ΣΚΑΝΔΑΛΟ! Η ΧΩΡΑ ΞΑΝΑ ΣΤΗ ΜΕΓΓΕΝΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ – ΞΥΠΝΗΣΕ Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΤΟΥ 2010

    Κοινοποίηση:
    tora

    Άδεια ταμεία προετοιμάζεται να αφήσει πίσω του ο ΣΥΡΙΖΑ με δυσβάσταχτο κόστος για τους Έλληνες πολίτες. Το «καμπανάκι» χτύπησε δυνατά πριν από ένα 24ωρο από την ίδια την Κομισιόν, η οποία στην έκθεσή της έσπευσε να προειδοποιήσει ότι το πακέτο μέτρων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τη διετία 2019-2020 μπορεί να φτάσει αθροιστικά ακόμα και τα 5,8 δισ. ευρώ.

    Μια τέτοια εξέλιξη ανοίγει μαύρη τρύπα στα πρωτογενή πλεονάσματα που η ίδια η κυβέρνηση δεσμεύθηκε να δημιουργεί κάθε χρόνο (3,5% του ΑΕΠ), απειλώντας ακόμα και τη βιωσιμότητα του χρέους, όπως και την προσπάθεια της Ελλάδας να δανειστεί από τις αγορές.

    Η Κομισιόν προειδοποίησε ότι το πακέτο κινείται σε λάθος κατεύθυνση και κοστίζει πολλά, ενώ ακόμα και ο φιλικός προς το Μαξίμου επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί εξέφρασε την ανησυχία του για το γεγονός ότι παγώνουν οι μεταρρυθμίσεις.

    Οι δανειστές διαπιστώνουν υπερβάσεις στις προσλήψεις, απογοητευτικές επιδόσεις στη μείωση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του Δημοσίου, ελάχιστη πρόοδο στην προσαρμογή των αντικειμενικών αξιών με τις εμπορικές, καθυστερήσεις στις αποκρατικοποιήσεις, την αγορά ενέργειας και τη μείωση των «κόκκινων» δανείων.

    Φυσικά, η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν το πακέτο παροχών που το Μαξίμου ανακοίνωσε σε μια προσπάθεια να γλιτώσει την εκλογική συντριβή.

    Είναι δε χαρακτηριστικό ότι σχεδόν λίγες ώρες προτού η Κομισιόν παρουσιάσει την έκθεσή της, ο πρωθυπουργός ανακοίνωνε μέσω ΕΡΤ την ακύρωση της δέσμευσης που έχει αναλάβει (και ψήφισαν οι βουλευτές του) να μειώσει περαιτέρω (και για δεύτερη φορά από το 2016) το αφορολόγητο.

    Όσον αφορά τα υπερπλεονάσματα που ανακοινώνει το ΥΠΟΙΚ, οι δανειστές μιλούν καθαρά για δημιουργική λογιστική και αισιοδοξία για τους ρυθμούς ανάπτυξης, που όμως δεν επιβεβαιώνονται από την πραγματικότητα. Άλλωστε, η ίδια η ΕΛΣΤΑΤ ανακοίνωσε μόλις πριν από δύο 24ωρα ότι η οικονομία έχει κατεβάσει ταχύτητα με ισχνή ανάπτυξη 1,3% το α’ τρίμηνο, ενώ η Ελλάδα παραμένει πρωταθλήτρια στην ανεργία εντός ΕΕ με ποσοστά σχεδόν τριπλάσια από το μέσο όρο των υπόλοιπων χωρών της Ένωσης.

    Προς το παρόν πάντως, οι εξαγγελίες Τσίπρα για το 2020 (σε αυτές εντάσσεται και το αφορολόγητο) αντιμετωπίζονται υπό το πρίσμα των εκλογών, για αυτό και η Κομισιόν παραπέμπει για περισσότερες λεπτομέρειες στις φθινοπωρινές της προβλέψεις.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    7 Σχόλια

    1. EGO TROO KALAMARAKIA ME 100 EURO.FTOXOMPINEDES ELINES.KAI PERNO KAI GORGONES ME 200 EURO STA 4

    2. Γιατί πότε βγήκαμε απο τα μνημόνια? Νομιζετε οτι θα γλιτώσετε ρε? Θα πληρώνουμε ακομα και στον αλλο κόσμο! Δεν φταινε οι πολιτικοι αλλα τα ανίδεα ζώα που τους ψηφίζουν! Στα κομματόσκυλα, προδότες του έθνους και αγράμματους ανιστόριτους Έλληνες αυτό αξιζει! Γαβγίστε μήπως και σας πετάξει η μέρκελ και ο τσούπρας κανά επιδομα (κοκκαλάκι), για να πάτε πάλι και να ψηφίζετε τα ιδια και τα ιδια! Δικάστε τα παιδιά και τα εγγονια σας και μην κλαίτε για την μοιρα τους μετα.

    3. Ρε παιδιά τα μνημόνια θα τα βρουν και τα τρισέγγονα των παιδιών μας! Έλεος με αυτη την καραμέλα πια. Ξέρουμε ως εθνος οτι μας έχουν δικάσει με τα μνημονια ως τον αιώνα τον άπαντα.

    4. Για αυτο βαζουν βελοπουλο που εχει πειρα στο να στηριζει μνημονια…

    5. τ’αρχ@@@@ θα παρετε ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΟΡΑ .ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΤΕ.

    6. ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΣΒΗΣΕΙ Ο ΗΛΙΟΣ ΡΑΓΙΑΔΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ!
      ΝΔ ΚΛΕΦΤΟΠΑΣΟΚ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΚΚΕ ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΕΤΕ???
      ΦΑΤΕ ΤΑ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΤΣΙΜΟΥΔΙΑ!

    7. μέχρι να σβήσει ο ήλιος, αυτό αρμόζει στον λαθρολάγνο γραικύλο νεο-ραγιά.

    Comments are closed.