ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ «ΜΠΑΜ»! – ΚΛΙΜΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΗ ΜΕΓΙΣΤΗ – ΕΣΠΕΥΣΜΕΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ Ο ΥΠΕΘΑ ΝΙΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ – ΣΤΟ «ΚΟΚΚΙΝΟ» ΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΤΩΝ ΕΠΙΤΕΛΕΙΩΝ, ΣΕ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ ΟΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

    Κοινοποίηση:
    PN-1280x720

    Ραγδαία κλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο και όπως όλα δείχνουν πάμε για την τελική αναμέτρηση!

    Εσπευσμένα θα επιστρέψει στην Ελλάδα ο ΥΠΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπολος από την Πορτογαλία, αμέσως μετά τη συνάντηση με τον ομόλογό του Ζοάου Γκόμες Κραβίνιου, λόγω της νέας τουρκικής προκλητικότητας με τη NAVTEX.

    Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις μετά τη νέα πρόκληση της τουρκικής πλευράς να βγάλει ξανά στα ανοιχτά του Καστελλόριζου το ερευνητικό Oruc Reis και αναμένεται να κινηθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ωστόσο ο υπουργός Άμυνας κρίθηκε αναγκαίο να επιστρέψει στην Ελλάδα προκειμένου να ενημερωθεί και να έχει πλήρη εικόνα για τις κινήσεις της τουρκικής πλευράς.

    Προφανώς οι πληροφορίες που έχει ο ΥΠΕΘΑ από τους αρχηγούς των Επιτελείων είναι άκρως ανησυχητικές!

    Αντι-NAVTEX για το Oruc Reis

    Λίγο μετά τις 10:00 το πρωί η Αθήνα προέβη σε μια ακόμη ενέργεια για να μπλοκάρει τον πλου του Oruc Reis. Οπως έγινε γνωστό, ο σταθμός του Ηρακλείου Κρήτης της υδρογραφικής υπηρεσίας του Πολεμικού Ναυτικού εξέδωσε αντι-Navtex με αφορμή την παράνομη Navtex της Τουρκίας για το Oruc Reis.

    Συγκεκριμένα, η ελληνική Navtex αναφέρει ότι η τουρκική NAVTEX είναι «παράνομη» και αφορά «σε μη εγκεκριμένη δραστηριότητα» που «επικαλύπτει την ελληνική υφαλοκρηπίδα». Επίσης, τονίζεται ότι ο σταθμός του Ηρακλείου έχει τη δικαιοδοσία για την έκδοση μηνυμάτων στη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή.

    Υπενθυμίζεται ότι ο σταθμός της Αττάλειας εξέδωσε NAVTEX με αριθμό FA06 -1262/20 που αφορά σε θαλάσσια περιοχή 6,5 ναυτικά μίλια νότια από το Καστελλόριζο και 22 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά της Ρόδου.

    Ακολουθεί η Navtex που εξέδωσε ο σταθμός του Ηρακλείου Κρήτης:

    IRAKLEIO STATION NAVWARN 596/20
    KASTELORIZO SEA

    UNAUTHORIZED STATION HAS BROADCAST NAVTEX MESSAGE NUMBER FA06-1262/20 IN HELLENIC NAVTEX SERVICE AREA, REFERRING TO UNAUTHORIZED AND ILLEGAL ACTIVITY IN AN AREA THAT OVERLAPS THE GREEK CONTINENTAL SHELF. IRAKLEIO NAVTEX STATION HAS THE AUTHORITY TO BROADCAST NAVTEX MESSAGES IN THE AREA.
    ALL MARINERS ARE REQUESTED TO DISREGARD NAVTEX MESSAGE NUMBER FA06-1262/20.
    CANCEL THIS MESSAGE 222059 UTC OCT 20.
    Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/ellada/oruc-reis-me-anti-navtex-apanta-i-athina-se-toyrkia

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    39 Σχόλια

    1. Για τα drone που γράφουν οι κάτω. Ακόμη και οι Αμερικανοί που έχουν τα εξελιγμένα δεν τα χρησιμοποιούν για να καταστρέψουν εχθρικά τανκ εχθρικό πυροβολικό κτλ.Τα χρησιμοποιούν για την εξουδετέρωση assassination of high value target οπως το ονομάζουν. Όπως έγινε στην περίπτωση του Ιρανού στρατηγού Ζουλειμανι. Δηλαδή σε περίπτωση πολέμου τα drones (ακόμη και των ΗΠΑ) αναλαμβάνουν κυρίως αποστολές επιτήρησης και assassination στρατηγών αρχηγών κρατών γενικά ηγεσίας του εχθρού. Τα drones είναι πολύ χρήσιμα και άκρως απαραίτητα. Αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αναλάβουν πλήρως την αποστολή ενός F-16 και ειδικά των Stealth F-35 F-22 και να κερδίσουν από μόνα τους ένα πόλεμο.

    2. Αποστολή όλης της χρυσής αυγής στο Καστελόριζο να αποδείξει πόσο πατριώτες είναι…..από τον αρχηγό της μέχρι τον τελευταίο οπαδό……στα άρματα ……

    3. βουλιάξτε το το γ@μημένο αλλιώς τι θέλουμε το στρατό να αλλάζει πάνες στους λαθρό;

    4. Να δοθει συνθημα στην Χρυση Αυγη και ολους τους πατριωτες: Κανενας στον πολεμο.
      ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΙ ΓΑΜ…ΛΕΣ ΤΗΣ Νεας Δημοκρατιας,οι Αριστεροι πασης φυσεως και οι Λοατκι να πολεμησουν! Και οι γαμ…..νοι δημοσιογραφοι της δημοκρατιας!! ΟΧΙ ΘΥΣΊΕΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΣΩΘΕΙ ΕΝΑ ΣΑΠΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ. ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΝΑ ΓΛΕΝΤΑΝΕ.
      Ας φτασουν οι Τουρκοι στην Ακροπολη.

    5. Για αυτό δεν πρέπει να υποτιμάς -υποεκτιμάς τον αντίπαλο σου. … Προσοχή.
      -Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε το τ.ουρκικό Επιτελείο με τις επιθέσεις στη Συρία εξουδετερωθήκαν 3.138 άνδρες του συριακού καθεστώτος και καταστράφηκαν 151 τανκς, 47 οβιδοβόλα, τρία μαχητικά, οκτώ ελικόπτερα, τρία drones και οκτώ αντιαεροπορικά συστήματα.”……….Και αλλού να δεις ……
      -“‘Η τουρκική αριθμητική δύναμη των UAV είχε υποτιμηθεί και κυρίως η ικανότητά τους να επιχειρούν αποτελεσματικά. Και το πλέον ανησυχητικό όλων, είναι πως πλέον η Τουρκία είναι η δεύτερη παγκοσμίως (πολύ καλά διαβάσατε) στην πολεμική χρήση των ενενήντα τεσσάρων (94) UAV που διαθέτει, μετά τις ΗΠΑ.””

      Εμείς πόσα έχουμε????
      Έχουμε αντίδοτο αντι drone ????

      1. Κανένα τα drone απλά θα φέρουν συντριβή .Ειναι αυτοί που κάποτε γέλαγαν με τα Μογγολα κ τώρα βλέπουμε τα αποτελέσματα. Όλα τα Ρωσικά άντιαεροπορικα των Αρμενίων αποδείχτηκαν παντελώς άχρηστα στο να τα πλήξουν.

      2. Μα δεν αμφιβάλλει κανείς πως σε περίπτωση πολέμου η Τουρκία θα μας σκίσει την σούφρα.Αυτο είναι απόλυτα βέβαιο.

    6. Να γίνει το μπαμ και ποιος θα μας σώσει; οι πολιτικοί είναι πουλημένοι, οι ένοπλες δυνάμεις θα κάνουν αυτό που πρέπει η θα λένε δε λάβαμε εντολή. Και πάλι τίποτα δε θα γίνει, θα μεσολαβησοτν οι “μεγάλες δυνάμεις” μαμά Μερκελ κτλ κ όλα θα σταματήσουν.

    7. Συνεννόηση είναι μεταξύ Σουλτάνου και Κούλη.
      Να γίνει κάποια στιγμή επεισόδιο ώστε να τρομοκρατηθούν οι πολίτες και έτσι να πεί ο Δρακουμέλ τον Ελληνικό λαό διαλέξτε πόλεμο η Χάγη.Είναι όλα στημένα από τον πόρνης γιό.

    8. Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ORUC REIS ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ!
      Το 1974, μαζί με τη «νίκη της δημοκρατίας», ήρθε ο Αττίλας στην Κύπρο! Τώρα, μετά τη νέα «νίκη της δημοκρατίας», ο Αττίλας «πιάνει» Καστελόριζο!

      Έτσι, με μία Navtex που εκδόθηκε λίγα λεπτά πριν από τις 12 το βράδυ, ο σύγχρονος Αττίλας ξανάβγαλε το Oruc Reis στο Αιγαίο (συνοδεία τουρκικών πολεμικών πλοίων…), σε περιοχή που απέχει μόλις 7,5 μίλια από το Καστελόριζο και βέβαια, βρίσκεται εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας! Οι δε έρευνες θα διαρκέσουν μέχρι τις 22 Οκτωβρίου. Κι όλα αυτά λίγες ημέρες μετά την συνάντηση του γραικύλου Δένδια με τον Οθωμανό Πασά του, Τσαβούσογλου!

      Καταλάβατε τώρα γιατί πρέπει οπωσδήποτε να μπει η Χρυσή Αυγή στη φυλακή, ώστε να μην υπάρχει Εθνική Αντίσταση στο ξεπούλημα της χώρας που ετοιμάζει ο γιός του «σκύλου των Ες-Ες», σε πλήρη συνεννόηση με το «αντιφασιστικό μέτωπο»;

    9. αν λυνοντουσαν ολα τα προβληματα με δικαστηρια, τα αεροπλανα και βαπορια τι τα θελουμε

    10. Εχουν @@@ οι κυβερνωντες,
      να αυξησουν στα νομιμα 12 μιλια και να ενωσουν Ελληνικη+Κυπριακη ΑΟΖ???
      …αλλα προφανως τους τα κραταει η Μανδαμ και τους τα τραβαει που&που!

    11. οι “αρχηγοί” είναι πιόνια και εντολοδόχοι των πολιτικών τους υφιστάμενων οι οποίοι είναι με την σειρά τους πιόνια των αφεντικών που τους βγάζουν

    12. Το ότι δεν έχουν ιδία δικαιοδοσία οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις για να πράξουν τα δέοντα, αλλά αναμένουν το οκ από έναν άντρα που τον παίρνει από πίσω είναι η μεγαλύτερη απόδειξη ότι η χώρα μας έχει ήδη ξεπουληθεί

    13. Ο κιπάκιας ο Δένδιας έχει μάθει διπλωματία από τούς Ρότσιλντ.Πρώτο μάθημα:Πως θά προδίδεις τήν Ελλάδα καί νά τό περνας γιά πατριωτισμό.Από παρόμοιες σχολές έχει περάσει όλη η Μητσοτέικη σκατοφάρα.Ο Τσίπρας.Ο τρελαντώνης ο Σαμαράς.ο Γιωργάκης μέ τό κόκκινο κασκόλ,ο χαμοκλαδάκιας ο εβραίος Ααρόν Αβουρί (Σημίτης)
      καί δέν τελειώνει.
      Γιάννης Λάκων

    14. Που είσαι Ανδρέα Παπανδρέου να πεις βυθίσατε το ( σισμικ – χορα ) ουρους ρεις,, για να δεις για πότε αλλάζει ροτα ο τουρκαλας…

    15. Από εθνοσωτήρες γίναν τελικά εθνοπροδοτες όλοι τους…

    16. O λαος μεσω των καναλιων βομβαρδιζεται,με τις δικες,ποινες χρυσαυγιτων,επεισοδεια γυφτων,αναδρομικα κλπ.Με πολεμους και επιστρατευσεις θα ασχολουμαστε τωρα? Λεπτομερειες.

    17. Επίσης ήθελα να θυμήσω στους ξεχασιάριδες στρατιωτικούς οτι έχουμε και εμείς S-300 στην Κρήτη κοντά στην περιοχή που τα μεμέτια 8α πάνε. Για να λοκάρουμε λίγο κανά μογγολικό πισινό να δούμε πόσο παλικάρια είναι?

    18. Τι naftex και αντιnaftex πρέπει να παρεμποδιστεί το πλοίο ειδάλλως αν τα 2 υποβρύχια έχουν τορπίλες που ρεζιλεψατε το ναυτικό βυθίστε το αμέσως
      Από το 1974 δεκάδες δις δολάρια έχουν ξοδευτει για τις ένοπλες δυνάμεις αφού έφαγαν και οι μεσάζοντες μιζαδοροι και μια τρύπα κάνατε στο νερό Τώρα η ποτέ τελειώνετε

    19. Και μετα το μπαμ μπουμ μεταξυ ημων και των Τουρκων, το οποιο ο Ελληνικος λαος δεν θα καταλαβει και πολλα μια και θα γινει μακρια απο στερια, παρα μονο οτι του μεταδωσουν τα καναλια, θα μας πει ο μεγας πρωθυπουργος πως παμε Χαγη. Μην αγχωνεστε, μην αγωνιατε, τιποτα αλλο δεν θα γινει.

    20. Στα γεγονοτα με τους γυφτους ολοι ελεγαν θα μας μαμισουν οι τουρκοι ….. λετε να ξερουν τιποτα παραπανω

    21. Στείλε Μητσοτάκη τούς 15000 που θέλουν να κλείσουν τους Ελληνες φυλακή να πολεμήσουν!!!!

    22. Βρε δώστε τα νησιά στους κακόμηρους μογγόλους που δεν εχουν πολλά. (οαχαχαχ) τι θέλετε? Πόλεμο που μας λένε και κουμουνιστοπατέρες.

    23. μόλις γίνει μπαμ με μογγόλους ξεκινάει και το εσωτερικό ξεκαθάρισμα..

    24. ειμαι 53.εκανα 21 μηνες στρατο .13 στον εβρο στη πλατη.ακομα και τωρα δηλωνω εθελοντης για πρωτη γραμμη.αλλα το γιο οχι.μονο εαν δω τα παιδια μητσοτακη τσιπρα κουτσουμπα και των αλλων λυκων να πανε πρωτη γραμμη μονο τοτε .δεν θα τον αφησω να πεθανει για αυτα τα …………

    25. Το πρωι στην τηλεοραση του Σκαι ο βουλευτης της ΝΔ Κεριδης σε ερωτηση δημοσιογρφου για την συμπεριφορα των Τουρκων ειπε οτι τωρα η Ευρωπη δεν πρεπει να παραδωσει τα 6 υποβρύχια στην Τουρκια. Ανταπαντωντας ο δημοσιογραφος ειπε η Γερμανια δεν πρεπει να δωσει τα υποβρυχια στην Τουρκια γιατι αυτη τα κατασκευαζει, ο βουλευτης καταπιε την γλωσσα του. Τα τσιρακια της Μερκελ Μητσοτακης Ντορα και πολλοι Βουλευτες τους δεν τολμουν ουτε το ονομα Γερμανια να ψελλίσουν μιλαμε για Υποτακτικούς Εθνοπροδοτες αισχιστου ειδους. Οποιος ριξει αυτο τον Εθνοπροδοτη πρωθυπουργο θα ειναι ευεργετης για την Πατριδα.

    26. Ο/Η Ο τρελαρας.. Θα ανοίξει την πόρτα του φρενοκομειου... λέει:

      Ο πόλεμος στην Αρμενία.. Ήταν για να δοκιμάσει ο Τούρκος τα σενάρια πολέμου που έχει κατά της Ελλάδας.. Ο κίνδυνος για εμάς είναι τα drone και οι s – 400 και το γυφταριο που έχουμε εντός των τειχών..

    27. Oταν βγάζαμε κραυγή μεγάλη, γρήγορα οι belhara, και τα Rafale, έστω και μεταχειρισμένα γιατί θα μας χρειαστούν, μας θεωρούσαν γραφικούς. Ο Τούρκος δεν έχει μπέσα. Μόνο αν φάει κάποιο χαστούκι καταλαβαίνει.

    28. Εσύ λαέ αποκοιμησου με τα κανάλια , την Χρυσή Αυγή και τις λοιπές μαλ@@ιες που σε ταιζουν καθημερινά οι επαγγελματίες του συστήματος
      και οι Τούρκοι είναι έτοιμοι να μπουκαρουν !!!!!Ρε νεοέλληνες για πόσα χρόνια θα σας έχουν ακόμη σε νάρκωση με τα παραμυθια τους ?????????? Κοιτατε μόνο μη ξυπνήσετε απότομα και τα δείτε όλα !!!!

    29. Να θυμίσω ότι Ο κύριος Δένδιας έκανε παρατήρηση στον Αναστασιάδη να κάνει πίσω στο Θέμα της Λευκωροσίας στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, (και να μήν πιέζει για Κυρώσεις εναντίων της Τουρκίας) γιατί θα ήταν υπαίτιος (ο αναστασιάδης) για την υποβάθμιση της καλής σχέσης Τουρκίας – Ελλάδος. Μου βγήκε η πίεση πάλι. Τέτοιους μαλάκες έχουμε! ΝΑ ΤΗΝ ΞΕΦΤΙΛΑ ΠΑΛΙ 1ης τάξης !

      1. Ο Δένδιας δεν είπε στον Αναστασιάδη να αποσυρθεί από το βέτο για τις κυρώσεις στη Λευκορωσια.Αντιθετως του είπε να βάλει βέτο όπως το είχε κάνει κι η Ελλάδα τον Αύγουστο. Όπως στις ταινίες ο καλός και ο Κάκος αστυνομικός. Οι Έλληνες θα ήταν αμίλητοι για μην τορπιλισουν τον Ελληνοτουρκικό «διαλογο» και όλες τις κανονικές θα τις έριχνε ο Αναστασιάδης.
        Αυτό σημαίνει πολιτική. Στο τέλος ο Αναστασιάδης πήρε για αντάλλαγμα την απόσυρση του Barbaros και του Γιαβούζ από την Κυπριακή ΑΟΖ.
        Στην διακρατική πολιτική δεν υπάρχουν φιλίες είπε ο Πούτιν μόνον λυκοφιλιες ,συμφέροντα και πολιτικά αντάλλαγματα συμπληρώνω εγώ.

    30. Κλωτσησαμε την ευκαιρία με την Γαλλία με τις belhara που μας έδιναν και στρατιωτική συνδρομή για 3 κολοδισεκατομυρια ενώ αυτοί εχουν κατασπαταλησει 100 τρις.., τώρα κου. Λι. Πήγαινε στον τραμπ και στην μερκελ να σε σώσουν..

    31. αυτός ο λαός των χαχόλων πολιτικών και ψηφοφόρων δεν πρόκειται να κάνει πόλεμο ούτε στη δευτέρα παρουσία , άλλωστε γιατί να κάνουμε αφού αυτή η χώρα έχει δημοκράτες ,και όπως είναι γνωστό οι δημοκράτες δεν κάνουν πόλεμο, όπως και οι αδελφες…..

        1. Το 74 δεν έκανε κανείς τίποτα γιατί κάτι μαλάκες σαν εσένα είχαν κλείσει ήδη τον Παπαδόπουλο στην φυλακή και έτσι μείνανε έξω οι Δημοκράτες όπως τον Καραμανλή και το Μακάριο που πούλησαν την Κύπρο βλάκα

    Comments are closed.