ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ! ΕΞΟΔΟΣ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΠΛΟΙΩΝ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ – ΟΙ ΜΟΓΓΟΛΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΑΝ ΕΡΕΥΝΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΥΦΑΛΟΚΡΗΠΙΔΑ

    Κοινοποίηση:
    1

    Η Τουρκία εξέδωσε NAVTEX για έρευνες σε περιοχή της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, νοτιοανατολικά της Κρήτης και 17 τουρκικά πολεμικά πλοία απέπλευσαν από το ναύσταθμο του Ακσάζ με κατεύθυνση νότια…

    Η Navtex που εκδόθηκε από την υδρογραφική υπηρεσία Αττάλειας, η Τουρκία δεσμεύει περιοχή ανάμεσα στην Κρήτη και το Καστελόριζο από σήμερα έως και τις 2 Αυγούστου.

    TURNHOS N/W : 0977/20 (Antalya NAVTEX Station) (Published Date: 21-07-2020 11:23)

    TURNHOS N/W : 0977/20
    MEDITERRANEAN SEA
    1.SEISMIC SURVEY, BY R/V ORUÇ REİS, ATAMAN AND CENGİZ HAN BETWEEN 21 JUL-02 AUG 20 IN AREA BOUNDED BY;
    33 55.22 N – 027 59.83 E
    34 58.25 N – 030 31.50 E
    34 18.18 N – 030 54.52 E
    34 17.03 N – 030 06.12 E
    33 49.13 N – 030 06.38 E
    33 40.95 N – 028 46.62 E
    33 47.37 N – 028 20.27 E
    33 52.98 N – 027 59.97 E
    6 NM BERTH REQUESTED.
    2. CANCEL THIS MESSAGE 022059Z AUG 20.

    Αξίζει να τονιστεί ότι, σύμφωνα με την NAVTEX στην περιοχή θα πλεύσει το ερευνητικό πλοίο Oruc Reis.

    1

    Πρόκειται για την ίδια περιοχή στην οποία πριν μερικούς μήνες είχε κινηθεί το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Oruc Reis όταν είχε μπει στην ελληνική υφαλοκρηπίδα και είχε «απλώσει» καλώδια.

    Σε ετοιμότητα έχουν τεθεί οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας πρωτίστως το Πολεμικό Ναυτικό καθώς ο Στόλος είναι έτοιμος να αποπλεύσει και το προσωπικό που ήταν εκτός ανακαλείται για να επανδρώσει τις θέσεις του. Οι μονάδες στον Έβρο και στα νησιά έχουν τεθεί σε επιφυλακή

    Πέριξ του Καστελόριζου έχουν καταγραφεί οι πρώτες αερομαχίες.

    Ή Άγκυρα μπορεί να προχώρησε στην αιφνιδιαστική αυτή κίνηση, για να ελέγξει την ετοιμότητα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Στις επόμενες ώρες θα φανούν οι προθέσεις της. Με απλά είναι πιθανό να «μετρούν» χρόνο αντίδρασης και την αποφασιστικότητα της Αθήνας να αντιδράσει.

    Το να κατευθυνθούν κάποια από τα τουρκικά πλοία εν συνεχεία στην Λιβύη δεν είναι απίθανο.

    Την ίδια ώρα, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος επιστρέφει εσπευσμένα στην Αθήνα από την Κύπρο όπου βρισκόταν για την επέτειο από την τουρκική εισβολή.

    Τουρκική Navtex και νοτιοδυτικά της Κύπρου
    Η Τουρκία εξέδωσε πριν λίγες μέρες κι άλλη Navtex που αφορά νέα γεώτρηση – η οποία θα γίνει από τις 18 Ιουλίου μέχρι τις 18 Αυγούστου – στην Ανατολική Μεσόγειο, και πιο συγκεκριμένα νοτιοδυτικά της Κύπρου, στα οικόπεδα 6 και 7 της Κυπριακής ΑΟΖ.

    Συγκεκριμένα, τέσσερα τουρκικά πλοία θα κάνουν τη νέα γεώτρηση, το Γιαβούζ και τα σκάφη «Ερτουγρούλ Mπέη», «Οσμάν Mπέη» και «Ορχάν Mπέη».

    Παράλληλα, η Τουρκία προειδοποίησε αυστηρά πως «συστήνεται να μην παρενοχληθεί το πεδίο εργασίας».

    Διαβάστε και

    Νέες υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών πάνω από Στρογγυλή και Μεγίστη

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    19 Σχόλια

    1. ΝΑ ΠΑΤΕ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΤΕ.ΕΓΩ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΩ.ΜΕ ΡΩΤΗΣΕ ΕΜΕΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΝ ΕΧΩ ΝΑ ΦΑΩ;ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΚΟΜΜΑΝΤΟΣ ΤΡΕΞΤΕ ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ

      1. Ρε φίλε μπορεί να έχεις κάποιο δίκιο σε αυτό που λες, όμως αν δεν πας θα είναι χειρότερα για όλους και για σένα τελικά.

        1. Δεν κατάλαβες καλά… Θα φύγω στο εξωτερικό σε συγγενείς μου.Μια χαρά θα είμαι.Θα πολεμησω εγώ ο άφραγκος που δουλεύω 14 ώρες χωρίς λόγο που κάνανε το δημοψήφισμα από ΟΧΙ σε ΝΑΙ που με έχουν κατά κλέψει και οι 300 που κατέστρεψαν την ζωή μου σαν πολίτη.Και θα πολεμησω εγώ για να γλυτώσουν τα παιδιά των Μασονων της βουλής…Δεν υπάρχει περίπτωση.Ας πολεμήσουν αυτοί που βγάζουν γούστα.

      2. Έχεις δίκαιο φίλε, αλλά ο αγώνας εναντίων αυτών των άτιμων μογγόλων είναι μάχη που θα φέρει καλύτερες μέρες. Έχεις δίκαιο όμως για το παράπονο σου, ο κόσμος έγινε εγωιστής γλύφτης συμφεροντολόγος και αρκετοί είναι και προδότες. Φαγητό έπρεπε να έχουν όλοι. Όμως όσοι μπορούμε να πολεμήσουμε με τον δικό μας τρόπο θα το κάνουμε.

    2. Ο μαυροσκούφης λοχίας Νίκος Αργυρόπουλος έλαβε μέρος στη Μάχη της Κύπρου το 1974, ως αρχηγός πληρώματος τεθωρακισμένου οχήματος.
      Κοιτάζοντας μας έντονα στα ματιά θα μας πει: «Πάντα αξίζει να πολεμάς για την πατρίδα σου. Πάντα. Η Ελλάδα δεν είναι αυτοί οι περαστικοί που σήμερα έχουν τον πάνω λόγο στην πολιτική. Ελλάδα είναι η οικογένεια μας, η μητέρα μας, η ιστορία μας, οι ήρωες μας, τα ήθη και τα έθιμα σας. Το σημερινό σύστημα διακυβέρνησης, δεν θέλει να πιστεύουμε σε ήρωες. Υπάρχουν όμως, ζούνε όλοι ανάμεσα μας και αν οι καιροί το απαιτήσουν όλοι οι νέοι άνθρωποι που σήμερα είναι με τα σκουλαρίκια τους, το παράξενο μαλλί, τα κινητά τους, το facebοok τους, θα ξεπεταχτούν ως σύγχρονοι ήρωες. Εξάλλου και η δική μου γενιά, δεν πίστευε ποτέ ότι θα ζήσει έναν τέτοιο φρικτό πόλεμο».
      «ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΥ ΔΕΝ ΠΕΦΤΕΙΣ ΠΟΤΕ ΖΩΝΤΑΝΟΣ»

    3. θα το βυθισουν ?
      θα το παρει και αυτο ο ανεμος ?
      αβλαβη διελευση ?
      θα πανε για ψαρεμα ?
      τι αλλο ?

    4. Ελάτε με την όπισθεν μεριά…. Σας αρέσει έτσι κ αλλιως

    5. Καλά, δεν υπάρχει ένας στρατηγός με αρχίδια να γραψει τους πολιτικούς κ να το βυθίσει;

    6. Έχουν κολησει οι μογγολοι στην συρτη και τώρα θέλουν να δείξουν μια νίκη στον λαό τους. Και φυσικά ως συνήθως βρήκαν τους μ@λακες Έλληνες πολιτικούς που θα τους την προσφέρουν. Το άλλο που φοβόμαστε, μήπως ο Μητσοτάκης κανόνισε θερμό επεισόδιο κατάληψη ελληνικού νησιού και μετά να κάτσει στο τραπεζι με θέμα συζήτησης τι άλλο? Πόσα θα παραχωρήσει η Ελλάδα στους Τούρκους. Γιατί να συζητήσει Έλληνας πολιτικός τι θα κερδίσει ή τι θα διεκδικήσει η χώρα μας, δεν υπάρχει. Για αυτό μας πηδανε μια ζωή. Πολλοί το φωνάζουν, ρίξτε στην θάλασσα τους πολιτικούς για να αντισταθεί να αντιδράσει και να διεκδικήσει η Ελλάδα.

    7. Αφήστε της σαχλαμάρες ρε και τα παηραμε και δεν χανουμε τιποτα ,Νερο στο ονομα του Μητσοτακη να πινετε ολοι κι να σεβεστε

    8. Το θερμό επεισόδιο κοντά συμφωνία Μητσοτάκη τα πήρε για να χάσουμε

    9. Θα τα βυθίσει ο Δενδιας….. Δεν φοβόμαστε…

      1. Ναι όπως βυθισαν οι Ιταλοι την Ελλη το 40 και ο Μεταξας εκανε κοκοκο κοκοκο!

        1. Τη δεδομένη χρονική στιγμή ο Μεταξάς αυτό έπρεπε να πραξει, στη συνέχεια τους πήδησε το αιδοίο της μαμάς τους στο Αλβανικο

          1. Ο Λαος τους πηδηξε ο λαος που πηγε και πολεμισε στα βουνα της Αλβανιας και σκοτωνε φασιστες και όχι Ιταλους. Τι θα πει αυτό επρεπε να πραξει τοτε με την Ελλη ο Μεταξας; να μην κανει τιποτα δηλαδή; Ε τοτε και ο Μητσοτάκης αυτην την δεδομενη χρονικη στιγμη αυτό πρεπει να πραξει.

    10. περιμένω πως και πως να δω τους Ελληνάρες που έβαλαν βύσμα για πεντάγωνο να βγουν να πουλήσουν πατριωτιλίκια …

    Comments are closed.