ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΚΟΡΟΙΔΩΝ – ΠΩΣ ΜΟΙΡΑΖΕΙ Ο ΚΟΥΛΗΣ ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ ΣΤΟΥΣ ΚΟΛΛΗΤΟΥΣ ΤΟΥ – Ο ΔΗΘΕΝ ΝΕΟΣ ΠΟΥ “ΓΥΡΙΣΕ” ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΦΘΟΝΟ ΧΡΗΜΑ ΠΟΥ ΔΟΘΗΚΕ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ – ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΛΑΒΕ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ “ΒΙΚΟΣ”

    Κοινοποίηση:
    vickos

    Η κυβερνητική παρέα του Μεγάρου Μαξίμου μέσα στις άλλες απάτες και ψευτιές της προσπαθεί να ξαναζεστάνει την προπαγάνδα περί “επιστροφής” των Ελλήνων που έφυγαν στο εξωτερικό τα προηγούμενα χρόνια και στο πλαίσιο αυτό ξαναρχίζουν το παραμύθι για το λεγόμενο
    Brain gain, εμφανίζοντας κάποιες τέτοιες περιπτώσεις επιστημόνων ή άλλων ειδικοτήτων.

    Για να καταλάβετε όμως τι θεατρίνοι και ψευταράρες εκτός από απατεώνες είναι, θα σας αποκαλύψουμε σήμερα πώς εξακολουθεί ακόμη και αυτό το παιχνίδι να είναι σε γενικές γραμμές στημένο και σκηνοθετημένο στα μέτρα της πρωθυπουργικής συμμορίας. Πώς γίνεται αυτό το στήσιμο έχοντας στη μέση δεκάδες και εκατοντάδες εκατομμύρια που χαρίζονται σε κολλητούς και ημετέρους για μπίζνες, μετέχοντας και εκείνοι από την πλευρά τους σε τέτοια σόου.

    Κι όλοι μαζί, -ο Κούλης, οι υπόλοιποι κυβερνώντες και οι επιχειρηματίες της παρέας- τα τρώνε στην υγειά των κορόιδων. Όλων εμάς δηλαδή..

    Εκεί στα Γιάννενα
    Θυμάστε τον Μητσοτάκη που είχε παρουσιάσει στα Γιάννενα, σε μια στημένη παράσταση -στην αρχή αυτής της παραμύθας για το Brain gain- έναν νέο που γύρισε στην Ελλάδα γιατί δήθεν η ΝΔ άρχισε να αλλάζει τη χώρα; Στη συνέχεια αποκαλύφθηκε ότι αυτός ο νέος δεν ήταν…τυχαίος. Επρόκειτο για τον γιο των ιδιοκτητών της βιομηχανίας “Βίκος” και όλη αυτή η ιστορία ήρθε και κούμπωσε και με τα άλλα σόου που μέχρι και τώρα στήνει ο Κούλης με δήθεν αυθόρμητες σκηνές να του λένε στο δρόμο “τι γκόμενος είσαι;” ή να επισκέπτεται “τυχερούς” νέους οικογενειάρχες που πήραν δάνειο για σπίτι, αν και όλοι αυτοί δεν είναι παρά κανονικοί κομπάρσοι της ΝΔ ή συνεργάτες μέσα σε υπουργικά και κομματικά γραφεία…

    Ο «Βίκος» που επέστρεψε

    Γιατί “θυμηθήκαμε” την ιστορία με τον γιο των ιδιοκτητών της “Βίκος”; Διότι έγινε πάλι επίκαιρη αυτές τις ημέρες που όλως …τυχαίως ξανασερβίρουν λόγω δημογραφικού και πλαστών εντυπώσεων που θέλουν να καλλιεργήσουν για την επιστολική ψήφο εν όψει των επόμενων εκλογών. Και με ποιο τρόπο έγινε επίκαιρη; Διότι τώρα έδωσαν, ο Κούλης και οι υπουργοί του, στην Βίκος μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης 50,3 ζεστά εκατ. ευρώ από τα 62,8 εκατ. για να προχωρήσει σε μια «νέα επένδυση» την οποία φρόντισαν ασφαλώς να εγκρίνουν. Δηλαδή σχεδόν το 80% της επένδυσης θα γίνει με λεφτά από το Ταμείο Ανάκαμψης και δανεικά. Αυτά θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι τα …καλά του ….Brain gain αρκεί να βολεύονται οι “δικοί μας” και να είναι αυτοί μια χαρά.

    Γιατί, προσέξτε, ο νεαρός “επέστρεψε” στην Ελλάδα, όπως τον διαφήμισε ο Κούλης. Για να επιστρέψει όμως το παιδί, πρέπει να έχει και να …κάνει κάτι. Ε, γι αυτό λοιπόν έρχεται και μια γενναία έγκριση 50-60 ζεστών εκατομμυρίων για να “αυξήσει” την παραγωγική της δυνατότητα η  oικογενειακή επιχείρηση και έτσι να είναι όλοι τους χαρούμενοι.

    Τώρα, για το πώς κατανέμονται τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης αυτό είναι μια άλλη ιστορία. Οι καταγγελίες ότι τα κριτήρια είναι επιλεκτικά, ότι την μερίδα του λέοντος την παίρνουν οι κολλητοί και οι χορηγοί του καθεστώτος Μητσοτάκης και ότι για τους υπολοίπους θα πάνε μόνο τα ψίχουλα -και αν πάνε κι αυτά- σε μια κανονική χώρα και σε μια άλλη εποχή, θα έπρεπε να έχουν στείλει ήδη κάποιους στη φυλακή για αυτό το νέο φαγοπότι. Εδώ όμως τώρα υπάρχει το …Κουλιστάν που επιβραβεύει και ανταμείβει μόνο τους κολλητούς -δηλαδή θα μπορούσε ο …καθένας να “ντυθεί” και να παραστήσει τον νεαρό επιστήμονα που μέσα στο …πλήθος ξεπροβάλει γιατί διάλεξε να γυρίσει στον τόπο του; Σιγά…

    Μέρα νύχτα φαγοπότι
    Δεν πρέπει να ξεχνάμε εξάλλου ότι το φαγοπότι με το Ταμείο Ανάκαμψης ξεκίνησε με τους κολλητούς από την αρχή κιόλας. Όπως έχουμε  αποκαλύψει από την πρώτη κιόλας μπάζα, τον Νοέμβριο του 2022, σε μία από τις πλέον σκανδαλώδεις υποθέσεις όλων των εποχών η κυβέρνηση του Κούλη είχε προχωρήσει στην χρηματοδότηση εταιρείας συμφερόντων του Τούρκου μεγιστάνα Ραχμί Κοτς, από το Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ. Με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου και δανειακά κεφάλαια για το επενδυτικό πλάνο της Avis ή αλλιώς Olympic Εμπορικές και Τουριστικές  επιχειρήσεις για την προμήθεια στόλου ηλεκτροκίνητων και plug-in υβριδικών οχημάτων με σκοπό την απόκτηση τροχαίου υλικού καθαρών αστικών μεταφορών. Ο συνολικός προϋπολογισμός του, στα 400 εκατ. ευρώ.

    Ε, να μην πάρει κι ο … “Βίκος”;
    Μάλιστα υπήρξαν αυτές τις ημέρες και τα σχετικά πανηγύρια με τη συμμετοχή και του αναπληρωτή υπουργού Νίκου Παπαθανάση τον οποίο έχει βάλει ως ταμία του ο Κούλης να επιβλέπει και να παρακολουθεί από πολύ κοντά αυτές τις μπίζνες. Έτσι λοιπόν για τη σύμβαση πραγματοποιήθηκε ειδική εκδήλωση παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Παπαθανάση, του διοικητή της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού του Ταμείου Ανάκαμψης, Ορέστη Καβαλάκη, του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της Ηπειρωτικής Βιομηχανίας Εμφιαλώσεων Α.Ε. του Πέτρου Σεπετά (που είναι και ο πατέρας του νεαρού που χρησιμοποίησε ο Κούλης) και του Κωνσταντίνου Βασιλείου αναπληρωτή  διευθύνοντος συμβούλου της Eurobank μέσω της οποίας δόθηκε το χρήμα. “Το επενδυτικό πλάνο περιλαμβάνει 79 υποέργα εκσυγχρονισμού  συνολικού προϋπολογισμού 62.828.486,22 ευρώ τα οποία θα υλοποιηθούν στα 3 εργοστάσια της εταιρείας στην Περιφέρεια Ιωαννίνων, καθώς και υποστηρικτικά έργα για την αύξηση της παραγωγικής δύναμης και την εξοικονόμηση του ενεργειακού κόστους…”

    Με το αζημίωτο

    Ο Μητσοτάκης από το προσυνέδριο της ΝΔ στα Ιωάννινα είχε κάνει την προπαγάνδα για την αναμόρφωση της Ελλάδας και υποστήριξε ότι «πολλοί νέοι που σπουδάζουν στο εξωτερικό επιστρέφουν στην Ελλάδα», γιατί, πλέον, «μπορούν να βρουν αξιοπρεπείς αποδοχές και συνθήκες διαβίωσης για να ζήσουν». Σαν παράδειγμα έφερε τον Παύλο Σεπέτα για τον οποίο είπε ότι «ο Παύλος επέλεξε, αφού σπούδασε στο εξωτερικό στο Georgia Tech, από τα καλύτερα τεχνολογικά πανεπιστήμια στον κόσμο, να γυρίσει στον τόπο του, γιατί φοβήθηκε μήπως χάσει το τρένο μιας χώρας που προχωρά με γρήγορους ρυθμούς.

    Είναι το καλύτερο παράδειγμα νέων παιδιών που αντιλαμβάνονται πια ότι στη χώρα τους μπορούν να έχουν τις ευκαιρίες που τους αξίζουν. Και ο νιός επιλέγει να γυρίσει στην Ελλάδα γιατί βλέπει μέλλον στην Ελλάδα και βλέπει και προσωπική ευκαιρία για ατομική προκοπή». Ωστόσο, αυτό που είχε κρύψει ήταν ότι ο Παύλος, είναι γιος των Πέτρου Σεπετά και Μαρίας Θεοχάρη ιδρυτών της Ηπειρωτικής Βιομηχανίας Εμφιαλώσεως και ιδιοκτητών της Βίκος ενώ οι σπουδές του ήταν πάνω στο αντικείμενο που απαιτεί η επιχείρηση. Και τώρα με τα …δικά μας λεφτά θα δείξει το ταλέντο του!

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    14 Σχόλια

    1. Στο μεταξυ, η εταιρεια διαφημιζεται και απο την Βουλη! Στην Εξεταστικη, το προσεξα! Φορα παρτιδα! Ενω σε αλλες περιπτωσεις, μπαινει ετικετα! Μηπως παιζει και καμμια μιζουλα;;;

    2. ΑΙΣΧΡΟ ΝΕΡΟ ΤΟ ΒΙΚΟΣ. ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΕΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΩΛΟ ΤΟΥΣ ΟΙ ΓΥΦΤΟΙ

    3. Για την ιδιωτικοποιηση του νερου σε πλαστικα μπουκαλια που ρυπαινουν το περιβαλον που ανηκει στο κρατος

    4. Κλασικός πολιτικός απατεώνας ο Κουλι-κουλι, αλλά βρίσκει και κοροϊδεύει, ταίζοντας με σανο τους ψηφοφόρους, που είτε από λοβοτομή, είτε από ακατάσχετο ατομικό συμφέρον τον ψηφίζουν με κλειστά μάτια. Για αυτό δεν πρόκειται να πάρει μπρος η Ελλάδα, γιατί όλα αυτά, δρουν ενάντια της

    5. αυτή η ιστορία φαινόταν που θα πήγαινε αφού ο Σεπετάς είναι συμφερόντων Κούλη ..Καθαρή προπαγάνδα που θα ζήλευαν και στα τότε κομμουνιστικά καθεστώτα επί Χότζα κτλ

    6. Δεν υπάρχουν λεφτοδεντρα είπε ο Πρωθυπουργός στους αγρότες……
      Υπάρχουν μόνο για τους κολλητούς, πολιτικούς και Σία…. Ν. Δ.
      Βάφτισαν τ κρατικό Χρήμα ταμείο ανάκαμψης κ ανθεκτικότητας μαζί με την Ούρσουλα Φον ντε μιζεν και όλους τους μιζαδορους και τα λεφτά πάνε σε τσέπες με ενδιάμεση μίζα σε γαλάζια παλικάρι@…..
      Βέβαια το ίδιο έκανε πάντα η κάθε κυβέρνηση για αυτό κ 400 δις χρέος και οποίο πάρει ο χάρος στην μαφία, Κολομβία της Ελλάδος.

    7. Ποσο πια γελοίοι εχετε γινει εκει στη ΝΔ ? Εχει χασει και η ιδια η γελοιότητα τη σημασία της

    8. O ΕΝΑΣ ΚΛΕΒΕΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ

      ΜΟΝΟ ΜΕ ΣΦΑΙΡΕ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ

    9. Μποϋκοτάζ και στο Βίκος.
      Όπως έκανε ο κόσμος και με το γάλα

    10. Όποιος φύγει φύγει από αυτό το ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ. Και σε 100 χρόνια τα ίδια σκατά θα λένε όσοι ζουν όταν θα κυβερνά ο εγγονός του τωρινού… εύγε.

    Comments are closed.