ΚΑΛΟ ΗΤΑΝ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΚΑΙ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΓΙΑ ΦΡΑΠΕ – ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΕΦΤΑΣΑΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΝΟΥΜΕ “ΕΝΤΟΝΟΤΑΤΑ” ΔΙΑΒΗΜΑΤΑ! ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΣΚΙΣΟΥΜΕ ΚΑΝΑ ΚΑΛΣΟΝ!

    Κοινοποίηση:
    tourkiko-f16

    Με τον πιο έντονο τρόπο καταδικάζει το υπουργείο Εξωτερικών την «πρωτοφανή παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας από δύο τουρκικά μαχητικά, τα οποία εισήλθαν παράνομα στον εθνικό εναέριο χώρο μας και προσέγγισαν την Αλεξανδρούπολη σε απόσταση μόλις 2,5 ναυτικών μιλίων».

    Παράλληλα, κάνει γνωστό πως με εντολή του υπουργού Νίκου Δένδια, ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών, Θεμιστοκλής Δεμίρης πραγματοποίησε άμεσο και εντονότατο διάβημα διαμαρτυρίας στον εδώ Τούρκο πρέσβη. Επίσης, δόθηκαν οδηγίες για την ενημέρωση των συμμάχων και εταίρων μας, καθώς και ΕΕ, ΝΑΤΟ και ΟΗΕ.

    Όπως αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών, η ενέργεια αυτή αποτελεί σαφέστατη κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας και σημειώνει ότι εντάσσεται στην προσπάθεια της Τουρκίας να προβάλει τον νεο-οθωμανικό αναθεωρητισμό της, καταπατώντας όλους τους θεμελιώδεις κανόνες του Διεθνούς Δικαίου.

    Περαιτέρω, επισημαίνει πως η ενέργεια αυτή υπονομεύει την συνοχή και τις άμεσες προτεραιότητες του ΝΑΤΟ, αποτελώντας και σαφή απειλή για την Ευρωπαϊκή Ένωση, σε μια κρίσιμη συγκυρία, καθώς το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης αποτελεί βασικό κόμβο μεταφοράς δυνάμεων για την ενίσχυση των συμμάχων μας.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    11 Σχόλια

    1. Άντε και στο Κολωνάκι για καπουτσίνο………

    2. Με Μητσοτάκη πρωθυπουργό οι Τούρκοι θα πάρουν ότι θέλουν. Αγία Σοφία, Βαρωσια, μεσόγειο. Ότι θέλουν, τώρα είναι η ευκαιρία τους. Ο Μητσοτάκης είναι ένα λαμογιο που θέλει μόνο να κονομαει, θα μας δυαλησει. Είναι ένας πολύ επικίνδυνος προδότης και δωσιλογος.

    3. Μονο ο Ερτογαν εχει καρυδια!!!Κατερριψε το Ρωσικο οταν μπηκε στο εναεριο χωρο του και ο Γκαγκεμπιτης τσιμουδια!!!Και F35/36/37 κλπ να παρουμε ο ερτογαν θα μας γλενταει!!!

    4. Εμείς έχουμε το σθένος να πάμε πάνω από Σμύρνη και Κωνσταντινούπολη;
      Ή μόνο αυτοί θα πετάνε πάνω από το Αιγαίο και την Αλεξανδρούπολη!!!
      Οι Αρχηγοί με τα ένα κάρο παράσημα μπορούν να πάρουν αποφάσεις τουλάχιστον για αυτό που ορκίστηκαν!

    5. Ριξτο μια φορα ρε γ@μιολη …
      Τι μου αγοραζεις τοτε ραφαλ και φ35;
      Για τον π@υτσο μονο και μονο;

      1. Ρε για να στηρίξει την Αμερικανική οικονομία το έκανε.Οχι για να τα χρησιμοποιήσει εναντίον των Τούρκων.

    6. Μήπως στο ΝΑΤΟ ο δεύτερος μεγαλύτερος στρατός είναι οι Τούρκοι;

    7. Που ειναι οι πιλοτοι μας ρεεεεεεεε. Τι κανουν??? Κλειδωνουν???

    8. ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ ΚΑΤΑΡΙΨΗ. ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ.

    9. Καλά, εμείς δεν ενεργοποιησαμε την αεράμυνα μας πριν λίγες μέρες? Δεν πήρανε χαμπάρι? Όχι άλλα διαβήματα. Ηλία ρίξτο………

    10. ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΘΑ ΤΑ ΔΩΣΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ ΣΤΟΥΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΟΝΤΕΡΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

    Comments are closed.