ΚΟΒΟΥΝ ΟΤΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΤΟ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΑ ΛΙΓΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ! – “ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΤΙΚ ΤΟΚ!”

Κοινοποίηση:
ΤΙΚ

Λίγες εβδομάδες πριν τις ευρωεκλογές και ακολουθώντας το παράδειγμα των ΗΠΑ η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο, μετά τις ΗΠΑ, να προχωρήσει και η ΕΕ στην απαγόρευση του TikTok γιατί νιώθει ότι “χάνεται ο έλεγχος”.

«Είναι μια επιλογή», τόνισε και πρόσθεσε: «Δεν αποκλείεται» επιτιθέμενη έτσι κατά μιας πλατφόρμας που διακινεί ελεύθερα περιεχόμενο και αυτό μάλλον δεν αρέσει στην πρόεδρο της Κομισιόν και εκ νέου υποψήφιας για την θέση.

Οι Βρυξέλλες ζητούν έτσι την «φίμωση» ουσιαστικά ένα social media στο οποίο σίγουρα κανείς δεν μπορεί να πει ότι περιορίζεται η ελευθερία του λόγου αλλά που έχει βοηθήσει πολλές (και ιδιαιτέρως μικρές επιχειρήσεις) να επεκτείνουν τον κύκλο των εργασιών τους.

Όπως υπενθύμισε εξάλλου η Κομισιόν ήταν «η πρώτη παγκοσμίως που απαγόρευσε το TikTok στα εταιρικά τηλέφωνα».

Στις δηλώσεις της, που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια μιας τηλεμαχίας στο Μάαστριχτ των επικεφαλής υποψηφίων των ευρωπαϊκών κομμάτων για τις ευρωεκλογές, η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, υιοθέτησε τη θέση της αμερικανικής πολιτικής περί εθνικής ασφάλειας εξαιτίας της κινεζικής ιδιοκτησίας (ByteDance) του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης.

«Γνωρίζουμε ακριβώς τον κίνδυνο», τόνισε.

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη εβδομάδα, το TikTok αποφάσισε να αναστείλει μια λειτουργία που ανταμείβει τους χρήστες για την αλληλεπίδραση με την εφαρμογή TikTok Lite, καθώς η Κομισιόν ανακοίνωσε πως ξεκίνησε έρευνα σε βάρος του σχετικά με το ενδεχόμενο παραβίασης των κανόνων ελέγχου περιεχομένου στο ευρωπαϊκό μπλοκ, όπως αυτοί ορίζονται από το Νόμο για τις Ψηφιακές Υπηρεσίας (DSA).

Το TikTok βρίσκεται επίσης στο επίκεντρο μιας ξεχωριστής έρευνας -και πάλι βάσει του DSA- σχετικά με ελλιπή μέτρα για τη προστασία ανηλίκων. Βάσει των κανονισμών, η Κομισιόν μπορεί να διατάξει την προσωρινή αναστολή μιας υπηρεσίας ως έσχατη λύση σε κάθε περίπτωση παραβίασης των κανονισμών.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

15 Σχόλια

  1. oι χουντικοι αν ηταν στην εξουσια θα τα ειχαν απαγορευσει ολα, εννοειται

  2. Εφόσον τα λαμόγια μέσω του TikTok πέρασαν στην κυριολεξία εκατομμύρια ευρώ ως μαύρο χρήμα μέσω των Games live και ούτω κάθε εξής και εφόσον φυσικά ουδέ ποτέ τους έκανε κανένας έλεγχο γιατί κάνουν μόνο τους φτωχούς πολίτες τώρα θυμήθηκαν να το κλείσουν.Η άλλη με φρουτάκια με Casino ΟPAP με Porsche με Μercedes με βίλες και ούτω κάθε εξής μέσα σε μία εβδομάδα πήρε δώρα που δεν παίρνει εργάτης άνθρωπος ούτε σε δύο έτη δουλειάς.Και από το τίποτα τα οικονομησε και αυτήν και ο φίλος της ο αρχηγός που είναι στο κελί ο βασανιστής των συνανθρώπων μας με προβλήματα υγείας και κοινώς το TikTok θα έστελνε πολλούς στην φυλακή αν υπήρχε σοβαρό κράτος.

  3. Θα μπαινουνε με VPN στης εφαρμογη αυτοι ειναι τοσο απλο.

  4. ολη μερα με ενα κινητο στο χερι ειστε βλαμμένοι

  5. Το ΤΙΚ ΤΟΚ είναι κακό αλλά το ίνσταγκραμ και το φέισμπουκ είναι καλά

  6. Το τυρί το βλέπετε την φάκα δεν την ….
    Κακομοίρηδες μέχρι πότε θα κοιμάστε τον ύπνο του μ@λακα ;

  7. Κρίμα ..και μόλις το βίντεο μου που δείχνει την χοντρή κουράδα μου που βγαίνει από τον λωλο μου…χτύπησε δύο δισεκατομμύρια προβολές

  8. ΤΙΚ ΤΟΚ Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ… ΜΟΝΟ ΟΙ ΒΛΑΚΕΣ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΧΑΖΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΒΛΑΚΑ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ

    1. facebook , instagram συμμετέχεις και σύ να υποθέσω?

  9. Να απαγορευθει εκει μεσα γινεται μεγαλο ξεπλυμα χρηματος

  10. ουτε οι Αμερικανοι δεν το σταματανε γιατι ο κοσμος θα τους δολοφονει στη μεση του δρομου τους πολιτικους. ΑΜΗΝ

  11. Είναι απλά τα πράγματα, το TikTok είναι κινέζικο και δεν θέλουν οι Αμερικανοί και Ευρωπαίοι κολαουζοι να κονομάει η Κίνα. Τα θέλουν όλα δικά τους

  12. Μακάρι να απαγορευτεί! Αυτό δεν είναι κακό καθώς ο κόσμος έχει τρελαθεί τελείως απο τότε που βγήκε αυτή η εφαρμογή!

    1. ΡΕ ΟΥΣΤ ΑΠΟ ΕΔΩ ΦΑΣΙΣΤΑΚΙ ΤΟΥ ΒΑΨΟΜΑΛΛΙΑ 80ΑΡΗ ΤΡΟΜΠΑ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΑ ΓΕΡΑΜΑΤΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΤΣΟ.

    2. ΠΟΙΟΣ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΜΟΝΟ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥΣ… ΑΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΕΙ ΒΛΕΠΩ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΣΚΟΥΠΙΔΙ ΝΑ ΠΑΘΑΙΝΕΙΣ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ, ΠΑΝΤΩΣ ΣΕ ΕΧΟΥΝ ΦΑΚΕΛΩΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ…

Comments are closed.