ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ ΒΡΑΔΥ! ΜΥΡΙΖΕΙ ΠΟΛΕΜΟΣ! ΈΝΑΡΞΗ ΓΕΩΤΡΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ «ΠΟΡΘΗΤΗ» ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΟΖ – ΚΑΤΕΒΑΣΑΝ ΤΡΥΠΑΝΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ (ΒΙΝΤΕΟ)

    Κοινοποίηση:
    ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

    Τρυπάνι, 35 ναυτικά μίλια δυτικά του Ακάμα φέρεται να κατέβασε το τουρκικό γεωτρύπανο Φατίχ.

    Αν και η Λευκωσία δεν μπορεί να επιβεβαιώσει την αρνητικότατη εξέλιξη, που σύμφωνα με διπλωματικές πηγές θα εκτοξεύσει το μέγεθος της πρόκλησης, υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις προς αυτή την κατεύθυνση.

    Η ακινητοποίησή του στο ίδιο ακριβώς σημείο από τις 4 Μαΐου, το υψηλό κόστος παραμονής του εκεί καθημερινά ιδιαίτερα αν δεν κάνει τίποτα, αλλά και το γεγονός πως κάποιες υποστηρικτές εταιρείες – όχι όλες – παραμένουν στην περιοχή, δείχνουν πολύ συγκεκριμένη κατεύθυνση.

    Η επιλογή του σημείου γεώτρησης, σύμφωνα με παρουσίαση του Υπουργείου Εξωτερικών προς τους πολιτικούς συντάκτες, έγινε μεν στην βάση των σεισμικών ερευνών που προηγήθηκαν, όπως φαίνεται και στο σχετικό χάρτη, αλλά υπαγορεύτηκε, εκτιμάται, και από πολιτικούς λόγους.

    Που ουδεμία σχέση έχουν με το διεθνές δίκαιο το οποίο α λα κάρτ επικαλείται η Τουρκία, όχι για το συμφέρον των Τ/κ, αλλά για το δικό της, αφού με τις αιτιάσεις της θέλει να περιορίσει την Κυπριακή ΑΟΖ κατά 69%.

    Τα διεθνή εντάλματα σύλληψης κατά του προσωπικού του Fatih αλλά και ενάντια στους διευθυντές των υποστηρικτικών εταιρειών που παραμένουν, είχαν και έχουν αποτέλεσμα. Όχι όμως αρκετό.

    Καθότι, υπέδειξαν οι διπλωμάτες στο Υπουργείο Εξωτερικών, τελώντας εν αδίκω, η Τουρκία έδειξε ιδιαίτερη προσαρμοστικότητα στα προβλήματα που αντιμετωπίζει, εξαγοράζοντας εταιρείες και αναγκαίο προσωπικό, προς επίρρωση του παράνομου στόχους της. «Αυτοί μόνο μιλάνε, εμείς δεν δίνουμε προσοχή», είπε ο Μ.Τσαβούσολγου.

    Η σχεδόν δεδομένη πλέον έναρξη γεώτρησης στην δυτική ΑΟΖ/υφαλοκρηπίδα από τον Πορθητή, αλλά και η προαναγγελία καθόδου και του δεύτερου βυθοτρύπανου Γιαβούζ λαμβάνονται σοβαρά υπόψη, με την Κυπριακή διπλωματία να δηλώνει, ίσως για πρώτη φορά πως οι Τούρκοι ότι λένε σε τέτοιες περιπτώσεις, το κάνουν.

    Μάλιστα, υπάρχουν ενδείξεις ότι το Γιαβούζ, όταν και εφόσον ενεργοποιηθεί θα κινηθεί στις περιοχές νοτίως της Καρπασίας, ίσως και πολύ κοντά σε αδειοδοτημένα από την Δημοκρατία Οικόπεδα.

    Η πασιφανώς δύσκολη διαχείριση των εξελίξεων από την Κυπριακή Δημοκρατία, επιχειρείται να είναι ουσιαστική και όχι επικοινωνιακή.
    Και μέσα από παρουσιάσεις και τεκμηριωμένα νομικά, διπλωματικά και πολιτικά επιχειρήματα καταβάλλει τιτάνια προσπάθεια να πείσει σε Ευρωπαϊκό επίπεδο για την επιβολή αποτρεπτικών κυρώσεων στην Άγκυρα.Προσπάθεια που καλείται όμως να υπερβεί πολύ ψηλά εμπόδια, παρά το δίκαιο της Λευκωσίας.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    9 Σχόλια

    1. Ασχετο αλλα σχετικο εχετε σκευτει οτι ζημια στο κομα της Χ.Α. δεν κανουν ο αργηγος καινδιαφωροι αλλοι και οτι την ζημια την κανουν κατι υππστηρικτες της πλακας που το παιζουν οτι δεν σηκωνουν μιγα στο σπαθι τους καινστην πραγματικοτητα αυτοι κοοτανε το γκομενακι το αλβανακι που περνα πανε το βραδυ με μαυρουλες γιατι γουσταρουν εδιναν το σπιτι ππυ νοικιαζαν στον παντελεημονα κυψελη γενικα το σπιτι τους στον ξενο για διαφορα 50€ λιγοτερα που νθα επαιρναν απο τον ελληνα….ε εσεις φωναζετε τωρα μονο χρυση αυγη μεχρι τελους και μετα στο καφενειο με τον αλβανο συνεργατη…οποιος το παιζει απο την αλλη πατριωτης ευχαριστως να παει να χυσει το αιμα για την πατριδα του…αλλλα οπως ειχε πει ενας μςγαλος αμερικανος αξιωματικος το θεμα ειναι να μην χυσεις αιμα για την πατριδα σου να κανεις τον αλλο καρ…λη να χυσει το αιμα για την δικη του και οποιος βρυζει με χυδαιοτητες μπορει να κλεισει ενα ραντεβουδακι για interview και τα λεμε απο κοντα

      1. ΜΑΣ Γ..ΜΗΣΑΤΕ ΜΕ ΤΗΝ Χ.Α ΑΛΛΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ……ΓΑΜ…ΤΑ ΚΩΛΟΚΟΜΜΑΤΑ ΣΑΣ

    2. ΤΑ ΕΙΠΑΜΕ ΠΟΙΟ ΕΦΙΚΤΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ ΣΤΗ ΓΗ ΠΑΡΑ ΕΝΑ ΘΕΡΜΟ ΕΠΙΣΟΔΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΤΟ ΞΑΝΑ ΛΕΩ Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΤΟΥΣ ΑΡΚΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟ 7% ΔΗΛΑΔΗ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΤΥΡΙΖΟΥΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΓΩ, ΚΑΙ ΟΣΟ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ 83% ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΚΑΙ ΛΕΩ 83% ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑ 10% ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΑΡΧΟΑΡΙΣΤΕΡΟΙ, ΟΠΟΤΕ Ο ΣΩΡΟΣ ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ, ΕΓΙΝΕ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΟ ΠΙΑ. ΜΕ ΚΑΛΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟ ΛΕΩ.

    3. 95 παραβιασεις μολις χθες εναεριου χορου μας…………………………και δεν κουνηθηκε φυλλο κατι αλλα στυλ 74 εχουν συμφωνησει οι προδοτες του πενταγωνου και των Αθηνων γι αυτο σε καθε προκληση η απαντηση απο μερους μας ειναι της πλακας απλα ξοδευουμε Κυροζινη στα πηγαινε και ελα των αεροσκαφων μας χωρις αποτελεσμα…………

    4. μονο απο τορπιλισμα καταλαβαινουν τα Μογγολια και δυστηχος απεναντι τους εχουν το χειροτερο ραγιαδικο στρατιωτικο δυναμικο για αυτο κουνιουντα τα μεμετια………..εχοντας τις ειδιες πλατες με το 74 για να κανουν οτι γουσταρουν..οσο για το ποιοι θα πολεμισουν αμα γινει το μπαμ παντα οι λιγοι οι λιγοι κανανε την διαφορα ………………………

    5. Eτοιμαστε και κοιροβαζελληνες πλεον,ερχεται και η Κουλα η Φιλοτουρκη Μουσιτσα.

    6. ΒΥΘΙΣΤΕ ΤΟ ΡΕΕΕΕEEEEE….
      γ@μημένε Τσίπρα τι συμφωνία έκανες ρε κ@ριωλη ???

    7. πολυ γουσταρω εναν πολεμο!! ειναι η μονη λυση να ξαναγινουμε Ελληνες κανονικοι. Να βγαλουμε τη μεταπολιτευτικη βρωμα του νεοελληνα πολιτη απο πανω μας. Αφου δεν εχουμε μυαλο εκλογικα να ξαναγινουμε Ελληνες ας γινει πολεμος.

      1. Το ερώτημα αδελφέ μου είναι, ποιός θα πολεμήσει: Τα αποτριχωμένα αγοράκια των γυμναστηρίων ή τα στελέχη με τα κοστουμάκια και τα ψίχουλα μισθού…: Δυστυχώς δεν υπάρχει σωτηρία εφ᾽οσον στις εκλογες Τσίπριδες και Κούληδες παίρνουν το 50%+. Η ζημιά που έχει υποστεί ο κάποτε εγκέφαλος του νεοέλληνα είναι μη αναστρέψιμη. Μην ξεχνάς ότι οι ίδιοι άνθρωποι αφού ψήφισαν κατά του ευρώ και ο κατσαπλιάς το ακύρωσε, δεν άνοιξε μύτη….! Σε αυτούς αναφέρεσαι…:::::

    Comments are closed.