ΠΟΣΟ ΠΙΟ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΝΑ ΤΟ ΕΛΕΓΕ Ο ΑΝΤΙΝΑΥΑΡΧΟΣ; “EKEINH THN NYXTA EYΘΥΓΡΑΜΜΙΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΒΓΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ, ΧΑΘΗΚΕ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΒΥΘΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΤΟΛΟ, ΘΑ ΧΤΥΠΑΓΑΜΕ ΣΑΝ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΜΕ *PLAYSTAYSTION* ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΑΠΛΑ ΘΑ ΚΟΙΤΑΖΑΝ” (ΒΙΝΤΕΟ)

    Κοινοποίηση:
    IMIA EXO

    Και όπως όλοι θυμόμαστε αντί να συμβεί αυτό, ο Πάγκαλος έδωσε εντολή στις ελληνικές δυνάμεις να υποστείλουν την ελληνική σημαία της ανατολικής Ίμιας και να πουν ότι την πήρε ο αέρας και το κύμα! Λίγο μετά ο Σημίτης, πρωθυπουργός τότε, ευχαριστούσε στην Βουλή τους Αμερικανούς..!

    Δείτε για “ζέσταμα” τα παρακάτω βίντεο για να μπείτε στο κλίμα και στην συνέχεια παρακολουθείστε τα όσα είπε ο αντινάυαρχος ε.α Σπύρος Κονιδάρης, κυβερνήτης πυραυλακάτου που βρέθηκε στην πρώτη γραμμή:

    Πατήστε το [Μου αρέσει η σελίδα!] και ακολουθήστε την σελίδα makeleio.gr στο Facebook για να ενημερώνεστε αυτόματα για όλα τα τελευταία νέα!

    Η μαρτυρία του Σπύρου Κονιδάρη, κυβερνήτη πυραυλακάτου που βρέθηκε στην πρώτη γραμμή φωτίζει όσα συνέβησαν ακριβώς 24 χρόνια πριν.Συγκλονιστική μαρτυρία για την κρίση στα Ίμια, από την οποία συμπληρώνονται αυτές τις ημέρες 24 χρόνια, αποτελεί η συνέντευξη του αντιναύαρχου εν αποστρατεία Σπύρου Κονιδάρη για την στρατιωτική κατάσταση που υπήρξε και τους χειρισμούς που έγιναν.

    Ο κ. Κονιδάρης ήταν τότε πλωτάρχης, κυβερνήτης της πυραυλακάτου «Σταράκης» η οποία βρέθηκε στην πρώτη γραμμή, απέναντι από τα πλοία του τουρκικού στόλου.

    Όπως λέει στη συνέντευξή του στο δημοσιογράφο Πάρι Καρβουνόπουλο, η ελληνική πλευρά διέθετε μεγάλη υπεροπλία και «χάθηκε μια ευκαιρία για τον ελληνικό στόλο να βυθίσει του τουρκικό».

    Όπως χαρακτηριστικά εξηγεί ο κ. Κονιδάρης: «Το πλεονέκτημα που είχαν τα ελληνικά πλοία ήταν ότι οι δικοί μας πύραυλοι είχαν νεκρό τομέα 3 χιλιομέτρων, δηλαδή δεν μπορούσαν να πλήξουν στόχο σε μικρότερη απόσταση, ενώ των τουρκικών ο νεκρός τομέας ήταν 10 χιλιόμετρα. Δηλαδή, εμείς χτυπάμε και αυτοί κοιτάζουν. […].
    »Είχαν μοιραστεί οι στόχοι. Μπορούσαμε να έχουμε βουλιάξει δέκα καράβια. Οι τρεις πυραυλάκατοι που ήμασταν και δεν μιλάω για το αντιτορπιλικό και για τις δύο κανονιοφόρους. Είχαμε μια απίστευτη υπεροπλία, ο μισός τουρκικός στόλος να ήταν εκεί γύρω μπορούσαμε εμείς, αυτή η μικρή δύναμη να τον καταστρέψουμε.[…] Χάθηκε μια ευκαιρία για τον ελληνικό στόλο να βυθίσει τον τουρκικό. […] “Εκείνη τη νύχτα είχαν ευθυγραμμιστεί οι πλανήτες για να μην ξαναβγούν οι Τούρκοι στο Αιγαίο”…».

    Δείτε το βίντεο με τη συνέντευξη:

     

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    4 Σχόλια

    1. Ο πάγκαλος δεν χρειάστηκε να τιμωρηθεί από ανθρώπους τον τιμώρησε η ίδια η ζωή….ρόμπα,παντοφλιτσα και γιαλλα…

    2. Ναύαρχε περίμενες Εντολή από τον Πολιτικό Προϊστάμενο ενώ ο Κανάρης, ο Μιαούλης και οι άλλοι όχι ! Ακόμα θα περίμεναν …

    3. Ακαταλληλοι πολιτικαντηδες σε χρονικη στιγμη που χρειαζοταν παυριωτες με α……α, τα εκαναν σαν τα μουτρα τους και το μονο που καταφεραν ηταν να γκριζαρουν ολη την περιοχη των Ιμιων και να μην μπορει αυτη την στιγμη να παει κανεις στα Ιμια ουτε για ψαρεμα!!!!!!!!! Οταν πριν απο αυτα τα καραγκιοζιλικια πανω στα νησακια κυματιζε η Ελληνικη σημαια, την οποια κατα τον Παγκαλο την πηρε ο αερας!!!!!!!! Και για αυτο το φιασκο κανενας δεν δικασθηκε!!!!!!!! Σε ποια αλλη χωρα θα συνευαινε κατι τετοιο και δεν θα αντιδρουσε δυναμικα!!!!!!!! Και μας εριξαν και το ελικοπτερο!!!!!!

    4. Ναι, αλλά ο Κασιδιάρης όταν ήταν βολευτής και πριν η εβραιονυφίτσες τους τυλίξουν στις ψεύτικες κατηγορίες δεν άνοιξε την κοιλιά του γουρουνιού να δούμε τι έφαγε, κατά το μαζί τα φάγανε…….
      Και τελικά για το φιάσκο, κανείς δεν πήγε σε εκτέλεση αλλά ούτε και σε “5 μέρες κράτηση” για την εσχάτη προδοσία.

    Comments are closed.