοι

    20. Δεν ειναι προβληματα αυτα για την κυβερνηση, τα εχουν βρει σε ολα με Ιερώνυμο,, δικό τους παιδι ειναι

    21. ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΑΞΟΥΝ ΟΙ ΙΕΡΑΡΧΕΣ!!! ΤΑ ΑΡΠΑΞΑΝ ΧΟΝΤΡΑ ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΓΙΔΟΠΡΟΒΑΤΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΙ Η ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΑΓΑΠΑΝΕ ΚΑΙ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΜΑΣ…ΜΠΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

      1. Όταν λες τα άρπαξαν χοντρά τι εννοείς;;; Τι ακριβώς άρπαξαν γιατί ειλικρινά δεν καταλαβαίνω; Επιδόματα αρπαζουν ή συντάξεις ή μήπως κομισιον απο την ΕΕ ;;;
        Επισης για να δεις αν ενδιαφέρετε η εκκλησία για τους πολίτες θέλω αν μπορείς να κάνεις ένα μικρό πείραμα όταν βρίσκεσαι σε μεγάλη απόγνωση ή στριμωγμενος ψυχολογικά απο την ζωή σου και τα προβλήματα που σε απασχολούν… Όταν είσαι δλδ αυτό που λέμε ‘σε απόγνωση’.
        Πιο συγκεκριμένα θα ήθελα να βρεις κάποιον άγνωστο στο δρόμο και να πας να του μιλήσεις… Να του πεις ότι θέλετε να συζητήσετε τα προβλήματα σου… Άραγε θα σε ακούσει; θα φύγει; θα σε προσπεράσει πριν ακόμα πεις την πρώτη λέξη;
        Μετά θα ήθελα να πας σε μια εκκλησία και να μπεις μέσα και να ζητήσεις να μιλήσεις σε ένα παπά… Άραγε θα σου μιλήσει; Φυσικά και ναι θα σου μιλήσει και θα σου πει να έρθεις εκείνη την στιγμή να μιλήσετε! Θα σε βοηθήσει, θα σε καθοδηγήσει πνειματικα σαν χέρι του Θεού! Έτσι είναι η εκκλησία, έτσι είναι η αγάπη του Θεού! 😉

        1. Η περιουσία της εκκλησείας έχει εκτιμηθεί στα 5 τρις εκτ.
          Αλλά ξέρει μόνο να ζητά σαν εβραία ιερόδουλη που είναι,
          θα μπορούσε κάλιστα αν είχε σχέση με τον Ελληνισμό,
          να αποπληρώσει το χρέος της Ελλάδας.

          1. Σοβαρά ε? Η πηγή σου ποια είναι? Ελπίζω όχι κάτι μπλογκσποτ ή κάτι σελίδες που όταν πατάς δεν υπάρχει λινκ! Θηγεις νομίζω κάτι πολύ μεγάλο οποτε πρέπει να έχεις κάποια πηγή με οικονομικά στοιχεία ή κάτι άλλο…

            1. Θες να πεις ότι είναι μόνο 4,5 τρις?
              ΟΙ πηγές είναι οι Έλληνες που τολμούν να αμφισβητούν και να
              ερευνούν και όχι τα συναξάρια από τις σαπιοκυλιές με τα μαύρα φουστάνια.

    Comments are closed.