ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΥΛΗ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΝΑ …ΓΛΙΤΩΣΕΙ ΤΗΝ “ΚΡΕΜΑΛΑ” ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ. “ΚΑΘΑΡΙΖΕΙ” ΤΗΝ ΟΛΓΑ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ…

    Κοινοποίηση:
    bardiolga

    Σφίγγει ο κλοιός γύρω από τον Κούλη Μητσοτάκη για το θέμα των τηλεφωνικών υποκλοπών, όσο κι αν ο ίδιος με τα πετσωμένα μέσα ενημέρωσής του και τους καλοπληρωμένους παπαγάλους του κάνει ο,τι μπορεί για να αλλάξει την ατζέντα και να τροφοδοτεί την επικαιρότητα με κυριολεκτικά οποιοδήποτε άλλο ζήτημα.

    Καθώς πέρασε μάλιστα η 15η Αυγούστου και ημέρα με την ημέρα θα επιστρέφει στους συνήθεις ρυθμούς του και η πολιτική ζωή, το βλέμμα στρέφεται αρχικά στην 22α Αυγούστου, δηλαδή την ερχόμενη Δευτέρα, που καθορίστηκε να γίνει στην ολομέλεια της Βουλής η έκτακτη συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών. Αυτό όμως στο προσκήνιο. Γιατί στο παρασκήνιο, το πανικόβλητο σύστημα εξουσίας του Κούλη που παραμένει μέσα και γύρω από το Μέγαρο Μαξίμου αντιλαμβανόμενο ότι έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση ετοιμάζει διάφορες μεθοδεύσεις μπας και καθυστερήσει την πτώση του.

    bardiolga bthsxlwbhr50026e29725c9 g_0 o14 olga660_1

    Ο μεγάλος φόβος στρέφεται όπως αναφέρουν και κοινοβουλευτικές πηγές και στο εσωτερικό πλέον της γαλάζιας Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Αρχικά με την αλαζονεία και την έπαρση που έχουν, πίστευαν ότι «δεν θα τολμήσει να κουνηθεί κανείς». Τα πράγματα όμως έχουν αλλάξει και οι πρώτες …κινήσεις έχουν γίνει, όπως και οι πρώτες «τροχιοδεικτικές» –όπως θεωρούνται- δηλώσεις. Τέτοια δήλωση ήταν και αυτή που έκανε ο γαλάζιος βουλευτής Ηλείας Κ. Τζαβάρας που σαφέστατα την έπεσε στον Κούλη για το θέμα. Ο Τζαβάρας βγήκε μπροστά  ως «καμικάζι» γιατί έχοντας αποφασίσει να μην είναι πάλι υποψήφιος δεν έχει πρόβλημα και να τον διαγράψει ο Κούλης. Αλλά και η χθεσινή δήλωση του Προκόπη Παυλόπουλου ότι «οι φορείς της εξουσίας αυτής πρέπει ν’ αναλαμβάνουν, στο ακέραιο, την πολιτική ευθύνη που τους αναλογεί, ενώ δεν νοείται η μετάθεσή της, καθ’ οιονδήποτε τρόπο, σε άλλους» δεν ήταν απρόσμενη. Μπορεί ο Πάκης να έχει τα προσωπικά του με τον Κούλη αλλά στην προκειμένη περίπτωση τον βλέπουν ως …λαγό της καραμανλικής πτέρυγας ή τουλάχιστον ο,τι έχει απομείνει από αυτήν. Στις 31 του μήνα εξάλλου θα μιλήσει στα Ανώγεια της Κρήτης ο Βούδας της Ραφήνας σε  εκδήλωση μνήμης για τον Γιάννη  Κεφαλογιάννη. Είναι δυνατόν να μην πει τίποτε έστω και έμμεσα για το θέμα;

    Μέσα σε αυτόν τον πανικό λοιπόν η συμμορία του Μεγάρου Μαξίμου ετοιμάζει ένα χοντρό κοινοβουλευτικό πραξικόπημα στην προσπάθειά του να αποφύγει ή να καθυστερήσει τα χειρότερα. Κι αυτό έχει να κάνει με την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής…

     

    Κατά τη συζήτηση της ερχόμενης Δευτέρας θεωρείται δεδομένο φυσικά ότι θα υπάρξει συμφωνία και για τη δημιουργία Εξεταστικής Επιτροπής η οποία θα ασχοληθεί με τις παρακολουθήσεις από το 2015 και μετά. Η Επιτροπή αυτή θα συγκροτηθεί από την αρχή και έτσι κάθε κόμμα -όπως και η ΝΔ- θα μπορεί να βάλει όποιους από τους βουλευτές διαλέξει η ηγεσία του.

    Η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας όμως, που εμπίπτει και στη δική της αρμοδιότητα το θέμα ενώ ήδη έχουν δρομολογηθεί οι απαραίτητες διαδικασίες για να επιληφθεί αμέσως μετά τις διακοπές, είναι μόνιμη και έχει ήδη τη δική της σύνθεση από την αρχή της κοινοβουλευτικής περιόδου. Είναι σα να λέμε μια οιωνεί «Εξεταστική Επιτροπή» της Βουλής για τέτοια θέματα. Η Επιτροπή αυτή ήταν που επιλήφθηκε αμέσως και συνεδρίασε κεκλεισμένων  των θυρών  όταν έκανε την καταγγελία ο Ανδρουλάκης. Κι εδώ η αλήθεια είναι ότι ενώ πρόκειται για την πιο «βαριά» και σημαντική από θεσμικής πλευράς Επιτροπή της Βουλής, τα εκάστοτε κυβερνώντα κόμματα την χρησιμοποιούν για να …ξεφορτώνουν οι αρχηγοί τους εκεί τους «ανεπιθύμητους» βουλευτές που δεν τους κάνουν υπουργούς αλλά θέλουν τους χρυσώσουν το χάπι.

    Αυτό έχει γίνει και με τη Νέα Δημοκρατία. Και από τα 19 μέλη που έχει συνολικά, από όλα τα κόμματα, η Επιτροπή, οι γαλάζιοι είναι δέκα. Αλλά αυτοί είναι τυπικά η πλειοψηφία στην προκειμένη περίπτωση, διότι μέσα στους «δέκα», υπάρχουν …περισσότεροι του ενός αντιμητσοτακικοί. Άρα, μόλις προχωρήσουν και αγριέψουν κι άλλο τα πράγματα, εκεί θα γίνει το μεγάλο πανηγύρι και η πλευρά του Κούλη θα βρεθεί μειοψηφία -ενδεχομένως και οικτρή- κι από εκεί θα μπει στην τελική ευθεία για το ξήλωμα της πρωθυπουργικής παρέας και της παραπομπής τους στα Ειδικά Δικαστήρια.

     

    Ποιοι είναι αυτοί οι δέκα: Θ. Μπούρας (είναι και ο πρόεδρός της), Γ. Ανδριανός, Κ. Καραγκούνης, Στ. Κελέτσης, Όλγα Κεφαλογιάννη, Α. Κουτσούμπας, Ι. Λαμπρόπουλος, Ε. Στυλιανίδης, Κ. Τζαβάρας και Π. Τραγάκης. Ήδη μεταξύ τους υπάρχουν τουλάχιστον δύο …σεσημασμένοι. Ο ένας είναι ο γνωστός Τζαβάρας ο οποίος ήδη, όπως είδαμε ξεσπάθωσε και πλέον θεωρείται ότι έχει περάσει «απέναντι», και η άλλη είναι η Όλγα Κεφαλογιάννη.  Αυτό είναι και το πιο κρίσιμο όνομα λόγω της συγγένειας με τον Βαρδινογιάννη και όχι μόνο.  Είναι η ευκαιρία της όπως λένε να παίξει δυνατή μπάλα και για την επόμενη ημέρα στο παιχνίδι ηγεσίας της ΝΔ που πλέον δεν θα αργήσει πολύ. Και στις 31 του μήνα θα είναι δίπλα στον Καραμανλή στην εκδήλωση στην Κρήτη, για τον πατέρα της…

     

    Για να τα «προλάβουν» όλα αυτά οι άθλιοι του Μαξίμου, μεθοδεύουν το εξής: Με πρόσχημα την έναρξη της νέας κοινοβουλευτικής συνόδου της ολομέλειας μετά τις διακοπές, ο Γ. Γεραπετρίτης είχε σύμφωνα με τις πληροφορίες την …φαεινή ιδέα να γίνει μια «ανασύνθεση» στις διαρκείς αλλά και τις ειδικές Επιτροπές, όπως η συγκεκριμένη. Ίσως μεσολαβήσει και κάποιος ανασχηματισμός – μαϊμού για να δικαιολογηθούν οι μετακινήσεις. Με αυτό το κόλπο πάντως σχεδιάζουν να αντικαταστήσουν τους «ύποπτους» και «ανυπάκουους» γαλάζιους βουλευτές με πειθήνιους και εντελώς υποτακτικούς. Κι αν η Κεφαλογιάννη και ο Τζαβάρας πάνε για αντικατάσταση, κάποιους από τους υπόλοιπους που έχουν «ανοικτά θέματα» θα προσπαθήσουν να τους …διαπραγματευτούν, όπως τον Τραγάκη που θέλει να βάλει ως …κληρονόμο τον γιο του στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ.

    ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΚΕΛΕΙΟ

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    22 Σχόλια

    1. Η Κεφαλογιαννη είναι ανίψια του Βαρδή… Σούζα ο Κούλης…

    2. ΤΗΝ ΟΛΓΑ; ΜΥΑΛΟ ΞΟΥΡΑΦΙ….
      ΘΥΜΑΣΤΕ ΠΩΣ ΕΙΧΕ ΠΡΩΤΟΕΚΛΕΓΕΙ ΠΟΥ ΦΑΓΑΝΕ ΛΑΧΑΝΟ ΤΟΝ ΣΧΟΙΝΑ; ΚΑΙ ΘΑ ΦΕΡΟΥΝΕ ΤΩΡΑ ΑΥΤΗ;

    3. ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Ο ΝΤΙΛΕΡ ΤΩΝ ΑΠΕ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΙΔΙΩΚΤΗΤΕΣ ΤΩΝ;
      ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΘΑ ΤΡΕΞΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΟΥΝ
      ΑΥΤΟΣ Ο ΤΟΠΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΩΤΗΡΙΑ

    4. Θα ζησω δεσμιο πουλι
      και σαν κοροιδο στο κλουβι
      απο ε’β.ραιο σε ε.β’ραια θα πεταω

    5. 2022 κι ακόμα ακούμε και διαβάζουμε ονόματα λαμογιών πολιτικών. Πόσο μλκας ποια είναι ο νεογραικύλος που θα πάει να τους ψηφίσει;; Όσο για το ολγάκι, φαντάζομαι ως σύζυγος μάτσα, θα έχει ολόκληρη στοά να τη στηρίζει

    6. Καλα σοβαρα τωρα,
      σπρωχνουν την Ολγαρα ;
      Toχασαν τελειως στη ΝΔ.

    7. Ο Κούλης αφανίζει την Ελλάδα καί την ξεφτιλίζει διεθνώς. Για το Ελληνικό λαό είναι ήδη τελειωμένος αλλά αν οι “βολευτές” τής ΝΔ αυτά τα υποτακτικά γίδια του σήκω κάτσε, δεν τόν ξεφορτωθούν άμεσα όπως επιτάσσει το εθνικό συμφέρον θα την πληρώσουν πολύ χειρότερα από τόν κλόουν που έχουν για αρχηγό.

    8. Το μόνο σίγουρο είναι ότι εάν πάει η ΝΔ με αυτόν στις εκλογές η ΝΔ θα εξαυλωθεί όπως το ΠΑΣΟΚ….και για αυτό οι καραμανλικοί θέλουν να τον ξεφορτωθούν

      1. Ευτυχώς ο ένας καρκίνος που λέγεται ΠΑΣΟΚ μας τελείωσε. Σειρά να πέρνει η ΝΔ μήπως και δούμε προκοπή ποτέ στο μπορντέλο μας.

    9. Θα κρεμόμαστε τώρα απ’ τ’ αρχίδια του πούστη, του Βούδα της Ραφήνας;

    10. Ευχομαι να διαλυθει το κομμα αυτο. Αμεση δημοκρατια, Κασιδιαρης και Χιος μια γροθια τωρα, καταληψη Βουλης απο Ελληνες πατριωτες, κυριαρχος ο λαος δεν παει αλλο. Πρεπει να σβησει η ΝΔ και το αντισυνταγματικο τοξο.

    11. Έχει ξαναγίνει με άλλη επιτροπή, που ανασυστάθηκε πλήρως πριν βγάλει μια κρίσιμη γνωμοδότηση (ο Θεός να την κάνει). Όταν κατάλαβαν τι έγινε, δεν δέχτηκαν (προς τιμήν τους) να βγάλουν δεύτερη γνωμοδότηση, και έτσι οι δεύτεροι τιμωρήθηκαν χωρίς γνωμοδότηση της Επιτροπής (για τρεις μόλις μήνες). Οι πρώτοι κοντεύουν χρόνο…

    12. Ποσοι τελικα μεσα στην κυβερνηση ειναι κιναιδοι, ποσοι μπινεδες (το διασκεδαζουν μπρος-πισω) και ποσοι …κωλομπαραδες (για τους νεοτερους, αυτοι που κυνηγουν αντρικο κωλο)?
      Εκει εχει φτασει η καταντια τους και οι μυστικες υπηρεσιες τα γνωριζουν αυτα..

    13. Τη να σου κανει και η Όλγα…..άλλη πάλη κ αυτή…αυτή ρε παιδιά δεν ξέρει που πάνε τα 4…..την είχαμε ζήσει κ από κοντά όταν πολιτευτών στο Ρέθυμνο…Τζίμα Τζίμα βγήκε πριν πολλά χρόνια όταν είχε απέναντι τής των Κώστα Σχοινά. …εξαιρετικό παιδί…..μυαλό ξυράφι…..αλλά ας είναι καλά το σόι της Μάνας της που εξαφανίστηκε ένας σάκος με ψήφους κ έτσι βγήκε το Ολγακη….μετά από απειλές έφυγε ο Κώστας Αμερική …και μου λέτε Τώρα Ότι θα γίνει Αρχηγός ΝΔ η Ολγα…..Ο Θεός δεν το πε…..ποτέ των ποτον. Και να βγει Αρχηγός άλλη θα είναι από πίσω….
      Να μην μιλήσω για των πεθαμένο πατέρα της…..
      Τους νεκρούς δεν τους ανακατεύουμε

    14. Από τζάκι…αλλιώς αρχηγός της καμορας-νδ δεν γίνεσαι!

    15. Έχουν το νομικό δικαίωμα να αλλάξουν τελευταία ώρα την σύσταση της επιτροπής;

    16. Ότι και να κάνουν τα πράγματα είναι δύσκολα. Οι Καραμανλική πτέρυγα φαίνεται αποφασισμένη. Τώρα που έχει εκδηλωθεί η Καραμανλική πτέρυγα, θα πρέπει οπωσδήποτε να υπάρξουν εξελίξεις και η κατάσταση δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με τέτοιου είδους πραξικοπήματα, διότι η ΝΔ θα καταρρεύσει απότομα. Και αν έλθουν που σίγουρα θα έλθουν οι δυσμενείς καταστάσεις του Φθινοπώρου, τότε θα καταρρεύσει απότομα και με πάταγο. Δεν υπάρχει περίπτωση να πάει στις εκλογές με αυτή την ηγεσία, διότι τα ποσοστά της θα φθάσουν γύρω στο 10 %. Αυτή τη προσπάθεια μετά τις δηλώσεις Παυλόπουλου, Τζαβάρα, Αντώναρου και άλλων, η βάση της ΝΔ, που ήδη βρίσκεται σε μεγάλο αναβρασμό, θα την ερμηνεύσει ως επιβολή δικτατορίας ή κατάσταση ανάλογη με τα Ιουλιανά του 1965

    17. Ο κούλης φεύγει ρε!!!ξυπνήστε!!!και πρόεδρος ΝΔ μπαίνει η Κεραμέως.Γλυτώνει τα κουκουλώνει όλα και με άτομο κοινής αποδοχής την κοπανάει και ζήσανε αυτοί καλά και εμείς χειρότερα . Κορόιδα γειά σας!!!

    18. Ο Μητσοτάκης έπεσε, θα ξεβρωμίσει η χώρα. Ας πάρει το πο@σταριό του που συμμάζεψε στη ΝΔ και ας πάει να κάνει μόνιμες διακοπές.

    19. ΟΛΓΑ ΑΠΑΝΩ ΤΟΥ ΦΑΕ ΤΟΝ ΚΟΥΛΗ ΠΡΙΝ ΣΕ ΦΑΕΙ!!! ΤΖΑΒΑΡΑ ΝΤΟΥ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ ΦΑΤΕ ΤΟΝ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΝ ΑΥΤΙΚΟΥΛΗ

    20. Όλοι τους συνένοχοι είναι και όλοι τους έχουν πάρει μίζες γαι τον μαζικό εμβολιασμό. Κανένας απο τους 300 δεν είχε τα @@ να βγει μπροστά και μιλήσει για την οικονομική καταστροφή και τους εκβιασμούς Μητσοτάκη για το μαζικό εμβολιασμό των Ελλήνων.
      Ξυπνάτε όρνια έλληνες και στείλτε τους όλους δτα τσακίδια, η μόνη μας σωτηρία είναι να ψηφίσουμε Κασιδιάρη και Χίο.

    Comments are closed.