ΒΟΜΒΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ! ΚΥΜΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

    Κοινοποίηση:
    kyriakes

    Μετά τα Jumbo και το εκπτωτικό χωριό  McArthour Glen στα Σπάτα ετοιμάζεται να ανοίξει όλες τις Κυριακές, προκαλώντας την αντίδραση του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου – Ανατολικής Αττικής διοίκησης αλλά και μελών του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας.

    Σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη το Εκπτωτικό Χωριό θα μπορεί να είναι ανοικτό τις Κυριακές από τον Μάιο μέχρι το Νοέμβριο με το αιτιολογικό που υπάρχει στο ΦΕΚ της 13ης Δεκεμβρίου ότι το Εκπτωτικό Χωριό, όπως γράφει, «είναι δίπλα στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, που αποτελεί πόλο έλξης για εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες που επιθυμούν να γνωρίσουν καλύτερα τα ζώα». Εκτός από το McArthourGlen και το εμπορικό κέντρο Smart Park θα ανοίγει 32 Κυριακές τον χρόνο: από τον Μάιο μέχρι τον Οκτώβριο.

    Η απόφαση Γεωργιάδη έρχεται λίγες μετά την απόφαση της αλυσίδας Jumbo να λειτουργεί όλες τις  Κυριακές του χρόνου στα υποκατάστημά της σε Πρέβεζα και Κατερίνη, προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις. Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή του το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Νομού Πρέβεζας ζητά την άμεση αναίρεση της απόφασης, ενώ, το Επιμελητήριο Πρέβεζας έχει προχωρήσει στην έγγραφη επιστολή διαμαρτυρίας προς το τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας Πρέβεζας «και θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, που απαιτούνται.

    «Δεν θέλω να πρωτοστατήσω στο να δουλεύουμε τις Κυριακές. Αν η κοινωνία επιλέξει στο όνομα των ανέργων ή στο όνομα των καταναλωτών να λειτουργούν τα καταστήματα τις Κυριακές, θα ακολουθήσουμε δυσάρεστα. Είμαι κατηγορηματικός, πρέπει να διερευνήσουμε μήπως πρέπει να μην δουλεύουμε ούτε τις Τετάρτες» δήλωσε μέσα στην βδομάδα ο ιδιοκτήτης των Jumbo Απόστολος Βακάκης με αφορμή την απόφασή του να παραμείνουν ανοιχτά τα καταστήματά του σε Πρέβεζα και σε Κατερίνη.

    Σε άλλο δρόμο ο Σκλαβενίτης 

    Σταθερά άλλο δρόμο ακολουθεί η Σκλαβενίτης τα καταστήματα της οποίας δεν ανοίγουν ποτέ την Κυριακή. με μοναδική εξαίρεση τις περιόδους των γιορτών στο τέλος του χρόνου. Ακόμη και την δυνατότητα που έδωσε ο νόμος για την δυνατότητα λειτουργίας των εμπορικών 8 Κυριακές τον χρόνο η διοίκηση της Σκλαβενίτης, δεν την αξιοποίησε τονίζοντας ότι η Κυριακή είναι αργία και ημέρα ξεκούρασης για τους εργαζόμενους της.

    Για το κομμάτι της κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων υπάρχει ήδη μια διεύρυνση, την οποία εισήγαγε η προηγούμενη κυβέρνηση, η οποία αφορά τη θερινή περίοδο και ορισμένες τουριστικές περιοχές, αλλά και το παραλιακό μέτωπο. Για το θέμα η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων ήδη έχει προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

    Αν  και με βάση το διάταγμα 748/1966 καθιερώθηκε η απαγόρευση λειτουργίας όλων των επιχειρήσεων που ασκούν βιοτεχνική, βιομηχανική και εμπορική δραστηριότητα κατά την ημέρα της Κυριακής, καθώς και τις επίσημες αργίες στο ίδιο νομοθέτημα περιλαμβάνονται ρητές εξαιρέσεις από τη συγκεκριμένη απαγόρευση. Ο νομοθέτης δηλαδή έχει καθορίσει ορισμένες κατηγορίες επιχειρήσεων, οι οποίες δύνανται να λειτουργούν κατά την ημέρα της Κυριακής. Πρόκειται για τις ευρέως γνωστές ως επιχειρήσεις «συνεχούς λειτουργίας».

    «Η κυβέρνηση, εκπληρώνοντας τη βούληση των μεγάλων πολυκαταστημάτων, των ξένων αλυσίδων στο εμπόριο, των malls, των εκπτωτικών χωριών, που θέλουν να οδηγήσουν στο κλείσιμο τις μικρές επιχειρήσεις στο εμπόριο, έρχεται και διαμορφώνει συνθήκες για την πλήρη απελευθέρωση της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές με φωτογραφικές διατάξεις», σχολιάζει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ).

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    25 Σχόλια

    1. ΤΟΥΣ ΕΙΧΑ ΨΙΛΟΓΑΜ@ΣΕΙ ΟΛΟΥΣ ΟΤΑΝ ΔΟΥΛΕΥΑ ΣΤΑ ΤΖΑΜΠΟ…ΑΠΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ,ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΥΣ,ΡΟΥΦΙΑΝΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΚΛΠ…ΜΟΥ ΕΚΑΝΑ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ-ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΕΧΟΥΝ ΜΠΛΑΚ ΛΙΣΤ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΤΖΑΜΠΟ…ΑΚΟΥΝΕ ΤΟΝΟΜΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΡΕΜΟΥΝ ΟΛΟΙ…ΑΚΟΜΑ ΜΟΥ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΑΔΕΙΑ ΠΟΥ ΜΕ ΕΒΑΛΑΝ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΩ ΟΤΙ ΠΗΡΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΩ ΦΥΣΙΚΑ…ΘΑ ΜΟΥ ΤΗΝ ΕΔΙΝΑΝ ΠΙΟ ΜΕΤΑ ΑΛΛΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΟΥ ΠΡΙΝ,ΤΙ ΕΞΥΠΝΑΚΗΔΕΣ!!Η ΕΛΕΝΗ ΒΑΚΑΚΗ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΜΑΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΟΤΑΝ,ΤΟΥΣ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΥΣ-ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΕΚΡΑΖΕ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΤΑΝ ΟΧΙ ΤΟΥΣ ΑΠΛΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ

      1. Να ξερεις οτι τους διευθυνταδες και τους προισταμενους τα αφεντικα τους εκαναν, και τους κρατανε στις θεσεις τους .Ξερεις γιατι?Γιατι ειναι οι πιο ρουφιανοι και καλοθελητες και επειδη εκμεταλλευονται και κακομεταχειριζονται τους υπαλληλους χωρις να φαινονται τα μεγαλα αφεντικα.
        Αρα η Βακακη οταν τους “εκραζε” και σου εδινε δικιο ελεγε απο μεσα της κοιτα τον μαλακα που πιστευει οτι τον ακουω αλλα κατσε να σημειωσω το ονομα του για να παει σπιτι του επειδη ειναι αντιρρυσιας και δεν δουλευει

    2. 40.000 ευρώ μηνιαίως?// Για δείξε μας το μηνιαίο βεβαιωτικό των αποδοχών σου και μετά έπεται και συνέχεια……υπάλληλος ΑΑΔΕ

    3. βακακη δε σε παω μια ουτε εσενα αλλα ουτε το μαγαζι σου, αλλα αν θες το καλο της εταιρειας σου ριξε χρημα και φτιαξε καλυτερα το τμημα μαρκετινγκ στα προτυπα πολιτικων κομματων και σουπερ μαρκετ.

    4. Μλκες γιατι ψωνιζετε από jumbo όλα τα κινέζικα που βγαίνουν κατά καιρούς καρκινογονα. Σταματήστε και θα δείτε το βακακη μετα

    5. Βακάκη,σου εύχομαι τέλος ίδιο με του γιού σου.

    6. Ρε καραγκιόζηδες όλοι σας, τις Κυριακές πού πίνετε τους βρωμοκαφέδες σας και πού τρώτε τα βρωμόφαγά σας; σε κλειστά μαγαζιά;
      Υποκριτές καράβλαχοι..

      1. Τις άλλες μέρες είναι κλειστά ρε ηλίθιε.

        1. Ρε (μη) ηλίθιε, ξέρεις καμμιά καφετέρια να είναι κλειστά;

    7. Βρίσκουνε και τα κάνουνε, αν ο κόσμος δεν πάει να ψωνίσει τις Κυριακές τότε θα αναγκαστεί να μην τα ανοίγει, οχι μονο τα Τζάμπο αλλα και οτι αλλο, αφού θα έχει ζημία.
      Μην τα περιμένουμε όλα από τους άλλους ας κάνουμε και εμείς δύο πράγματα.

    8. Να φύγουν όλοι οι εργαζόμενοι από τα jumbo και να πάνε για δουλειά στο Σκλαβενίτη.
      Έτσι για εκδίκηση να μην έχει εργαζόμενους και να κλείσει………………………..

    9. Οι Εβραίοι έδωσαν χρήματα στους Τούρκους να κρεμάσουν τον ΠατροΚοσμά γιατί μιλούσε για σχολεία και αργία την Κυριακή και αφιέρωση στον ΘΕΟ, οικογένεια. Τώρα πάλι οι ίδιοι ξαναπροσπαθούν και λογαριάζουν ξανά χωρίς τον Παμμέγιστο Κριτή.
      Η απάντηση έρχεται σύντομα. Βιογραφικό έχετε όλοι.

    10. …ότι ο Σκλαβενίτης είναι εργοδότης κι ο Βακάκης…εργοκλέφτης!!!

    11. ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΣΚΛΑΒΟΣ ΣΤΑ JUMBO ΓΙΑ 300 ΕΥΡΩ ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ…ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΧΑΜΗΛΗ ΑΥΤΟΕΚΤΗΜΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΒΛΑΚΑΣ ΘΑ ΠΑΣ…ΑΝ ΔΕΝ ΠΗΓΑΙΝΕ ΚΑΝΕΙΣ ΟΥΤΕ ΘΑ ΑΝΟΙΓΕ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΟΥΤΕ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΘΑ ΗΤΑΝ 300 ΕΥΡΩ…ΦΑΤΕ ΣΚΑΤΑ ΤΩΡΑ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ..

    12. Στέφανε Καλησπέρα,
      Ήθελα να Γράψω Κάποια Πράγματα για το Παραπάνω Θέμα Βάσει των Όσον Βιώνω ΕΓΩ Εδώ στο Μιλάνο. Τα Καταστήματα Είναι Ανοιχτά ΟΛΕΣ τις Κυριακές του Χρόνου και Αυτό Θεσπίστηκε Πολλά Χρόνια Πριν. Και Δεν Ισχύει Μόνο για το Μιλάνο Αλλά και για ΠΟΛΛΕΣ Πόλεις τις Ιταλίας. Η Ελλάδα Ήταν Έως Τώρα η Εξαίρεση στον Κανόνα ΟΛΗΣ της Ευρώπης.
      Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, και Λόγω της ΔΙΕΘΝΟΥΣ Εμπειρίας και Εμβέλειάς του Επιλέγει Πάντα Κατά το Βέλτιστο Τρόπο τα Στελέχη που τον Περιβάλλουν. Και θα Γίνω Σαφέστερος. Ο Πατριώτης Γεωργιάδης Γνωρίζει Άριστα την Αγορά Λόγω και του ΠΛΟΥΣΙΟΥ Βιογραφικού του. Και Γνωρίζει πως ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ τα Καταστήματα να Ανοίγουν Όλες τις Κυριακές του Χρόνου Γιατί:
      1. Ο Έλληνες θα μπορέσεις να Δουλεύει Περισσότερο και να Αυξήσει Σημαντικά το Εισόδημά του που Εδώ και Πολλά Χρόνια Υπολείπεται σε Μεγάλο Βαθμό των Μισθών του Εξωτερικού.
      2. Η Ανεργία θα Πέσει Κατακόρυφα Γιατί Χιλιάδες Συμπολίτες μας θα Προσληφθούν σε ΝΕΕΣ Θέσεις Εργασίας του Ιδιωτικού Τομέα.
      Μιλώντας για Εμένα Προσωπικά, Αλλά σας Διαβεβαιώνω Ότι Υπάρχουν Πολλά Παιδιά που Εργάζονται στο Εξωτερικό σε Διάφορες Χώρες, είτε Ευρώπη, είτε Αμερική, είτε Καναδά, είτε Αυστραλία, στη Δική μου Κατάσταση, Εγώ Αυτή τη Στιγμή Έχω τη Θέση του Γενικού Δ/ντη για τους Τομείς Information Technology, Τηλεπικοινωνιών και Τραπεζικού για τον Όμιλο στον Οποίο Εργάζομαι, με Ένα Πολύ Καλό Πακέτο Αποδοχών, Μισθός, Benefits, Bonus Παραγωγικότητας και Επίτευξης Στόχων, Ασφαλιστικό Πακέτο, Όπου αν Υπολογισθούν Όλες οι Παροχές, Αναλογικά, ο ΜΗΝΙΑΙΟΣ Μισθός Κυμαίνεται από 20.000 έως 40.000 Ευρώ. Ένα Πακέτο Αποδοχών που η Ελλάδα Προφανώς και ΔΕΝ Είναι σε Θέση να Υποστηρίξει, είτε Μιλούμε για ΙΔΙΩΤΙΚΟ, είτε για ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ.
      Επίσης, Ενδεικτικά, να Αναφέρω και την Περίπτωση Ενός Φίλου μου ΈΛΛΗΝΑ ο Οποίος Εργάζεται στην ΑΜΕΡΙΚΗ, Είναι και Εκείνος Πτυχιούχος στην ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ και Έχει ΜΕΤΑ-ΠΤΥΧΙΑΚΟ στη Διοίκηση Επιχειρήσεων Όπως Εγώ, και Έχει Επίσης 1 ΜΕΤΑ-ΠΤΥΧΙΑΚΟ στις ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ, σε Αντίθεση με Εμένα που Έχω Επίσης Ένα Δεύτερο ΜΕΤΑ-ΠΤΥΧΙΑΚΟ στην ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΙΕΘΝΩΝ ΑΓΟΡΩΝ, Ήλθε στην Ελλάδα για Αναζήτηση Εργασίας, ΠΡΙΝ απο 15 Χρόνια, Προσπάθησε για Ένα Χρόνο στην Ελλάδα, Ώστε να Έχει Εργασία στο Αντικείμενό του, για να Παραμείνει Ελλάδα, και Έτσι Πήρε την Απόφαση Επιστροφής στην Αμερική, και Αυτή τη Στιγμή, Είναι ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ σε Εταιρία Τηλεπικοινωνιών, Όπου Λαμβάνοντας Συνολικά Όλο το Πακέτο Αποδοχών του, ο ΜΗΝΙΑΙΟΣ ΜΙΣΘΟΣ του Ανέρχεται Περίπου στις 60.000 Ευρώ.
      Για ΟΛΟΥΣ τους Παραπάνω Λόγους ΘΕΩΡΩ πως η Απόφαση για Άνοιγμα των Καταστημάτων ΟΛΕΣ τις Κυριακές τους Έτους Είναι ΟΡΘΗ και Επίσης αν Συμπληρωθεί από ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΕΠΕΚΤΑΣΗ του Ωραρίου θα Μιλάμε για Πραγματική Εργασιακή Μεταρρύθμιση.
      Ευχαριστώ,
      Με Εκτίμηση,
      Πολλούς Χαιρετισμούς,
      Άγγελος από Μιλάνο

      1. Γράφεις πίπες και χονδροειδή ψέματα. Στη Γερμανία την Κυριακή είναι κλειστά όλα. Επειδή η Ελλάδα ήταν η εξαίρεση του κανόνα. Είσαι είτε εγκάθετος τσάτσος λοιπόν είτε βλάκας είτε συνδυασμός των παραπάνω…

        1. Αγαπητέ Φίλε,
          Δεν Έχω Κανένα Λόγο να Διαπληκτιστώ Μαζί σου και το Πιστεύω Αυτό που Λες. ΑΛΛΑ Περιγράφω την Κατάσταση Όπως ΑΚΡΙΒΩΣ Είναι Εδώ στην Ιταλία Αλλά και σε Άλλες Χώρες π.χ. Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία κλπ Όπου Εκεί Όλα τα Καταστήματα Ανοίγουν Όλες τις Κυριακές του Χρόνου. Ο Σκοπός της Παραπάνω Ενέργειας Είναι Αφενός μεν να Ρυθμιστεί η Αγορά και να Μεταβούμε σε Ένα Περιβάλλον Ανταγωνισμού και Υψηλότερων Μισθών, Αφετέρου δε, να Μειωθεί και Σημαντικά η Ανεργία που στην Χώρα μας Είναι στα Ύψη. Η Γερμανία ΔΕΝ Αποτελεί Παράδειγμα Ανάλογο Γιατί Έχει Δικούς της Νόμους.
          Με Εκτίμηση,
          Άγγελος από Μιλάνο

      2. “Άγγελε από Μιλάνο ” δεν ξέρω και θέλω να σε ρωτήσω: η “διοίκηση επιχειρήσεων” και η “ανάπτυξη διεθνών αγορών” προϋποθέτουν σπουδές και σου δίνουν και πτυχίο??? Αλήθεια σπουδάζεις σε πανεπιστήμιο αυτές τις παπαριές ή αλλού??? Διάβασα κάπου ότι αυτά θεωρούνται “επιστήμες του κώλου”, και φτιάχτηκαν για να δίνουν “πτυχία” κωλόχαρτα σε όσους είναι ανίκανοι να σπουδάσουν μία πραγματική επιστήμη!!! Ισχύει αυτό???

        1. Άγγελε από Μηκλάνο πραγματικά στα παπάρια μας και γύρω γύρω μέλισσες..Δημοσίευσε το..

      3. Βούλωστο ρε γίδι.Δε στέκουν αυτά που λες στην Ελλάδα.

      4. Μησου εσύ και το μιλανο σου. Για να έχεις χρόνο να γράφεις τετοια κατεβατά σημαίνει ότι είσαι αραχτός χαραμοφαης όχι στο Μιλάνο αλλά στο λιανοκλανο. Ο κουλης διεθνούς εμπειρίας και εμβέλειας από που; να ξέρουμε τι λέμε. Αφού θαυμάζεις και αδωνη προσκυνώ…. Στη βλακεια σου

      5. Δε τρεπεσια λιο λεω εγω; Ο Αδωνης που γονατισε να τον σχισουν οι Εβραιοι, αυτη η πουτανα που ο Νιετανιαχουρ ουτε να τον δει ζωγραφιστο δεν ηθελε οταν επισκευθηκε (ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ) την Ελλαδα μας; Μονο περιοτομή δεν εχει κανει, αλλα τοι να κανει που ουτε μεζεα δεν εχει;

    13. Τα πολύπολιτισμικα jumbo του πολίτη του κόσμου αθεου απατρι βακακη από την μία και ο πατριώτης Έλληνας Σκλαβενίτης από την άλλη.

    Comments are closed.