ΟΠΩΣ ΤΟ ’93! ΝΕΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ “ΧΡΥΣΟΜΑΛΛΟ ΔΕΡΑΣ” ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΤΟ ΥΠΕΘΑ – ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΚΡΩΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΕΚΚΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΑΝ “ΜΠΟΥΚΑΡΕΙ” Ο ΠΟΥΤΙΝ – ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΑ ΝΤΕΡΤΙΛΗΣ ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ ΑΜΠΧΑΖΙΑ;;;

    Κοινοποίηση:
    dinameis

    Την απομάκρυνση των Ελλήνων υπηκόων, αλλά και όσων ομογενών το επιθυμούν από την Ουκρανία, στο ενδεχόμενο που η διπλωματική κρίση ανάμεσα στη Μόσχα και το Κίεβο λάβει διαστάσεις άμεσης στρατιωτική σύγκρουσης, προβλέπει άκρως απόρρητο σχέδιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

    Το σχέδιο έχει εκπονηθεί από το ΓΕΕΘΑ και έχει κοινοποιηθεί τόσο στο υπουργείο Εξωτερικών όσο και στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής καθώς επίσης και σε μια σειρά από αρμόδιες υπηρεσίες που θα μπορούσαν να έχουν κάποιου είδους εμπλοκή στη σχετική επιχείρηση.

    Πρόκειται για ένα σχέδιο το οποίο έχει σημαντικές ομοιότητες με την επιχείρηση «Χρυσόμαλλο Δέρας», όπως είχε ονομαστεί η οργανωμένη προσπάθεια απομάκρυνσης των Ελλήνων από την εμπόλεμη ζώνη της Αμπχαζίας η οποία ξεκίνησε τον Ιούλιο του 1993 με επικεφαλής τον Αντιπλοίαρχο Βασίλη Ντερτιλή και ολοκληρώθηκε ένα μήνα αργότερα .

    Τι περιλαμβάνει το σχέδιο

    Οι ίδιες πληροφορίες θέλουν το σχέδιο απομάκρυνσης των Ελλήνων από την Ουκρανία να αποτελείται από τρεις φάσεις, στο πλαίσιο των οποίων προβλέπεται, μεταξύ άλλων και η μετάβαση στις σχετικές περιοχές ανδρών των Ειδικών Δυνάμεων προκειμένου να εξασφαλίσουν την ομαλή και απρόσκοπτη μεταφορά όλων εκείνων που θα θελήσουν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους προς τις (παραθαλάσσιες) τοποθεσίες που έχουν επιλεγεί ως βάσεις συγκέντρωσης. Ως εκ τούτου ιδιαίτερα κρίσιμος θεωρείται ο ρόλος που θα διαδραματίσει η νεοσύστατη Διακλαδική Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ, οι άνδρες της οποίας έχουν εκπαιδευτεί και σε τέτοιου είδους επιχειρήσεις.

    Παράλληλα, κομβικής σημασίας εκτιμάται πως θα είναι και η συμμετοχή του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, δεδομένου ότι ήδη υπάρχει μία σχετική κινητοποίηση ως προς την αναζήτηση πλοίων που, εφόσον απαιτηθεί, θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν είτε ως πλωτά ξενοδοχεία είτε για την μεταφορά των Ελλήνων ομογενών που όντας ευρισκόμενοι εντός της εμπόλεμης ζώνης θα ήθελαν να εγκαταλείψουν την περιοχή και να μετεγκατασταθούν προσωρινά σε άλλα ασφαλέστερα μέρη ή ακόμη και στην Ελλάδα.

    Να σημειώσουμε πως η ευρύτερη περιοχή του Ντονμπάς, στην οποία εντάσσεται και η Μαριούπολη σαν κέντρο και σαράντα ελληνόφωνα χωριά σε ένα ημικύκλιο που φτάνει μέχρι το Ντονέτσκ, σε ακτίνα περίπου 120 χλμ., αποτελεί εδώ και χρόνια μία από τις πιο διακεκαυμένες ζώνες της Ανατολικής Ουκρανίας στα σύνορα με τη Ρωσία, με ομάδες που υποστηρίζονται από τη Μόσχα να βρίσκονται σε διαρκή αντιπαράθεση με τον Ουκρανικό στρατό.

    Πρόκειται για μία περιοχή εντός της οποίας εκτιμάται ότι ζουν περισσότεροι από 100.000 Έλληνες ομογενείς. Ενδεικτικά να σημειώσουμε πως η Μαριούπολη βρίσκεται πολύ κοντά στο Ντονέτσκ και το Λουχάνσκ, τις δύο περιοχές που οι ρωσόφωνοι ανακήρυξαν αυτόνομες δημοκρατίες. Η συγκεκριμένη πόλη φέρεται να έχει κεντρική θέση στο σχεδιασμό της Μόσχας εφόσον αποφασίσει να προχωρήσει σε μία χερσαία εισβολή στο ουκρανικό έδαφος, δεδομένου ότι αποτελεί κομβικό σημείο για την από ξηράς ένωση της Κριμαίας με την Ρωσία.

    Ο ρόλος του ΥΠΕΞ

    Στο πλαίσιο αυτό, ιδιαίτερα σημαντικός είναι ο ρόλος που θα διαδραματίσει, στο ενδεχόμενο που το επιτελικό σχέδιο του ΓΕΕΘΑ μπει σε φάση ενεργοποίησης, το υπουργείο Εξωτερικών, αφού μία από τις αποστολές που έχει αναλάβει να εκτελέσει η ελληνική διπλωματική αντιπροσωπεία στην Ανατολική Ουκρανία είναι η ενημέρωση των Ελλήνων ομογενών.

    Μόνο τυχαίο δεν είναι άλλωστε πως πριν από μερικές ημέρες στην περιοχή βρέθηκε και ο υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Δένδιας, σε μία επίσκεψη που είχε περισσότερο ιδιωτικό και λιγότερο επίσημο χαρακτήρα. Η παρουσία του κ. Δένδια στην περιοχή και η επίσκεψή του στις πόλεις Σαρτανά και Μαριούπολη, οι οποίες χαρακτηρίζονται από έντονη ελληνική παρουσία, είχε ως σκοπό να καταδείξει την έμπρακτη μέριμνα της πολιτείας για τους ομογενείς μας, ενώ συνδυάστηκε με την τοποθέτηση νέου επικεφαλής στο Ελληνικό Προξενείο Μαριούπολης. Να σημειώσουμε πως η συγκεκριμένη θέση παρέμενε κενή τα τελευταία τρία σχεδόν χρόνια (από το 2019) με την πλήρωσή της να γίνεται επιτακτική από τις αρχές του χρόνου λόγω της κλιμάκωσης της ρωσοουκρανικής κρίσης και την εμπλοκή της Δύσης.

    Παρά το γεγονός ότι ο ρόλος της χώρα μας στην Ουκρανική κρίση είναι περιφερειακός, εντούτοις η ελληνική διπλωματία (εντάξει, γελάμε τώρα!!) επιχειρεί να αναπτύξει εποικοδομητική δράση, ακροβατώντας μεταξύ της συμμετοχής της στο ΝΑΤΟ και της στήριξης που παρέχει το τελευταίο στο Κίεβο και της προσπάθειας να διατηρήσει ανοιχτούς τους διαύλους με τη Μόσχα. Τις τελευταίες ημέρες άλλωστε Ουάσιγκτον και Μόσχα έχουν επιδοθεί σε έναν «πόλεμο νεύρων», με την πρώτη να προειδοποιεί για ρωσική εισβολή τις επόμενες ημέρες και τη δεύτερη να απαντά πως πρόκειται για αμερικανική προπαγάνδα.

     

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    19 Σχόλια

    1. Εάν το σχέδιο είναι περἰπου αντίγραφο το 1922 πού έφυγε πρώτα ο Στρατός καί έπειτα οι πολίτες τότε είμαι σίγουρος πως οι διοικούντες δεν έχουν μυαλό.

      1. ΦΕΡΤΕ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ 500000 ΚΥΡΙΑΚΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2030

    2. Αν φύγουν από εκεί δεν πρόκειται να επιστρέψουν ποτέ. Ένα ακόμη μέρος με ιστορικές ελληνικές ρίζες που θα ξεριζωθούν. Δύσκολη απόφαση για τους εκεί ομογενείς μας. Στρατηγικά σκεπτόμενος, ίσως να τους συμφέρει να κάτσουν εκεί, να επιλέξουν πλευρά με βάση είτε τη λογική είτε το συναίσθημα, και να πολεμήσουν. Και αν είναι τυχεροί/έξυπνοι και επιλέξουν την πλευρά που θα κερδίσει, θα βγουν και αυτοί κερδισμένοι.

    3. Ο ΠΟΥΤΙΝ,Δ Ε Ν ΘΑ ΕΙΣΒΑΛΗ!!! Δ Ε Ν ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΗ ΤΗΝ ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΓΕΡΜΑΝΙΑ-ΕΥΡΩΠΗ!!! ΟΙ ΑΓΓΛΟ-ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΠΑΙΖΟΥΝ..”ΠΟΚΕΡ” ΑΛΛΑ..Ο ΠΟΥΤΙΝ “ΣΚΑΚΙ”!!! ΠΟΙΟΣ ΛΕΤΕ ΘΑ “ΚΕΡΔΙΣΗ”???ΟΙ ΠΕΡΣΕΣ ΤΟ ΕΦΗΥΡΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥΣ!!!

    4. και στα Ιμια σχέδιο είχαν και κόντεψαν τα Τουρκιά να μας πάρουν το μισό Αιγαίο, που να μην είχαν

    5. πατε να ριξετε πρωτα κανα τουρκικο drone και μετα μας γραφεται

    6. Πάλι ο απλός κόσμος την πληρώνει δηλαδή η Ελλάδα με των οποιοδήποτε πρωθυπουργό απλά δεν έχει συμμετοχή και κάνει το χρέος της προς τους Έλληνες το ότι αυτή η άνθρωποι μπορεί να έχουν δημιουργήσει εκεί δεν τους ενδιαφέρει έτσι δεν είναι ότι έφτυσαν αίμα να κάνουν ένα σπίτι ένα μαγαζί κάτι τέλος πάντων στην φτώχεια τους που να τους αποφέρει Ζητω η ντίλερ των όπλων για αποζημιώσεις σε αυτούς τους ανθρώπους ουδέν θα είναι σαν της αποζημιώσεις του πολέμου του δικού μας μετά την λήξη,,,όχι δεν χερωμε αν είναι Έλληνες πήραν ουκρανική ιθαγένεια να φυλάσσουν πίστη στην πατρίδα να μείνουν εκεί,,όπως ο Ιταλός λέει δεν φεύγω από εδώ όπως ο Έλληνας λέει Βραζιλία πάνω από όλα η Βραζιλία είναι η πατρίδα μου κακά τα ψέμματα όλοι έχουν συμμετοχή και κανένας δεν έχει ο πλούτος έχει φύγει νωρίς θα κατέβει κόμβοη δεν γνωρίζω εάν είναι ουκρανικό η ρωσικό και μέσω Τουρκίας θα περάσει για Ιορδανία ντροπή μας που βαλομαστε εναντίων χριστιανικών χωρών το αίμα θα τους πνίξει αλλά τα μοσχάρι και οι λύκοι δεν χαμπάρι ζουν έτσι δεν είναι ότι κάναμε το σωστό το βράδυ βλέπουμε όνειρα γλυκά

    7. ωχ ωχ σχεδιο του Κουλη? Τους κλαιω τους Ελληνες.Καλυτερα να φυγουν μονοι τους .

    8. Τωρα συγνωμη να κλασω η να σκασω! Ο σωζων εαυτον σωθητω! Αν εξαιρεσουμε τους λεβεντες πιλοτους μας της πολεμικης αεροποριας για ποιο στρατο μιλαμε? Αντε και τιποτα ανδρες του πολεμικου ναυτικου! Ας σοβαρευτουμε λιγακι πια στο Ελλαδισταν!

    9. ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΕΔΩ ΣΑΝ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΑΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΛΙΝΟΣΤΟΥΝΤΕΣ ΠΟΝΤΙΟΥΣ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΨΑΧΝΟΥΝ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ ΔΟΥΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΟΥ ΟΓΑ

    10. Μαζέψτε τόν πρόξενο της Οδησσού (Κατά κόσμο Δημητρούλα) που δέν έχει αφήσει πέος στό οποίο να μήν καθήσει επάνω…καί την οδηγάρα του τόν “Σάσα”.
      Βάλτε τον να κάνει και κάτι σωστό διότι εκτός από άχρηστος είναι και υπερόπτης-φυγόπονος και άτολμος ευθυνόφοβος !
      Καί μετά μιλήστε για όποια δράση !!!

    11. Ξέρεις πως την πάνε η πόντιοι με πρόσχημα βυζαντινούς ναι πιάνουν την ιστορία από το 1453 αλλά την πάνε αιώνες πίσω δηλαδή σχεδόν 180 χρόνια μετά το θάνατο του μεγάλου Αλεξάνδρου γίνονται βασίλειο προχωράνε κωσταντινουπολη Μακεδονία ήπειρο σκοτώνουν της ιέρειες στο μαντείο Δωδώνης όλες το κλινουν και προχωράνε Ρώμη εκεί ιδρειουν ένα θρησκευτικό πανεπιστήμιο κλπ μετά προχωράνε Αίγυπτο δεν έχουμε ρωμαϊκή αυτοκρατορία αλλά δυναστείες μακεδονικες και σε ερωτώ εάν πίσω από την θρησκεία την χριστιανική δεν είναι μουσουλμάνοι τότε τη είναι να πάνε στο πόντο να πάρουν εδάφη και Γεωργία και Αρμενία αφού ο πόντιος είναι δευτερεύων λαός για τους Ρώσους θυμήθηκαν μέχρι και την Άννα Νοταρά αυτή παρέδωσε στον Βλαστο εκεί έναν εκ των 12 αρχοντοπουλων Κρήτης λες με ψευδή να βγει ο Μητσοτάκη ο Κεφαλογιανης κλπ

    12. χαλαρώστε παιδιά, δεν χρειάζονται πολλές κλανιές. Λίγα, σωστά, μετρημένες κουβέντες. Δηλαδή θα πάνε η κομάντος μας μέσα στον πόλεμο στην Ουκρανία να σώσουν τους λίγους Έλληνες; έχει βάση αυτό που λέτε; Όταν μια χώρα ετοιμάζεται να εισβάλει σε μια άλλη χώρα και αυτό έχει ανακοινωθεί, το σωστό είναι αυτό που πράττουν όλες η σοβαρές χώρες…. Ενημερώνουν τους εκεί να εγκαταλείψουν τα υπάρχοντα τους σε διάστημα ωρών. Έτσι γίνονται, υπάρχουν πρωτόκολλα και τηρούνται, άλλο τα παραμύθια να λέμε έτσι για να έχουμε να λέμε. Μόνο για παραμύθια!

    13. Άντε νά δούμε πάλι τί θά μας κουβαλήσουν…θα είναι Έλληνες υπό προστασία… γιατί από τότε που ήρθαν τώρα οι μισοί είναι φυλακές… καταλήξαν μπράβοι πρεζόνια και εγκληματίες πολλοί από αυτούς…σε τέτοιες περιπτώσεις πρέπει νά ελέγχουν ποιοί κινδυνεύουν πραγματικά… Αλλά τι λέμε εδώ ό Λάθρο υπουργός Μηταράκης πάει και κωλοτριβεται με Πακιστάν και Μπαγκλαντές…. αλήθεια το Αφγανιστάν πώς το ξέχασε…

    14. Αν αυτοί οι τύποι από Ουκρανία και Ρωσία είναι Έλληνες τότε είναι τα λουγκράκια του Έθνους. Πηγαίντε στο Μενίδι ή στην Καλλιθέα Αττικής ρωτήστε και θα μάθετε…..

    15. Αφήστε ρε ξεφτίλες τις θεωρίες περί επιχειρήσεων και οργανώστε το στράτευμα!!!!!!!!!!!

    Comments are closed.