ΣΟΚ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ – ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΕΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΔΟΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ – ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΣΩΣΕΤΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ

    Κοινοποίηση:
    ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΣ

    «Τρομάζουν» οι αυξήσεις των δόσεων στα δάνεια, με αποτέλεσμα ακόμα και οι συνεπείς να αδυνατούν να πληρώσουν. Η «πολιτική» των εισπρακτικών εταιρειών κρίνεται επιθετική και πολλές φορές οι εταιρείες εξαπολύουν απειλές στους οφειλέτες.

    Τα «όπλα» αποφυγής πλειστηριασμών
    Οι λύσεις είναι οι εξής:

    Αναδιάρθρωση της οφειλής είτε με διμερή ρύθμιση είτε μέσω του εξωδικαστικού μηχανισμού.

    Κήρυξη πτώχευσης που οδηγεί σε πλήρη απαλλαγή από τα χρέη, υπό την προϋπόθεση ότι θα ρευστοποιηθεί το σύνολο της περιουσίας του δανειολήπτη. Σε αυτή την περίπτωση μετά την πάροδο τριετίας ο οφειλέτης μπορεί να ξεκινήσει οποιαδήποτε οικονομική δραστηριότητα δίχως τα βάρη του παρελθόντος.

    Ειδική μέριμνα προβλέπεται για τους ευάλωτους δανειολήπτες που έχουν υποθηκεύσει την κύρια κατοικία τους. Συγκεκριμένα, έχουν την επιλογή να απαλλαγούν από το σύνολο των χρεών τους, υπό την προϋπόθεση ότι θα χάσουν το σπίτι τους. Ωστόσο, μπορούν να παραμείνουν σε αυτό, πληρώνοντας ενοίκιο για 12 χρόνια, με επιδότηση από το κράτος κάθε μήνα από 70 έως 210 ευρώ, ανάλογα με τη σύνθεση του νοικοκυριού.

    Μετά το πέρας της περιόδου μίσθωσης θα έχουν το δικαίωμα να επαναγοράσουν το σπίτι τους στην εμπορική του αξία.

    Σημειώνεται ότι ο φορέας που θα αποκτά τις κατοικίες, στο πλαίσιο αυτής της δράσης, δεν έχει ξεκινήσει τη λειτουργία του. Εως τότε, τα ευάλωτα νοικοκυριά μπορούν να αποφύγουν τον πλειστηριασμό του ακινήτου τους, εάν ενταχθούν σε ένα ενδιάμεσο πρόγραμμα, το οποίο προβλέπει επιδότηση της δόσης του στεγαστικού τους δανείου με ένα μηνιαίο ποσό από 70 έως 210 ευρώ.

    Σημειώνεται ότι στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων ετών έχει φτάσει το κόστος εξυπηρέτησης καταναλωτικών και στεγαστικών δανείων στην ευρωζώνη, κάνοντας ακόμη πιο δύσκολη την αποπληρωμή τους από νοικοκυριά τα οποία έχουν να αντιμετωπίσουν ήδη το αυξημένο κόστος της ενέργειας και των τροφίμων

    Έτσι, οι δανειολήπτες θα έρθουν αντιμέτωποι με νέες επιβαρύνσεις.

    Για παράδειγμα, στεγαστικό δάνειο 100.000 € (κυμαινόμενο)

    * Διάρκεια εξόφλησης: 20 έτη
    * Δόση Ιούνιο 2022: 560 €
    * Τέλη Ιανουαρίου 2023: 667 €

    * Δόση Φεβρουαρίου: 695 €
    * Νέα δόση Μαρτίου: 720 €
    * Συνολική μηνιαία αύξηση: 160 €

    * Πρόσθετη ετήσια επιβάρυνση: 1.920 €

    Επιπλέον, οι αυξήσεις αυτές αναμένεται να συνεχιστούν και όλο το 2023 και πιθανότατα τουλάχιστον μέχρι και το πρώτο τρίμηνο του 2024 επειδή η κεντρική τράπεζα προχωρά συνεχώς σε πιο περιοριστική νομισματική πολιτική.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    10 Σχόλια

    1. Τα funds παίρνουν τα σπίτια Ελλήνων και η κυβέρνηση δίνει σπίτια σε μετανάστες. Γεωργιάδη που είσαι να το καταγγείλεις; Για το Υπουργείο μέχρι και σπίτια σε μετανάστες δέχθηκες, μέχρι και τις Πρέσπες. Ετοιμάσου να αποθεώνεις τον επόμενο αρχηγό όπως έκανες παλιά με καρατζαφέρη και σαμαρά και κούλη. Τώρα που ο κούλης τελείωσε!

    2. Ως δανειολήπτης όμως ευτυχώς είμαι στον 15ο χρόνο και τελικά θα μου μείνει ένα μικρό δάνειο μιας και το μεγαλύτερο το τελείωσα, πρέπει να πω ότι πρόκειται για ληστεία και παράλληλα για αρπαγή της κατοικίας όλων όσων δεν ανοίκουν στο 73% περίπου των Ελλήνων που έχουν από ένα έως εκατό και πλέον σπίτια. Έγκλημα όταν βλέπει κανείς το πόθεν έσχες των πολιτικών και πρέπει όλοι να γνωρίζουν ότι δεν τους ενδιαφέρει καθόλου. Ούτε η πολιτεία, ούτε οι τράπεζες, ούτε ο συγγενής ή γνωστός κατανοεί το τεράστιο πρόβλημα. Όλα κατά καιρούς φαίνονται ωραία και διαχειρισημα για ένα χρονικό διάστημα, ώσπου ξαφνικά εμφανίζεται ένα πρόβλημα, πάντα καλά μελετημένο, και αρχίζει το γλέντι. Κοβιντ το πρόβλημα μετά απολύσεις, κλείσιμο επιχειρήσεων, μετά Ουκρανία σοκ στα καύσιμα, ρεύμα, αυξήσεις τροφίμων, αυξήσεις επιτοκίων κ.τ.λ. Δυστυχώς το μάρμαρο πληρώνει πάντα ο ίδιος κόσμος. Τα σπίτια που θα χαθούν θα προστεθούν σε επόμενα πόθεν έσχες.

    3. Σσς έλεγε η συμμορία ΝΔ και οι Μητσοτάκηδες πως οι κουμουνιστές και οι αριστεροί θα σας πάρουν τα σπίτια και τελικά σας τα παίρνουν οι Πάτσηδες.
      Νεοελληναράδες είστε με διαφορά ο ποιο ηλίθιος λαός του πλανήτη.
      Σας δουλεύουν ψιλό γαζί κλέφτες και απατεώνες με γραβάτες.

      1. Φίλε μου απ’την Γερμανία το 70% δεν ασχολείται με τίποτα άλλο παρά πως θα περάσει καλά είναι βολεμενοι με κάποιο τρόπο και τα προβλήματα τους είναι πότε θα βγει το iPhone το καινούριο, αν πέρασε μια πενταετία και πρέπει να αγοράσουν άλλο αυτοκίνητο, από τώρα ψάχνουν που θα πάνε το Πάσχα και το καλοκαίρι. Βρήκαν πολλοί και τρώνε απ’τα έτοιμα των γονέων τους. Δεν ενδιαφέρονται για οικογένεια, κοιτάζουν που μπορεί να βρουν δουλειά με αρκετά λεφτά και προνόμια χωρίς να ιδρώνουν ιδιαίτερα, έχουν σπίτια και καταστήματα που νοικιάζουν, δεν κάνουν σχέδια για το μέλλον,γενικά έχουν βρει μια άνετη ζωή. Ο παππούς δημιούργησε,ο πατέρας επεκτάθηκε και τα παιδιά τα τρώνε. Ένα 30% πληρώνει πάντα το μάρμαρο που έχει δυσκολία γιατί τα χρήματα τους τα τρώνε οι αυξήσεις,οι φόροι και το κυριότερο η δουλειά που κάνουν δεν τους επιτρέπει να μετακυλισουν το κόστος στον καταναλωτή. Οι χαμηλοσυνταξιουχοι και οι χαμηλόμισθοι δεν γίνεται να πάρουν ανάσα εύκολα.

    4. Ναι αλλά καταλληλότερος για πρωθυπουργος ο Κούλης Μητσοτάκης και με διάφορα μας λένε τα βοθροκαναλα…..
      2ευρω/λίτρο η βενζίνη και το γάλα όταν στη Κύπρο που προμηθεύεται απο εμας έχει 1,5!!!! Κατα τα αλλά φταίει ο πόλεμος για την ακρίβεια, ο κορωνοϊός για τη διάλυση των νοσοκομείων και ο σταθμάρχης για τη δολοφωνια στα Τέμπη…

    5. Οι τράπεζες πάνε φιρί φιρί ακόμη και οι συνεπείς να σταματήσουν να πληρώνουν τα δάνεια τους. Πρόκειται για κλεψιά μεγίστου βαθμού. Η κυβέρνηση περιμένει ψήφους;!!

    6. …..εβραικες ”κινησεις”’ χιλιετων …..σκεπτικα ασιατικα κ λεηλατισμου.

      1. oι τρελοφασιστες ονειρευονται παντου… εβραιους :))

        1. Γνήσιε ελληνόφωνα , εάν ήταν έτσι σαν τα μούτρα σου οι Έλληνες (με κεφάλαιο το Ε γουδαρχε ανθέλληνα ) θα ήταν σαν τους ομοίους σου περιπλανώμενες ακρίδες της ερήμου .
          Άντε ξευτίλα μας τα έπρηξες με τις μαλακιες σου .
          Όσον αφορά το άρθρο , δεν γνωρίζετε κύριοι του μακελειού ότι η εντολές που υπακούν οι μαριονέτες είναι να μην μείνει ΑΠΟΛΥΤΩΣ τίποτα σε Ελληνικά χέρια ;

    Comments are closed.