ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΠΙΝΟΥΝ ΚΑΦΕΔΕΣ ΣΤΟ ΚΟΛΩΝΑΚΙ ΚΑΙ ΤΡΩΝΕ ΨΑΡΟΥΚΛΕΣ ΣΕ ΚΟΙΝΗ ΘΕΑ, Η ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΓΟΝΑΤΙΖΕΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ! «ΜΑΥΡΑ ΣΥΝΝΕΦΑ» ΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΔΝΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ 2024! ΤΟ ΚΥΜΑ ΑΥΞΗΣΕΩΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΗ ΜΟΡΦΗ ΤΣΟΥΝΑΜΙ!

    Κοινοποίηση:
    ΑΚΡΙΒΕΙΑ

    Άσχημες είναι οι προβλέψεις του ΔΝΤ για την ελληνική οικονομία το 2024. Το Ταμείο «βλέπει» πληθωρισμό της τάξης του 2,9%, ήτοι πάνω από το όριο του 2% που θέτει η ΕΚΤ για την ευρωζώνη.

    Σύμφωνα με την έκθεσή του για την παγκόσμια οικονομία που δημοσιεύτηκε σήμερα το ΔΝΤ προβλέπει για τον πληθωρισμό πτώση από το 9,3% το 2022 στο 4% για το 2023. Την ίδια στιγμή οι προβλέψεις του περασμένου Οκτωβρίου έκαναν λόγο για 9,2% και 3,2% αντίστοιχα, γεγονός το οποίο δείχνει μικρή χειροτέρευση για το 2023.

    Ιδιαιτέρως ανησυχητικές είναι οι εκτιμήσεις για το τεράστιο έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών που έχει δημιουργηθεί στη χώρα. Το Ταμείο «βλέπει» έλλειμμα της τάξης του 9,7% το 2022, με μικρή αποκλιμάκωση στο 8% για φέτος και περαιτέρω το 2024 στο 6%.

    Ωστόσο, η προηγούμενη έκθεση κατέγραφε πρόβλεψη για έλλειμμα στο 6,7% του ΑΕΠ το 2022 και 6,3% το 2023. Στην έκθεσή του Ταμείου που δημοσιοποιήθηκε σήμερα, ενόψει της εαρινής Συνόδου με την Παγκόσμια Τράπεζα, προβλέπεται ότι η άνοδος του ελληνικού ΑΕΠ για το 2023 θα φτάσει το 2,6% από 5,9% το 2022 και περαιτέρω αποκλιμάκωση στο 1,5% το 2024.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    10 Σχόλια

    1. Σήμερα στο σουπερ μάρκετ πήγα να αγοράσω στη κυριολεξια ένα γάλα και δεν υπήρχε ψυχή μέσα , όσοι ήμασταν κρατουσαμς μόλις 1-2 πραγματακια στα χέρια…

    2. Σε λιγο θα βαλουνε στο καλαθι και…πετροσουπα ελπιζω ντοπια, κουκουναρια βραστα, αγρια χορτα μαζεμενα απι λαθροπιθηκια και βλεπουμε!

    3. είναι που είναι ακριβά όλα έβαλαν και ένα ευρώ επιπλέον στης τιμές .
      μετά τον κουλή μας περιμένει σκληρό γ@….

    4. Μπούρδες και ανοησίες. Τα GLC , X3, Q5, CLΑ αλλά και ακριβότερα μοντέλα όπως X5-X6, GLE ,XC90 κατακλύζουν τα πάρκινγκ των supermarket. Οι οδηγοί του με κινητά των 1500ιων , με ντυσίματα των 1000 ιων κτλ.

      Η Ελλάδα έχει επανέλθει σε Ευρωπαϊκό δρόμο , δυτικό τρόπο ζωής . Περαστικά σε όσους έμειναν κάτω απο το τρένο της ανάπτυξης.

    5. Εγώ ξέρω πως αν βγεις έξω για φαγητό και ποτό, πρέπει να έχεις μέσον για να βρεις τραπέζι. Το λιανεμπόριο έκανε ρεκόρ τζίρου. Για να βρεις κατάλυμα για το Πάσχα. έπρεπε να έχεις κράτηση από τα Χριστούγεννα. Για την ακρίβεια στα τρόφιμα τα παράπονα σας στον φίλο σας τον Πούτιν, εκτός αν φταίει και για τον πόλεμο ο Μητσοτάκης. Ξυδάκι ψέκες και αν δεν γουστάρετε, τον μπούλο από την Ελλάδα. Ο αρχηγός σας ο ΧιτλεροΠούτιν πληρώνει καλά για εθελοντές στον πόλεμο. Να πάτε να πολεμήσετε τη ΝΤΠ και για τα ψεκασμένα πιστεύω σας. Μόνο από τα πληκτρολόγια θα κάνετε τους παληκαράδες;

      1. Τι λες ρε τενεκέ ξεγάνωτε;
        Εσυ εισαι τής ΝΤΠ κι ακολουθείς τον χιτλερικοΜητσοτάκη σου.
        ΟΥΣΤ μπολιασμένο πρόβατο.

    6. Ο μητσοτακης δεν είναι η Ν.Δ.
      Είναι ένας απατεώνας, αληταρας.

    7. Εγώ δέν βγαίνω ποιά
      Κονσέρβα κάθε μέρα ποιά
      Λένε για ακρίβεια στο αρνί
      Ποιό αρνί?
      Και το ψυγείο εκτός πρίζας το έχω

    Comments are closed.