ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ! ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΝΑ! ΔΕΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΆΓΙΟ ΝΕΚΤΑΡΙΟ! Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΣΟΥΠΕΡ ΣΤΑΡ ΜΙΚΙ ΡΟΥΡΚ ΚΑΙ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΆΡΗΣ ΣΕΡΒΕΤΑΛΗΣ… ΟΙ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟΙ ΧΤΥΠΟΙ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥ (ΒΙΝΤΕΟ & ΕΙΚΟΝΕΣ)

    Κοινοποίηση:
    servetalis_rourke

    Ξεκίνησαν, στην Ελλάδα, τα γυρίσματα για την ταινία “Man Of God” (Άνθρωπος του Θεού) που αφορά την ζωή και την δράση του Αγίου Νεκταρίου. Αφορμή για την ταινία στάθηκε η επέτειος των 100 χρόνων από τον θάνατό του (Νοέμβριος 1920).

    1-317

    Με τον Άρη Σερβετάλη στον πρωταγωνιστικό ρόλο, να υποδύεται τον ρόλο του Αγίου Νεκταρίου και τον Mickey Rourke το ρόλο του παράλυτου που θεραπεύτηκε.

    Τη σκηνοθεσία υπογράφει η Jelena Popovic, τη μουσική ο Zbigniew Preisner, και τα κοστούμια η Eύα Νάθενα.

    5297_KOSTAS_LAMPROPOYLOS_962020

    5283_EVA_NATHENA_ARIS_SEVETALIS_962020

    5286_EVA_NATHENA_ARIS_SEVETALIS_962020

    5280_EVA_NATHENA_ARIS_SEVETALIS_962020

    5260_ARIS_SERVETALIS_JELENA_POPOVIC_962020

    5402_ARIS_SERVETALIS_JELENA_POPOVIC_962020

    5399_ARIS_SERVETALIS_962020

    5364_EVA_NATHENA_962020

    5356_ARIS_SERVETALIS_962020

    5350_ARIS_SERVETALIS_962020

    5329_962020

    5328_962020

    Στη διανομή συμπεριλαμβάνονται ακόμα οι Νικήτας Τσακίρογλου, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Γιάννης Στάνκογλου, Τόνια Σωτηροπούλου, Μάνος Γαβράς, Γιάννης Αναστασάκης, Μιχάλης Οικονόμου, Αλέξανδρος Μυλωνάς, Παύλος Κουρτίδης και ο Ρώσος ηθοποιός Alexander Petrov.

    Η ταινία αναμένεται να βγει στις ελληνικές αίθουσες από τη Feelgood τον Νοέμβριο του 2020.

    Το βιβλίο

    Η ταινία πραγματεύεται τη ζωή του Αγίου Νεκταρίου Αιγίνης, ο οποίος ως ιερέας εκδιώχθηκε τον 19ο αιώνα από την εκκλησία του και εξορίστηκε στην Αίγυπτο, ωστόσο συνέχισε να φροντίζει τους φτωχούς, να διδάσκει τα κορίτσια των αγροτών και ίδρυσε ένα μοναστήρι – προσκύνημα της Ορθοδοξίας.

    «Διάβασα το βιβλίο στην πτήση Βελιγράδι-Λος Άντζελες και η ιστορία του με άγγιξε σε προσωπικό επίπεδο. Αισθάνθηκα ότι θα μπορούσα να επικοινωνήσω το μήνυμα του βιβλίου με το κοινό» μας εξηγεί η Γελένα Πόποβιτς.

    yelena.jpg

    Οι χτύποι στον τάφο του 

    Ο Άγιος Νεκτάριος το 1908 παραιτήθηκε από διευθυντής της Ριζαρείου Σχολής για λόγους υγείας και γήρατος και εγκαταστάθηκε στο μοναστήρι της Αγίας Τριάδος στην Αίγινα.

    Δύο γεγονότα που έλαβαν χώρα τότε είχαν σαν αποτέλεσμα να γίνει άμεσα λαοφιλής. Θεράπευσε έναν δαιμονισμένο νεαρό κάτι που μαθεύτηκε πολύ γρήγορα και οι χωρικοί τότε τον επισκέφτηκαν ζητώντας του να κάνει λειτουργία και δέηση στον Θεό να βρέξει, γιατί είχε 3 χρόνια να βρέξει στο νησί με αποτέλεσμα να έχει προκληθεί εκτεταμένη ανομβρία και οικονομική ζημία.

    Πράγματι λειτούργησε με σύσσωμη την παρουσία των νησιωτών, και την ίδια μέρα άρχισε να βρέχει. Αυτά, οι Αιγινίτες τα έλαβαν ως θεϊκά σημάδια με αποτέλεσμα να θεωρούν Άγιο τον Νεκτάριο, ακόμα και εν ζωή.

    Επι 13 χρόνια αφοσιώθηκε στην καθοδήγηση των μοναχών, στην ανοικοδόμηση της μονής, στη συγγραφή και στην πνευματική και οικονομική στήριξη των αδυνάτων κατοίκων του νησιού.

    Ο Άγιος συνέθεσε τον ύμνο «Αγνή Παρθένε Δέσποινα», ο οποίος θεωρείται απο τους πιο κατανυκτικούς της ορθοδοξίας. Η παράδοση θέλει την Παναγία να εμφανίζεται ενώπιον του Αγίου Νεκταρίου στο μοναστήρι της Αίγινας, και να του ζητάει να καταγράψει σε χαρτί τον ύμνο.

    Οι χτύποι που ακούγονται ακόμη και σήμερα…

    Μετά την Κοίμησή του (8 Νοεμβρίου 1920) ετάφη εκεί, κάτω από την σκιά ενός πεύκου που είχε φυτέψει ο ίδιος και που υπάρχει μέχρι σήμερα. Καθημερινά, δεκάδες πιστοί προσέρχονται στον τάφο του και πολλοί υποστηρίζουν ότι έχουν ακούσει τον Θαυματουργό Άγιο, να μετακινεί ή να χτυπάει από μέσα με τη Ράβδο του, υποδηλώνοντας με τον τρόπο αυτόν τη ζωντανή Παρουσία του ανάμεσά μας, ενώ το ίδιο Θαύμα συμβαίνει και στη Μεγάλη Εκκλησία του Αγίου όπου φυλάσσεται το χέρι του.

    Δεν είναι λίγοι πάντως εκείνοι που μιλούν για αυθυποβολή των πιστών, αφού όσοι επισκέπτονται το Μοναστήρι γνωρίζουν την ιστορία με τους χτύπους και πηγαίνουν προετοιμασμένοι να τους ακούσουν και οι ίδιοι!

    Μία προσωπική μαρτυρία…

    Τα θαύματα του Αγίου είναι πολλά και δεν είναι λίγοι αυτοί που περνούν καθημερινά από το δωμάτιο που άφησε την τελευταία του πνοή στο Αρεταίειο για να προσευχηθούν και να ζητήσουν την βοήθειά του εκεί που καίει διαρκώς ένα καντήλι μπροστά στην εικόνα του.

    Γνωστό είναι επίσης το προσκύνημα στην εκκλησία του Αγίου Νεκταρίου στην Καμάριζα του Λαυρίου όπου οι πιστοί κάνουν λόγο για αμέτρητα θαύματα.

    Δείτε το βίντεο όπου ο Γέροντας Νεκτάριος -ηγούμενος του προσκυνήματος- διηγείται το θαύμα της ιάσεώς του.

     

     

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    13 Σχόλια

    1. Αν είσαι καταθλιπτικός και δεισιδαίμων ακούς και βλέπεις σημεία και τέρατα, μέσα σ’ αυτή την μαύρη μαυρίλα.
      Η ψευδαίσθησι και το νοσηρό πουλά ως συνήθως πολύ περισσότερο απ’ ότι το λογικόν και το υγιές κυρίως όταν έχει την κάλυψι κα την ευλογία της θρησκείας. .

    2. Ερωτήθηκε ο Άγιος από τις μοναχές του, εκεί στο μοναστηρι εάν είναι ευλογημενο να γυριστή αυτή η ταινία για την ζωή του; εννοείτε κάνοντας… λειτουργίες, ακολουθίες, παρακλήσεις, να το επιτρέψει, ξέρει εκείνος, δίνοντας σημεία ότι το επιτρέπει, κι είναι ευλογημενο να γινη, μην ξεχνάτε ήταν κι Αρχιερέας Δεσπότης.
      Ο Άγιος Νεκτάριος Επίσκοπος Πενταπολεως ο θαυματουργός, κοιμήθηκε με το πατριον εορτολογιον το 1920,ειχε πή στις μοναχές του, να παραμείνουν στο εορτολόγιο της Μιας Αγίας Καθ’ολικης κι Αποστολικής, Εκλησσίας Του Χριστού, κι να μην
      Παρεισφρησουν στο παπακαισαρικο μνημόσυνο, του αιρετιζοντος, Πατριάρχου, των σειλητουργων με τον παπα, αλλά αυτές τι έκαναν;;; δεν ξέρω, ο Άγιος γνωρίζει, ο Κύριος μας είχε πή στον Απόστολο Του των Εθνών, σκληρό προς κέντρα λακτιζειν!!! Οι πολλές αγαπολογιες δεν ωφελούν.
      Βοήθεια μας, η εορτή Του Αγίου πνεύματος να μας ενδυναμωνει, όλους..
      Άγγελος
      Μα αγάπη Χριστού

      1. Μόνο που το παλαιοημερολογητικο ζήτημα γεννήθηκε το 1924, δηλαδή 4 χρόνια μετά την κοιμηση του Αγίου… Έλεος!

    3. Έχω πάει στο μοναστήρι Αίγινα 4 φορές εινε τόσο αγενείς όλες αυτές που δουλεύουν εκεί λες και κάνουν χαβαλέ και πληρώνονται επίσης οι καλόγριες δεν μιλούν καθόλου στο κόσμο εινε απαράδεκτοι όλοι τους εκεί και ο ιερέας το ίδιο
      Αν ζητήσεις βοήθεια από τον άγιο Νεκταριο βοηθάει πάντα αν κάποιος εινε πλούσιος και αφήνει παρά αυτά εινε σωστά που γράφω ο κόσμος που πάει τα βλέπει
      Επίσης

    4. Θέλετε σοβαρά σχόλια.Πρεπει λοιπόν να
      σχολιάσω ότι η κακη διατροφή στα μοναστήρια προκαλεί διάρροιες.
      Τι θα γίνει ποτέ θα τη βρούμε μωρά μου!
      Μη μου το παίζετε δύσκολοι δε τσιμπάω!
      Μπορώ να συνεχίσω όσο γουστάρω!
      Το παιχνίδι είναι πολύ διεγερτικό!

      1. Άντε μπράβο κ είχα αρχίσει να ανυσηχω.
        Άσε που το πρωί επιασα δυνατά σήματα Μορς!
        Περιμένω κι άλλα εκτός αν κάνω λαθος.
        Συνηθως η διαίσθηση μου δε με απατά!
        Γουστάρω on line οργασμους!

    5. Ο Μίκι είναι φοβερός ηθοποιός.Ακομα τον
      θυμάμαι στον δαιμονισμένο άγγελο. Γέρασε
      και οι πλαστικές τον παραμόρφωσαν.
      Στο sin city έκλεψε όλη τη παράσταση .Κρίμα
      που πια δε βγαίνουν τέτοιοι ηθοποιοι οι οποίοι ανήκουν σε μια παλαιά τάξη πραγμά
      των.Η Καρυοφυλλιά κι αυτή εξαιρετική
      θεατρικη και κινηματογραφική ηθοποιός αν
      και μεγάλωσε πια.Στον κιτρινο φάκελο είχε
      δώσει ρέστα.Το θέμα της ταινίας δε ξέρω αν
      θα προσελκύσει θεατές πάντως απ’ το team
      φαίνεται ότι θα είναι μια προσεγμένη
      κινηματογραφική παραγωγή .

    6. Μακάρι να δούμε επιτέλους κάτι ωραίο κάτι που να μάς θυμίζει ότι είμαστε χριστιανοί γιατί κοντεύουν να μάς κάνουν να το ξεχάσουμε και αυτό. Δόξα τον τριαδικο μάς θεό ! Αγιε Νεκτάριε πρεσβεύει όλους μας!

    7. εχουμε γεμισει γελοιοτητες τα τελυταια χρονια
      Μπραβο σε παραγωγους ηθοποιους σκηνοθετες

    8. μια πραγματικά καλή ταινία!!! την περιμένουμε

    Comments are closed.