“ΤΕΛΕΙΩΣΕ” ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΧΑ Η… “ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΛΟΙΜΩΞΙΟΛΟΓΩΝ” – ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΡΙΤΟ ΚΥΜΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΤΟΝ ΜΑΙΟ – ΚΑΖΑΝΙ ΠΟΥ ΒΡΑΖΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

    Κοινοποίηση:
    poli simantiko

    Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής και Υγειονομικής Μηχανικής του ΑΠΘ,  Δημοσθένης Σαρηγιάννης, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης το πρωί της Κυριακής, έσπειρε για ακόμη μία φορά τον τρόμο, καθώς όπως ανέφερε εάν δε ληφθούν περαιτέρω μέτρα, η κορύφωση του τρίτου κύματος κορωνοϊού θα είναι τον Μάιο και συγκεκριμένα γύρω στο Πάσχα. Όσοι λοιπόν είχατε την ψευδαίσθηση ότι το Πάσχα θα πάρουμε μία ανάσα και θα μπορέσουμε να πάμε στα χωριά μας, είστε βαθιά γελασμένοι. Πάλι καλά που ήρθαν τα “σωτήρια” εμβόλια για να λυθεί το πρόβλημα.

    Όπως σημείωσε είναι σημαντικό ότι πάρθηκαν τα μέτρα προληπτικά κι εκεί που έπρεπε στοχευμένα, καθώς αποτελούν ένα πρώτο ανάχωμα στο τρίτο κύμα.

    «Είναι πολύ σωστή η στρατηγική της γεωγραφικά διαφοροποιημένης λήψης μέτρων, γιατί το επιδημιολογικό φορτίο είναι διαφοροποιημένο ανά περιοχή. Το ζήτημα είναι κατά πόσο θα χρειαστεί θα ληφθούν περαιτέρω μέτρα για την αντιμετώπιση του», ανέφερε ο κ. Σαρηγιάννης.

    Πρόσθεσε δε ότι είναι πολύ θετικά τα μηνύματα που έρχονται από το Ηνωμένο Βασίλειο, με βάση τα οποία η αυξημένη μεταδοτικότητα της βρετανικής μετάλλαξης δεν είναι στο 50%, όπως έλεγαν μέχρι τώρα, αλλά γύρω στο 30%.

    «Κι αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί μειώνει την ένταση του τρίτου κύματος. Μας δίνει μεν ένα τρίτο κύμα, αλλά πιο ήπιο», επισήμανε.

    Ωστόσο, ο καθηγητής του ΑΠΘ τόνισε ότι «η πίεση θα αυξηθεί, γιατί θα υπάρξει και η διασπορά των μεταλλαγμένων στελεχών και η διασπορά του κυρίαρχου στελέχους στην ελληνική κοινότητα. Στην κορύφωση του το τρίτο κύμα θα φτάσει τον Μάιο, γύρω στο Πάσχα, αλλά ίσως μια κρίσιμη ημερομηνία είναι η 21η Μαρτίου, οπότε και θεωρώ ότι θα υπάρχει πίεση στις ΜΕΘ της Αττικής. Αυτή τη στιγμή η πληρότητα τους βρίσκεται στο 65% και την 21η Μαρτίου εκτιμώ ότι θα φτάσει στο 100%, αν δε ληφθούν μέτρα».

    Ο ίδιος εξέφρασε την εκτίμηση ότι την επόμενη εβδομάδα θα καταγραφεί μείωση των κρουσμάτων και η πανδημία θα αρχίσει να αυξάνεται και πάλι γύρω στις 17 Φεβρουαρίου με μια κλίση που θα είναι αξιοσημείωτη και τότε θα πρέπει να ληφθούν περαιτέρω μέτρα.

    Ερωτηθείς σχετικά με τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν είναι η αύξηση της τηλεργασίας στο 70%, προκειμένου να σπάσει η αλυσίδα από τη μεριά των ενηλίκων επισημαίνοντας ότι όσο «κρατιόμαστε σε χαμηλό βαθμό διασποράς, τα δημοτικά σχολεία μπορούν να λειτουργούν».

    Σε ό,τι αφορά στους εμβολιασμούς, ο κ. Σαρηγιάννης υπογράμμισε ότι αν εμβολιαστεί ένα ποσοστό 20%-30% του πληθυσμού γρήγορα, θα δημιουργηθεί ένα σημαντικό ανάχωμα.

    «Ναι μεν δε θα πρέπει να κυκλοφορούμε χωρίς μάσκα, γιατί ο κίνδυνος ακόμα θα υπάρχει γύρω μας, αλλά οι άνθρωποι που θα είναι διαθέσιμοι για να μεταδώσουν τον ιό θα είναι λιγότεροι. Άρα δε θα είμαστε σε ανοσία της αγέλης, αλλά θα είμαστε σε πολύ καλύτερη κατάσταση υγειονομικά».

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    22 Σχόλια

    1. Το ότι είναι στοχευμένο να μη κάνουμε και φέτος Πάσχα δεν θέλει και πολύ μυαλό για να το καταλάβει κανείς. Προφανώς υπάρχει γραμμή απ’ έξω να χτυπηθούν οι εθνικές οι θρησκευτικές εορτές. Θα μας μαντρώσουν με σκληρό lockdown μέσα το Πάσχα και μετά θα ανοίξουμε κανονικά σαν μη συμβαίνει τίποτα, για να προσφέρουμε υπηρεσίες στους κουρασμένους Γερμανούς και Άγγλους που θα μας επισκεφτούν για να απολαύσουν φθηνές διακοπές, με καθαρές θάλασσες, άφθονο ήλιο σε covid free
      περιβάλλον.

    2. ΜΕΣΑ ΟΛΟΙ ΜΕΣΑ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΚΟΥΩ ΚΙΧ ….

    3. Μα αυτός δεν είναι γιατρός, είναι σκατολόγος.

    4. Σήμερα έκανα τον γύρο του νησιού στην Ρόδο αν είδα 10 ανθρώπους έξω ηταν τηγανοκεφαλι και πακια χωρίς μάσκα,στρουμφακια πουθενά βέβαια. Μας δουλεύουν κανονικά οι τεμπέληδες της Βουλής απο τωρα Δηλαδή ξέρουνε για το Πάσχα; και τι κάνουμε τωρα μένουμε Σπίτι και βγαίνουν Μόνο αλλοδαπά και πολιτικοί;

    5. καλα αυτο ηταν γνωστο απο τα χριστουγεννα για να μην πω απο το καλοκαιρι εμενα προσωπικα δεν μου κανει εντυπωση αν το πασχα θα ειμαστε παλι φυλακη

    6. ….ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ!!!…..ΕΓΩ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΙ Κ@Λ@ΓΕΡΟΣ ΘΑ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΩ ΤΟΚ ΚΟΥΛΗ-ΑΓΙΑΤΟΛΑΧ-ΧΟΜΕΪΝΙ…!!!….

    7. ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΣΟ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ Ο ΡΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΣΗΚΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΛΑ ΠΑΘΑΙΝΕΙ!!!! ΑΥΤΟΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ!!!! ΚΟΥ-ΛΙ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΡΙΝ ΤΣΙΠΡΑ ΔΙΑΛΕΞΕ Ο ΡΑΓΙΑΣ ΤΩΡΑ ΘΑ ΛΟΥΣΤΕΙ ΤΗΝ ΑΤΖΕΝΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΕΙ Η ΛΕΣΧΗ ΜΠΙΛΝΤΕΡΜΠΕΡΓΚ ΚΑΙ Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ!!!! ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ!!!! ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΟΥΛΗΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΠΗΡΕ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ!!!!!! 40%!!!!! ΓΙ ΑΥΤΟ ΜΗΝ ΓΚΡΙΝΙΑΖΕΤΕ!!!! ΔΥΟ ΤΙΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ…..Η Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΧΕΙ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ Η ΣΕ ΜΑΖΟΧΙΣΤΗ…..Η ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ….ΝΟΘΕΙΑ!!!! ΓΙΑ ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ!!!!!

    8. Μέχρι και το 2024 θα τραβήξει αυτή η κολόνια. Μας βομβαρδίζουν για τα κρούσματα και τα πρόστιμα αλλά για την οικονομία τσιμουδιά. Έβριζαν τον Τσίπρα για τα δις που μας έβαλε επιπλέον, αυτοί όμως τσιμουδιά, δεν λένε πόσα δις μας χρέωσαν ή τι πούλησαν, ή πόσα μνημόνια υπέγραψαν, πόσοι και ποιοι υπουργοί δεν έχουν έργο αλλά ακριβοπληρώνονται. Όλα πάνε κατά διαόλου. Έχει να γράψει η ιστορία από εφιάλτες και τεμπελχανάδες ουκ ολίγους.

    9. Στο εισαγγελέα ολοι οι τρομοκρατες γιατροί λένε μονο μαλα@@@@@ και ψέμματα φτάνει ποια ο κόσμος πρέπει να ξεσηκωθεί… Είναι μια απλή γρίπη του χειμώνα αολη

    10. ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΥΛΟΥ ΥΠΟΔΕΧΤΕΙΤΕ ΤΟΝ ΜΕ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΣΕ ΒΑΖΟ ΡΙΠΤΟΝΤΑΣ ΤΟΥ ΣΤΟ ΚΕΦΑΙ ΜΕ ΑΓΑΠΗ ???

    11. Βρε Ελληνόφωνα λαμόγια, κάτοικοι της νεοελλάδας, αυτού του βόθρου για τον οποίο είστε αποκλειστικά υπεύθυνοι, δεν σας έμεινε ίχνος εγκεφάλου:: γιατί για αξιοπρέπεια δεν τολμώ να ρωτήσω!

      Είναι τέτοιο το χάλι σας που, ούτε τα πλακάκια πλέον μπορούν να γελάσουν μαζί σας! Τα διαλύσατε όλα και εμείς που ζούμε από την νιότη μας στο εξωτερικό, δεν έχουμε πλέον πατρίδα να επισκεφθούμε αλλά και να δείξουμε στα παιδιά μας, που τόσο πολύ την αποζητούν!!!!

      Πέρυσι το καλοκαίρι, μπορέσαμε με δυσκολία να επισκεφθούμε, μαζί με τα παιδιά μας, τον τόπο που γεννηθήκαμε και ζήσαμε με αξιοπρέπεια τα μαθητικά μας χρόνια. Από ότι δείχνουν τα πράγματα, θα πρέπει να ξεχάσουμε την Ελλάδα έτσι όπως την καταντήσατε με την ανοχή και την βλακεία σας.

      Μας καταδικάσατε να μην μπορούμε ούτε να σκεφτούμε το οτιδήποτε σε σχέση με αυτήν, για τον απλούστατο λόγο ότι, έχουμε μάθει να έχουμε εργασία αντάξια των προσόντων μας αλλά και ανάλογες αποδοχές!!

      Εύχομαι, η Θεία δύναμις, όπως και να ονομάζεται, να σας δώσει ένα γερό μάθημα για τα τόσα ατοπήματα σας και την προδοσία σας. Η Ελλάς δεν ανήκει σε εσάς. Ανήκει στους Έλληνες που, την κάνουν να ακούγεται στα πέρατα της Γης με θαυμασμό!!!!!

      Φτού σας κοπρόσκυλα…………Είστε σκέτος εμμετός!

    12. ακομα ρε και τα σηστιμικα καναλια δειχνουν ξεσηκωμο σε αΛλα κρατη του κοσμου εδω ΜΠΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

    13. καλως τον ανοιξιατικο κοροναιο χεχεχιχαχα τι μαλακες θεε μου

    14. Ο Μητσοτάκης χθες φαγοπότι, οι αριστεροί κομματικοί πορείες και τα πρόστιμα σε εκκλησίες πιστούς και στους ανθρώπους που έβγαζαν μια βόλτα τα παιδιά τους για να πάρουν λίγο αέρα. Η οργή του κόσμου απίστευτη αλλά ψάχνει την σπίθα που θα τον βγάλει μαζικά στους δρόμους και θα έχουμε νύχτες μαγικές και ονειρεμένες.. Του λαού εχθρός, ο κάθε πολιτικός.

    15. 11 μήνες Κοροναιός και έχουμε περίπου 6000 νεκρούς…Σε 11 εκ πληθυσμό!!! Και μας έχουν εγκλειστους λες και είμαστε στη Βόρεια Κορέα!!! Όποιος αντιδράει το λένε ψεκασμένο ή αρνητή…Εα δε ατιδράσουμε είτε με συγκεντρώσεις σε κάθε πολη της χώρας είτε με στάση πληρωμών δεν βλέπω να βγαίνουμε μέχρι τον Ιούνιο που θα αρχίσει η τουριστική σαιζόν….

    16. εδώ και δεκαετίες ακούω ότι η ελλαδική γραικική κοινωνία είναι καζάνι που βράζει

    17. Καζάνι που βράζει αλλά μέσα έχει κότες γι` αυτό δεν θα σκάσει ποτέ.

    18. Οι κρισιμες περιοδοι ειναι Καθαρα Δευτερα, 25η Μαρτιου, Πασχα, 1μαγια, 15αυγουστο!
      Κουλη, lockνταούνιασε μας ΟΛΟΥΣ!

    19. Ο/Η Ζητείται Σοσιαλιστής ηγέτης τύπου ΜΠΕΡΝΙ ΣΑΝΤΕΡΣ. Πληροφορίες εντός λέει:

      ΣΚΛΗΡΟΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ ΤΩΡΑ με ΕΙΣ ΘΑΝΑΤΟΝ ΚΑΤΑΔΙΚΗ των κλεφτών που έχουν καταθησαυρίσει με δημόσιο χρήμα και που φτωχοποίησαν τον κόσμο για να ζουν καλά οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές και οι υπόλοιποι κοπρίτες που τα βρήκαν όλα έτοιμα και που και πάλι αν δεν ήταν κλέφτες πάλι άφραγκοι θα έμεναν. ΤΟΣΟ ΑΧΡΗΣΤΟΙ αλλά και τόσο μαλ@κες εμείς που τους στηρίζουμε.
      Η Ελλάδα χρειάζεται έναν ΝΕΟ ΑΝΤΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ να εμπνεύσει και να παρακινήσει τις μάζες να τους πάρουμε παραμάζωμα και να χορτάσει ο κόσμος ψωμάκι. Βαρεθήκαμε την πείνα και το κρύο.

    20. Σύνθημα σε τοίχο του κέντρου της Θεσσαλονίκης.. Στην εντατική, οι πολιτικοι…..

    21. Όχι δεν είναι σχέδιο. Πόσο πιο ξεκάθαρο πρέπει να το κάνουν;

    22. Φτωχοποιηση, πωληση ακινητων για ενα κομματι ψωμι. Οι κοκκινες περιοχες ειναι τα φιλετα της Ελλαδας (Μυκονο Σαντορινη Κρητη Χαλκιδικη). Προσεχως Κερκυρα Ροδος

    Comments are closed.