ΠΥΡΕΤΟΣ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ – ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΦΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΡΕΜΟΥΝ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

    Κοινοποίηση:
    ΚΟΥΛΗΔΕΣ

    Σε πυρετώδεις προσυνεδριακές διαδικασίες είναι τα κόμματα με στόχο να ανανεώσουν το δυναμικό τους, να καθαρογράψουν τα νέα προεκλογικά τους προγράμματα και συνθήματα και να εκκινήσουν για την μακρά προεκλογική περίοδο που αναμένεται.

    ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΝΔ 6-8 ΜΑΙΟΥ 2022: Βήμα για προεκλογικές ανακοινώσεις και συσπείρωση μηχανισμού
    To συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας θα είναι το βήμα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη προκειμένου να σημάνει γενική αντεπίθεση του κόμματος.
    Ήδη από την στιγμή που έχει ανακοινώσει εκλογές στο τέλος της τετραετίας, ο κομματικός μηχανισμός βρίσκεται άτυπα σε μία μεγάλη προεκλογική περίοδος.
    Στα προσυνέδρια ο Πρωθυπουργός μιλάει για την καθημερινή μάχη που πρέπει να δίνουν τα στελέχη.

    ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΥΡΙΖΑ, 14-17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ: Εσωκομματική αντιπολίτευση και νέα προεδρία Τσίπρα

    Το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι ήρεμο καθώς αναμένεται να ψηφιστεί η πρόταση Τσίπρα για εκλογή προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής από τα μέλη.
    Υπάρχει μεγάλη εσωκομματική αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ που διεκδικεί ρόλους και θέσεις στο κόμμα και η απόφαση να μπορούν να ψηφίσουν για πρόεδρο και όσοι γράφονται μέλη την ημέρα της ψηφοφορίας, τούς έχει δυσαρεστήσει.
    Ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα έχει κανένα σοβαρό εσωκομματικό αντίπαλο αλλά θα παίξει ρόλο τόσο η συμμετοχή όσο και το ποσοστό που θα ψηφίσει ενάντιά του.
    Σε κάθε περίπτωση, το συνέδριο άργησε, η εσωκομματική αντιπολίτευση μεγάλωσε, η δυσαρέσκεια για το 2019 δεν εκτονώθηκε νωρίς.

    ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΙΝΑΛ, 20-22 ΜΑΪΟΥ: Νέα ηγετική ομάδα, νέο όνομα αλλά και διχογνωμία για τη συνεργασία

    Η εκλογή της νέας Κεντρικής Επιτροπής θα δείξει την νέα ηγετική ομάδα που θα έχει ο Νίκος Ανδρουλάκης στο κόμμα.
    Αυτό θα είναι το πρώτο θετικό κομμάτι. Το δεύτερο θετικό είναι ότι στις 8 Μαΐου –ημέρα συνεδρίου για τη ΝΔ- ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει αποφασίσει δημοψήφισμα για το όνομα του κόμματος.
    Ουσιαστικά για την επαναφορά της λέξης ΠΑΣΟΚ ως πρώτο συνθετικό της νέας ονομασίας.
    Ωστόσο, κάπου εκεί θα αρχίσουν τα όργανα καθώς θα τεθεί το θέμα των συνεργασιών και η βάση θα φανεί διχασμένη.

     

    «Θα έπρεπε να είχαμε κουβεντιάσει πιο πολύ σε βάθος. Το φοβηθήκαμε συλλογικά και αυτό μας κόστισε»

    Την Πέμπτη 14 Απριλίου ξεκινάει το 3ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ (και θα διαρκέσει έως τις 17) και ήδη έχουν βγει τα «μαχαίρια».

    Χαρακτηριστικά του κλίματος που επικρατεί είναι τα όσα είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, αναφερόμενος στα λάθη της διακυβέρνησης του κόμματός του.

    «Δεν με ενοχλεί το να αποτυπωθούν με μεγαλύτερη σαφήνεια οι διαφορετικές προσεγγίσεις διότι αυτό δημιουργεί και τους όρους της σύνθεσης. Με ενοχλεί το να υφέρπουν οι διαφορετικές προσεγγίσεις. Έπρεπε αμέσως μετά την απώλεια της διακυβέρνησης να καθίσουμε να συζητήσουμε με έναν πιο εμπεριστατωμένο τρόπο και να βγάλουμε συμπεράσματα για την περίοδο της δικής μας διακυβέρνησης. Να πούμε στον κόσμο “εκεί κάναμε λάθος, εκεί πετύχαμε”. Αυτό δεν έγινε και στην πολιτική κάποια πράγματα πρέπει να τα κάνεις στον σωστό χρόνο. Θα έπρεπε να είχαμε κουβεντιάσει πιο πολύ σε βάθος. Το φοβηθήκαμε συλλογικά και αυτό μας κόστισε», σχολίασε.

    Ενώ αναφερόμενος και στον Αλέξη Τσίπρα έστειλε μήνυμα: «Δεν θα κριθεί η αξιοπιστία του ΣΥΡΙΖΑ και των προτάσεων του, εάν ο Αλέξης Τσίπρας – που όπως όλα δείχνουν θα είναι ο μοναδικός υποψήφιος – εκλεγεί πρόεδρος για άλλη μια φορά από το συνέδριο, ή μετά από καθολική ψηφοφορία από τα μέλη του κόμματος. Θεωρώ σημαντικό δηλαδή το να εκλεγεί και να αποτυπωθεί για άλλη μια φορά η εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του. Το αν θα γίνει με τον εάν ή με τον άλλον τρόπο, είναι κάτι το οποίο θα δημιουργήσει κάποιες εντυπώσεις, αλλά αυτές θα είναι πολύ μικρής εμβέλειας».

     

    Η κυβέρνηση σε αφασία, οι πολίτες σε απόγνωση

    Για να αντιμετωπίσουν την ακρίβεια και το άλμα του πληθωρισμού τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις καταφεύγουν στις αποταμιεύσεις τους. Τον Ιανουάριο «σήκωσαν» από τις τράπεζες 2,2 δισ. ευρώ! Τον Φεβρουάριο ροκάνισαν ακόμα 260.000.000 ευρώ. Σχεδόν 2,5 δισ. ευρώ από τις καταθέσεις εξαϋλώθηκαν μέσα σε μόλις ένα δίμηνο. Κι όλα αυτά πριν καν αγγίξουν τη χώρα μας οι επιπτώσεις των κυρώσεων από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

    Κατά τον διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα, «οι αποταμιεύσεις που έχουν συσσωρευτεί μπορούν να βγάλουν ένα νοικοκυριό ή μία επιχείρηση από μια δύσκολη θέση. Για μεγάλο χρονικό διάστημα». Αυτή είναι και η τακτική της κυβέρνησης, όπως αποδεικνύεται πλέον καθημερινά. Μιας κυβέρνησης σε αφασία, που απλά αφήνει τις αυξήσεις να… περνούν δίχως να κάνει τίποτα, έχοντας πετάξει λευκή πετσέτα στο όργιο κερδοσκοπίας.

    Κάθε ευρώ, όμως, που χάνεται από τις καταθέσεις κάποιοι το κερδίζουν. Ο πλούτος δεν… εξαερώνεται. Απλά αλλάζει τσέπες. Ποιοι κερδίζουν, λοιπόν; Και πού έχουν πάει εν τέλει αυτά τα 2,5 δισ. των καταθέσεων νοικοκυριών και επιχειρήσεων;

    Η κυβέρνηση και η ΡΑΕ μαδούν τη μαργαρίτα στους έξι μήνες ενεργειακής κρίσης και δίχως ιδιαίτερο κέφι αναμένουν από τις εταιρίες ενέργειας να ανακοινώσουν οι… ίδιες τα υπερκέρδη τους. Προκειμένου μετά ο κ. Μητσοτάκης να τις φορολογήσει «με 90%», όπως υποσχέθηκε στη Βουλή, δίχως να γίνει ιδιαίτερα πειστικός για τις προθέσεις του, αφού είναι φανερό πως δεν πιστεύει στο συγκεκριμένο μέτρο.

    Μέχρι και πριν από μερικές εβδομάδες ο κ. Μητσοτάκης αδυνατούσε να δεχτεί ότι οι εταιρίες ενέργειας έχουν υπερκέρδη. Στις 23 Μαρτίου, όμως, έκανε πρώτη φορά λόγο με την ομιλία του στη Βουλή για φορολόγηση των πιθανών υπερκερδών. Κάτι που, όμως, ήταν ακόμα ένα επικοινωνιακό τρικ του πρωθυπουργού.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    17 Σχόλια

    1. Οποιος πιστευει το διδυμο των σαλτιμπαγκων ειναι η αφελης η βολευεται απο τις πολιτικες τους
      αλεξανταρ βουτσιτς, αυτος ειναι πατριωτης για τη χωρα του

    2. ΠΑΛΥ Η ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ SINGULAR LOGIK ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΩΣΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΛΟΓΗ ΝΟΘΕΙΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΟΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΠΛΕΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΙ ΚΟΠΡΗΤΕΣ ΤΟΥΣ…………….ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΘΟΝΤΑΙ………………Ο ΛΑΟΣ ΚΥΒΕΡΝΙΕΤΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΞΙΖΟΥΝ……….ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ ΠΛΑΤΩΝΑΣ ΤΟΧΕ ΠΕΙ………………..

    3. Σκατόφατσες και οι δύο,νεοταξίτες του κερατά,μόνο φούμο.

    4. Νασαστε καλα ολοι εκει στο Μακελειο! Η καλυτερη φωτο για…. αποχρεμπτικη εκτονωση! Ξαλαφρωσα!

    5. Και κάτι προσωπικό για τους πράκτορες της Ιουδοκρατουμενης Ελλάδος της Αγγλοσαξωνικης Δύσης…Ότι κλέψατε από μένα και το σπίτι μου θα το πληρώσετε με αίμα.Οι βουλευτές σας να προσέχουν θα φάνε σφαίρες και λεπιδι στην καρδιά .Να το ξέρετε!

    6. Θα φάτε καλά σιχαμένα παραδόπιστα προδοτικά παρτάλια του κυνοβουλίου!!Στέφανε σε διαβάζουμε και σε στηρίζουμε!Στέφανε και Ηλία κρατάτε γερά μέχρι την λευτεριά!!
      ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΑΓΚΩΤΟ!!ΖΗΤΩ Η ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΑΣ ΖΗΤΩ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ.

      1. Εθνικιστής και ορθοδοξία που κολλάνε βρε βλήμα;

    7. “” ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΦΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΡΕΜΟΥΝ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ “” αυτο το νομιζετε εσεις…. η πραγματικοτητα ειναι οτι σας εχουν αφοδευμενους και σας γαζονουν ψιλο και χοντρο γαζι……………..

    8. Μόνο εξωσυστημικά και ότι γίνει. Κανέναν από αυτούς που είναι μέσα στο κοινοβούλιο και μας πίνουν το αίμα

    9. Δυο προδοτες που ηθελαν κρεμασμα δυο σκουπιδια ανθελληνες ξευτελισμενοι.

    10. Νέα Δυστυχία, Σφύριζα και σκατοσοκ κουναλ να πάρουν τον πούλο καμία ψήφο σε αυτούς πατριώτες, οξω από τη Βουλή. Τσακιστε τους και στη φυλακή

    11. Η ΕΛΛΑΔΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΝΑ ΤΙΜΙΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΠΑΤΡΙΩΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΔΕΝ ΠΑΤΑΝΕ ΤΟ ΒΡΩΜΟΠΟΔΑΡΟ ΤΟΥΣ.

    12. Πουφ ξεπερασμενοι όλοι τους με αμερικανικό.μαρκετιγκ τους εργάζονται στα μέτρα τους κανονικά τους έχουν βάλει σε πρόγραμμα ύπνωσης ναρκωτικών ουσιών πολιτικής

    13. Θα σας θάψουμε κοπρίτες!!Εγώ πρώην Νεοδημοκράτης απο τα γεννοφάσκια μου έχω γίνει ο μεγαλύτερος υβριστής σας….παλιόπουστ@ Μητσοτάκη θα σε γ@μήσουμε κι εσένα και τον πουστροΤσίπρα…..
      ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΣΤΕΦΑΝΟ ΧΙΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ

    14. Διεφθαρμένοι ιουδαιοι πράκτορες των Αγγλοσαξονων έρχεται το τέλος σας.

    15. Μαύρο στους προδότες του κλεπτοκρατικού συνταγματικού τόξου. Μαύρο στους 301 που θέλουν τα σκόπια στην εοκ, μαύρο σε αυτούς που θέλουν λαθρομετανάστες στις γειτονιές όταν αυτοί μένουν σε επαύλεις και τους φυλάνε αστυνομικοί που πληρώνει ο ελληνικός λαός. Ψήφο σε ηλία και στέφανο που είναι οι μόνοι που μιλάνε για τους υγειονομικούς απεργούς πείνας που αντιστέκονται στα μπόλια που ακόμα και η εκκλησία μιλάει για εμβόλια! Εννοείται με το αζημίωτο γιατί αν δεν έπαιρναν κάτι εκατομμύρια ευρώ από το κράτος, σιγά μη δεχόντουσαν να κλείσουν τις εκκλησίες και να μην ρίχνει λεφτά ο κόσμος στο παγκάρι! Να μας πει ο αρχιεπίσκοπος και ο δωδώνης που μιλάνε για εμβόλια αντί για Χριστό, αν έχουν πάρει και χορηγίες και από τις φαρμακευτικές, όπως οι ακαταδίωκτοι λοιμοξιολόγοι!

    16. ΕΙΡΘΕ Ο ΚΕΡΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΡΕΜΟΥΝ ΤΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΟΜΑΡΙΑ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Comments are closed.