03/05/2024 Τηλέφωνο καταγγελιών: 694 635 77 33 - 698 632 33 23 | email: info@makeleio.gr | kataggelies@makeleio.gr

ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΑΖΑ, ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΑ, ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΚΑΜΙΑ: ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ, ΑΔΕΙΑΖΟΥΝ ΑΠΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ – ΑΥΤΗ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ! ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ

Κοινοποίηση:
shutterstock_1897580335

Μετά την προώθηση εκατοντάδων χιλιάδων πυρομαχικών στην Ουκρανία δια της μεθόδου της …εκποίησης τους στην Τσεχία, τώρα ετοιμάζονται με την ίδια μέθοδο να …πουλήσουν τα μηχανήματα των ΕΑΣ που βρίσκονται στο εργοστάσιο του Υμηττού για τις ανάγκες του Ουκρανικού Μετώπου!

Με τροπολογία στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών με τίτλο «Κώδικας Φορολογικής Διαδικασίας», το άρθρο 4 αναφέρεται σε: «Εκποίηση, διάθεση και αξιοποίηση εξοπλισμού Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων».

Επί της ουσίας με το παραπάνω άρθρο υποτίθεται ότι επισπεύδεται η διαδικασία μεταφοράς των εργοστασιακών εγκαταστάσεων των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων του Υμηττού προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες για τη δημιουργία Κυβερνητικού Πάρκου στο χώρο της ΠΥΡΚΑΛ. Όμως βάσει του σχεδιασμού οι γραμμές παραγωγής του εργοστασίου Υμηττού θα πρέπει να μεταφερθούν στο εργοστάσιο των ΕΑΣ στο Λαύριο!

Όμως δεν έχει γίνει καμία εργασία προς αυτή την κατεύθυνση και η παραγωγή παραμένει στον αέρα. Οι εργαζόμενοι στα ΕΑΣ έχουν εκφράσει σε όλους τους τόνους την αντίθεσή τους και την ανησυχία τους για το μέλλον των ΕΑΣ, το οποίο συνδέεται άρρηκτα με την άμυνα της χώρας μας και την αυτάρκεια στην παραγωγή πυρομαχικών και λοιπών οπλικών συστημάτων.

Η πρωτοβουλία της Κυβέρνησης να θέσει σε προτεραιότητα τη δημιουργία Κυβερνητικού Πάρκου αντί της υποστήριξης της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας και μάλιστα σε μια χρονική συγκυρία όπως αυτή που διανύουμε με τις ένοπλες συγκρούσεις στην ευρύτερη γειτονιά μας να κλιμακώνονται επικίνδυνα, δημιουργεί σοβαρά ερωτήματα τόσο για τον κυβερνητικό σχεδιασμό για την άμυνα της χώρας όσο και για την σκοπιμότητα του εγχειρήματος.

Μάλιστα έρχεται σε ευθεία αντίθεση με την ευρωπαϊκή πολιτική σε θέματα κοινής εξωτερικής πολιτικής και άμυνας, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί ιδιαίτερα μετά την επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία, γεγονός που αποδεικνύεται και από την εφαρμογή του ευρωπαϊκού προγράμματος ASAP – Act in Support of Ammunition για την στήριξη των ευρωπαϊκών αμυντικών βιομηχανιών.

Με την εν λόγω τροπολογία προκύπτουν τα εξής ερωτήματα:

Ποιος συγκεκριμένα θεωρείται πάγιος εξοπλισμός της Ε.Α.Σ. ΑΕ;
Γιατί προβλέπεται δυνατότητα εκποίησης του πάγιου εξοπλισμού της με ή χωρίς αντάλλαγμα;

 

«Απογυμνώνουν» Αεροπορία και Ναυτικό – Γιατί τα συγκεκριμένα SHORADS έχουν μοναδικές ικανότητες

Μετά την πυροβολαρχία Patriot στην Σαουδική Αραβία τώρα στην κυβέρνηση συζητούν την αποστολή των μοναδικών ικανοτήτων SHORADS  τύπου CROTALE-NG στην Γαλλία ή μάλλον καλύτερα στην Ουκρανία.

Έτσι συζήτηση έχει ξεκινήσει σχετικά με το εάν η Ελλάδα θα παραχωρήσει στη Γαλλία την αντιαεροπορική συστοιχία Crotale για την προστασία του εναέριου χώρου του Παρισιού κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων γιατί η γαλλική πλευρά στέλνει τα δικά της στην Ουκρανία ως στρατιωτική βοήθεια όπως αναφέρουν.

Αλλά ουδέν μονιμότερο του προσωρινού; Ή για να πούμε καλύτερα αν φύγουν για την Γαλλία καθώς δεν θα “διαταράσσεται” η άμυνα της χώρας μας όπως λέει η κυβέρνηση τότε γιατί και να μην καταλήξουν εν συνεχεία και στην Ουκρανία;

Σημειώνουμε ότι τα συστήματα αυτά είναι μικρές αυτόνομες μονάδες που αερομεταφέρονται με C-130 και μπορούν να αναχαιτίσουν πυραύλους cruise και βαλλιστικούς πυραύλους λόγω του ειδικού υπερηχητικού πυραύλου VT-1 που εκτοξεύουν.

Αποστολή του είναι να παρέχει μόνιμη ή ημι-μόνιμη αντιαεροπορική προστασία σε μονάδες τεθωρακισμένων πρώτης γραμμής, έναντι αεροσκαφών, επιθετικών ελικοπτέρων, πυραύλων cruise και τακτικών πυραύλων

Ατού του είναι το βλήμα VT-1 (Vought-Thomson), που αναπτύχθηκε από την “LTV” στο πλαίσιο σύμβασης με την εταιρεία Thomson-CSF (αναπτύχθηκε το 1986), με σύστημα καθοδήγησης radio command / ηλεκτρο-οπτικό σύστημα.  

Το βλήμα είναι μήκους 2,4 μέτρων, βάρους 85 κιλών (με το κάνιστρο) και διαθέτει γόμωση 13 κιλών που η έκρηξή της μπορεί να προκαλέσει καταστροφικά αποτελέσματα σε απόσταση 8 χιλιομέτρων. Το βλήμα φθάνει τη μέγιστη ταχύτητα των 3,5 Mach σε 3 δευτερόλεπτα και η μέγιστη εμβέλειά του ανέρχεται σε 12 χιλιόμετρα. Το ύψος εμπλοκής φθάνει τα 6 χιλιόμετρα και ο συντελεστής φόρτισης τα 35g. Οι δυνατότητες του VT-1 παρέχουν στο σύστημα τη δυνατότητα αντιμετώπισης στόχων υψηλής ταχύτητας, όπως βλήματα stand off κ.ά.

Για την καθοδήγηση του βλήματος μέσω του συστήματος Command to Line Of Sight (CLOS) χρησιμοποιείται radar και ηλεκτρο-οπτικοί αισθητήρες, ενώ η κεφαλή του βλήματος μπορεί να κατευθύνει τα θραύσματα της έκρηξης μέσω του πυροκροτητή προσέγγισης RF που ενσωματώνει. Η αποτελεσματική ακτίνα έκρηξης του βλήματος ανέρχεται σε 8 μέτρα, ενώ ο τυπικός χρόνος από την πυροδότηση του βλήματος έως την καταστροφή του στόχου σε απόσταση 8 χιλιομέτρων δεν ξεπερνά τα 10,3 δευτερόλεπτα.

«Εφόσον ζητηθεί από τους συμμάχους μας για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, εν προκειμένω, των Ολυμπιακών Αγώνων, κάποια συγκεκριμένη συνδρομή η οποία δεν επηρεάζει σε καμία περίπτωση την αμυντική ικανότητα της χώρας, αυτό θα γίνει, αλλά πάντοτε κατόπιν συντονισμού και συνεννόησης μεταξύ των δύο πλευρών. Αλλά μιλάμε πάντα, το ξεκαθαρίζω, για περιορισμένο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Όταν υπάρχει κάτι περισσότερο, προφανώς θα ενημερωθείτε» είπε ο κ. Μαρινάκης απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Καθημερινή, οι γαλλικές Αρχές έχουν καταθέσει αίτημα για τη μεταφορά συστοιχίας κινητών αντιαεροπορικών συστημάτων μικρού βεληνεκούς τύπου CROTALE της Πολεμικής Αεροπορίας, με αιτιολογία τη χρήση της για το χρονικό διάστημα τέλεσης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού.

Η γαλλική πλευρά υπαινίσσεται ότι εφόσον το Παρίσι προτίθεται να παραχωρήσει αντιαεροπορικά συστήματα στην Ουκρανία, χρειάζεται τη συμμαχική συνδρομή προκειμένου να εξασφαλίσει την αεράμυνα κρίσιμων υποδομών εντός της πρωτεύουσας που διοργανώνει τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η Ελλάδα απέκτησε 11 Crotale-NG το 1999. Από τα 11 συστήματα τα εννέα (9) εντάχθηκαν στην ΠΑ και τα δύο (2) στο ΠΝ σε μια σύμβαση που παρέδωσε τα συστήματα το 2003 ενώ μόλις πριν ένα χρόνο είχε υπογραφεί και η FOS. 

Είναι κινητό αντιαεροπορικό σύστημα μικρού βεληνεκούς, παντός καιρού. Αποστολή του συστήματος είναι η παροχή αντιαεροπορικής προστασίας τακτικών και στρατηγικών στόχων από απειλές αέρος με ικανότητα αντιμετώπισης αεροσκαφών και βλημάτων σε χαμηλά και μεσαία ύψη.

Το σύστημα είναι τοποθετημένο σε ρυμουλκούμενο όχημα και διαθέτει RADAR έρευνας, εμβέλειας 20 χλμ, RADAR/FLIR εγκλωβισμού με εμβέλεια 20 χλμ και εκτοξευτή με δύο φορείς των τεσσάρων βλημάτων έκαστος.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

16 Σχόλια

  1. Η ηγεσία του στρατού τι κάνει περιμένει το επίδομα παραμεθόριου, ο πατριωτάρας Βελόπουλος δεν λέει τίποτα, το κόμμα Νίκη που είναι στον εσπερινό; οι Σπαρτιάτες υπάρχουν, σιγή ιχθύος απ’ όλους.
    Στέφανε έμεινες μόνος σου, κανείς δεν νοιάζεται πραγματικά για την πατρίδα, εύχομαι να μας βοηθήσει η Παναγία γιατί αλλοιώς χαθήκαμε.

  2. Όταν θα τα χρειαστούμε εμείς θα είναι αργά έχουν αδειάσει τις αποθήκες για να στείλουν όπλα και πυρομαχικά στους νεοναζί… Όταν υπάρχουν μυαλά σαν τον ΤΤ πως να μην κυβερνάει η εγκληματική συμμορία… Ο φασισμός υπάρχει στην Ουκρανία ούτε αυτό δεν έχεις καταλάβει άσχετε οι Ρωσόφωνοι του Donbass υποφέρουν 10 χρόνια…

  3. Τι σκέφτηκαν πάλι τα βρωμοερπετά που μας κυβερνούν, στην Ουκρανία μέσω Γαλλίας…
    Θέλει να βοηθήσει το φίλο του με τα τακούνια;
    Να στείλει στην πρώτη γραμμή τον αγαπητικό της τενίστριας το γυιό του για ενίσχυση…

  4. Για πια άμυνα μιλάτε ας μας στείλουν πρώτα τις πλακέτες που περιμένουμε από το 1995 διότι τελειώσαμε σχολεία των Ειδικών Δυνάμεων και μετά ξανά μιλάμε για άμυνα.Θα σας τις στείλουμε τις τιμητικές πλακέτες μας είπαν και πέρασαν 29 ολόκληρα χρόνια και ακόμα έρχονται.

  5. Μια ερώτηση… Οι στρατιωτικοί μας τι κάνουν ???? Γιατί δεν χτυπάνε το χέρι στο τραπέζι ????? Γιατί δεν φωνάζουν φτάνει πια , ως εδώ ??????????? Μόνο φιγούρα στις παρελάσεις ??????????

    1. Εδώ φτάσαν να κάνουν παρέλαση με… μάσκα. Ψελλίζουν κάτι μόλις αποστρατευτούν…

    2. Οι Στρατιωτικοί χαίρονται τα αναδρομικά της προδοσίας του 2005 που τους έδωσε όταν ορκιζόταν να παραδώσει γη ύδωρ και τα ανθρώπινα δικαιώματα μας ο Παπούλιας αλλά εσείς κοιμόσασταν όρθιοι και πληρώνατε ξενοδοχείο δηλαδή ότι κάνετε και τώρα κοιμόσαστε όρθιοι και πληρώνετε ξενοδοχείο έξω στην βροχή

    3. Για ποιους μιλας για αυτος τους δημοσιοκαφρους τους κυφηνες που μοναχα ο μοισθος και το βολεμα σε βεισματουχα υπηρεσια διπλα στα σπιτια τους τους ενδιαφερει και πως θα βγουν στιν συνταξη με ενα βαθμο παραπανω γι αυτα τα κομματοσκυλα μιλας??????αμα περειμαινεις απο αυτους τους σαπιους να σωσουν κατι σωθηκαμαι,,,,,

    1. Κάνει δηλαδή κάτι παρόμοιο με αυτό που έκανε η χούντα όταν πουλούσε όπλα στην υποσαχάρια Αφρική, κι όταν έγινε η τουρκική εισβολή στην Κύπρο, πολλές μονάδες επιστράτευσης είχαν έλλειψη σε οπλισμό.

  6. ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΟΥΤΕ ΦΤΥΑΡΙΑ ΚΑΙ ΤΣΟΥΓΚΡΑΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΦΗΣΟΥΝ…

  7. Γιατί κανείς Έλληνας πολίτης δεν ασχολείται .Όταν το πρώτο θέμα των ημερών εν μέσω παγκόσμιων εξελίξεων και εσωτερικής πολιτικής διαφθοράς είναι ο Πσνανωτας και η Μενεγάκη μετά τι να απορείς ? Όμως και εσύ Χίο δεν λες να βάλεις υποψηφιότητα για ευρωβουλευτής. Την δική σου Ελληνική φωνή έχουμε ανάγκη οι πατριώτες να ακούμε να μας εκπροσωπεί επάξια στο ναό της Ευρώπης .Πήγαινε εκεί να βάλεις με το πύρινο λόγο σου μπουρλότο τουλάχιστον να παθει εγκεφαλικό η Λαιεν να τελειώνουμε από αυτή

  8. ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΑΚΟΥΝΑΤΕΣ ΛΟΥΓΚΡΕΣ ΠΟΥ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΑΝΤΡΑ, ΓΊΑΥΤΟ, ΚΟΥΛΑ

Leave a Response