ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΧΕ ΔΙΚΙΟ; ΚΑΛΠΑΖΕΙ ΤΟ ΡΟΥΒΛΙ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΙΣ ΗΛΙΘΙΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, ΔΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ «ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΑΡΙΩΝ» – ΕΠΕΣΑΝ ΕΞΩ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Η ΕΥΡΩΠΗ ΣΤΕΝΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΚΑΙ Η ΦΤΩΧΕΙΑ ΕΞΑΠΛΩΝΕΤΑΙ!

    Κοινοποίηση:
    ΠΟΥΤΙΝ

    Κόντρα στην πρόβλεψη του αμερικανού Προέδρου Biden ο οποίος είχε προβλέψει ότι το ρούβλι σύντομα θα είναι συντρίμμια και η ρωσική οικονομία θα καταρρεύσει – μια ακόμη αποτυχημένη πρόβλεψη – το ρούβλι σημειώνει ράλι ανατίμησης καθώς από τα 152 ρούβλια ανά δολάρια όταν κατέρρευσε στο αποκορύφωμα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία… έχει σημειώσει ένα επικό ράλι και έχει ανατιμηθεί στα 58 ρούβλια ανά δολάριο.

    Ποιες οι αιτίες της ανατίμησης;

    1)Η πρώτη αιτία για το μεγάλο ράλι του ρουβλίου σχετίζεται με την απόφαση του ρώσου Προέδρου Putin να επιβάλλει στις μη φιλικές χώρες να πληρώσουν σε ρούβλια αντί δολάρια το φυσικό αέριο που προμηθεύονται.

    2)Αποδείχθηκε ότι η στρατηγική της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας που δεν υιοθέτησε την τοξική πολιτική της ποσοτικής χαλάρωσης επιτρέπει στο εθνικό νόμισμα και στην νομισματική πολιτική να διαφοροποιηθούν.

    3)Η στρατηγική της Ρωσίας να αποκλείσει τα λιμάνια της Ουκρανίας και ταυτόχρονα να διαχειριστεί την υποβόσκουσα επισιτιστική κρίση έχει συμβάλλει στην αύξηση του κόστους διαβίωσης παγκοσμίως….

    4)Αποδεικνύεται από την έλλειψη συνοχής ότι οι κυρώσεις της Δύσης κατά της Ρωσίας δεν αποδίδουν ή έχουν περιορισμένο – ελεγχόμενο αντίκτυπο.
    Να σημειωθεί ότι η Ρωσική οικονομία μπορεί να σημειώσει συρρίκνωση κάτω από -10% σε σχέση με το -40% της Ουκρανίας.

    5)Ο Λευκορώσος Πρόεδρος που συναντήθηκε με τον Putin ανέφερε κάτι που έχει βάση…
    Οι ελίτ της Δύσης και οι κυβερνήσεις είχαν αυταπάτες σχετικά με τα αίτια της οικονομικής κρίσης και του πληθωρισμού που μαστίζει όλον τον δυτικό κόσμο.
    Ο πληθωρισμός έχει ως βάση την παράλογη – τοξική ποσοτική χαλάρωση των κεντρικών τραπεζών και της δημοσιονομικής εκτροπής… η Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία ήρθε αργότερα…να επιδεινώσει το ήδη πολύ αρνητικό κλίμα.

    6)Η Δύση πυροδότησε παγκόσμια επισιτιστική κρίση επιβάλλοντας τις αυστηρότερες κυρώσεις στη σύγχρονη ιστορία στη Ρωσία για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

    Ο πόλεμος – και η προσπάθεια της Δύσης να απομονώσει τη Ρωσία για να την τιμωρήσει – έχουν εκτοξεύσει τις τιμές των σιτηρών, του μαγειρικού λαδιού, των λιπασμάτων και της ενέργειας.
    Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ δήλωσε ότι βρίσκεται σε επαφή με τη Ρωσία, την Ουκρανία, την Τουρκία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση σε μια προσπάθεια αποκατάστασης των εξαγωγών σιτηρών από την Ουκρανία καθώς επιδεινώνεται η παγκόσμια επισιτιστική κρίση που θα μπορούσε να εξελιχθεί σε λιμό.
    Η Ρωσία ήταν πάντα ένας αρκετά αξιόπιστος εξαγωγέας σιτηρών.
    Δεν είναι η Ρωσία η πηγή του προβλήματος.
    Η πηγή του προβλήματος είναι οι κυρώσεις.
    Η Ρωσία και η Ουκρανία μαζί αντιπροσωπεύουν σχεδόν το 30% της παγκόσμιας παραγωγής σιταριού.

    7)Το ρούβλι εκτινάχθηκε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων επτά ετών έναντι του ευρώ και του δολαρίου, σε μεγάλο βαθμό χάρη στην υποχρεωτική μετατροπή συναλλάγματος σε ρούβλια.
    Η Κίνα και η Ινδία (και μεγάλο μέρος της Ευρώπης) εξακολουθούν να αγοράζουν ενέργεια και τα αγροτικά προϊόντα της Ρωσίας… παρά τις απειλές με κυρώσεις.
    Το ρωσικό νόμισμα είναι περίπου 24% ισχυρότερο από ότι πριν από την εισβολή , καθώς ο πόλεμος συνεχίζεται για 4ο μήνα.

    8)Η πίεση στο δολάριο και το ευρώ θα αυξηθεί καθώς περισσότεροι αγοραστές φυσικού αερίου ανοίγουν ειδικούς λογαριασμούς σε ρούβλια ανέφερε η Freedom Finance LLC.
    Το ρούβλι θα μπορούσε να ανατιμηθεί στο εύρος των 58-60 ρούβλια ανά δολάριο αλλά θα μπορούσε να ανατιμηθεί και περισσότερο.

    9)Μια ακόμη πρόβλεψη του αμερικανού Προέδρου Biden έπεσε τελείως έξω
    Στην αρχή της εισβολής της Ρωσίας, είχε προβλέψει ότι το Ρούβλι θα καταλήξει στα μπάζα… θα είναι συντρίμμια.
    Επίσης ο αμερικανός Πρόεδρος είχε προβλέψει ότι η ρωσική οικονομία βρίσκεται σε καλό δρόμο να μειωθεί κατά 50%.
    Κατατασσόταν ως η 11η μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο πριν από αυτή την εισβολή και σύντομα θα είναι εκτός 20σάδας είχε προβλέψει στις 23 Μαρτίου ο αμερικανός Πρόεδρος και σε αυτή την πρόβλεψη έπεσε τελείως έξω…

    10)Ο αποκλεισμός των λιμανιών της Ουκρανίας αυξάνει την πίεση διεθνώς…
    Σε μια εικονική ομιλία ενώπιον του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky προέτρεψε τις δυτικές χώρες να επιβάλουν «μέγιστες οικονομικές κυρώσεις» κατά της Ρωσίας.
    Αξιωματούχος του ΟΗΕ στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, τόνισε ότι ο συνεχιζόμενος αποκλεισμός των λιμανιών της Ουκρανίας ισοδυναμεί με «κήρυξη πολέμου» από τον Putin στην Ουκρανία και την ευρύτερη ανθρωπότητα

    Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στοχεύει να μετατρέψει «Ρωσίας σε παγκόσμιο παρία» εξέλιξη άκρως απαράδεκτη….
    Ο εκτελεστικός διευθυντής του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών, δήλωσε κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης ότι ο αποκλεισμός των λιμανιών της Ουκρανίας από την Ρωσία είναι στην πραγματικότητα μια «κήρυξη πολέμου» στην επισιτιστική ασφάλεια του πλανήτη
    «Κάθε 1% αύξηση της πείνας οδηγεί σε αύξηση 2% στη μετανάστευση».

    «Δυτικοί διπλωμάτες υποστηρίζουν ότι το άνοιγμα των ουκρανικών λιμανιών δεν είναι πρακτική επιλογή για τουλάχιστον έξι μήνες.
    Όπως προέβλεψε ο The Economist με τίτλο η επερχόμενη καταστροφή των τροφίμων, «το υψηλό κόστος των βασικών τροφίμων έχει ήδη αυξήσει τον αριθμό των ανθρώπων που δεν μπορούν να είναι σίγουροι ότι θα φάνε αρκετά κατά 440 εκατομμύρια, σε 1,6 δισεκατομμύρια.
    Σχεδόν 250 εκατομμύρια βρίσκονται στα πρόθυρα της πείνας. Εάν, όπως είναι πιθανό, ο πόλεμος συνεχιστεί και οι προμήθειες από τη Ρωσία και την Ουκρανία περιοριστούν, εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι θα φτωχοποιηθούν.

    Στην Ελλάδα ίλιγγο προκαλούν οι τιμές των καυσίμων στους οδηγούς, καθώς το ξέφρενο ράλι στις αυξήσεις συνεχίζεται.

    Οι ανατιμήσεις οι οποίες γίνονται πλέον σε καθημερινή βάση προκαλούν σοκ στους οδηγούς και δεν αφήνουν μεγάλα περιθώρια για προγραμματισμό είτε σε επίπεδο νοικοκυριών είτε σε επίπεδο ελεύθερων επαγγελματιών και επιχειρήσεων.

    Ιδιώτες και επαγγελματίες που αγοράζουν αμόλυβδη και πετρέλαιο κίνησης για να κάνουν τη δουλειά τους βλέπουν τις τσέπες τους να αδειάζουν βάζοντας στα ρεζερβουάρ ακόμη και μικρές ποσότητες, καθιστώντας πανάκριβες τις μετακινήσεις σε δρόμους οι οποίοι μάλιστα συχνά είναι γεμάτοι και από κίνηση. Τελικά ποιος είχε δίκιο;

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    14 Σχόλια

    1. Πάντως για την επισιτιστική κρίση φταίει η Αμερική που έβαλε τις κυρώσεις.

    2. Ισοτιμία ρούβλια με χρυσό είναι η αιτία. Η Δύση τυπώνειενα χαρτί με κόστος 0.10$ και το πουλά 100$ χωρίς αντίκρυσμα.

    3. Είναι τεχνικό αποτέλεσμα ότι το ρούβλι βρίσκεται σε αυτές τις τιμές το είπε άλλωστε η κεντρική τους τράπεζα οπότε ηρεμήστε λιγάκι εσείς οι ρωσόφιλοι….Σε λίγο που οι βιομηχανίες τους δεν θα έχουν εξαρτήματα να σας δω τότε να σχολιάζετε σιγά σιγά ξεμένουν,επίσης το ότι έφυγε το Mc donalds etcΔεν είναι καλός οιωνός για τη Ρωσία, πιο πολύ θα πονάει που θα αγοράζουν Ssang Yong από Mercedes και BMW πωωω κλάμα ούτε ταξίδια Δεν θα έχει πια θα πηγαίνετε στη Σανγκάη διακοπές ή Πιονγκ Γιανγκ το ίδιο είναι να βγάζετε σελφι…..
      Θα πέσει τέτοια πείνα θα δείτε σε λίγο καιρό αν δεν αλλάξει Ρότα…

    4. Προς Ψεκασμενος Ρωσολαγνος,

      ομογενής απο Μόσχα, τα τελευταία 10 χρόνια. Δεν είναι καθόλου έτσι. Δεν γνωρίζω την πηγή σου αλλά είναι λάθος. Κάποιες τιμές έχουν ανέβη λιγάκι 5 εώς 20 %. Τα προιόντα εισαγωγής αρκετά περισσοτερο 40-100% . Αλλά ήδη έχουν συμπληρωθεί από άλλα φθηνότερα ρωσικά προϊόντα, ή απο Ασία.
      Πολλές αλλες τιμές κατέβηκαν! Γενικά μπορώ να πω πως οι τιμές μας εδώ κατέβηκαν λιγάκι απο την κήρυξη το πολέμου. Δηλαδή γενικώς έχουμε κάποια μεγαλύτερη αγοραστική δύναμη.

      Φιλικά

      1. Υπάρχουν πολλά video στο YouTube απο Ρώσους που σου δείχνουν τις απίστευτα ακριβές τιμές μέσα στα Ρώσικα super markets. Σου λένε το πριν και το μετά τις κυρώσεις. Γράψε απλά στα Αγγλικά : Russia after suctions και θα δεις. Δεν μπορεί οι Ρώσοι να λένε ψέματα για τις πολύ ακριβές τιμές που έχουν τώρα μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία.

    5. Θα σωσουν την κατασταση οι Αμερικλανοι , μη μασατε εχ πληροφοριες οτι θα βαλουν Τσακ Νορρις και Τσακυ Τσαν να καθαρισουν

    6. Εδώ έχει απόλυτο δικιο και γιατι περικαλώ να πληρωνεται μονο σε δολλάρια το καύσιμο;
      Για να κονομανε οι γιανκηδες και να υπερχρεώνουν τον πλανήτη με 300 τρις;
      Λογικά ολοι θα πρέπει να αντιδράσουν σ αυτο

    7. Το άρθρο δεν αναφέρει ότι το ρούβλι (και λίαν συντόμως το γουάν της Κίνας) συνδέθηκε με ισοτιμία χρυσού καθιστώντας το πλέον πιο αξιόπιστο από τα ζωγραφιστά χαρτάκια που έχει η ΗΠΑ και η ΕΕ.

      Αυτή είναι αιτία της ανόδου. Και για αυτό κανένας δυτικός πολίτης δεν μπορεί να αγοράσει πλέον ρούβλια. Απαγορεύεται…

    8. Οι τιμές στα προϊόντα στα super market της Ρωσίας έχουν τριπλασιαστει. Οι κυρώσεις σίγουρα έχουν αποτέλεσμα και αυτό θα φανεί περισσότερο μετά απο 2-3 μήνες. Αλλά και πάλι 1 δολάριο ισούται με 90 (και βάλε) ρούβλια γελάνε και τα τσιμέντα με τους Ρώσους μεθυστακες. Η Ρωσία έχει ΑΕΠ ισο με αυτό της Ισπανίας αλλά με τριπλάσιο πληθυσμο απο την Ισπανία. Δηλαδή αδύναμη οικονομία σχεδόν της πλάκας.

        1. Κάποιοι νομίζετε πως όλος ο κόσμος ζει από αυτά που παράγει η Ρωσία, αλλά η αλήθεια είναι πως η Ρωσία δεν έχει πολλές καλλιεργήσιμες εκτάσεις και γι’ αυτό θέλει να πάρει και τα εδάφη της Ουκρανίας. Ως προς την Ελλάδα μπορεί να γίνει αυτόνομη σε θέματα σιταριού καθότι παλαιότερα ήταν και μάλιστα στα top 10. Ευκαιρία να ξαναβρεθεί…

    9. Καλά, αυτό πείτε το στους Ρώσους που δεν μπορούν πλέον να αγοράσουν δυτικά προϊόντα που δεν μπορούν να παράξουν οι ίδιοι. Btw το ρούβλι πήγε από 0,013 δολάρια / ρούβλι στην αρχή του χρόνου σε 0,017 δολάρια / ρούβλι, οπότε μέχρι να γίνουν “αραβικό εμιράτο” χρειάζονται χρόνια και μέχρι τότε δεν θα έχει μείνει τίποτα.

    Comments are closed.