ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ MEΣΑ ΣΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ! ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΟ ΕΞΟΠΛΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΓΙΑ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΥΦΑΛΟΚΡΗΠΙΔΑΣ – ΑΝ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟΤΕ… (ΦΩΤΟ)

    Κοινοποίηση:
    casus-belli-tourkia-ellada

    Η Τουρκία είναι έτοιμη να καταπατήσει την ελληνική υφαλοκρηπίδα και να δημιουργήσει τετελεσμένα.

    Η Γενική Διεύθυνση υποθαλάσσιων ερευνών (MTA), ανακοίνωσε ότι θα διεξάγει ανοικτό διαγωνισμό για την προμήθεια βαθυσκάφους παρακολούθησης για το σεισμογραφικό πλοίο MTA Oruç Reis, στις 17 Δεκεμβρίου στην Άγκυρα, αφήνοντας υπόνοιες για προετοιμασίες νέας αποστολής στη Μεσόγειο.

    Η προμήθεια του σκάφους παρακολούθησης για το ερευνητικό σκάφος ORUC REIS θα προκηρυχθεί με ανοικτή διαδικασία υποβολής προσφορών σύμφωνα με το άρθρο 15 αναφέρει η επίσημη εφημερίδα της τουρκικής κυβερνήσεως.

    Η πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά θα καθοριστεί μόνο με βάση την τιμή. Η προσφορά θα είναι ανοιχτή σε όλους τους εγχώριους και αλλοδαπούς διαγωνιζόμενους, αλλά θα δοθεί προτεραιότητα στις εγχώριες εταιρείες.

    oruc-reis-tourkia-500

    Το πλοίο ανήκει στο Υπουργείο Ενέργειας της Τουρκίας και πρόκειται για το πρώτο πλοίο σεισμικών ερευνών που κατασκευάζει η Τουρκία.

    Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του πλοίου:

    ΜΗΚΟΣ: 86 μέτρα

    ΠΛΑΤΟΣ: 19 μέτρα

    ΜΕΓΙΣΤΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ: 17 κόμβοι (ταχύτητα ερευνών 4-6 κόμβοι)

    ΑΚΤΙΝΑ ΔΡΑΣΗΣ: 4.500 ναυτικά μίλια

    ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ: 30-35 ημέρες

    ΕΛΙΚΟΔΡΟΜΙΟ: Ναι

    ΠΛΗΡΩΜΑ: 55 άτομα

    ΛΟΙΠΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ: Δυνατότητα εκτέλεσης 2D/3D σεισμικών ερευνών με 12 καλώδια μήκους 12 χιλιομέτρων το καθένα, δυνατότητα λήψης δειγμάτων βυθού.

    Πληροφορίες στον ελληνικό τύπο αλλά και οι πρόσφατες δηλώσεις Ερντογάν, μας ωθούν στην εκτίμηση ότι η Τουρκία, μέσω της κρατικής εταιρείας πετρελαίου (TPAO), προετοιμάζεται πιθανότατα να διεξαγάγει σεισμικές έρευνες στην επίμαχη περιοχή της Α.Μεσογείου, σε τμήμα από το Καστελόριζο μέχρι νοτίως της Κρήτης, προσπαθώντας να αξιολογήσει ευρήματα, ενώ στην συνέχεια θα προχωρήσει πιθανόν σε συμπληρωματικές έρευνες για να επιλέξει γεωτρητικούς στόχους.

    Το προτελευταίο στάδιο είναι οι γεωτρήσεις, τις οποίες θα θελήσει πιθανότατα να διεξάγει πάλι με ιδιόκτητα πλωτά γεωτρύπανα.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    9 Σχόλια

    1. για να δουμε για να δουμε. ΘΑ κατσουμε στ’αγγουρι Η’ θα σηκωσουμε ΑΝΑΣΤΗΜΑ.

    2. Παλιοσυχαμένοι ευνούχοι Φιλιππινέζες του ισλαμοφασιστα σήμερα γιορτάζει το Π*Ν.μας
      Αφήστε τα δωράκια και τα χριστουγεννιάτικα δεντράκια και ετοιμάστε καμία έκπληξη στους βρωμότουρκους
      *”Ο Άρης”* όπως πάντα όποτε γουστάρει είναι δυνατός Το μόνο που μας έμεινε είναι Ο *”Δίας”* και *”Ποσειδώνας”*

    3. Eνα υποβρυχια βλημα και τα τουρκακια θα κανουν χρονια να ξεμυτισουν απτον βοσπορο,301 βληματα εχει η βουλη στειλτε τους πεσκεσι 1-2.

    4. ξεφτυλες ελληναραδες.,.,., το κανατε παλι το θαυμα σας………………….. σας αξιζει και εις ανωτερα

    5. Τι; τα χριστουγεννα θα παμε πολεμο;!!! όχι ρε πουστη μου και εχω κλεισει να περασω της διακοπες μου στην λιμνη πλαστηρα,φτουυυυ ,α ρε πουστη ερντογαν τωρα βρηκες; θα σε λιανησω τα πλευρα αμα σε πιασω στα χερια κερατα!!!

    6. ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΤΑΙ. ΟΤΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ ΜΙΣΟ ΑΙΓΑΙΟ ΤΟΤΕ ΘΑ ΒΓΕΙ Ο ΚΟΥΛΗΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ.

    7. Oχι μονο νησια και κώλο θα δώσουν στους τουρκαλάδες οπως εκαναν οι παππούδες τους μια ζωη προδοτες και για αυτό χάσαμε την μισή ελλάδα

    8. Αράξτε παιδιά,θα κάνει ο κούλης μπιλντεμπεργκ μία συμφωνία μούρλια! 90-10 ορυκτός πλούτος υπέρ τουρκίας,μισό αιγαίο και 2-3 νησιά δώρο.Ξέρετε εσείς οι νουδούλοι επειδή πρέπει να ”κρατήσουμε χαμηλά τους τόνους”

    Comments are closed.