ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑ – ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΝ ΤΑ BAYRAKTAR ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΤΡΟΜΟ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥΣ ΔΥΝΑΣΤΕΣ

    Κοινοποίηση:
    Bayraktar

    Η στρατιωτική σύγκρουση στα νοτιοανατολικά της Ουκρανίας συνεχίζεται. Tίποτα δεν έχει τελειώσει, με την Ουκρανία να βάζει πλέον και επίσημα τα τουρκικά  Bayraktar στο πόλεμο. Ταυτόχρονα όμως, οι Ρωσόφωνοι, με την υποστήριξη της Μόσχας, πραγματοποιούν ηλεκτρονικό πόλεμο, με σκοπό να ”τυφλώσουν” τους Ουκρανούς.

    ”Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, τις τελευταίες εβδομάδες, η Ουκρανική Πολεμική Αεροπορία υπέστη αρκετές απώλειες. Η Ουκρανική Πολεμική Αεροπορία αναπτύσσει ενεργά τα αεροσκάφη Bayraktar TB2 και άλλα μοντέλα drone που αγοράστηκαν από την Τουρκία. Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη αναγνώρισης λειτουργούν κοντά στη γραμμή οριοθέτησης και διεξάγουν αναγνώριση των εχθρικών θέσεων.

    Η διοίκηση του ουκρανικού στρατού στοιχηματίζει στα Bayraktar για να κερδίσει τον πόλεμο. Την ίδια στιγμή όμως, στη διάθεση των δυνάμεων των δημοκρατιών του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ, εμφανίστηκαν συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου (EW), η εμβέλεια των οποίων μπορεί να φτάσει τα 120 χλμ.
    Επίσης, οι Ουκρανοί αναφέρουν τη χρήση ηλεκτρονικού πολέμου στο Ντόνετσκ, στην Ορλίβκα και στα χωριά Pervomayskoye και Bezymyannoe. Την 1η Ιουνίου, η αποστολή παρακολούθησης του ΟΑΣΕ στο Donbas κατέγραψε την ανάπτυξη του συστήματος RB-636 Svet-KU στο Donbas. Νωρίτερα, ο ΟΑΣΕ ανέφερε επίσης τη χρήση των ηλεκτρονικών συστημάτων πολέμου R-330Zh Zhitel, R-934B Sinitsa, RB-636 Svet-KU και SB-341V Leer-3. Όλα αυτά είναι εξοπλισμός ρωσικής ηλεκτρονικής μάχης.

    Τοπικές πηγές αναφέρουν ότι οι εγκαταστάσεις ηλεκτρονικού πολέμου χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου συστήματος αεροπορικής άμυνας που καλύπτει το Donbas από πιθανή επίθεση από εχθρικά αεροσκάφη”, αναφέρει ρωσικό ΜΜΕ.

    Η κατάσταση στην Α.Ουκρανία θυμίζει τη Λιβύη το 1986. Τότε υπήρχαν τα σοβιετικά πυραυλικά συγκροτήματα S-200, S-75, “Buk”, αλλά το σύστημα ελέγχου και επικοινωνιών ήταν είτε γαλλικό είτε γερμανικό.
    Αυτό ήταν το πρώτο πλήγμα για τη Λιβύη, και αυτό ισχύει και σήμερα για την Ουκρανία, αφού δεν υπάρχει αξιόπιστο σύστημα ελέγχου και επικοινωνιών, για αυτό και τα πυραυλικά συστήματα δεν θα έχουν πλήρη απόδοση σε περίπτωση εχθροπραξιών.

    Αν οι Ουκρανοί προσπαθήσουν να ενεργήσουν ανεξάρτητα, η αποτελεσματικότητα των πυραύλων τους θα ήταν πολύ χαμηλή. Αν επιχειρηθεί να κτυπήσουν επίγειους στόχους τα ουκρανικά συστήματα “Ποσειδών”, θα το κάνουν τυχαία στοχεύοντας απλά προς μία κατεύθυνση. Είναι απίθανο τέτοιες ενέργειες να λάβουν υποστήριξη από τους Ευρωπαίους και τους Αμερικανούς.

    Τώρα, σχετικά με τα τουρκικά αεροσκάφη Bayraktar, εάν κάποιος πιστεύει ότι είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθούν στο Ντονένσκ τόσο επιτυχώς όσο στο Καραμπάχ κάνει μεγάλο λάθος. Υπάρχουν βουνά, ψηλές κορυφές, και περάσματα στο Καραμπάχ, ενώ η περιοχή για την οποία μιλάμε σήμερα είναι μια τεράστια πεδιάδα. Δεν θα είναι δυνατό να κρύψουν τα Bayraktar από τα ρωσικά ραντάρ και δεν θα είναι σε θέση να πετάξουν αυτά τα εναέρια οχήματα τόσο ελεύθερα όσο στο Καραμπάχ.
    Τα τουρκικά Bayraktar-2B εξακολουθούν να είναι στόχοι χαμηλής ταχύτητας. Οι ρωσόφωνες πολιτοφυλακές έχουν επίσης και άλλα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    9 Σχόλια

    1. οτι δήποτε είναι Τούρκικο είναι για πέταμα

    2. Μόνο κάτι τριτοκοσμικές χώρες πάνε και χτυπάνε οι Τούρκοι με τα τηλεκατευθυνόμενα τους. Ούτε στην δική μας περίπτωση τα φοβάμαι. Όσο για τα χαζά δημοσιεύματα σε κάποιο συγκεκριμένο site (που έχει συγκεκριμένα συμφέροντα) που τα ήθελαν να φτάνουν στην Αλεξανδρούπολη και την Καβάλα με βάση δεδομένα από άλλο site ανοιχτών δεδομένων που κάνουν συλλογή δεδομένων πτήσεων από ερασιτεχνικούς transponders, το πιο πιθανό σενάριο είναι πως είναι ψεύτικα αφού και ένας “ψευτο-ερασιτέχνης” μπορεί να δηλώσει πως έχει τέτοιον transponder και μέσω αυτού να καταγράψει δεδομένα για αεροσκάφη που δεν υπάρχουν. Δηλαδή μιλάμε για psy-ops των Τούρκων. Πάντως μην μασάτε, έχουμε τους ειδικούς που χρειαζόμαστε για να τα αχρηστεύσουμε κι εμείς…

      1. ναι σίγουρα έχουμε τους ειδικούς όπως τους ειδικούς στα σύνορα που δεν περνάει κουνούπι και όλα όσα γράφονται ότι περνούν κοπάδια από λαθραίους είναι απλά ψέματα με συμφέροντα από κάποιους …. ξυπνα!

    3. Τα Ελληνικά ΜΜΕ έχουν μία τρομολαγνία για τα Τουρκικά drones.
      Μην ξεχνάμε πριν 4 μήνες, απόστρατος Τούρκος Πτέραρχος είπε σε αντίστοιχη ερώτηση για χρήση των drones ενάντια στην Ελλάδα στην Τουρκική τηλεόραση ότι, η Ελλάδα έβαλε όπλα στα Τ-6 για να κυνηγούν drones δεν έχουν (τα τουρκικά drones) καμία ελπίδα απέναντί τους.

      Ένα μήνα μετά την παραπάνω δήλωση, η Αμερικανική Αεροπορία ανακοίνωσε το Τ-7 Wolverine, που είναι οπλισμένο Τ-6 για ακριβώς τον ίδιο σκοπό. Σημείωση μόνο η Ελλάδα επέβαλε στην παραγγελία Τ-6 δυνατότητα να φορτώνονται όπλα σε αυτά.

      Το Τ-6 είναι πολύ ποιο γρήγορο (2.5 φορές), ευέλικτο και φυσικά καλύτερα ιδανικά στημένο για να καταρρίπτει drones. Επίσης οι Ρώσοι στο Ντόνμπας έχουν καταρρίψει κάμποσα ήδη με απλά Zhu.

      Το πρόβλημα είναι οι Ελληνικές κυβερνήσεις και όχι τα τουρκικά drones.

    4. Όλα τα μη επανδρωμένα είναι ευάλωτα σε ηλεκτρονικό πόλεμο αλλά και σε όπλα μικροκυμάτων. Αυτό είναι γνωστό και πολλές χώρες έχουν ετοιμάσει αντιμέτρα. Μόνο στην Ελλάδα παρουσιάζονται ως φόβητρα τα μη επανδρωμένα των Τούρκων για να προκαλούν φόβο και τρόμο στον ελληνικό λαό. Αντί να κοιτάνε είτε να σχεδιάσουν δικά μας συστήματα αντιμετώπισης ή έστω να παραγγείλουν από το εξωτερικό, τα τρώνε σε μίζες και πουλάνε παπάτζα στα ΜΜΕ πως τάχα μου ο Τούρκος είναι ανίκητος.

      1. To 1985 ομάδα Ελληνικού Πανεπιστημίου παρουσίασε ιδέα για Ελληνικό drone βασισμένο στο σχέδιο του F-16.
        H Κυβέρνηση Παπανδρέου τους έστειλε την αστυνομία, τους το πήρε μαζί με τα σχέδια και τους απαγόρευσαν να μιλήσουν ποτέ ξανά σχετικά. Σημείωση ούτε η Αμερική δεν είχε αρχίσει την 1η ιδέα για drone το 1985!!!!!

        Όπως έκανε η κυβέρνηση του Κούλη με τον τύπο που παρουσίασε το Ελληνικό τυφέκιο πέρυσι. Του στείλανε την αστυνομία και του μάζεψαν όλο το εργαστήριο και τα πρωτότυπα που είχε παρά το ότι ήταν ΝΟΜΙΜΑ όλα. Του τα έκαναν λαμπόγιαλο οι γενίτσαροι του καθεστώτος.

        Αυτοί κυβερνούν.

      2. Πρέπει να σε τρομάξουν για να δικαιολογήσουν και τις μεγάλες αγορές που θα γίνουν ή που είναι σε εξέλιξη. Μην ξεχνάς πως μετά τα Ίμια έγιναν τρομερές αγορές…

    5. Ολα τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ ΚΑΙ Ο ΕΒΡΟΣ θα πρεπει να εχουν χθες αυτα τα ηλεκτρονικα συστηματα.

      1. Αν δεν φύγουν τα τζιχαντια από τα νησιά, απλά θα χασουμε αμαχητί το υλικό. Οι λαθρό στα νησιά είναι περισσότεροι από το στρατό και τους κατοίκους μαζί πλέον και μην νομίζεις δεν θα έχουν πρόσβαση σε όπλα. Τα έχουν ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ οι προδότες χωρίς πόλεμο.

        Γι αυτό προετοιμάσου, δεν είμαστε μακριά από το χάος, 2 εβδομάδες έμειναν.

    Comments are closed.