ΟΥΚΡΑΝΙΑ: ΝΕΚΡΟΣ ΑΠΟ ΠΥΡΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΤΩΝ NEW YORK TIMES. ΧΡΕΩΝΟΥΝ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΣΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ. ΠΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ. ΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΣΚΟΤΩΣΕ;(ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

    Κοινοποίηση:
    nekros-NYT

    Σύμφωνα με πληροφορίες ένας εικονολήπτης που οι αρχικές αναφορές τον ήθελαν να εργάζεται για τους NY Times στην Ουκρανία, έπεσε νεκρός από ρωσικά πυρά στην περιοχή Ιρπίν έξω από το Κίεβο ενώ ένας συνάδελφός του τραυματίστηκε.

    Ο άνδρας πού είναι 51 ετών κάλυπτε τις εξελίξεις στο μέτωπο του πολέμου.

    Τι αναφέρουν διεθνή μέσα ενημέρωσης
    Ο Guardian ανέφερε επίσης ότι πρόκειται για τον βραβευμένο δημοσιογράφο Brent Renaud, που σκοτώθηκε όταν ρωσικές δυνάμεις άνοιξαν πυρ σε αμάξι στο Ιρπίν.

    Η πληροφορία προέρχεται από τον αρχηγό της αστυνομίας της Περιφέρειας του Κιέβου, ο οποίος έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες της δημοσιογραφικής ταυτότητας του εικονολήπτη όπου εμφανίζεται η επιγραφή New York Times και του αμερικανικού διαβατηρίου του, όπως και τη φωτογραφία ενός πτώματος.

    Την είδηση μετέδωσε και το Sky News, όπως και άλλα αμερικανικά ΜΜΕ που ωστόσο σημειώνουν πως δεν έχουν καταφέρει να διασταυρώσουν τις πληροφορίες από ανεξάρτητη πηγή, και δεν ανέφεραν τους New York Times.

    Η απάντηση των NYT
    Στο θέμα αναφέρθηκε ο Cliff Levy, αρχισυντάκτης των New York Times. Ο ίδιος διευκρινίζει ότι ο δημοσιογράφος συνεργαζόταν με τους NYT στο παρελθόν και όχι τώρα, ενώ εξέφρασε τη βαθιά λύπη του για τον θάνατό του.

    Οι NYT εκφράζουν τη βαθιά τους θλίψη για την είδηση θανάτου του Αμερικανού δημοσιογράφου, Brent Renaud. Ο Brent ήταν ένας ταλαντούχος φωτογράφος και ντοκυμαντερίστας αλλά δεν εργαζόταν για τους NYT στην Ουκρανία, ανέφερε στην ανάρτησή του.

    Η ανακοίνωση των NYT
    «Λυπούμαστε βαθιά στο άκουσμα του θανάτου του Brent Renaud. Ο Brent ήταν ένας ταλαντούχος φωτογράφος και ντοκυμαντερίστας που συνεισέφερε στους NYT για χρόνια.

    » Αν και είχε συνεργαστεί με τους NYT στο παρελθόν (η πιο πρόσφατη συνεργασία ήταν το 2015), δεν βρισκόταν για λογαριασμό των NYT στην Ουκρανία. Οι αναφορές ότι δούλευε για τους Times κυκλοφόρησαν γιατί φορούσε σήμα της εφημερίδας που όμως προερχόταν από χρόνια πριν».

    Σύμφωνα με βίντεο που δημοσιεύει στο διαδίκτυο ο δημοσιογράφος Paul Ronzheimer, αλλά δεν έχει διασταυρωθεί, ο τραυματισμένος συνάδελφος του Brent Renaud φέρεται να μεταφέρεται σε ασφαλές μέρος, ενώ δημοσιεύονται και σκληρές εικόνες από το σημείο που έχασε τη ζωή του ο Brent Renaud.

    Την πληροφορία ότι ένας Αμερικανός δημοσιογράφος σκοτώθηκε και ένας ακόμα τραυματίστηκε μετέδωσε και το AFP. Οι δύο άνδρες επλήγησαν, ενώ κυκλοφορούσαν με αυτοκίνητο μαζί με έναν Ουκρανό πολίτη, που επίσης τραυματίστηκε, είπε στο AFP ο Ντανίλο Σαποβάλοφ, ένας γιατρός που συνδράμει τις ουκρανικές δυνάμεις και ο οποίος ανέλαβε τη φροντίδα των θυμάτων.

    Δημοσιογράφος του AFP είδε τη σορό του δημοσιογράφου που σκοτώθηκε.

    Από την πλευρά του, ο σύμβουλος ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζέικ Σάλιβαν δήλωσε, σύμφωνα με το ΑΠΕ- ΜΠΕ, πως θα συνομιλήσει με συμμάχους και εταίρους για να μάθει περισσότερα σχετικά με τον αναφερόμενο θάνατο ενός Αμερικανού δημοσιογράφου κοντά στο Κίεβο.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΕΔΩ:

    Αυτός είναι ο δημοσιογράφος που έχασε την ζωή του στην Ουκρανία(ΦΩΤΟ)

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    14 Σχόλια

    1. Το ΝΑΤΟ σε Γιουκοσλαβία και Ιράκ σκότωνε μαζικά δημοσιογράφους για πλάκα.
      Σε ασφαλές χώρες, όπως η Ελλάδα, τους δημοσιογράφους που δεν παίρνουν “διαφήμιση” από το κράτος “τυχαίνει” κάποιος να τους δολοφονήσει ή να τους “τρέχει” στα δηκαστήρια ή να τους βάζει δεκάδες χιλιάδες ευρώ πρόστιμα ή να τους λογοκρίνει σε όλο το διαδίκτυο.
      Να μην συγκρίνουμε και το πόσοι πεθαίνουν κάθε χρόνο από τον ιό σε σχέση με το πόσοι πεθαίνουν τον χρόνο σε χώρες με πόλεμο…
      …. εννοώ την αύξηση των θανάτων στα στατιστικά που δίνει η ΕΛΣΤΑΤ σε περιόδους που οι θάνατοι από τα στατιστικά του ιού μειώνονται….

    2. Η προπαγάνδα έχει και κόστος.
      Ειλικρινά ΔΕΝ πενθω με τον θάνατο του.

    3. Ο/Η κούλα, ετοίμαζε το ελικόπτερο, η οργή του λαού επί τα τέκνα καμπαλογιαχβέ λέει:

      Η σφαίρα είναι από τα καλάσνικοφ που έστειλε το αυτιστικό παρτσακλό στους ουχρανούς.

    4. Την φωτογραφία την μεγενθινα από τα χείλη φενετε νεκρός αλλά πρέπει να έχει κάποια μορφή δερματιτιδας ίσως ανγχωτικης εποχιακής δεν μπορώ να καταλάβω γιατί φοράει κορδόνι στενό στον λαιμό και ναι μεν υπάρχει μια τρύπα στο λαιμό αλλά δεν φενετε για σφαίρα θα είχε πολλή αίμα χάσει σε αυτό το σημείο μήπως σιμβενει κάποια σύγχυση σε κάτι άλλο μήπως είναι ζωντανός

    5. Κοίτα από την αρχή και οι μουσουλμανικες και οι δυτικές εφημερίδες μίλησαν για Ρώσους σε ένα πόλεμο δεν γνωρίζεις εάν είναι Ρώσοι Ουκρανοί η κάτι άλλο,,,1 πας τελείως ακάλυπτος είναι σαν να πολεμάς εσύ δεν φενεται να φοράει αλεξίσφαιρο αν και εκεί που τον πήρε η σφαίρα δύσκολο,,εκτός αυτού ακούσαμε για ελεύθερους σκοπευτές επάνω σε ταράτσες κλπ αυτοί γνωρίζουν αν είναι Ρώσος η Ουκρανός η σφαίρα μπορεί να δείξει μπορεί όχι ανάλογα που την έχουν προμηθευτεί σε ένα πόλεμο είναι άχρηστα όλα αυτά είναι πόλεμος,,,παντού είδα έμπειρους δημοσιογράφους μόνο από Ελλάδα είδα νέα παιδιά ακόμα και αυτά που καλύπτουν ρεπορτάζ ΟΠΕΝ νέα παιδιά είναι στην τηλεόραση απορώ πως δέχτηκαν να πάνε χωρίς της μεγάλες ασφάλειες που καλύπτουν ένα πόλεμο

    6. Λυπάμαι ,αλλά όταν πας στο στόμα του λύκου οι πιθανότητες να γυρίσεις είναι πολύ λίγες και εκτός αυτού οι πιο πολλοι πάνε για τα λεφτά αλλά και για να σπείρουν προβοκάτσιες ,δυστυχώς όλα εδώ πληρώνονται

    7. Κανονικά δεν έπρεπε να πηγαίνουν δημοσιογράφοι εκεί που βρέθηκε αυτός και το συνεργείο του. Οι πολεμικές επιχειρήσεις δεν είναι πλεϊστέισιον και εξμποξ.
      Θεός σχωρές τον.

    8. Οτι και να εικασουμε ο πολεμος ειναι πολεμος! Θεος συγχωρεστον!

    9. Η έξοδος από το Κίεβο και τα checkpoints εκεί προς το Ιρπεν είναι υπό Ουκρανικό έλεγχο. Φανερό το τι έχει συμβεί.

    10. Δημοσιογραφική ταυτότητα που δεν ισχύει….
      ΤΙ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΟΥΜΕ….
      ΡΟΥΦΙΆΝΟΣ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ?

    Comments are closed.