ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ ΤΟ ΦΕΤΙΝΟ ΠΑΣΧΑ, ΣΠΑΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ: ΣΤΑ ΥΨΗ Η ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΟΒΕΛΙΑ – ΧΡΥΣΑΦΙ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΧΩΡΙΑ ΚΑΙ ΝΗΣΙΑ! 41ΤΑΚΑΤΟ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟ

Κοινοποίηση:
obelias

Το παραδοσιακό Ελληνικό Πάσχα φέτος είναι εμφανώς ακριβότερο σε σχέση με πέρυσι, με πολλούς καταναλωτές να δυσκολεύονται να υποστηρίξουν τις τιμές του οβελία αλλά και το κόστος των μετακινήσεων, για να βρεθούν σε κάποιο μέρος έξω από το κλεινόν άστυ.

Χαρακτηριστικό είναι πως σύμφωνα με τις καταναλωτικές οργανώσεις, το πασχαλινό τραπέζι φέτος θα κοστίσει 6% περισσότερο από πέρυσι, με τις τιμές σε αρνί και κατσίκι να φτάνουν ακόμα και 10% πάνω από ότι το 2023, φτάνοντας στον καταναλωτή στα 12 με 13 ευρώ.

Βέβαια η κυβέρνηση εκτιμά ότι θα έχουμε τιμές χαμηλότερες από τα 10 ευρώ, κάτι που είδαμε σε γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ που έβγαλε αρνιά 9,90 ευρώ το κιλό, με τη μέση τιμή όμως να ξεπερνά τα 12 ευρώ σε κρεοπωλεία και μεγάλες αγορές.

Πάντως, σύμφωνα με το e-Katanalotis την περασμένη εβδομάδα στα σούπερ μάρκετ το αρνί διατίθετο σε τιμές που ξεκινούσαν από 11,5 μέχρι 12 ευρώ το κιλό, με το υπουργειο Ανάπτυξης να τονίζει ότι γίνονται σαρωτικοί έλεγχοι στην αγορά για αισχροκέρδεια και παραβάσεις.

«Πικρή» η σοκολάτα, χαμηλότερες τιμές στα λαχανικά
Σε πονοκέφαλο όμως έχει εξελιχθεί ακόμα και η αγορά ζαχαρωτών και σοκολατών, εν μέσω μεγάλης κρίσης στο κακάο, για το οποίο το συμβόλαιο μελλοντικής εκπλήρωσης έχει εκτιναχθεί στις 11.000 έως 12.000 δολάρια, από 2.500 δολάρια που ήταν το φθινόπωρο του 2022 και 4.000 δολάρια το φθινόπωρο του 2023.

Φαίνεται πως τα σοκολατένια αυγά δεν θα εκλείψουν από τα ελληνικά σπίτια ωστόσο, αφού μέχρι στιγμής η αύξηση της τιμής της πρώτης ύλης δεν έχει περάσει στα τελικά προϊόντα, λόγω αποθεμάτων.

Σε ό,τι αφορά τώρα τα φρούτα και τα λαχανικά, εκεί είναι γνωστό πως τα πράγματα είναι ήδη αρκετά δύσκολα, με τιμές που θυμίζουν… χρυσό, όμως φαίνεται πως επιστρέφει μία κάποια ισορροπία και τα απαραίτητα υλικά για τα πασχαλινά εδέσματα, όπως παραδείγματος χάριν η μαγειρίτσα είναι προσιτά για το μέσο νοικοκυριό, με το μαρούλι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια να κυμαίνονται από 0,30 έως 0,70 ευρώ.

Σε ισχύ εδώ και λίγες ημέρες είναι και το «καλάθι του νονού», στο οποίο έχουν ενταχθεί μέχρι σήμερα 21 επιχειρήσεις, με τουλάχιστον 12 προϊόντα η καθεμιά, ενώ μεγάλη έμφαση έχει δοθεί στις παιχνιδολαμπάδες που γίνονται ανάρπαστες κάθε χρόνο.

Απαγορευτικό ωστόσο είναι για πολλούς το «Πάσχα στο χωριό», αφού το κόστος της βενζίνης και των διοδίων είναι αρκετά τσιμπημένο, με τη βενζίνη στην Αθήνα να είναι στα 2 ευρώ και στα νησιά ακόμα και στα 2,20 ευρώ, όπως και σε άλλους πιο απομακρυσμένους προορισμούς. Αυξήσεις παρατηρούνται και στα ακτοπλοϊκά αλλά και αεροπορικά εισιτήρια.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

9 Σχόλια

  1. Ιουδαικα εθιμα και οχι Ελληνικα. Ιουδαικη θρησκεια και οχι Ελληνικη. ΝΤΙ ΕΝ ΕΙ που αλλοιωθηκε για περιπου 2000 χρονια απο δεκαδες λαους που μας κατελαβαν για πολλα χρονια καθε φορα. Και μια χωρα που δημιουργηθηκε πριν 112 χρονια οπως ειναι σημερα με κατοικους που πιστευουν οτι καταγονται απο τους αρχαιους Ελληνες.Με εθνικο υμνο που τον εγραψε Ιταλος υπηκοος που δεν ηξερε Ελληνικα,με σημαια αντεγραμμενη απο αγγλικη αποικια εταιρια στις Ινδιες με αλλο χρωμα. Με εφηβους που πηγαινουν 6 ωρες στο σχολειο για να μαθουν αυτες τις μπουρδες και μετα 4 ωρες στα απογευματινα μαθηματα για να μαθουν αυτα που δεν εμαθαν στις πρωινες 6 ωρες.Μετα απο ολα αυτα χρειαζονται και αλλες 3 η 4 ωρες να εμπεδωσουν αυτα που εκαναν 10 ωρες πριν διαβαζοντας και να τα καταλαβουν καλυτερα. Αυτοι ειναι οι κατοικοι του νεου Ελλαδισταν

  2. Ξαδέρφια 20 τακατο της επικράτειας πήρε…να τα λέμε σωστά… Καλές γιορτές με υγεία και καλό Πάσχα!!!

  3. ΘΑ ΤΑ ΦΤΙΑΞ Ο ΜΗΤΟΤΑΚΣ…..ΣΑΡΑΝΤΑ ΚΟΜΜΑ ΠΕΝΤΕ ΤΑΚΑΤΟ ΉΘΕΛΑΝ ΜΕΡΙΚΟΙ….!!!! ΤΩΡΑ ΛΟΥΣΤΕΙΤΕ ΤΑ!!!!

  4. Τα αρνιά και τα κατσίκια είναι γεμάτα χοληστερίνη και κάνουν πολύ κακό στην υγεία μας
    Κοιτάξτε τον εαυτό σας στον καθρέφτη που οι περισσότεροι έχετε γίνει με κοιλίες και στομάχια και δώστε ένα καλό μάθημα στους κερδοσκόπους τρώγοντας φέτος σωστά και υγιεινά.

    1. Eπειδή οι Eλληνες είναι αράπηδες θέλω να ρωτήσω,
      άμα νηστεύεις 50 μέρες τι λίπος θα εχεις πανω σου ?
      το αρνί είναι έθιμο εποχης του Αβραάμ,

      Χρήστος ετέχθη

    2. Φοβερή λογική….. Επειδή τα αρνιά και τα κατσίκια έχουν χοληστερίνη να το προσπερνάνε το θέμα, να τους αφήνουμε να κάνουν ότι θέλουν και ο κόσμος να τρώει ότι χόρτο φυτρώνει στα λαγκάδια για να χάσει και την κοιλιά όπως λες…..

  5. ΒΡΕ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΜΙΤΣΟΥΤΑΚΗΣ??? ΤΙ ΑΛΛΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΠΙΔΙ ΜΑΣ???

  6. Εγώ για να πάω στο χωριό μου, με τα ίδια λεφτά θα πήγαινα σε μία κοσμοπολίτικη πόλη, θα είχα και ρέστα στην τσέπη μου.
    Πουθενά δεν μπορείς να πας!
    Είσαι ξένος στην ίδια σου την χώρα.
    Καιρός λοιπόν να ξενιτευτώ, καλύτερα πιάτα στο εξωτερικό, παρά ξένος στην ίδια σου την ΠΑΤΡΙΔΑ.

Leave a Response