Ο ΑΚΗΡΥΧΤΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΜΟΡΑΣ! ΟΙ ΦΑΤΡΙΕΣ, ΟΙ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙΣ ΜΕ “ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΟΥΣ” ΚΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ “ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ”

    Κοινοποίηση:
    720_780502_8ac77c8ad6-93f74dd3a81f4a91

    Δολοφονίες, απόπειρες και ξέπλυμα “βρώμικου χρήματος” μέσω διαφόρων δραστηριοτήτων, συνθέτουν το παζλ της ελληνικής μαφίας, που έχει θέσει σε συναγερμό τις αστυνομικές αρχές. Πρόκειται για μία σειρά από εκτελέσεις που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια, ακόμη και μέρα-μεσημέρι και σε κοινή θέα, στο πλαίσιο της προσπάθειας των συμμοριών να “βγάλουν από τη μέση” τους ανταγωνιστές τους, να επικρατήσουν στη νύχτα και να πολλαπλασιάσουν τα κέρδη τους. Σύμφωνα με στοιχεία που αποκαλύπτονται, από το 2017 έχουν εκτελεστεί 17 συμβόλαια θανάτου, ενώ τους πέντε τελευταίους μήνες έχουν γίνει πέντε δολοφονίες. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι στις 14 εκτελέσεις, χρησιμοποιήθηκε ως όπλο το “καλάσνικοφ”, που τείνει να εξελιχθεί σε όπλο “ταυτότητα” στα ξεκαθαρίσματα της μαφίας.

    Όπως μετέδωσε το ΟΡΕΝ, το όνομα του πυγμάχου που έπεσε νεκρός από τις σφαίρες αγνώστων, στη Βάρη, είχε συμπεριληφθεί στον κατάλογο με τα 500 άτομα, που περιέχει η έκθεση του οργανωμένου εγκλήματος, την οποία παρέδωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη στα χέρια του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Συγκεκριμένα, στην έκθεση γίνεται αναφορά σε μία υπόθεση του 2015, που αφορά σε εγκληματική οργάνωση που δρούσε τη νύχτα. Μπορεί ο 39χρονος να αθωώθηκε, όμως φαίνεται πως είχε βρεθεί στο “μικροσκόπιο” του Τμήματος Εκβιαστών, όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ.

    Οι “Βόρειοι” και οι “Νότιοι”

    Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει ο “χάρτης” της ελληνικής “καμόρα”, που φαίνεται πως έχει χωριστεί σε δύο βασικά στρατόπεδα. Πρόκειται για τους “Βόρειους” και τους “Νότιους”, που ελέγχουν αντίστοιχα τα βόρεια και τα νότια προάστια. Είναι χωρισμένοι σε 15 φατρίες και οκτώ υποομάδες, ενώ αριθμούν 350 “πρωταγωνιστές” και 250 “βοηθητικά μέλη”, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ.

    Τα μέλη της μαφίας φαίνεται πως χρησιμοποιούν ακόμη και γραφεία ενοικιάσεως δολοφόνων με υψηλό “κασέ” προκειμένου να βγάζουν από τη μέση τους “ανταγωνιστές” τους. Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, ξεπλένουν το “βρώμικο χρήμα” μέσα από διάφορες δραστηριότητες, όπως είναι βενζινάδικα, φούρνοι, καφέ, κατασκευαστικές εταιρείες, ξενοδοχεία ακόμη και φωτοβολταϊκά πάρκα.

    Σε δήλωσή του, εξάλλου, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τονίζει ότι μέσα σε δύο μήνες έχουν γίνει τέσσερις ανθρωποκτονίες που σχετίζονται με το οργανωμένο έγκλημα και κάνει λόγο για “άγρια εγκλήματα” που “δίκαια συνταράσσουν την κοινή γνώμη”. Με αφορμή τις δύο εκτελέσεις που έγιναν το τελευταίο 24ωρο, στα Σεπόλια και τη Βάρη, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σημειώνει ότι “το οργανωμένο έγκλημα δεν έχει ιδεολογικές αναφορές αλλά έχει πολύ χρήμα και έχει αρχίσει εδώ και καιρό να το νομιμοποιεί σε επιχειρηματικές δραστηριότητες”, προειδοποιώντας πως “εάν έτσι εισέλθει στους θεσμούς θα έχουμε ζήτημα κανονικής μαφίας”, ενώ σημειώνει ότι “η δημοκρατία οφείλει να απαντήσει γρήγορα”. “Με το οργανωμένο έγκλημα, κανείς να μην αμφιβάλλει, θα έχουμε πόλεμο. Όχι της αστυνομίας μόνο, αλλά της δημοκρατίας. Όσο πιο γρήγορα το καταλάβουμε, τόσο πιο γρήγορα θα νικήσουμε”, τονίζει.

    Η εκτέλεση στη Βάρη

    Το πρωί της Δευτέρας άγνωστοι έστησαν φονική ενέδρα στον πυγμάχο Τάσο Μπερδέση. Οι δράστες τον εκτέλεσαν στη μέση του δρόμου, στη Βάρη, την ώρα που ο 39χρονος πήγαινε για την πρωινή του προπόνηση στον πυγμαχικό σύλλογο που στεγάζεται στην περιοχή.

    Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, οι δύο δράστες επέβαιναν σε ένα τζιπάκι, μαύρου ή ασημί χρώματος. Στο σημείο βρέθηκαν περισσότεροι από 14 κάλυκες. Λίγο μετά τις 9 το πρωί προσέγγισαν τον πρώην πυγμάχο και τότε ο συνοδηγός τον γάζωσε με σφαίρες από καλάσνικοφ. Στη συνέχεια, οι δράστες διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση. Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, που μιλάει στην κάμερα του mega, ήταν περίπου 9.10 το πρωί όταν ακούστηκαν δύο ριπές συνεχόμενες, με διαφορά δευτερολέπτων η μία από την άλλη.

    Οι αστυνομικοί απέκλεισαν τον χώρο και αναζητούν αφενός υλικό από κάμερες ασφαλείας και αφετέρου πληροφορίες προκειμένου να εντοπίσουν το αυτοκίνητο διαφυγής των εκτελεστών, που μέχρι στιγμής παραμένει άφαντο.

    Ο πρώην πυγμάχος είχε κατακτήσει πανελλήνια πρωταθλήματα με ιστορικούς συλλόγους της πυγμαχίας και είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές για υποθέσεις που σχετίζονται με κυκλώματα της νύχτας. Καταγόταν από την Πάτρα και ήταν γνωστός στη σόουμπιζ.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    9 Σχόλια

    1. Η καλύτερη τιμωρία ειναι να τους κάνουν
      ΕΜΒΟΛΙΑ όλους αυτούς να ξεμπερδεύουμε

    2. με την αρση του lockdown θα αυξηθουν οι δολοφονίες για το μοιρασμα της πίτας
      διαφθορά υπάρχει παντού
      ο καραιβαζ ανέφερε πως με το μαυρο ζρήμα εμπλέκονται πολιτικοι εκκλησια αστυνομια
      πως λοιπον να σταματήσουν αυτά;

    3. Αφου δεν εχει συλλληφθει κανεις μα κανεις τουλαχιστον αφηστε τους να αλληλοσκοτωθουν να τελειωνουμε με δαυτους. Τωρα αν υπαρχει και καμια ατυχια οπως της κοπελιας στα γλυκα νερα εκει ας δουλεψουν και λιγο οι μπατσοι.

    4. Πολιτικοίφαρμακευτικες εταιρίες κ μαφιόζοι…. Αυτή είναι η βαριά βιομηχανία της χώρας…

    5. Κράτος νταβαδων και παρτακηδων. Δεν ήρθε τυχαία η διάλυση. Φάτε δημοκρατία του κώλου. Άντε γειά και καλά κρασιά.

    6. Κάποτε μόνο στη σκέψη είχαν συλληφθεί…..

    7. Μπουρδέλο έκανε την Ελλάδα η ΝΔ

    8. Δευτερη δολοφονία μέσα σε 34 ωρες βλάκα Γουρλομάτη.
      Αιντε τώρα στείλε τους παλικαράδες σου
      να σαπακιάσουν στο ξύλο καμιά φοιτήτρια
      στο ΑΠΘ η κανέναν πιτσιρικά στην πλατεία Εξαρχείων
      ή στην πλατεία Κυψελης για να σερβίρεις
      “νόμο και τάξη” στα ακροδεξιά σκατά
      που σε στηρίζουν ακόμα…

    9. Κρατος μπουρδελο, πολιτες υποταγμενοι στη ΝΤΠ, πολιτκοι διεφθαρμενοι με βαθιες τσεπες για να τα παιρνουν.

    Comments are closed.