ΟΡΙΣΤΙΚΟ! ΠΑΡΑΤΑΣΗ LOCKDOWN ΣΑΝ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ – ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟ “ΚΑΛΟ” ΜΑΣ – ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΥΛΑ – ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΟ ΒΙΟΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ – ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΡΜΑΓΕΔΩΝΑΣ ΣΕ ΟΛΑ!

    Κοινοποίηση:
    καραντινα

    Μπορεί τα κρούσματα στη χώρα μας να παρουσιάζονται μειωμένα τα τελευταία 24ωρα, ωστόσο όλα δείχνουν ότι η νέα παράταση του lockdown στην Ελλάδα μετά τις 7 Ιανουαρίου έχει «κλειδώσει».

    Η κυβέρνηση προχωρά βήμα – βήμα, όπως και η επιτροπή των λοιμωξιολόγων που εισηγείται. Σχεδόν όλες οι προβλέψεις μέχρι τώρα έχουν «πέσει στο κενό» με αποτέλεσμα όλοι να είναι πια φειδωλοί στις δηλώσεις και τις προβλέψεις τους.
    Χαρακτηριστικές είναι οι εκκλήσεις όλων – σε δραματικό τόνο – για πιστή τήρηση των μέτρων προστασίας, με το ενδεχόμενο αναζωπύρωσης του φονικού ιού μέσα στις γιορτές να προκαλεί τρόμο δεδομένης της ήδη μεγάλης πίεσης που δέχεται το σύστημα Υγείας.

    Καμία περιοχή δεν είναι ασφαλής επισημαίνουν οι ειδικοί, που δεν κρύβουν το μέγεθος της ανησυχίας τους, τονίζοντας ότι δεν πρέπει να επιχειρηθεί, ούτε η παραμικρή παράκαμψη των μέτρων – ακόμη και για τις λίγες ώρες – του ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

    Η τωρινή κατάσταση θεωρείται ιδιαίτερα εύθραυστη λόγω της υπερμεταδοτικότητας του ιού και της «κόπωσης» των πολιτών από τα περιοριστικά μέτρα, που οδηγεί σε ανυπακοή και χαλάρωση.

    Επιπλέον η κινητικότητα που παρατηρείται την περίοδο των γιορτών, εντείνει τους φόβους ότι ενδεχομένως να έχουμε αύξηση των νέων διαγνώσεων περί τα μέσα Ιανουαρίου, την περίοδο δηλαδή που θα έχει ξεκινήσει ο εμβολιασμός στη χώρα.

    Οι λοιμωξιολόγοι γνωρίζουν πως η ενθαρρυντική επιστροφή των τριψήφιων αριθμών στα κρούσματα μπορεί πολύ εύκολα να ανατραπεί και να δούμε ξανά εκθετική αύξηση των διαγνώσεων.

    Επισημαίνουν ότι είμαστε σε εύθραυστη ισοροπία και οποιοδήποτε στραβοπάτημα μπορεί να μας γυρίσει πίσω.

    Το δεύτερο κύμα δεν έχει τελειώσει ακόμη, λένε, προσθέτοντας ότι σε ασφαλή νερά θα έχουμε μπει όταν θα δούμε διψήφιο αριθμό στους διασωληνωμένους, παράλληλα με τη μείωση του αριθμού των κρουσμάτων. Μέχρι τότε βρίσκονται σε εγρήγορση για την λήψη επιπλέον μέτρων όπου χρειαστεί.

    Την ίδια ώρα, πληθαίνουν οι φωνές για μη άνοιγμα των σχολείων, με αρκετούς επιστήμονες να ζητούν νέα παράταση παρόλο που η κυβέρνηση έχει θέση ως στόχο το πρώτο κουδούνι μετά τις γιορτές να ακουστεί στις 8 Ιανουαρίου.

    Αρκετοί επιστήμονες θεωρούν παρακινδυνευμένο να ανοίξουν τα σχολεία στις 8/1, καθώς θεωρείται ότι η κινητικότητα των γονέων θα δημιουργήσει νέα αναζωπύρωση της πανδημίας.

    Ένας από τους ειδικούς που εμφανίζεται αρνητικός στο άνοιγμα των σχολείων στις 8/1 είναι ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

    «Καταλαβαίνω ότι είναι ο στόχος να ανοίξουν τα σχολεία, αλλά με τις ενδείξεις που έχουμε ανά περιοχή στη χώρα δεν νομίζω ότι μπορεί να γίνει. Θα βοηθούσε η αύξηση της τηλεργασίας», τόνισε ο κ. Σαρηγιάννης, ενώ χαρακτήρισε επίσης πρόωρη την άρση του lockdown στις 7 Ιανουαρίου.

    «Δεν μας παίρνει να μας ξεφύγει η πανδημία», είπε χαρακτηριστικά στο Open.

    «Είμαστε σε φάση αποκλιμάκωσης. Με καθυστέρηση δύο εβδομάδων στις ΜΕΘ και στους θανάτους. Είναι δύσκολη περίοδος λόγω των καιρικών συνθηκών», πρόσθεσε.

    Παράταση lockdown στην Ελλάδα
    Όσον αφορά στο lockdown, ακόμη και με τα σημερινά δεδομένα, η παράτασή του είναι δεδομένη.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η βασική εισήγηση των ειδικών θέλει παράταση τουλάχιστον για ολόκληρο τον Ιανουάριο και επανεκτίμηση της κατάστασης περί τις αρχές Φλεβάρη.

    «Σε κάθε περίπτωση η άρση θα είναι σταδιακή, όπως ακριβώς συνέβη και με τη λήξη της πρώτης καραντίνας», τονίζουν κυβερνητικές πηγές.

    Όλα τα παραπάνω, ωστόσο, μπορεί να αλλάξουν ανά πάσα στιγμή σε περίπτωση που μετά τις γιορτές καταγραφεί νέα εκτόξευση των κρουσμάτων λόγω των ρεβεγιόν.

    Μπορεί οι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού να ξεκίνησαν στη χώρα μας, δίνοντας ελπίδα στη μάχη κατά του αόρατου εχθρού, όμως ο μαζικός εμβολιασμός του πληθυσμού δεν αναμένεται να ξεκινήσει νωρίτερα από τον Φεβρουάριο, με αποτέλεσμα τα περιοριστικά μέτρα να συνεχίσουν να ισχύουν για αρκετό καιρό ακόμα και να υπάρχει στο τραπέζι η παράταση του lockdown έως τα τέλη Ιανουαρίου.

    Τα κρούσματα κορωνοϊού τις τελευταίες μέρες δείχνουν να μειώνονται, έστω και με αργούς ρυθμούς, όμως ο αριθμός των διασωληνωμένων και των νοσηλευομένων παραμένει υψηλός, όπως και η πίεση στο εθνικό σύστημα υγείας.

    Αυτό το δεδομένο δεν επιτρέπει κανέναν εφησυχασμό, με τους επιστήμονες να εξακολουθούν να ανησυχούν για ένα τρίτο κύμα μετά τις γιορτές.

    Συγκεκριμένα οι διασωληνωμένοι σύμφωνα με τα χθεσινά στοιχεία του ΕΟΔΥ παραμένουν στους 469, ενώ οι ειδικοί ανέμεναν τα Χριστούγεννα να έχουν πέσει στους 300.

    Όλοι, κυβέρνηση και λοιμωξιολόγοι εκτιμούν ότι το επόμενο δεκαήμερο θα είναι εξαιρετικά κρίσιμο, καθώς θα φανεί πώς επηρέασαν τα επιδημιολογικά δεδομένα οι μέρες των γιορτών.

    Όπως έχει αναφερθεί από επιστήμονες, δεν έγιναν ακρότητες και τα μέτρα τηρήθηκαν από την πλειοψηφία των πολιτών, ενώ το click away, λειτούργησε κι έδωσε μια μικρή ανάσα στο πολύπαθο λιανεμπόριο. Θετικά είναι επίσης τα στοιχεία και από τη Δυτική Αττική και την Κοζάνη, όπου το αυστηρό lockdown δείχνει να αποδίδει και τα κρούσματα κορωνοϊού σημειώνουν πτώση.

    Επιστήμονες και κυβέρνηση κρατούν προς το παρόν στάση αναμονής και δεν αναμένεται να προχωρήσουν σε νέες αποφάσεις πριν την Πρωτοχρονιά. Τα επιδημιολογικά στοιχεία θα δείξουν την κατεύθυνση στην οποία θα κινηθούν, με όλους να συμφωνούν πως περιορισμοί θα συνεχίσουν να υφίστανται μέχρι να ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός τουλάχιστον του 70% του πληθυσμού.

    Την ίδια ώρα, μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις για το άνοιγμα των σχολείων, όπως αποκάλυψε ο καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, Χ. Γώγος.

    Όπως είπε θα είναι θετικό να μπορέσουν οι επιστήμονες να δώσουν το πράσινο φως για να ανοίξουν τα σχολεία στις 8 Ιανουαρίου.

    «Υπάρχει αυτό το κενό μεταξύ 7-10 ημερών για να δούμε τα αποτελέσματα μιας κατάστασης επιδημιολογικά. Αυτό περιμένουμε. Αν μπορέσουμε να ανοίξουμε τα σχολεία στις 8 του μηνός αυτό θα είναι θετικό. Τετάρτη με Πέμπτη θα δούμε αν θα ξεκινήσουμε με τα σχολεία, και δη με τα δημοτικά. Υπάρχει προσπάθεια να δούμε τα πράγματα θετικά για τα σχολεία, γιατί έχει τραβήξει πολύ η κατάσταση αυτή», είπε ο κ. Γώγος.

    Όσον αφορά στο λιανεμπόριο, σημείωσε ότι δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση και πως οι επιστήμονες αναμένουν να δουν πώς θα εξελιχθεί η πανδημία τις επόμενες δύο εβδομάδες.

    Ο κ. Γώγος άφησε επίσης ανοιχτό το ενδεχόμενο να αρθεί το αυστηρό lockdown που εφαρμόζεται στη Δυτική Αττική.

    «Στη δυτική Αττική είχαμε αυξημένο αριθμό σε σχέση και με τον πληθυσμό. Τώρα σιγά σιγά τα πράγματα βελτιώνονται. Δεν θέλαμε να έχουμε τόσο σκληρά μέτρα, αλλά νομίζω ότι πήγε καλά. Βεβαίως υπάρχει περίπτωση να χαλαρώσουν τα μέτρα, αυτή τη βδομάδα θα δούμε τα δεδομένα», είπε.

    Όσον αφορά στη συμπεριφορά των πολιτών κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων, τόνισε πως τα μέτρα τηρήθηκαν και δεν έγιναν έκτροπα.

    «Το σημαντικό είναι ότι βλέπουμε αρκετά σημαντική μείωση των θετικών τεστ σε σχέση με τον συνολικό αριθμό, δυστυχώς όμως ακόμα υπάρχει πίεση στο σύστημα. Δεν έχει πέσει ο αριθμός από τους νοσηλευόμενους και τους διασωληνωμένους. Αυτή τη βδομάδα θα συνεδριάσουμε και θα δούμε όλα τα επιδημιολογικά δεδομένα, σε όλες τις περιοχές, όπως η δυτική Αττική, η περιοχή της Κοζάνης, κάποιες περιοχές της Βοιωτίας. Νομίζω πως και στις περιοχές αυτές θα δούμε καλύτερα νούμερα και θα πάμε σε μια καλύτερη φάση», τόνισε.

    Όσον αφορά στο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού είπε πως ενδέχεται να το κάνει και ο ίδιος μέσα στην εβδομάδα μαζί με τα άλλα μέλη της επιτροπής, υπογραμμίζοντας ότι θα πρέπει να εμβολιαστεί το 70% του πληθυσμού για να μπορέσουμε να επιστρέψουμε στην κανονικότητα.

    Τέλος, χαρακτήρισε πρώιμο να μιλάμε για άρση του περιορισμού των μετακινήσεων από νομό σε νομό, εξηγώντας πως θα πρέπει να υπάρχει μια ομοιόμορφη κατάσταση σε όλη τη χώρα. Διευκρίνισε ακόμα πως δε θα υπάρξει καμία αλλαγή στο σχεδιασμό για τις υπόλοιπες μέρες των εορτών και καμία χαλάρωση των μέτρων.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    19 Σχόλια

    1. ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΕΔΩ , ΤΙ ΚΑΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΚΡΙΝΕΤΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ , Η ΘΑ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΩΡΑ , ΑΛΛΙΩΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ & ΙΣΩΣ & ΑΛΛΟΙ ΛΑΟΙ , ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ
      ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ , Η ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΤΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ή ΔΕΝ ΚΤΙΝΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΝΤΕ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΚΑΙ ΣΕ
      ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΘΑ ΕΙΝΑΟ ΟΛΟΙ ΠΙΘΗΚΟΙ , ΕΜΠΡΟΣ ΛΟΙΠΟΝ , ΣΥΝΤΑΓΜΑ , ΟΜΟΝΟΙΑ κ.λ.π.

    2. Η Γερμανία δεν είχε ποτέ ολικό λοκνταουν. Μας δουλεύουν ψιλό γαζί.

    3. παιδια αυτοι κανουν τα ψευτικα εμβολια που χουν μεσα ορο η βιταμινες. τα θανατηφορα εμβολια με το βιοτσιπ ελεγχου τα χουν για μας ,τον ελληνικο λαο! για να μας ξεπαστρεψουν τους μισους και οι αλλοι μισοι να γινουν πιστοι και υπακουοι σκλαβοι για αυτους και τη νεα ταξη! και για να τελειωνουμε με αυτην την υποθεση εγω μαγκες το εμβολιο αυτο του βασιλακη του πυλες δεν θα το κανω ποτε! το σωμα μου ανηκει στον πατερα θεο και στη μητερα φυση, δεν ανηκει στον αντιχριστο και στον διαβολο! λοιπον αν σαν λαος δεν αρχισουμε τις μαζικες εκτελεσεις πολιτικων, κυβερνητικων ειδικων και δημοσιογραφων με πρωτους στο αποσπασμα τον πορτοσαλτε και τον ευαγγελατο, ασπρη μερα δεν θα δουμε!

    4. Ερχεται το καλοκαιρακι. Ταξειδακια στη Μυκονο πως θα γινουν χωρισ διαβατηριο. Ε Κουλη?

    5. ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΘΑ ΑΥΞΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΕΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΟ. ΠΩΣ ΘΑ ΠΕΙΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΗΛΙΘΙΟΥΣ;

    6. Ααα ότι κάνουνε οι Γερμανοί αμέσως κ μεις μπράβο… Υπέροχα ιμιτασιόν είμαστε

    7. Οταν λεει ο αλλος πως ενδιαφερεται και παραβιαζετε τα παντα λογω κακιας δεν θα λυσω το θεμα κανενος. Καλα ας συνεχιστει αυτη η κατασταση και μετα ποσοι θα τους κανετε παρεα ουτε εγω ξερω. Εχω δικαιωμα να συμμετεχω παντου χωρις διακριση. Οι καρακαξες στα τακ τουκ δεν σας αρεσουν; Γιατι υπαρχει πολυς κοσμος σε αυτην την χωρα να ασχολειται ο καθενας

    8. εαν και τωρα τα προβατα δε κανουν ΤΙΠΟΤΑ ΑΝΤΙΟ ΕΛΛΑΔΑ !!!!!!!!!!!

    9. Οριστικο. Ειστε βοδια ολοι εκει μεσα. Ψυχασθενεις!

    10. Πάντως από την Εποχική Γρίππη δεν έχει αρρωστήσει ούτε ένας εφέτος !

    11. Great Reset το λένε οι νεοταξίτες. Πρώτα καταστρέφουν τα πάντα,περιορίζουν όλες τις ελευθερίες και διαλύουν τις οικονομίες και έρχονται μετά ως μεγαλοσωτήρες και εγκαθιστούν την παγκόσμια υπερδικτατορία τους όπου οι πάντες θα είναι απολύτως εξαρτώμενοι από το κράτος,τρυπημένοι και σφραγισμένοι (ή έτσι θέλουν).

    12. Μέχρι τώρα καλά πάνε! Τους βγαίνουν όλα όπως θέλουν! Δεν έχουν υπολογίσει όμως τι μπορεί να κάνει κάποιος στην απελπισία του. Κι αν αυτός ο “κάποιος” είναι ένας λαός, ουέ κι αλίμονο!!! Συνεχίστε έτσι …

    13. Οτι και να λέμε απο το πληκτρολόγιο δεν γίνεται τίποτα. Τα δεχόμαστε σαν πρόβατα και λέμε ευχαριστώ. Είδαμε κανένα ξεσηκομό; Ακόμα και οι αντιεξουσιαστές κάνουν μόκο

    14. Γερμανία.Παράταση τού Lockdown πιθανώς μέχρι τό Πάσχα δήλωσε η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ.50% στίς εκατό τών Γερμανών αρνούνται νά εμβολιαστούν.Αρχισαν μελέτες γιά τό πώς θά αγορεύεται η είσοδος τών ανεμβόλιαστων σέ εστιατόρια καί οί πτήσεις μέ αεροπλάνα.Ταυτό-
      χρονα δηλώνουν,ότι ό εμβολιασμός είναι εθελοντικός.καί κανένας δέν πρόκειται νά αναγκαστεί νά εμβολιαστεί.
      Γιάννης Λάκων

    15. Χρησιμοποιούν τον ιό. Οι λεγόμενοι επιστήμονες ορθολογιστες και λοιπά νούμερα, είναι στην πλειοψηφία τους ψυχανωμαλοι. Χρησιμοποιουν αυτούς τους βλακες για να κάνουν πράξη τα σχέδια τους, ελίτ οικονομικές πολιτικές κτλ. Όταν βάζεις ουσιαστικά κάποιους αρπαγμενους να προτείνουν μέτρα, ανάλογα με την ειδικότητα τους ανάλογα και τα μέτρα, όλα απαγορευτικά. Βάζεις λοιμωξιολογο? Θα σου πει κλειστειτε στα σπίτια να μην πεθάνετε από τον ιό, κλείστε τα όλα. Βάζεις σεισμολογο? Θα σου προτείνει να μένεις σε σκηνές για να μην γίνει σεισμός και σε σκοτώσει το σπίτι σου επειδή δεν είναι σύμφωνο με τα αντισεισμικα στάνταρ. Βάζεις φυτοφάγους να προτείνουν μέτρα? Όπως βλέπουμε τώρα να σου λένε πως… άνθρωποι βγήκαν βόλτα και συνελήφθησαν, θα ακούς άνθρωπος έφαγε μπριζόλα και θα θεωρηθεί φυσιολογικό να συλληφθεί. Ξέρουν τι κάνουν.

      1. Ποσο δικιο εχεις!
        Θα δουμε και τετοια τα επομενα χρονια.
        Τι?Φυτεψες κηπο με ντοματες και αγγουρια και δε τρως απο τα μεταλλαγμενα και καταστρεφεις το περιββαλλον? Μεσα!
        Εχεις και γελαδια και δε τρως το μεταλλαγμενο κρεας εργαστηριου?Μεσα.
        Και θα μας πλασαρεται ως φυσιολογικο οπως εκαναν φυσιολογικο να δωσεις συναινεση για να γινεις πειραματοζωο με κινδυνο δεκαδων σοβαρων χωρις επιστροφη ασθενειων αλλα να μην εχουν και καμια ευθυνη.

    16. Ούτε τιμωρημένοι φαντάροι να είμαστε, μας έχωσαν όλους στο πειθαρχείο. Περιμένουμε τη σειρά μας, πρέπει να στείλουμε το Μητσοτάκη στα σκουπίδια.

    17. Οι «ειδικοί» παίρνουν γραμμή από τους πολιτικούς ή οι πολιτικοί από τους «ειδικούς»;;;
      Είναι βαρετό πλέον. Κι όλα αυτά για να μας εκβιάσουν να κάνουμε ένα «προαιρετικό» εμβόλιο. Και όχι μόνο.
      Είναι απίστευτο να βλέπεις βρωμιάρηδες καθηγητές πάσης φύσεως να βγαίνουν και να κλάνουν καθημερινά στα μούτρα μας.
      Λες και δεν είναι άνθρωποι. Αλλά το πιο πιθανόν είναι να είναι διάολοι μεταμορφωμενοι σε ανθρώπους.
      Είναι οι ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΙΟΥΔΕΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΓΕΝΟΥΣ.
      Όταν με το ΚΑΛΟ ΨΟΦΗΣΟΥΝ ΘΑ ΠΑΝΕ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ!!!

    Comments are closed.