Ο ΜΠΑΙΝΤΕΝ ΣΥΝΕΧΑΡΗ ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΚΟΛΟΜΒΙΑΣ, ΠΕΤΡΟ! «ΑΝΤΑΡΤΗΣ» ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΕΣΚΟΜΠΑΡ! ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΠΟΛΛΑ…

    Κοινοποίηση:
    ΠΕΔΡΟ

    Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν συνεχάρη χθες Τρίτη τον γερουσιαστή και πρώην αντάρτη Γουστάβο Πέτρο, ο οποίος κέρδισε στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών που διεξήχθη την Κυριακή στην Κολομβία και θα γίνει τον Αύγουστο ο πρώτος πρόεδρος της αριστεράς στην ιστορία του κράτους των Άνδεων.

    Ο κ. Μπάιντεν συνομίλησε με τον κ. Πέτρο και «αδημονεί να συνεργαστεί με τον εκλεγμένο πρόεδρο για να συνεχίσει να ενισχύεται η διμερής συνεργασία», ειδικά για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και για την εφαρμογή της συμφωνίας ειρήνης που υπογράφτηκε το 2016 με την πρώην οργάνωση ανταρτών FARC, σύμφωνα με ανακοίνωση Τύπου του Λευκού Οίκου.

    Συζήτησαν επίσης σχετικά με τη «διμερή συνεργασία ως προς την ασφάλεια και την καταπολέμηση των ναρκωτικών».

    Ο Αμερικανός πρόεδρος συνεχάρη «τον λαό της Κολομβίας» για τη διεξαγωγή «δίκαιων και ελεύθερων εκλογών και επαναβεβαίωσε την υποστήριξη των ΗΠΑ στην Κολομβία», πάντα σύμφωνα με την ανακοίνωση των υπηρεσιών του.

    Ο κ. Πέτρο, 62 ετών, εξελέγη στην προεδρία την Κυριακή, υποσχόμενος να φέρει «αλλαγή» στη χώρα των Άνδεων σε κρίση.

    Στις ΗΠΑ, αρκετοί Ρεπουμπλικάνοι αιρετοί, όπως μεταξύ άλλων ο κυβερνήτης της Φλόριντας, ο Ρον ΝτεΣάντις, τόνισαν πως τους θορύβησε η εκλογική του νίκη και προέλαση αυτής που χαρακτηρίζουν «ολοκληρωτική ιδεολογία της αριστεράς».

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    6 Σχόλια

    1. Ποιος έχει σειρά? Μία μία οι χώρες απο καταστρέφονται….Ειναι το plan, (ανόητε)….

    2. Μπραβο παππουλη στα γεραματα την αντεχεις τη….πρεζα ! Παραδεχομαι, αντε να πας χορτατος…. παληκαρι μου!

    3. Ας φάνε και οι αριστεροί στη Κολομβία μόνο οι δικοί μας αριστεροί θα είναι πάμπλουτοι ?

    4. Ο/Η Κορτεζ ο γυφτος σφαγεας ενος ολοκληρου πολιτισμου..... λέει:

      …..oi γυφτοισπανοι γιορταζουν τις βαρβαρικες και ηλιθιες καταστασεις τους.

    5. Αριστερός πρόεδρος στην Κολομβία;;; Καταλάβαμε χρηματισμός,τρομοκρατία και νοθεία πήγαν σύννεφο.

    6. Που το παραξενο?? Συμμαχικη χωρα η Κολομβια εχει στειλει ειδικους στης εξουδετερωση ναρκων στην Ουκρανια, αν νομιζεται οτι ειμαστε στην εποχη του ΜακΚαρθυ δυστυχως για εσας δεν ειμαστε….

    Comments are closed.