ΠΡΩΗΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ 76ΧΡΟΝΟΥ: “ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ”

    Κοινοποίηση:
    ΜΕΘ

    Ο πρώην διοικητής του Ερυθρού Σταυρού, Θύμιος Γεωργόπουλος, στηλιτεύει την κυβερνητική διαχείριση όσον αφορά το ΕΣΥ εν μέσω έξαρσης του τρίτου κύματος της πανδημίας του κορονοϊού, με αφορμή το περιστατικό του θανάτου 76χρονου διασωληνωμένου ασθενή εκτός ΜΕΘ, λόγω αποσύνδεσης της αναπνευστικής υποστήριξης από 60χρονο.

    Σε δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό, ο κ. Γεωργόπουλος ανέφερε χαρακτηριστικά με αφορμή το εν λόγω περιστατικό πως: «έχει παραβιαστεί κάθε υγειονομικό πρωτόκολλο. Δεν γίνεται διασωληνωμένος ασθενής να βρίσκεται σε κοινό θάλαμο, καθώς δεν επιτηρούνται τα ζωτικά του όργανα και δεν επιτηρείται από ιατρονοσηλευτικό προσωπικό. Πόσο δε μάλλον όταν βρίσκεται σε θάλαμο με άλλον ασθενή ο οποίος είναι περιπατιτικός», τονίζοντας μάλιστα πως εάν ο ασθενής βρισκόταν σε κλίνη ΜΕΘ «θα ήταν εν ζωή την ώρα μάλιστα που σύμφωνα με τους γιατρούς υπήρχε και βελτίωση της αναπνευστικής του λειτουργίας».

    Από τα «πυρά» του Θύμιου Γεωργόπουλου δεν ξέφυγε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο οποίος είχε δηλώσει ότι η ύπαρξη διασωληνωμένων ασθενών εκτός ΜΕΘ οφείλεται σε αποφάσεις των γιατρών, σημειώνοντας ότι σήμερα στον «Ερυθρό Σταυρό» βρίσκονται 9 ασθενείς εκτός ΜΕΘ.

    «Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση δεν προχωράει σε προσλήψεις, προστατεύει την ιδιωτική υγεία και αρνείται να επιτάξει τις ιδιωτικές ΜΕΘ. Το Ερρίκος Ντυνάν το οποίο είναι δίπλα στον Ερυθρό Σταυρό διαθέτει 45 κλίνες non Covid και από αυτές είναι κατειλημμένες οι 10-15», υπογραμμίζοντας ότι στον «Ερυθρό Σταυρό» υπάρχουν 67 κενές κλίνες διότι «δεν υπάρχει προσωπικό να τις υποστηρίξει», αναδεικνύοντας τα προβλήματα που υπάρχουν στη στελέχωση του νοσοκομείου.

    Πρόσθεσε δε ότι στον «Ερυθρό Σταυρό» υπάρχουν 13 παθολόγοι για 15 νοσηλευτικά τμήματα, ενώ πρόσφατα είχε αναλάβει την επιτήρηση εφημερίδας επικουρικός γιατρός χειρουργικής κατεύθυνσης.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    7 Σχόλια

    1. Με το τράβηγμα της μπριζας, καλωδίων ή σωλήνων τό συστημα συναγερμού μπαίνει σε λειτουργία ΑΜΕΣΑ εκπέμποντας ΔΙΑΠΕΡΑΣΤΙΚΟ ΗΧΟ !

    2. Tωρα θα πεσουν ολοι να βγαλουν λαδι τον αλβανό διοτι,
      ολη η χωρα απο τους αλβανοπακιστανους εξαρταται.
      Τους καθαριζουν επισκευαζουν συντηρουν τα σπιιτια τα χωραφια.
      Ολες οι χηρες ζωντοχηρες μονογονεικες με παχυλο μισθο συνταξη επιδοματα,
      εχουν κι απο ενα αλβανο να τις επισκευαζει τα υδραυλικα!!!
      Η χωρα δεν μπορει να λειτουργησει χωρις τους αλβανους παρτε το χαμπαρι.
      Οι αλβανοι το εκμετεαλευονται.

    3. Το έγκλημα είναι ότι έχουν αλβανούς, πακιστανούς, αφγανούς, γεωργιανούς, αφρικανούς και άλλους ασιάτες λαθρο-“πρόσφυγες” στην χώρα μας και όχι ότι ο ένας ασθενής ήταν “περιπατιτικός” καθώς χρειάζεται ένας εγκληματίας για να σκοτώσει έναν άλλο άνθρωπο που βρισκόταν σε κίνδυνο ζωής και κακά τα ψέματα, αυτοί που έρχονται στην χώρα μας ως λαθρό έχουν μια ροπή προς το έγκλημα και την παρανομία καθότι οι καλοί άνθρωποι συνήθως από την φύση τους δεν είναι τυχοδιώκτες, ούτε βέβαια πρώην και νυν καλασνικοφόροι όπως οι αλβανοί και οι ψευτο-σύριοι ψευτο-“πρόσφυγες (τουρκομάνοι, πρώην μέλη του ISIS/FSA/Al Qaeda)…

    4. Όσο για αυτό αν και αποτρόπαιο ως πράξη πιστεύω ότι η ψυχή του νεκρού θα τον ευγνομωνει. Ίσως το ίδιο το ασυνείδητο του νεκρού τον ώθησε να το κάνει. Η αναπνοή όπως περιγράφεται με τη διασωληνωση είναι ένα απίστευτο μαρτύριο.Θα πέθαινε ούτως ή άλλως με πιο βασανιστικό θάνατο.

    5. Το συγκεκριμενο νοσοκομειο εχει κακη φημη το τελευταιο νοσοκομειο που θα πηγαινα… αλλα δεν φταινε η εργαζομενη και ο κυριος που μιλαει ηταν διοικητης τη εκανε?? τιποτα! περιμενε καθε μηνα να παρει τον μισθο του στο γραφειο του.
      Υπαρχουν αυτα στα ελληνικα νοσοκομεια να σας πω οτι εμενα που ειμαι ζωντανος με βαλανε σε ιδιο δωματιο με εναν ετοιμοθανατο τρεις μερες εκανα να κοιμηθω απο τα βογκητα υποφερε ο ανθρωπος! αλλα εγω τη φταιω! και εγω την εβγαζα στα παγκακια του νοσοκομειου..τελικα ο ανθρωπος ξεψυχησε μπροστα στα ματια μου ετυχε να βρισκομαι εκεινη την ωρα μεσα στο δωματιο.

    6. Πάρτε τους με τις πέτρες ρεεε ,θα μας πεθάνουνε οι φασιστες

    Comments are closed.