ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΦΙΛΟΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ YENI SAFAK Ο ΚΟΥΛΗΣ – ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ “KRIZOTAKIS” ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΕΩΡΕΙ ΥΠΑΙΤΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΧΩΡΕΣ

    Κοινοποίηση:
    safak

    H φιλοκυβερνητική εφημερίδα Yeni Safak, αποκαλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη, «Krizotakis» και τον κατηγορεί ως υπαίτιο της κρίσης στις σχέσεις Ελλάδας- Τουρκίας.

    Με τίτλο: «Κρισοτάκης: Η Αθήνα δημιουργεί συστηματικά κρίση στα νησιά από το 1965» η Yeni Safak, έφτασε στο σημείο να παρουσιάζει ως πρόκληση την παρουσία Ελλήνων αξιωματούχων σε νησιά του Αιγαίου, παρουσιάζοντας σχετική λίστα των τελευταίων 15 ετών.

    «Η κακομαθημένη από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη Αθήνα, από το 1965 κι εντεύθεν, στο θέμα των νησιών συστηματικά προκαλεί κρίσεις και υποδαυλίζει. Τα τελευταία 15 χρόνια, Πρόεδροι της Δημοκρατίας, πρωθυπουργοί, υπουργοί και στρατιωτικοί αξιωματούχοι συνεχώς αυξάνουν της προκλητικές πόζες, ασκήσεις και επισκέψεις στα νησιά που έχουν καταλάβει» σημειώνει προκλητικά το δημοσίευμα.

    Η καταγραφή αρχίζει στις 6/1/2009 όταν ο τότε ΠτΔ Κάρολος Παπούλιας επισκέφθηκε το Αγαθονήσι και ολοκληρώνεται στις 3/6/2022 με την παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ψέριμο όπου : «πόζαρε με τους Έλληνες στρατιώτες και γύρω από το νησί περιπολούσαν ελληνικές κανονιοφόροι» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα. Στο στόχαστρο της Yeni Safak μπαίνει και η νυν ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου, λόγω των συχνών επισκέψεών της σε νησιά του Αιγαίου, καθώς και η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των Ε.Δ. για τον ίδιο ακριβώς λόγο.

    safak1

    Παράλληλα σημειώνεται η στρατιωτική παρουσία στα νησιά, που η Τουρκία ζητάει να εφαρμοστεί το «αποστρατικοποιημένο» καθεστώς της, σύμφωνα με το αφήγημά της. Να σημειωθεί πως γίνεται λόγος για «κατοχή» νησιών που ανήκουν στην Τουρκία, τα οποία παρουσιάζονται να ανήκουν διοικητικά σε τουρκικούς δήμους των μικρασιατικών παραλίων, όπως το Αγαθονήσι στον Aydın. Η έντονη ρητορική των τουρκικών ΜΜΕ, παραμονές των συνόδων κορυφής της Ε..Ε και του ΝΑΤΟ, εκτιμάται πως οφείλεται στον τουρκικό φόβο επανάληψης ενός ανάλογου σκηνικού της πρόσφατης ομιλίας του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο αμερικανικό κογκρέσου.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    11 Σχόλια

    1. Τούρκοι ζοριζεστε πολύ βλέπω, με τον Τσιπρα όλα καλά ε; τον είχατε τραπεζωσει κιόλας, μήπως τού τον σφυριξατε κιόλας και δεν τον λέτε.

    2. Απο το 65 λεν οτι τους προκαλουμε δλδ ε;
      Για την μισή κυπρο που κατέλαβαν δεν λεν ομως και τπτ

    3. ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΡΑ….ΓΡΑΦΕΙ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ”ΥΠΟΔΑΥΛΙΖΕΙ”?ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΕΤΟΙΑ ΣΥΝΘΕΤΗ ΛΕΞΗ ΣΤΟ ΛΕΞΙΛΟΓΙΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΚΙΟΛΑΣ?

    4. Γεια σου Κουλαρα πισωγλεντισσα…… πατριωτισσα! Εχεις να φας Οθωμανικο θα το απορροφησεις για ολους τους Ελληνες στριγκακια!

    5. ΟΤΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΝΑΒΑΜΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΥΛΟ ΤΟΝ ΚΟΥΛΗ ΑΥΤΟ ΚΑΤΙ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΥΞΗΘΕΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ ΜΙΣΟ ΑΙΓΑΙΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΤΟΥΦΕΚΙΑ…

    6. ΡΕ ΠΑΛΙΟΤΟΥΡΚΟΙ ΑΝΤΕ ΝΑ ΧΑΘΕΙΤΕ! ΜΑΣ ΕΧΕΤΕ ΑΡΠΑΞΕΙ ΤΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΑΠΟ ΑΡΧΑΙΟΤΑΤΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΝΗΣΙΑ? ΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΕΠΙΣΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΧΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΤΕ ΜΟΓΓΟΛΟΙ ΒΑΡΒΑΡΟΙ ΣΧΕΔΟΝ ΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΦΥΛΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΤΗΝ ΑΤΙΜΑΖΕΤΕ. ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΡΑ ΘΑ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ ΟΛΑ. Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΕΤΡΑΕΙ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΘΕΛΗΜΑ ΘΕΟΥ.

    7. Σιγά μην είναι και τουρκοφάγος ο διεθνιστής ανθέλληνας νεοεποχίτης προσκυνημένος τουρκόσπορος κούλης!!

      1. γελαει ο κοσμος με σας τους λιγοστούς τουρκολαγνους νεοναζι ανθελληνες

    Comments are closed.