ΟΡΙΣΤΙΚΗ Η ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΗ – ΚΑΝΕΙ ΑΥΞΗΣΗ ΜΕΤΟΧΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΜΕ ΜΗΔΑΜΙΝΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ – ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΠΑΥΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ

    Κοινοποίηση:
    ΔΕΗ

    Με μια ξαφνική ανακοίνωση χθες το απόγευμα η διοίκηση της ΔΕΗ, ανακοίνωσαν την αύξηση κατά 750 εκατ. ευρώ του μετοχικού κεφαλαίου της. Και μπορεί να είναι καλή η αύξηση των μετόχων, και δεν θα μας πείραζε αν δεν αφορούσε την αλλαγή καθεστώτος στη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού, που παύει να έχει δημόσιο χαρακτήρα.

     Το Δημόσιο δεν θα έχει τα κεφάλαια που τους αναλογούν και κατά συνέπεια θα χάσει την πλειοψηφία, ενώ θα σμικρυνθεί και το ποσοστό των μικρομετόχων, ιδιωτών και θεσμικών.

    Σε μια περίοδο που το ρεύμα και το αέριο εκτινάσσονται σε τεράστια ύψη και πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος κλείνουν στην Ευρώπη, η κυβέρνηση Μητσοτάκη παραδίδει ένα εργαλείο αποφασιστικής παρέμβασης στην αγορά σε ιδιώτες με ανεξέλεγκτη συμπεριφορά ως προς τις τιμές.

    Η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, πέραν των αυξήσεων που θα φέρει στα πορτοφόλια των Ελλήνων πολιτών. Μάλιστα, οι εμπνευστές αυτής της ιδέας παρουσιάζουν την αλλαγή σκυτάλης ως μια “πράσινη μετάβαση, συμβάλλοντας στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής”. Τις τσέπες του πολίτη, φυσικά και δεν τις κοιτάει κανείς…

    «Με την κεφαλαιακή της ενίσχυση και την υλοποίηση του πλάνου των επενδύσεών της, μια προβληματική πρώην ΔΕΚΟ που το 2019 έφτασε στα πρόθυρα χρεοκοπίας, προχωρά στην ουσιαστική οικονομική εξυγίανσή της. Από τις ζημιές 900 εκατ. το 2018 και 1,6 δισ. το 2019, η ΔΕΗ πέρασε στην κερδοφορία 35,2 εκατ. ευρώ το 2020 και αναμένεται να κλείσει με κέρδη και το 2021, αυξάνοντας σημαντικά την κεφαλαιοποίησή της (που ήταν κάτω των 300 εκατ. στις αρχές του 2019, σε περίπου 2 δις σήμερα), καθώς και την πιστοληπτική της ικανότητα», τονίζεται από την εταιρεία.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    10 Σχόλια

    1. Μολις εχθες και ολως τυχαια, μου επιδοθηκε η απορριψη της απο 26.11.2018 εγκλησης μου, κατα του διευθυνοντος συμβουλου της ΔΕΗ, για τα αδικηματα της Παραβασης καθηκοντος και της Υπεξαιρεσης! Οχι βεβαια, οτι δεν το περιμενα! Απο την στιγμη μαλιστα, που για τους δικους μου λογους, δεν στραφηκα απευθειας κατα της ΔΕΗ.ΑΕ!
      Το μηνυμα παντως, του οτι γνωριζουμε τις παγαποντιες της, εληφθη! Και εσπευσαν να τις κουκουλωσουν, για να την ξεπουλησουν, ως αθωα περιστερα! Το πιασαμε, κυρ εισαγγελεα, με την Τζενη την ωραια!

    2. καλα κανει, θα πληρωνουμε τους αργοσχολους με τα μεγαλα εφαρπαξ???

      1. Τώρα που θα πληρώνεις τον Μυτιληναίο ΚΟΠΡΙΤΑΚΟ θα δεις γλέντια.

      2. Δέν πειράζει, τώρα θά πληρώνης τούς τοκογλύφους καί τούς κλεφταράδες.

    3. επιτελούς, να ησυχάσουμε απο ολους αυτους τους εργατοπαταρες της ΔΕΗ , τα ιδια έλεγαν οταν ο ΟΤΕ περνούσε στους ιδιώτες , πλήρωνα 200€ το δίμηνο και τώρα δίνω 26€ τον μηνα και μιλάω απο το πρωί εως το βράδυ σε ολη την Ελλάδα και σε ΚΙΝΗΤΑ απεριόριστα
      αφήστε λοιπόν αυτα οτι θα ακριβύνει το ρευμα , κλπ , το ρευμα πληρώνετε ακριβά γιατι ορισμένοι υπάλληλοι εχουν την εντύπωση οτι η επιχείρηση ειναι δίκη τους , οτι έφυγε απο το δημόσιο βρήκε την υγειά του Ολυμπιακή, ΟΤΕ, κλπ και εμείς σταματήσαμε να χρεωνόμαστε για να τρώνε ορισμένοι με χρυσά κουτάλια

      1. ΖΗΣΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΧΑΛΚΟΥ ΜΟΥΛΕ ΜΕ ΤΟΝ ΟΤΕ ΣΟΥ ΚΑΙ ΑΣΕ ΕΜΑΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟ 1Gbps ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΜΕ 40 ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΚΟΠΡΕ.

      2. Συγκρίνεις εντελώς ανόμοια πράγματα. Οι τηλεπικοινωνίες ήταν θέμα χρόνου γιατί βρισκόταν σε φάση τεράστιας αλλαγής μπροστά τους άνθιζε η εποχή της πληροφορίας. Μέχρι το 2010 έλεγες “ίντερνετ” και σε ρωτούσαν αν τρώγεται.

    4. Είχε γίνει ντόρος πέρσι το χειμώνα κάπου Γενάρη με Φλεβάρη ότι ο Μητσοτάκης και η εγκληματική οργάνωση της ΝΔ θα πάνε σε εκλογές το Μάη, όταν έφτανε ο καιρός το άλλαξαν και έλεγαν για φθινόπωρο.
      Κάποιοι εξυπνότεροι έλεγαν τότε ότι δεν πρόκειται να πάει σε εκλογές εκτός κι αν του φύγουν βουλευτές και αναγκαστεί κι αυτό γιατί δεν τους αφήνουν οι χρηματοδότες τους αν δεν υλοποιήσουν όλα τα σχέδια που έχουν. Μέσα σε αυτά τα σχέδια λοιπόν είναι και οι ιδιωτικοποιήσεις. Όχι ότι η ΔΕΗ είναι υπόδειγμα τώρα αντιθέτως, αλλά η ιδιωτικοποίηση της θα την κάνει 10 φορές χειρότερη, θα το δείτε στους επόμενους λογαριασμούς όταν ολοκληρωθεί, θα κόβεται το ρεύμα για πλάκα ειδικά με την εργασιακή ζούγκλα που έχουν δημιουργήσει και ο κόσμος χάνει τη δουλειά του για πλάκα.
      Στάχτες και συντρίμμια θα αφήσει πίσω της η ΝΔ.

    5. Νωρις το πηρατε χαμπαρι!! Αχχαχχχ

    6. Την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου την κάνει μέσω των ήδη αυξημένων λογαριασμών;Από 100 ευρώ ο λογαριασμός εκτινάχτηκε στα 457ευρω.Πολλοι γνωστοί και φίλοι μιλούν με αποδείξεις για ποσά που φτάνουν τα 1000 ευρώ.

    Comments are closed.