ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΚΛΙΜΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ! ΕΠΙΣΠΕΥΔΕΤΑΙ Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ – ΠΟΤΕ ΘΑ ΙΣΧΥΣΕΙ – ΜΙΑ ΑΝΑΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ ΤΟ ORUC REIS – ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ ΤΑ 6ν.μ; ΘΕΛΕΙ ΤΗ ΣΥΡΡΑΞΗ Η ΑΓΚΥΡΑ

    Κοινοποίηση:
    1

    Η τουρκική προκλητικότητα φέρνει αλλαγές στις Ένοπλες Δυνάμεις. Με την νέα δομή και τις εξοπλιστικές ενισχύσεις έρχεται και αλλαγή στη στρατιωτική θητεία.

    Σύμφωνα με πληροφορίες  η απόφαση για αύξηση της στρατιωτικής θητείας πρέπει να θεωρείται ειλημμένη. Με ισχύ από τις πρώτες ΕΣΣΟ του 2021! Το βάρος εφαρμογής πέφτει στις ΕΣΣΟ του Ιανουαρίου και του Μαρτίου. Όπως αναφέρουν οι ίδες πληροφορίες, εντός των επόμενων ημερών αναμένονται οι σχετικές εισηγήσεις από τα επιτελεία και δη το ΓΕΕΘΑ.

    Δείτε στο βίντεο τις σχετικές πληροφορίες

    Την αύξηση της θητείας στον στρατό ξηράς στους 12 μήνες, από 9 μήνες που είναι σήμερα, προανήγγειλε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, με το μέτρο να αναμένεται ότι θα ισχύσει σύντομα.

    «Με τον δεδομένο σχεδιασμό για προσλήψεις επαγγελματιών οπλιτών, έλευση περισσότερων στρατευσίμων, από την αύξηση της θητείας στους 12 μήνες που θα γίνει σύντομα και την αύξηση των σπουδαστών των παραγωγικών σχολών που βγάζουν τους αξιωματικούς στο στρατό ξηράς, την πολεμική αεροπορία και το πολεμικό ναυτικό, είναι δεδομένο ότι θα έρθουν περισσότεροι στον Έβρο να υπηρετήσουν», πρόσθεσε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

    Εντός της ζώνης των 12 ν.μ. στην διακεκαυμένη περιοχή του συμπλέγματος της Μεγίστης κινείται το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Oruc Reis, συνοδευμένο από τουλάχιστον 6 τουρκικά πολεμική σκάφη.
    Σύμφωνα με τα στοιχεία του marinetraffic το σκάφος βρέθηκε κάτω από το όριο των 12ν.μ. από την νήσο Στρογγύλη και πιο συγκεκριμένα στα 11,6 ν.μ. (κατά προσέγγιση) και τα 13,6 από το Καστελόριζο, όπου και παραμένει προς το παρόν .
    Αυτό σημαίνει ότι η Τουρκία καταπάτησε και το δικαίωμα της Ελλάδας να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12ν.μ.

    Η Τουρκία έτσι, όχι μόνο αμφισβητεί την ελληνική υφαλοκρηπίδα (αυτό βέβαια έχει γίνει προ πολλού) αλλά τώρα πλέον και αυτά τα Εθνικά Χωρικά Ύδατα.

    Βέβαια κατά τον υπουργό Επικρατείας Γ.Γεραπετρίτη, δεν υπάρχει λόγος… πανικού, καθώς  υπάρχει χρόνος ακόμη και αυτό  διότι  οι «κόκκινες γραμμές» της Ελλάδας ξεκινούν ακόμη πιο πίσω στα 6 ν.μ. Ακόμη όμως δεν ξέρουμε που τελειώνουν.

    Σύμφωνα με την τουρκική Navtex της προηγούμενης Κυριακής 11 Οκτωβρίου, το τουρκικό ερευνητικό πλοίο θα μπορούσε να φτάσει μέχρι και σε απόσταση 6 μιλίων +1 μετρο από το Καστελλόριζο, διεξάγοντας ερευνητικές εργασίες στο όριο των ελληνικών χωρικών υδάτων καθώς η κυβέρνησης δήλωσε ότι τα 6ν.μ. είναι τα ΕΧΥ!

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    24 Σχόλια

    1. Εκπαίδευση στα οπλα ΣΗΜΕΡΑ….. σε αυτούς που είναι πρόθυμοι να πολεμήσουν
      Με το Μπαμ θα έχουμε πολλά μέτωπα αστικά
      ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ

    2. Πάντοτε ήμουν εξαιρετικά μετριοφρων αλλά πιστεύω ότι πρέπει να κάνω μια εξαίρεση για να επισημάνω ότι έγραψα το καλλιτερο σχόλιο

    3. Η θητεια και στο 9μηνο ειναι αρκετη, αρκει αντι για αγγαρειες/σκοπιες ο στρατευσιμος να κανει σκληρη, ρεαλιστικη εκπαιδευση.

      -1ος μηνας: κεντρο εκπαιδευσης, εξοικιωση με στρατιωτικη ζωη, παραγγελματα, βολες, νυχτερινη βολη, πορεια, πυρ και κινηση, σωματικη βελτιωση.

      -Μηνες 2-3: σκληρο, ρεαλιστικο σπεν/τπεν.

      -Μηνες 3-5: εκπαιδευση ειδικοτητας. Εκπαιδευση σε βαθος στη ειδικοτητα.

      -Μηνες 5-9: μεγαλης κλιμακας ασκησεις(πχ Παρμενιωνας), με τους στρατευσιμους να συμμετεχουν ενεργα και ουσιαστικα, χειμερινη/καλοκαιρινη διαβιωση, ανταρτικο πολεων κλπ.

      Καλυτερα αυτο, παρα 36 μηνες αγγαρειομαχοι, που βαζουν 15 κιλα λιπος.

    4. Στα 4ρα(μιλια)θα τους υποδεχτει ο ΚουλοΔενδιας φορωντας το κοκκινο στριγκακι του Τσιπροκαυμενου(@κατωμενο οπως ηταν).

    5. Tι να υπολογισουν;; Πιο μαλάκα Λαό που θα ξαναβρούν;;;

      1. R E S P E C T !!!!!!!!!! R E S P E C T !!!!!!!!!!!!! Π Α Ν Ω Ρ Α Ι Ο Σ !!!!! Σ Ω Σ Τ Ο Τ Α Τ Ο Σ !!!!!!!!!!!! τα ειπες ολα με μια προταση !!!!!!!!!!!!!! τα υπολοιπα……HISTORY

        1. Μάλλον όχι διαφωνώ φίλε. Για την κατάντια του λαού φταίνε στο μεγαλύτερο βαθμό οι κυβερνώντες γιατί όταν ψηφίζουν νόμους με παράθυρα για τους κλέφτες, όταν εισάγουν τη διαφθορά σε όλο το φάσμα των δομών του κράτους, όταν καταστρέφουν παιδεία, υγεία και μετά σου πετάνε και μία κρίση, τότε τι μπορεί να κάνει κανείς μεμονωμένα?
          .
          Αν δεν κρύψεις έσοδα αν δεν γλιτώσεις φόρο με όλα τα παραθυράκια, αν δεν πάρεις το πουρμπουάρ μαύρο τότε νομοτελειακά θα βγεις εκτός ανταγωνισμού σε σχέση με τους απέναντι, θα κλίσεις και θα πεινάσεις εσύ και η οικογένεια σου και για ποιο λόγο? Μήπως πράγματι θα αλλάξεις το κράτος? Δεν έχουμε τέτοια παραδείγματα επιχειρηματιών και αφεντικών (και από τη δική μου εμπειρία) που ήταν σωστοί με το κράτος και τους υπαλλήλους και βγήκαν εκτός (έκλεισαν, έδιωξαν κόσμο, κάνανε την επιχείρηση οικογενειακή κλπ).
          .
          Δυστυχώς αυτοί που έχουν και το μαχαίρι και το καρπούζι και μπορούν να επιβάλουν με νόμους στο σύνολο την ορθή συμπεριφορά είναι ΜΟΝΟ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ.
          .
          Το κομμάτι του κόσμου που φταίει ωστόσο είναι αυτό που ενώ δεν έχει άμεσα συμφέροντα ή και πλήγεται κιόλας πάει ακόμα και τους ψηφίζει.

    6. Η θητεια πρεπει να παει στους 18 η στους 24 μηνες για τους αντρες!!!!!!! Οι ξευτιλισμενοι αν και γνωριζουν οτι η Ελλαδα εχει κακους γειτονες, μειωσαν την θητεια στην ξευτιλα των 9 μηνων και ενας θεος ξερει για ποιον λογο, ισως για ψηφοθηρικους λογους!!!!!!!!! Ακομα και τωρα που δεν ξερουμε τι μας ξημερωνει με τους Τουρκους, αυτοι κολισιεργουν και σκεφτονται για 12 μηνες!!!!!!! 12 μηνες πρεπει να ειναι η υποχρεωτικη θητεια των γυναικων, αλλα που να τολμησουν!!!!!!!!

    7. Στο Ισραήλ και οι γυναίκες στο Στρατό .!!!!

      Σε εμάς : Αγορά θητείας , βύσμα , ψυχολογικά, αντιρρησίες, Λοάκτι κλπ κλπ
      Και όσοι πάνε κάτι σαν δημόσιο….?
      Άσε που δεν έχουν ούτε κ.λόχαρτο και χλωρίνες… ?!!! και θέλουμε και Rafale …???

    8. Όταν είναι να πας για Πόλεμο , προετοιμάζεσαι καιρό κατάλληλα .
      Εξοπλίζεσαι , ξεκαθαρίζεις τους συμμάχους σου , προετοιμάζεις κατάλληλα το Στρατό σου και όλες τις ένοπλες σου δυνάμεις και ετοιμάζεις ψυχολογικά το Λαό σου .
      Καμία κυβέρνηση ΔΕΝ έκανε τίποτε από όλα αυτά.

      Αντίθετα ο γείτονας σου φαίνεται ότι ζει και αναπνέει μόνο για αυτό .

      ΤΏΡΑ τι κάνουμε ???
      Απλό βάζουμε τη Χ.Α στη φυλακή και κοιμόμαστε ήσυχοι

    9. Επί θητείας Π.ουτινο-Τ.ραμπο (πιστές μαριονέτες του Μ.Α)
      η Τ.ουρκία σφάζει ανενόχλητη όπου λέει το Σχέδιο στα πλαίσια της Πατριωτικής και καλά Άνοιξης.
      Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΓΡΑΨΕΙ ΜΕ ΤΑ ΜΕΛΑΝΟΤΕΡΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ.
      Πιο πολύ λυπάμαι τα παιδιά των λαών αυτών που σφάζονται σε ένα στημένο σατανικό παιχνίδι…που ξέρουμε ποιος έχει σειρά σε λίγο.

    10. Η θητεια εαν δεν γινει 2 χρονια,στρατο δεν θα εχουμε,
      Κινδυνευουμε να χασουμε τη μιση Ελλαδα και αυτοι υπολογιζουν το πολιτικο κοστος!!!!

      1. “”Κινδυνευουμε να χασουμε τη μιση Ελλαδα “” δεν κινδυνευετε…………… την εχετε χασει κιολας….. και τωρα εχει ερθει η ωρα της ανακοινωσης……………….

    11. Επιτέλους διότι δεν ήταν κατάσταση αυτή να πηγαίνεις στρατεύσιμος 9 μήνες με τρεις μήνες άδεια κι άλλους δύο μήνες να κωλοβαράς και να εκπαιδεύεσαι δύο μήνες.Καναμε 18 μήνες κλειστούς βαρβάτους και η άποψή μου είναι ότι πρέπει να φτάσει ξανά στο 18μηνο η στρατιωτική θητεία.

    12. Η ελλαδα ειναι καταδικασμενη απο τους ιδιους τους κατοικους της…….τα καταφερατε αριστα………..συνχαρητηρια….ειστε τελιοι……..αξιοι……αξιοι….

      1. @Μαρία: Εσύ γιατί βρίζεις την Ελλάδα; Και δεν είναι πρώτη φορά που το κάνεις. Δεν είσαι Ελληνίδα; Εάν δεν αισθάνεσαι Ελληνίδα να μην ξαναγράψεις εδώ.

    13. Πριν 2- 3 μέρες περασα απο εκεί που είναι αγκυροβολημένο το Θωρηκτό Αβέρωφ. Έτυχε να ενεργοποιηθεί η σειρήνα του. Γιορτή ήταν, επισκευή ήταν δεν ξέρω. Με έπιασε δέος, ήταν τρομερός ο θορυβος, απόκοσμος και θυμήθηκα τον Ναύαρχο Κουντουριώτη. Τέτοιοι Έλληνες σπάνιοι. Τέτοιες ψυχές θεόσταλτες γνήσιες Ελληνικές λιγοστές.
      Ντρέπομαι που γεννήθηκα στην Ελλάδα και είμαι γνήσια Ελληνίδα σήμερα. Ντρέπομαι που διαλέγουμε πολιτικούς αχυράνθρωπους με γνώμονα το κέρδος, την βόλεψη κι όχι το γενικό καλό και πρωτίστως την δικαιοσύνη και την ισονομία.
      Ας λυπηθεί ο Θεός το χώμα του τόπου κι όχι τους ανθρώπους κι ας μην παραδωθεί ελληνική γη στουςτουρκοχάζαρους για άλλη μια φορά.
      Μόνο ο Θεός και ένας νέος Ναύαρχος Κουντουριώτης μπορούν να παρακάμψουν την απύθμενη και δουλικά προδοτική συμπεριφορά των αρχόντων μας.
      Το ρίξαμε στις ευχές…κατάντια

    14. Είπε τελικά η είναι ψέμα. Η Ντόρα, ότι τα χωρικά μας ύδατα είναι 6 μίλια..

    15. ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ ΚΑΙ ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΔΑΓΚΩΤΟ ΚΑΙ ΑΣ ΓΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΠΟΥΤΑΝΑ. ΤΕΛΟΣ.

    16. Άντε να ξαναβγεί αύριο η Χ.Α. το βαρεθηκαμε
      το σαπιοκάραβο.

    Comments are closed.