“ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡ@” ΟΙ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ! ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ – ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΠΑΝΤΟΥ

    Κοινοποίηση:
    katroug

    Ο υπουργός Εξωτερικών, λίγο πριν συναντήσει τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Αττάλεια, έδωσε μία συνέντευξη στο τουρκικό πρακτορείο Anadolu. «Πώς μπορεί κάποιος να αποκλείσει από αυτή την περιοχή την Τουρκία, η οποία έχει τόσα χιλιόμετρα ακτή στη Μεσόγειο.

     

    Από την πρώτη κιόλας πρόταση έγινε αντιληπτό το τι πραγματικά “έδωσε” στον Ερντογάν ο Τσίπρας κατά την τελευταία του επίσκεψη στην Τουρκία. Πολιτικοί ανθέλληνες χωρίς τσαγανό που βαφτίζουν τη δειλία ως… ψυχραιμία. Κι όλα αυτά μετά την στήριξη των ΗΠΑ σε Ελλάδα – Κύπρο-Ισραήλ πετώντας έξω τους Τούρκους. Και συνεχίζει το ανθελληνικό παραλήρημα:

    Κανείς δεν ισχυρίζεται το αντίθετο από αυτό», είπε. Μεταξύ άλλων, πρόσθεσε ότι «η Ελλάδα βλέπει θετικά την συμμετοχή της Τουρκίας στην ενεργειακή εξίσωση της Ανατολικής Μεσογείου».

    Αν οι διπλωματικές πηγές της Αθήνας υποστήριξαν ότι χάθηκε το νόημα των δηλώσεων Κατρούγκαλου στη μετάφραση και ότι ο υπουργός δεν εννοούσε την συμμετοχή της Τουρκίας στην τριμερή Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ, φαίνεται ότι η κυβέρνηση αποδέχεται πλέον εκπτώσεις όσον αφορά τα ελληνικά δικαιώματα στις θαλάσσιες ζώνες που σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο της ανήκουν

    . Παρακινούμενη από το φοβικό σύνδρομο μοιάζει διατεθειμένη να συζητήσει κάποιου είδους συνδιαχείριση-συνεκμετάλλευση με την Άγκυρα.

    Κατά τη συνάντηση εργασίας που έχουν σήμερα οι δύο υπουργοί Εξωτερικών αναμένεται να συζητήσουν θέματα διμερούς, περιφερειακού και διεθνούς ενδιαφέροντος.

    Η Αθήνα εμφανίζεται αποφασισμένη να διατηρήσει ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας και να συνεχίζει να ρίχνει γέφυρες φιλίες παρ’ ότι οι εθνικιστικοί τόνοι ανεβαίνουν επικίνδυνα στην Τουρκία, µε βασικό εκφραστή τον ίδιο τον πρόεδρο Ερντογάν.

    Ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργος Κατρούγκαλος δήλωσε πως αντιμετωπίζουν θετικά την συμπερίληψη της Τουρκίας στο ενεργειακό στην Ανατολική Μεσόγειο.

    Αναφορικά με την θαλάσσια γραμμή ανάμεσα στις δυο χώρες είπε:

    «Οι ηγέτες των δυο χωρών συμφώνησαν για την διασφάλιση της θαλάσσιας σύνδεσης από την Ίζμιρ στο Λιμάνι Λαυρίου. Πιστεύω πως τα δρομολόγια αυτά θα ξεκινήσουν τον Ιούνιο».

    Αφού τόνισε πως καταβάλλουν προσπάθεια να κατανοήσουν καλύτερα τις θέσεις των δυο πλευρών πριν την διεξαγωγή των ενδεχόμενων συνομιλιών για τη λύση του Κυπριακού, είπε πως επιθυμούν την επανέναρξη των συνομιλιών.

    Κληθείς να απαντήσει σε ερώτημα σχετικά με την τρομοκρατική επίθεση κατά τεμενών στη Νέα Ζηλανδία και την έξαρση της ακροδεξιάς στην Ευρώπη είπε:

    «Η Τουρκία και η Ελλάδα είναι παραδειγματικές χώρες οι οποίες προσπαθούν να αποδείξουν πως μπορεί να υπάρξει μια καλή συνεργασία μεταξύ των χωρών που έχουν διαφορετικές θρησκείες».

    Εφιστώντας την προσοχή πως στην Ευρώπη επικρατεί μια διαμάχη μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων που υποστηρίζουν μια ανοιχτή κοινωνία και τον σεβασμό στις ελευθερίες και των ξενόφοβων, ακραίων εθνικιστών, που μεγαλώνουν και την Ισλαμοφοβία ο Κατρούγκαλος είπε:

    «Η ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι σημαντική μόνο από την άποψη της οικονομίας, αλλά είναι σημαντική και από την άποψη της Ευρώπης που θα θέλαμε να δούμε στο μέλλον. Εμείς επιθυμούμε την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας και για την ταυτότητα της Ευρώπης και για να δείξουμε το ευρωπαϊκό μέλλον το οποίο οραματιζόμαστε».

    Σχολιάζοντας την απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με την οποία ζητά την αναστολή των ενταξιακών διαβουλεύσεων με την Τουρκία ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών επισήμανε πως το ψήφισμα δεν είναι νομικά δεσμευτικό και πρόσθεσε:

    «Όλοι οι Έλληνες μέλη του Ευρωκοινοβουλίου ψήφισαν κατά του ψηφίσματος !!!!. Αυτό σημαίνει πως εμείς θέλουμε να κρατήσουμε ζωντανή την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας. Αυτό είναι προς όφελος εκτός του τουρκικού λαού και της Ευρώπης και της Ελλάδας».

    Υπογράμμισε πως η πόρτα της Ευρώπης πρέπει να παραμείνει ανοιχτή στην Τουρκία και ανέφερε:

    «Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε αυτό σε όλα τα φόρα που είμαστε παρόντες. Θα υποστηρίξουμε πως πρέπει να εκσυγχρονιστεί και η Τελωνειακή Ένωση. Αυτό είναι προς το συμφέρον της Τουρκίας και ταυτόχρονα της Ευρώπης και της Ελλάδας».

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    7 Σχόλια

    1. ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΒΟΣΝΙΑΣ-ΕΡΖΕΓΟΒΙΝΗΣ…
      Η Βοσνία-Ερζεγοβίνη είναι κράτος αποτελούμενο από δύο οντότητες, την Ομοσπονδία Βοσνίας-Ερζεγοβίνης και τη Σερβική Δημοκρατία. Από το 1998 υπάρχει και η περιοχή του Μπρτσκό που δεν ανήκει σε καμία οντότητα, αλλά υπάγεται απευθείας στην κεντρική κυβέρνηση. Η Ομοσπονδία Βοσνίας-Ερζεγοβίνης διαιρείται περαιτέρω σε 10 καντόνια, ενώ η Σερβική Δημοκρατία είναι ενιαία στη δομή της. Η τοπική αυτοδιοίκηση στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη είναι οργανωμένη σε δήμους. Κάθε δήμος περιέχει πολλούς οικισμούς μέσα στα όριά του και υποδιαιρείται σε τοπικές κοινότητες.
      https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%92%CE%BF%CF%83%CE%BD%CE%AF%CE%B1_%CE%BA%CE%B1%CE%B9_%CE%95%CF%81%CE%B6%CE%B5%CE%B3%CE%BF%CE%B2%CE%AF%CE%BD%CE%B7

    2. ΟΥΤΕ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΔΕΝ ΦΑΝΤΑΖΟΝΤΑΝ ΟΤΙ ΘΑ ΕΒΡΙΣΚΑΝ ΤΟΣΟ ΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΑ ΠΡΟΘΥΜΑ ΣΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ ΠΡΑΚΤΟΡΑΚΙΑ ΜΕ ΤΟΥΡΚΟΕΒΡΑΙΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΝΘΕΛΛΗΝΩΝ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΠΕΤΣΟΚΟΨΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΟΣΟ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΣΤΙΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΚΑΘΕΜΕΡΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ Α…ΧΟΙΔΙΑ………ΟΛΟΙ ΣΤΙ ΒΟΥΛΗ ΕΛΕΝΓΧΟΜΕΝΟΙ…………………….

    3. Για εξηγησε μας ρε Κατρουγκαλε,ποιο θα ειναι το οφελος της Ελλαδος απο την ενταξη της Τουρκιας στη ΕΕ;Το οτι θα εχει στο Ευρωκοινοβουλιο πενταπλασιους ευρωβουλευτες για να περναη οτι θελει;Εχουμε πολλους ηλιθιους Ελληνες που σας ψηφισαν “προδοτες”, αλλα δεν ειμαστε ολοι.Ο Ελληνικος λαος βραζει με αυτα που κανετε,μαζι με τον αλλον τον φιλελευθερο που τα αποδεχεται.Αυτο ειναι επικινδυνο,ετσι;το ξερεις βεβαια.Γι’αυτο μαζεψτε τα το συντομοτερο & φυγετε,για να δουμε τι μπορουμε να σωσουμε.

    4. …..ΚΑΙ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΛΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΘΕΣΟΥΛΑ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΔΗΜΟ ΚΤΛ ΚΤΛ ….ΕΚΕΙ ΕΧΟΥΜΕ ΦΤΑΣΕΙ…ΗΘΙΚΗ ΚΑΤΑΠΤΩΣΗ….ΣΑΠΙΛΑ ΚΑΙ ΞΕΠΕΣΜΟΣ!!

    5. Ο μόνος που μπορεί να επαναφέρει τη τάξη είναι ο στρατός.Οι μπολσεβίκοι βάλανε τον βάτραχο υπουργό γιατί φοβούνται τον στρατό που βράζει,πιστεύουν δε ότι θα μπορέσει να αντιληφθεί λόγω προηγούμενης ιδιότητας, τυχόν επαναστατικές τάσεις και να τις εξαφανισει…μέχρι εκεί φτάνει το μυαλό τους!

      1. ΣΑΠΗΣΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ….ΤΟΥΣ ΕΙΔΑΜΕ ΜΕ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΗ ΚΑΝΑΝΕ…ΑΝΤΕ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΟ ΜΠΟΡΙ ΝΑ ΒΓΟΥΝΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΟΜΩΣ………???

    6. Καλά μας κάνουν, αφού τους ανεχόμαστε με τόσα που μας έχουν κάνει,και περιμένουμε τις εκλογές να τους διώξουμε με την κάλπη ,ενώ όλοι αυτοί μαγειρεύουν και θα μαγειρεύουν υπογείως υποσκάπτοντας τον λάκο της Ελλάδας ΠΑΝΤΑ ΔΙΑ ΠΑΝΤΩΣ. Αντί να τους είχαμε κρεμάσει ανάποδα.

    Comments are closed.