ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ! ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΤΟΥΡΚΙΑΣ: ΤΑ ΜΕΜΕΤΙΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΥΦΑΛΟΚΡΗΠΙΔΑ ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ

    Κοινοποίηση:
    d2548dc81de332023240dd5270d9e09a_XL

    Με τη συνήθη τακτική της διατήρησης της έντασης με νέες προκλητικές δηλώσεις και ενέργειες, η Τουρκία – μετά το μνημόνιο συνεργασίας με τη Λιβύη για τις θαλάσσιες ζώνες – επανήλθε αμφισβητώντας ότι το Καστελόριζο έχει υφαλοκρηπίδα τραβώντας  το… σκοινί όλο και περισσότερο σε μία προσπάθεια να δημιουργήσει τετελεσμένα σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο.

    Για όλα αυτά μίλησε στο ΣΚΑΪ ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

    dendias

    Εξήγησε πως η Τουρκία επιδιώκει να γίνει δεκτή μια αντίληψη «ότι τα νησιά δεν έχουν υφαλοκρηπίδα κι αυτό το επιδιώκει ιστορικά και όχι μόνο για το Καστελόριζο, αλλά και για τα νησιά του Αιγαίου που πολλά είναι πολύ μεγάλα νησιά».

    «Αυτή είναι μια αντίληψη της Τουρκίας κατά την άποψή μας αβάσιμη τελείως. Υπάρχουν δεκάδες αποφάσεις διεθνών δικαιοδοτικών οργάνων που υποστηρίζουν ακριβώς το αντίθετο. Η τουρκία καλύπτεται επίσης πίσω από το γεγονός ότι δεν έχει υπογράψει τη σύμβαση του δικαίου της θάλασσας στο πλαίσιο της διαπραγματευτικής της τακτικής. Επικαλείται ανεδαφικά πράγματα», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών.

    Το τελεσίγραφο στον πρέσβη της Λιβύης

    Αναφορικά με τη συμφωνία Λιβύης – Τουρκίας, ο υπουργός Εξωτερικών εξήγησε ότι από ότι φαίνεται πρόκειται για δυο μνημόνια, με το ένα να αφορά τα ζητήματα της θάλασσας και το δεύτερο στρατιωτική συνεργασία.

    Εξήγησε πως οι κινήσεις προσέγγισης μεταξύ Άγκυρας και Τρίπολης ήταν σε γνώση της Αθήνας και γι αυτό είχε συνομιλήσει με τον Λίβυο ομόλογό του για το θέμα τον περασμένο Σεπτέμβριο στο περιθώριο συνεδρίασης του ΟΗΕ, όπου εκείνος είχε αναγνωρίζει ότι μια συμφωνία με την Τουρκια για το θέμα αυτό είναι προβληματική και δεν μπορεί να υπογραφεί.

    Σχετικά με τον Λίβυο Πρέσβη στην Αθήνα, ο υπουργός Εξωτερικών είπε «εάν δεν μας φέρει τη συμφωνία την Παρασκευή, θα κηρυχθεί περσόνα νον γρκατα και θα φύγει».

     

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    8 Σχόλια

    1. Βρε παλιο προδότες πολιτικοί να μην να μην ξεχάσετε να τους δώσουμε και κολο στους τορκους αν και σας τον εχουν παρει απο καιρο

    2. ΚΑΛΕΣ ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΑΞΙΟΤΙΜΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΥΡΙΟΥ ΔΕΝΔΙΑ , ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΝ ΕΝΤΟΡΓΑΝ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΡΟΥΦΙΑΝΟΥΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΥΛΟΙ , ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΜΗ ΤΟ ΠΑΕΙ ΣΤΟΝ ΟΗΕ , ΦΟΒΑΤΕ ΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ , ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕ ΤΟΝ ΜΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΑΟΖ ΗΜΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ. ΜΗ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΟΗΕ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΚΦΩΝΗΣΗ ΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΓΡΑΦΟΥΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΠΡΑΞΗΣ ΜΕ ΧΑΡΤΙΑ. Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΖΗΣΕΙ.
      ΠΟΛΙΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

      1. Χαχαχαχα, πως το λες;; Τον αξιότιμο υπουργό εξωτερικών;;; Χαχαχαχα. Ωραίος!!! Εςενα πρεπει να σε πάρουμε στην γάμο μας να μας πεις και του χρόνου. Χαχαχαχα.
        Ε ρε κατι γλέντια.
        Που ζεις άνθρωπε μου;;; Απο αλλο πλανήτη μας ήρθες;;; Ποιον αξιότιμο και ποιες ενέργειες, πας καλα;;;; Ολα αυτα που συμβαινουν σημερα ηταν γνωστά και στα παιδάκια του δημοτικού, εδω και μηηηνες!! Και τι εκαναν ολοι οι ….αξιότιμοι…πολιτικοι μας τοσο καιρο;;; Τιποτα. Τωρα τρέχουν πίσω απο τις εξελίξεις, οπως παντα. Τωρα, μάντεψε γιατι;; Ειναι ηλίθιοι;;; Σε διαβεβαιώ πως οχι. Ειναι άχρηστοι;;;; Ουτε γι αστείο. Μηπως ανίκανοι;;; Μπααααα, ουτε αυτο!! Ψάξε, ψάξε δεν θα το βρεις!! Χαχαχαχα.
        Ξυπνά Βασίλη!!!
        Γαμω το, δεν αντέχω τόση ανοησία.

    3. Επρεπε ηδη να εχει φυγει με τις κλωτσιες ο πρεσβυς της Λιβυης μαζι και της Τουρκιας!!!!!!! Αντε ξευτιλες πολιτικαντηδες φτανει πια η ητοπαθεια και τα κλαψουρισματα!!!!!!!!! Σταματηστε να υποστηριζετε την ισλαμικη φιλοτουρκη κυβερνηση της Τριπολης και δηλωστε οτι πλεον υποστηριζετε την κυβερνηση του στρατηγου Χαφταρ!!!!!!!!! Και απελαστε ολους τους Πακιστανους αμεσως, αφου το Πακισταν ειναι εχθρος μας και φιλος με τους Τουρκους!!!!! Εφτασαν να πετουν Πακιστανικα αεροπλανα στο Αιγαιο και σεις σφυριζετε αδιαφορα, αντι να το πεταξετε κατω σαν μπεκατσα!!!!!!!!!

    4. να ακούς για τελεσίγραφα από ομοφυλόφιλα καραφλά μασονικά στρουμφάκια που είναι δικηγόροι των Ρόθτσάιλντ και πάνε και προσκυνάνε αλβανούς όταν γίνει κάβας σεισμός αλλά ο αλβανός πρεζεμπορας ευχαριστεί μόνο τα μογγόλικα έθνη που τον βοήθησαν επειδή το στρουμφάκια δεν προσκύνησε σωστά τον αυθέντη.

    5. ρε αχρηστοι προδότες μητσοτάκη – δένδια ….
      γιατί ΔΕΝ κάνετε το ιδιο με τούς πρεσβευτές ….τουρκίας και πακιστάν ?
      προλαβαίνετε μέχρι να ΞΕΚΟΥΜΠΙΣΤΕΙΤΕ …να φέρετε ΟΛΟΥΣ τούς εγκληματίες – φυλακισμένους τού πλανήτη απο …σομαλία – πακιστάν – αφγανιστάν – κολομβία κλπ κλπ …
      ΟΥ ΝΑ ΜΟΥ ΧΑΘΕΙΤΕ ΠΡΔΟΤΕΣ ΑΛΗ@ΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

      1. Οι αφορισμοί δεν βοηθούν στο να λυθεί το πρόβλημα. Μόνο τα όπλα μπορούν όταν στραφούν προς πάσα κατεύθυνση….!

    Comments are closed.