ΣΟΒΑΡΟ ΘΕΜΑ ΑΜΕΣΩΝ ΑΓΑΘΩΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ – ΤΟ ΨΩΜΙ ΘΑ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΒΙΤΡΙΝΕΣ ΤΩΝ ΦΟΥΡΝΩΝ – ΑΠΟΓΕΙΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

    Κοινοποίηση:
    φούρνος ,Παρασκευή 29 Οκτωμβρίου 2021. (EUROKINISSI/ΓΙΕΝΑΝΤΑ ΝΤΕΛΑΪ)

    Χωρίς προηγούμενο είναι οι αυξήσεις στην τιμή του ψωμιού σε όλη την Ευρώπη, οι οποίες ώθησαν τον Αύγουστο το κόστος του βασικότατου τροφίμου σε ιστορικά υψηλά επίπεδα. Μια από τις μεγαλύτερες αυξήσεις και σίγουρα πάνω από τον ευρωπαικό μέσο όρο καταγράφονται στην Ελλάδα.

    Στη χώρα μας, ο μέσος όρος μεταβολής της τιμής του ψωμιού διαμορφώθηκε πολύ πιο πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, φτάνοντας στο 22,8%.

    Ο υψηλότερος μέσος ρυθμός μεταβολής των τιμών του ψωμιού καταγράφηκε στην Ουγγαρία, κατά +66%, στη Λιθουανία κατά +33%, και στην Εσθονία και τη Σλοβακία (και οι δύο +32%).

    Ο χαμηλότερος μέσος ρυθμός μεταβολής των τιμών του ψωμιού καταγράφηκε στη Γαλλία (+8% τον Αύγουστο του 2022), στην Ολλανδία και στο Λουξεμβούργο (+10%).

    Ανάλογες ή και μεγαλύτερες είναι οι αυξήσεις στις τιμές των αρτοσκευασμάτων καθώς και των τροφίμων που στηρίζονται σε ζύμες
    Ανάλογες ή και μεγαλύτερες είναι οι αυξήσεις στις τιμές των αρτοσκευασμάτων καθώς και των τροφίμων που στηρίζονται σε ζύμες

    Μάλιστα, με τον πληθωρισμό στην ευρωζώνη να διαμορφώνεται σε 9,1%, σφίγγοντας ασφυκτικά τη θηλιά της ακρίβειας για τα ευρωπαϊκά νοικοκυριά, η μέση τιμή του ψωμιού, που βρίσκεται στη βάση της διατροφής, εκτινάχθηκε τον Αύγουστο σε ετήσια βάση κατά 18%, γεγονός το οποίο κατά το μεγαλύτερο μέρος οφείλεται στη διαταραχή που προκάλεσε στις αγορές ο πόλεμος στην Ουκρανία.

    Σύμφωνα, δε, με τα στοιχεία της Eurostat, η αντίστοιχη αύξηση τον Αύγουστο το 2021 ήταν 3%.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    11 Σχόλια

    1. …με αυτούς τους πολιτικούς που έχουμε , θα βλέπουμε όνειρα με καρβέλια από ψωμί σε λίγο καιρό!

    2. Η αντιρωσική ψύχωση Τσίπρα – Μητσοτάκη πληρώνεται ακριβά. Ψηφίστε τους ξανά για να σας αποτελειωσουν.

    3. Ευρωπαϊκή ενωση = φτωχεια πείνα ολιγαρχία και θάνατος των λαών

      Αυτό σημαίνει Ευρωπαϊκή Ένωση.

    4. Ο Θεός να σώζει τον Βασιλιά! Και από ψωμί πάρτε Τσουρέκια Αγγλίας!

    5. οι μοναδικοί που δεν θα έχουν πρόβλημα επισιτισμού θα είναι οι λάθρο και ειδικά αυτοί στα χοτ σπότ, και ακούστε το καλύτερο, πραγματικά δεν θέλετε να πεινάσουν όλοι αυτοί……

    6. Τι να κάνουμε. Έτσι αποφάσισε ο διπίθαμος.

      1. τι πινεις ρε βουλωμενε ζουρνα και γραφεις οτι μαλακια σου κατεβει η αυτα σας μαθαινουν στα γραφεια της πρωην νδ

    7. πάρτε καλο αλευρι ολικης και ενα μηχανημα 50 με 60 ευρω και κανετε ψωμι σπιτι σας
      ολο γκρινια είσαστε

      1. Εγω ενα ευρο αγοραζω την απλη φρατζολα για τα υπολοιπα 1.40 – 1.50 ευρο αναλογα το ψωμι….
        Διαβασα εδω απο εναν φιλο ως προταση να φτιαχνουμε ψωμι σπιτι μας δυστυχος θελει η φουρνο η καποια εξιδικευμενη συσκευη για να φτιαχνεις το ψωμι που αυτα ολα καινε ρευμα…..εαν ζεις σε χωριο συμφερει να εχεις δικο σου κηπο με ζαρζαβατικα,κοτουλες για φρεσκα αυγα,φουρνο απο πετρα.
        Ουτε ακριβα αυτοκινητα ουτε λεφτα ουτε την βρωμα της αθηνας οποιος εχει σπιτι σε χωριο να παει και να κανει ζωαρα.

    Comments are closed.