ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ! ΟΙ ΤΟΥΡΚΑΛΑΔΕΣ ΠΗΡΑΝ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ -ΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΡΟΔΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΩ! ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΝ – ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΣΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ – ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΛΑ

    Κοινοποίηση:
    1

    Ζήτημα “τουρκικής μειονότητας” στην Ρόδο και την Κω, θέτει εκ νέου η Άγκυρα. Πραγματοποιήθηκε στη Σμύρνη Διεθνές Συμπόσιο για τους “Τούρκους” σε Ρόδο και Κω. “Δεν είναι μόνο η Θράκη”, ανέφεραν χαρακτηριστικά. Η… ανησυχία για τις μουσουλμανικές περιουσίες στα Δωδεκάνησα.

    Την ώρα που οι ελληνοτουρκικές σχέσεις είναι στο «κόκκινο», η Άγκυρα φροντίζει να ρίξει κι άλλο… λάδι στη φωτιά, βλέποντας παντού τουρκικές μειονότητες!
    Στις 10 –  11 Οκτωβρίου διοργανώθηκε Διεθνές Συμπόσιο για τους «Τούρκους» σε Ρόδο και Κω, που πραγματοποιήθηκε στη Σμύρνη, από τον Σύνδεσμο Πολιτισμού και Αλληλεγγύης των μουσουλμάνων Ρόδου-Κω και Δωδεκανήσου (ROISDER), με την υποστήριξη του πανεπιστημίου Yaşar.

    Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν στο Συμπόσιο , η Άγκυρα τόνισε πως δεν υπάρχει τουρκική μειονότητα μόνο στη Θράκη, αλλά και στην Ρόδο και την Κω και εξέφρασε την ανησυχία της για την εξαφάνιση των μουσουλμανικών περιουσιών των Τούρκων που ζούσαν σε αυτές τις περιοχές.
    Ο κύριος ομιλητής ήταν ο Δρ Mustafa Kaymakçı, πρόεδρος της ROİSDER, ο αντιπρόεδρος της γνωστής ανθελληνικής οργάνωσης FUEN Gösta Toft, ο δήμαρχος της Karşıyaka Cemil Tuğay Karşıyaka, ο καθηγητής Δρ. Mustafa İduğ (δήμαρχος στο Μπουρνόβα και ο Δρ. M. Cemali του Πανεπιστημίου της Σμύρνης αλλά και εκπρόσωποι από τις κοινότητες των μουσουλμάνων σε Ρόδο και Κω από την Ελλάδα και πολλοί άλλοι.

    «Ο κύριος σκοπός του συμποσίου είναι η ευαισθητοποίηση σε εθνικό και διεθνές επίπεδο για τα οθωμανικά-τουρκικά αρχιτεκτονικά έργα, τα οποία παρέμειναν στα νησιά της Δωδεκανήσου, τις πωλήσεις και τους πλειστηριασμούς τουρκο-μουσουλμανικών ιδρυμάτων στη Ρόδο και την Κω», έγραψε ο τουρκικός Τύπος.

    Χαρακτηριστικός είναι ο τίτλος του ειδησεογραφικού πρακτορείου Anadolu: «Η μουσουλμανική ιδιοκτησία των Τούρκων των Δωδεκανήσων εξαφανίζεται».

    Στο άρθρο αναφέρεται ότι περίπου το 90% των μουσουλμανικών ιδιοκτησιών στα Δωδεκάνησα έχουν εξαφανιστεί τα τελευταία χρόνια.

    «Μιλώντας σε συμπόσιο για τα προβλήματα της τουρκικής μειονότητας που ζουν στα νησιά των Δωδεκανήσων, ο Αμπντουλάχ Ερέν, επικεφαλής της Τουρκικής Προεδρίας Τούρκων και Συγγενών Κοινοτήτων του Εξωτερικού (YTB), δήλωσε ότι ο αριθμός των μουσουλμανικών ιδιοκτησιών έχει μειωθεί δραματικά.

    Το 90% των ιδιοτήτων των βακουφίων στα Δωδεκάνησα έχουν εξαφανιστεί. Υπήρχαν περίπου 400 ιδιότητες Βακουφ και τώρα υπάρχουν μόνο 40», τόνισε.

    Ο Eren δήλωσε ότι οι ιδιοκτησίες των Τούρκων έχουν πωληθεί εδώ και καιρό, μερικές φορές σε πολύ χαμηλότερες τιμές από την αγοραία αξία».

    Στο άρθρο υποστηρίζεται ότι στα νησιά της Δωδεκανήσου φιλοξενείται μια τουρκική-μουσουλμανική μειονότητα περίπου 6.000 ανθρώπων.

    Υποστηρίζεται ότι λίγοι Δωδεκανήσιοι Τούρκοι φοιτητές εγγράφηκαν σε πανεπιστήμια της Τουρκίας μέσω του προγράμματος υποτροφιών της Τουρκίας. Ο Eren δήλωσε ότι διοργανώνονται πολιτιστικά ταξίδια για τους νέους Τούρκους των Δωδεκανήσων και πάνω από 100 συμμετείχαν σ’ αυτά για να επισκεφθούν ιστορικά και πολιτιστικά αξιοθέατα της Τουρκίας.

    Επίσης, μιλώντας στο συμπόσιο, ο Mustafa Kaymakçı, επικεφαλής της Ένωσης Πολιτισμού και Αλληλεγγύης της Ρόδου, Κω και Δωδεκανήσου μουσουλμάνων, δήλωσε ότι μέχρι πρόσφατα υπήρχε η αντίληψη ότι η περιοχή της Δυτικής Θράκης ήταν η μόνη περιοχή της χώρας όπου ζουν Τούρκοι. Ισχυρίστηκε ότι σήμερα, στα ελληνικά νησιά της Ρόδου και της Κω, υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι που αναγνωρίζονται ως Τούρκοι και Μουσουλμάνοι.

    Ο Kaymakci δήλωσε ότι οι «Τούρκοι των Δωδεκανήσων» αντιμετωπίζουν πολυάριθμα προβλήματα σχετικά με το δικαίωμά τους στην εκπαίδευση, την ελευθερία της λατρείας και άλλα δικαιώματα. Πρόσθεσε ότι κατά τη δεκαετία του 1970 τα Τουρκόφωνα σχολεία στα Δωδεκάνησα έκλεισαν και η Ελλάδα σταμάτησε να τους αποκαλεί Τούρκους, αποκαλώντας τους αντ’ αυτού Έλληνες μουσουλμάνους.

    «Σήμερα, τα παιδιά των Τούρκων των Δωδεκανήσων στερούνται του δικαιώματός τους να μαθαίνουν τη μητρική τους γλώσσα», τόνισε.

    «Οι Τούρκοι στη Ρόδο και την Κω έχουν φτάσει στο χείλος της εξαφάνισης. Αν αυτή η πολιτική αφομοίωσης δεν σταματήσει, σύντομα, θα πάψουμε να ακούμε για τους Τούρκους στα Δωδεκάνησα», δήλωσε.

    Με πληροφορίες από Anadolu, Daily Sabah

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    15 Σχόλια

    1. ΚΑΛΟΣΩΡΙΣΜΑ ΠΑΠΠΟΥΛΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕ ΜΠΕΝΑΚΗ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΙΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.

    2. Σας Παρακαλω, Πολυ! Θεωρω ανακριβες, το οτι οι πολιτικοι, κοιμουνται, τον υπνο, του δικαιου! Διοτι, δεν απεικονιζει, την πραγματικοτητα! Οι πολιτικοι, ειναι Ξεπουλημενοι και σε συνεργασια, με τους Εχθρους, αφηνουν τα πραγματα, ως εχει, ωστε να οδηγηθουμε, σε νεες Τραγωδιες και σε απωλεια, εδαφων. Και επι τη ευκαιρια, θα θιξω και το εξης, που ακουστηκε, στο δελτιο του Αρτ, σχετικα με τις αθροες ροες, των Λαθρεποικων. Ακουστηκε, οτι το φαινομενο, εχει αυξηθει, τελευταιως. Ανακριβες! Διοτι, εαν διαβαζατε, τα αριθμητικα στοιχεια, που σχετικα προσφατα, ειχα ανεβασει εδω, δεν θα μπορουσατε, να το επικαλεστειτε, αυτο. Αρα. Ειτε δεν, τα διαβαζετε, ειτε κατι αλλο, παιζει. Αλλη εξηγηση, δεν υπαρχει. Και χαζοι, δεν ειστε.

    3. Ειναι αλήθεια οτι ετοιμάζετε επιτέλους “η μόνη σωτηρία” της Ελλάς…. ” Ο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Ν2″ !!.!!.!!.!!.!!.!!
      Ανθέλληνες σκάβετε λαγούμιαααα….
      ΞΕΣΗΚΩΜΟΣΣΣΣΣΣ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ
      .
      https://www.youtube.com/watch?v=QKZXkbTNGb4

    4. Επι τη ευκαιρια, να καταθεσω και αυτο. Οι Δανειστες, στο προσφατο παρελθον, ειχαν ζητησει, την Ροδο και την Κερκυρα! Κολουαχατα!

    5. Τα προβληματα ειναι υπαρκτα , παντα υπηρχαν απο δεκαετιες με την τουρκια . τελευταια βεβαια εχουν ξεσαλωσει αυτοι απεναντι με τον τρελλο και τις οθωμανικες του βλεψεις . ολα αυτα ειναι προς συζητηση . αλλα δεν μπορω να δεχτω σε καμμια περιπτωση πως η λυση θα ερθει με χρυσες αυγες , με χουντες κτλ . ΔΕΝ ΘΑ ΕΡΘΕΙ . Η χωρα εχει και ενοπλες δυναμεις και πολιτευμα και αρχες . Και αν χρειαστει θα πολεμησουμε απαντες στα πλαισια αυτα.

      1. AF5 θα συμφωνησω απολυτα μαζι σου! Η λυση δεν βρισκεται σε ακραιες λογικες αλλα στην ενοτητα ολων των Ελληνων και στην υπευθυνη σταση τους απεναντι σε ολα αυτα τα Εθνικα ζητηματα μειζονος σημασιας που δυστυχως εχουν πολλαπλασιαστει και μας πιεζουν αφορητα. Ευχομαι τα καλυτερα για ολους μας Ιδωμεν..

      2. μετά την ταπεινωτική εθνική καταστροφή που θα φέρει το πολίτευμα το οποίο εκτός του ότι έχει ταπεινώσει τον Έλληνα και του έχει πιει το αίμα, έχει φέρει εκατομμύρια εχθρικούς ισλαμιστές μέσα στην χώρα και έχει διαλύσει τις ένοπλες δυνάμεις τόσο υλικά όσο και στο ψυχολογικό μέρος. Οι περισσότεροι ντόπιοι είναι αριστερο-κάτι που ευθαρσώς δηλώνουν “Έλληνας είσαι και φαίνεσαι”, οπότε ποιοι είσαστε αυτοί που θα πολεμήσετε δεν ξέρω και επίσης δεν ξέρω τί ακριβώς θα προσπαθήσετε να σώσετε πολεμώντας, τους ΛΟΑΤΚΙ; τους κομμουνιστές; τα επιδόματα των λαθρομεταναστών;

    6. Κοιμουνται και βλεπουν εφιαλτες οι αρχιπροδοτες “ελληνες” πολιτικαντηδες που αντι να εξοπλισουν τις ενοπλες δυναμεις της χωρας σαν αστακο προτιμησαν να δινουν τα πλεονασματα στα κομματοσκυλα τους, στις “ευπαθεις ομαδες” και σε κρατικοδιαιτους επιχειρηματιες για να τους στηριζουν τα χρεοκοπημενα ΜΜΕ τους. Ειχαν δε τη βεβαιοτητα οτι σε περιπτωση που μας επιτεθουν οι Τουρκοι τοτε θα πολεμησουν για μας οι Αμερικανοι και οι Ευρωπαιοι. Τωρα που βλεπουν οτι ευρωπαιοι και αμερικανοι σφυριζουν κλεφτικα για τις σφαγες των κουρδων αρχιζουν να ζοριζονται και γι’ αυτο εχουν λυσσαξει με τον Τραμπ που τους λεει καθαρα οτι “ο καθενας πολεμαει για τη χωρα του, εμας ξεχαστε με”. Το τελος των μεταπολιτευτικων πολιτικων καθαρματων και των κρατικοδιαιτων επιχειρηματιων σε περιπτωση που μας επιτεθουν οι Τουρκοι ειναι κατι παραπανω απο βεβαιο και αυτο το ξερουν, διοτι ειναι σχεδον βεβαιο οτι δεν θα μπουν σε πολεμο με τους Τουρκους ( για πολλους λογους) οποτε θα αναγκαστουν να εκχωρησουν ελλ. εδαφος για να κατευνασουν το ερντογαν και η αντιστροφη μετρηση γι’ αυτους θα ξεκινησει. Οπως δηλαδη πηραν την εξουσια απο τους στρατιωτικους ( οταν χαθηκε δηλαδη ελληνικο εδαφος). Γι’ αυτο οταν οι πολιτικαντηδες, οι μεγαλοκαναλαρχες και τα τσιρακια τους σκουζουν και ιδρωνουν εμεις οι απλοι ελληνες πατριωτες πρεπει να χαιρομαστε.

    7. Καθόλου δεν κοιμούνται ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν είναι όλα προσυμφωνημένα . Έρχεται σύντομα συμφωνία τύπου πρεσπών για Αιγαίου και στήνουν σκηνικό εντάσεων ώστε να το πλασάρουν εδώ στην ηλίθια μάζα ως μοναδική λύση για ειρήνη και σταθερότητα και θα παραχωρήσουν το μισό Αιγαίο σε ΝΑΤΟ και Τουρκιά

    8. Οι πολιτικοί δεν κοιμούνται, είναι ΠΡΟΔΟΤΕΣ, επικίνδυνοι για το Έθνος.

      1. σωστος ταχουν δωσει προ πολλου ολα τα σκουληκια οι πουτανιτσες των εβραιων………………………..

    9. Οί κομουνιστές μιλούν για Ελλάδα ώς χώρο.
      Ε για ενα χώρο θα πολεμήσουμε;
      Για να περνουν επιδόματα Αφγανοί και ανθέλληνες αριστεροί κομουνιστές και Αλβανοί δολοφόνοι; και γύφτοι;

    10. τελικά ήρθε ο χίτλερ και έκανε το έθνος πάλι περήφανο, έφτιαξε βιομηχανία, επιστήμη, τέχνες, φαγώθηκε για πόλεμο ο Τσώρτσιλ με υποκίνηση των τραπεζιτών και τελικά κατάφερε να βγάλει από την ουδετερότητα τις ΗΠΑ διότι η Αγγλία δεν μπορούσε να κάνει πόλεμο με την Γερμανία, τελικά όταν ο χίτλερ χτύπησε την Σοβιετία όλοι οι “αντικομμουνιστές” πολέμησαν στο πλευρό των κομμουνιστών δίνοντάς τους ατελείωτα δις δολλάρια και στο τέλος στέλνοντας τον ίδιο τον αμερικανικό στρατό στην Ευρώπη. Διότι οι πραγματικοί κομμουνιστές είναι οι τραπεζίτες που ήταν πίσω και από τον Τσώρτσιλ και από τον Ρούσβελτ.

    11. είναι ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΗ Η ΑΡΠΑΓΗ ΕΝΟΣ ΝΗΣΙΟΥ Η’ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ…… ΑΠΟ ΑΙΩΝΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΕΓΡΑΜΕΝΟ ΕΔΩ Κ ΧΡΟΝΙΑ ΠΛΕΟΝ……. ΑΠΛΑ,ΝΑ ΜΗ ΣΚΟΥΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ……ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ……ΠΛΕΟΝ….

    Comments are closed.