ΠΡΟΣΟΧΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΠΡΟΣΤΙΜΟ! – OΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΙΣΧΥΟΥΝ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΕΝΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ 3 ΚΑΙ 4 – ΠΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙΤΕ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 12 ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ (ΧΑΡΤΗΣ)

    Κοινοποίηση:
    coronoios

    Ξεκινά σήμερα η εφαρμογή των νέων μέτρων για τον κορωνοϊό. Ισχύουν νέοι περιορισμοί και θέλει προσοχή γιατί οι έλεγχοι θα είναι αυστηροί και τα πρόστιμα θα πέσουν “βροχή”. 

    Συγκεκριμένα από σήμερα στις 6 το πρωί, απαγορεύεται η κυκλοφορία από τις 12μιση μετά τα μεσάνυχτα μέχρι τις 5 το πρωί ενώ είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας (μάσκα παντού) σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Τα νέα μέτρα ισχύουν για τις περιφερειακές ενότητες που εντάσσονται σύμφωνα με τον Χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας για την λοίμωξη Covid-19, στο επίπεδο 3 (Αυξημένης Επιτήρησης) και στο επίπεδο 4 (Αυξημένου Κινδύνου).

    Στο επίπεδο 4 (Αυξημένου Κινδύνου) εντάσσονται οι Π.Ε Καστοριάς, Κοζάνης, ενώ ανάμεσα στις περιφερειακές ενότητες που βρίσκονται στο επίπεδο 3, (Αυξημένης Επιτήρησης) είναι η περιφέρεια της Αττικής και της Θεσσαλονίκης.

    Παράλληλα σύμφωνα με διευκρινίσεις που έδωσε χθες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, από την υποχρεωτική χρήση μάσκας εξαιρούνται όσοι συμμετέχουν σε ομαδική ή ατομική άσκηση σε εσωτερικό και εξωτερικό χώρο καθώς και οι οδηγοί αυτοκινήτων είτε μόνοι τους είτε με συγγενικά πρόσωπα α’ βαθμού επιβάτες. Επιπλέον δεν είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας κατά τη διάρκεια του μαθήματος φυσικής αγωγής (γυμναστική) για τους μαθητές στα σχολεία. Ακόμη, όσον αφορά τα καταστήματα εστίασης και υγειονομικού ενδιαφέροντος οι πολίτες όταν τα επισκέπτονται θα μπορούν να αφαιρούν τη μάσκα τους μόνο όταν καθίσουν στο τραπέζι.

    Όσον αφορά την απαγόρευση της κυκλοφορίας μετά τις 12μιση τα μεσάνυχτα έως τις 5 το πρωί, θα μπορούν να μετακινούνται χωρίς περιορισμούς μόνο όσοι πολίτες τηρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:

    – Οι δημοσιογράφοι και οι άνθρωποι των μέσων μαζικής ενημέρωσης μετακινούνται με την ίδια διαδικασία που μετακινούνταν κατά την περίοδο του lockdown της πρώτης φάσης της πανδημίας, δηλαδή με την επίδειξη της δημοσιογραφικής τους ταυτότητας και την βεβαίωση του εργοδότη τους η οποία θα πρέπει να ανανεώνεται κάθε 14 μέρες.

    – Οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα πρέπει να φέρουν βεβαίωση άδειας κυκλοφορίας από τον εργοδότη. Για τη λήψη της βεβαίωσης άδειας κυκλοφορίας εργαζομένων, που πρέπει να πηγαίνουν ή να αποχωρούν από την εργασία τους, υποχρεωτικά ο εργοδότης μπαίνοντας με τους κωδικούς του στο πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ συμπληρώνει το κατάλληλο έντυπο και το αποστέλλει στον εργαζόμενο ο οποίος μπορεί να το επιδείξει στα ελεγκτικά όργανα σε έντυπη ή σε ηλεκτρονική μορφή. Η γνησιότητα του εγγράφου πιστοποιείται με τον αριθμό πρωτοκόλλου επί αυτού. Το έντυπο συμπληρώνεται πριν την μετακίνηση και οφείλει ο εργοδότης να το παράσχει και ο εργαζόμενος να το επιδείξει στα όργανα ελέγχου.

    – Σε περιπτώσεις άλλων εργαζομένων, φυσικών προσώπων, που πρέπει να κινηθούν κατά τις ώρες απαγόρευσης, όπως ελεύθερων επαγγελματιών, επιτηδευματιών, αυτοαπασχολούμενων, αυτοί συμπληρώνουν το αντίστοιχο έντυπο που θα βρίσκεται πάλι στο πληροφοριακό σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» και το οποίο πρέπει να το συμπληρώσουν υποχρεωτικά πριν την μετακίνησή τους, μπαίνοντας με τους κωδικούς τους από το taxisnet.

    – Οι δημόσιοι υπάλληλοι για την κατ’ εξαίρεση μετακίνησή τους πρέπει να φέρουν υποχρεωτικά μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα ή διαβατήριο καθώς και βεβαίωση κίνησης, έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή. Η βεβαίωση κίνησης χορηγείται μέσω της εφαρμογής του μητρώου ανθρώπινου δυναμικού ελληνικού δημοσίου στην ιστοσελίδα apografi.gov.gr και κατ’ εξαίρεση με βεβαίωση που συντάσσεται με ευθύνη του αρμόδιου προϊστάμενου προσωπικού.

    Επιπλέον, από σήμερα, οι επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου, και παροχής υπηρεσιών, στις περιφερειακές ενότητες που ανήκουν στο επίπεδο 4 , δηλαδή στην Καστοριά και στην Κοζάνη, θα λειτουργούν με τους αυστηρούς όρους του επιπέδου 3.

    Το ίδιο θα ισχύει για τα κομμωτήρια, τις υπηρεσίες μανικιούρ – πεντικιούρ και τα ινστιτούτα αισθητικής σε περιοχές επιπέδου 4, τα οποία θα λειτουργούν όπως στο επίπεδο 3.

    Κλειστά θα παραμείνουν τα πρακτορεία ΟΠΑΠ στις «κόκκινες» περιοχές.

    Map_neos_xartis_koronoios_23_11_20

    Τα έγγραφα για τις μετακινήσεις μετά τις 00:30 – Οι εξαιρέσεις

    Η απαγόρευση κυκλοφορίας τα ξημερώματα τίθεται από το Σάββατο σε ισχύ για όλες τις περιοχές που βρίσκονται στο πορτοκαλί και κόκκινο επίπεδο κινδύνου. Από τις 00:30 έως τις 5 το πρωί, η κυκλοφορία θα απαγορεύεται και από το μέτρο θα εξαιρούνται αποκλειστικά τα έκτακτα περιστατικά και όσοι εργάζονται βράδυ.

    Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς αναφέρθηκε στα ειδικά έγγραφα που θα χρειάζονται για τις μετακινήσεις τους, όσοι αναγκαστικά θα βρίσκονται οικίας εκτός λόγω εργασίας. Όπως είπε, τα μόνα έγγραφα που θα έχουν ισχύ θα είναι πιστοποιήσεις των εργοδοτών με τις αντίστοιχες βεβαιώσεις από την ΕΡΓΑΝΗ, σχετικά με το πού εργάζεται και πώς τον απασχολεί η επιχείρηση. Εξαίρεση θα αποτελούν και οι μεταφορές από και προς νοσοκομεία «σε εξαιρετικές περιπτώσεις θεμάτων υγείας».   «Ουδείς άλλος θα κυκλοφορεί από τις 00:30 μέχρι τις 05:00», κατέληξε ο κ. Χαρδαλιάς.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    17 Σχόλια

    1. Τι γινεται ρε παιδι μου. Μονο ο ΠΑΟΚ θα σωσει την Ελλαδα

    2. Πρώτη μέρα συνολικής μασκοφοριας.
      Έξω ντάλα ήλιος στην θεϊκά πλασμένη πατρίδα μας. Θέλω να βγω και το αναβάλλω.
      Μου ρχεται στο νου αυτό το τραγούδι και θέλω να το μοιραστούμε.
      https://m.youtube.com/watch?v=Lju10XoFOmg

    3. Αψηφισαν τα παντα για την πατριδα! Δεν υπολογησαν μανες, γυναικες παιδια περιουσιες! Εμεις κολονουμε και δεν αντιδρουμε σε τιποτα για να μην κολλησουμε γριπη! Τι σχεση εχουμε εμεις με τους ηρωες του ’21;

    4. ΤΕΛΙΚΑ ΑΥΤΗ Η ΓΡΙΠΗ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ COVID-19 ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΝΕΟ ΕΙΔΟΣ ΓΡΙΠΗΣ,ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΣ 12.30 ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΜΕΧΡΙ ΤΗΣ 5 ΤΟ ΠΡΩΙ,ΤΟΤΕ ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΥ ΤΟ 90% ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΚΟΙΜΑΤΑΙ.ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΨΕΥΤΟ ΕΙΔΙΚΟΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΠΙΒΟΛΕΣ ΠΟΥ ΒΑΖΟΥΝΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΙΣ ΒΓΑΖΟΥΝΕ ΒΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΣΕ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ Η ΟΤΙ ΤΟΥ ΚΑΤΣΕΙ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟ ΠΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΚΑΙ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙ ΣΤΟ ΧΑΡΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙ ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ?
      ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΛΕΝΕ ΠΩΣ ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΘΕΜΑ ΑΝ ΤΑ ΕΠΙΒΑΙΝΟΝΤΑ ΑΤΟΜΑ ΕΙΝΑΙ ΓΟΝΕΙΣ,ΑΔΕΛΦΙΑ ΓΕΝΙΚΑ ΣΥΓΓΕΝΙΚΑ ΜΕΛΗ ΕΝΩ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΖΕΥΓΑΡΑΚΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΚΟΛΛΗΣΟΥΝΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟ ΒΑΣΙΖΟΥΝΕ?
      ΓΕΝΙΚΑ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΟΡΟΙΔΙΑ,ΕΑΝ ΟΝΤΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΚΥΡΙΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΤΑ ΚΛΕΙΝΕΙΣ ΟΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΜΕ 30 ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΤΗΝ ΜΕΡΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΘΟΛΙΚΟ LOCKDOWN 2,ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΠΩΣ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ 800+ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΕΙΣ ΑΠΛΑ ΤΗΝ ΜΑΣΚΑ ΤΟΥ ΖΟΡΟ ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΑΝΤΟΥ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΠΕΡΝΑΝΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑ ΚΟΡΟΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ.
      ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΛΕΤΕ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΝΟΜΟΣ,ΛΕΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΞΑΡΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΤΙ ΚΑΝΑΤΕ ΣΤΟΥΣ 20000 ΠΟΥ ΜΑΖΕΥΤΗΚΑΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ?ΤΙΠΟΤΑ.ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΠΟΥ Ο ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΠΑΝΕ 10 ΚΑΙ 20 ΜΑΖΙ?ΤΙΠΟΤΑ.ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΣΑΣΤΕ ΡΕ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ??ΚΑΙ ΣΑΝ ΡΩΤΑΕΙ ΕΝΑ ΑΤΟΜΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΑΓΩΡΙΖΩ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΜΙΑ ΠΑΡΕΟΥΛΑ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝΕ ΤΗΝ ΜΟΙΡΑΣΙΑ ΤΗΣ ΚΟΝΟΜΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΞΕΚΑΡΦΩΜΑ ΤΣΑΚΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ,ΣΤΗΝ ΒΟ(Υ)ΛΗ ΚΤΛ.

    5. Μάσκα ποτέ και αστούς να γαμιοντε με τις απειλές τους.

    6. Αυτή την στιγμή στον ΣΚΑΙ είπαν οι δημοσιογράφοι ότι από σήμερα από την ώρα που βγαίνουμε από το σπίτι μέχρι την ώρα που βγαίνουμε μάσκα παντού. Είναι κοροϊδία αυτό που μας κάνουν και όλα γίνονται για να καταστρέψουν την οικονομία και να κάνουμε τα εμβόλια.Εγώ τους ρωτάω λοιπόν στα κανάλια γιατί σε όλη την τηλεόραση δεν φοράνε μάσκες! Σε όλα τους τα παιχνίδια και τις εκπομπές κόσμος και καλεσμένοι πηγαίνουν κι έρχονται. Στο my style rocks αυτές δεν είναι εσώκλειστες πηγαίνουν στα χωριά τους κι έρχονται στην εκπομπή. Η παρουσιάστρια και οι κριτές όλοι είναι χωρίς μάσκα! Αυτοί δεν έχουν σταγονίδια;;;; Στο shopping star οι παίκτριες και οι πωλήτριες ΔΕΝ ΕΒΑΛΑΝ ΠΟΤΕ ΜΑΣΚΑ! ΟΥΤΕ Η ΚΑΓΙΑ! Αν ήταν έτσι θα ήταν ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ στα κανάλια που θα τα τηρούσαν αυτά! Να μου απαντήσουν στα κανάλια γιατί ΔΕΝ ΦΟΡΑΝΕ ΜΑΣΚΕΣ ΠΑΝΤΟΥ! Και στην αρχή το παραμύθι τους το είχα χάψει. Τώρα ο κόσμος είναι χαζός που τους πιστεύει μετά από τόσους μήνες ;!

    7. Να πεθάνουν οι νέο δημοκράτες και οι υπόλοιποι κομματοσκυλο βολεμένοι να ζήσει η πατριδα

    8. Άμα μας πούμε να πέσουμε στο γκρεμό γιατί μόνο εκεί δεν υπάρχει ο ιός θα πέσουμε; ρε άνθρωποι που είναι η λεβεντιά μας; φοβόμαστε κάτι σχεδόν ανύπαρκτο. Άμα έρθουν χειρότερα τι θα κάνουμε;;;;

    9. Επειδη εχει παρατηρηθει το φαινομενο να αποκαλειται “εγκληματικη οργανωση” η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ,και απο το ΜΑΚΕΛΕΙΟ, μπορει να γινει ενα αρθρο να μας εξηγει ΓΙΑΤΙ ειναι εγκληματικη οργανωση?
      Η ΓΙΑΤΙ δεν ειναι εγκληματικη οργανωση?..
      ΚΑΙ τι μπορουμε να κανουμε- σε νομικο επιπεδο- ολοι εμεις που ψηφισαμε Χρυση Αυγη και θιγομαστε απο την αποφαση ενος Δικαστηριου μιας ΣΑΠΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗΣ ΧΩΡΑΣ;
      Μπορω να κανω μηνυση κατα της Μαριας Λεπενιωτη;
      Τελος παντων,πως μπορω να διαμαρτυρηθω σε νομικο επιπεδο κατα της αποφασης του Δικαστηριου;

    10. Οι κλεφτες & οι παραβατικοι γενικως,επιτρεπεται να κυκλοφορουν τις ακαταλληλες ωρες;Η μαλλον θα σας ρωτουν;

    11. Και πρόστιμα θα πληρώσουμε και στα μπουντρούμια θα μπούμε. Δεν βάζουμε το κωλόπανο στη μούρη μας.

    12. Όποιος φορέσει μάσκα στο δρόμο είναι χέστης!

      1. Βάλε στον λογαριασμό μας τόσα χιλιάρικα όσα χρειαζόνται για τα πρόστιμα να μην βάλουμε ούτε εμείς! Αντί να λες τον κόσμο χέστη διοργάνωσε πορείες κατά την κοροϊδίας που μας κάνουνε να έρθουμε!

        1. Φόρα μάσκα εσύ ακόμα και στον ύπνο σου και μόκο. Τι μας λες ρε? Δηλαδή αν σου πούνε να περπατάς μπουσουλώντας στο δρόμο σαν τα μωρά διαφορετικά θα φας πρόστιμο θα το κάνεις? Άντε μπες στο λαγούμι σου λοιπόν.

        2. Για μεγάλο επαναστάτη σε κόβω εσένα ρε φίλε. Κάτι τέτοιους σαν εσένα να είχαμε επί τουρκοκρατίας και ακόμα σκλαβωμένοι στους Τούρκους θα ήμασταν.

    Comments are closed.