ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ

    Κοινοποίηση:
    notre-dam_main01 (1)

    Τροομακτική είναι η έκταση της καταστροφής στην Παναγία των Παρισίων από τη φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Δευτέρας και τέθηκε υπό έλεγχο μετά από 8,5 ώρες.

    Οι πρώτες φωτογραφίες αποτυπώνουν το μέγεθος των ζημιών που έχει υποστεί ο καθεδρικός ναός-σύμβολο της Γαλλίας αν και σε καμία περίπτωση δεν είναι αμελητέα η διάσωση του κτίσματός της εν συνόλω, αλλά και των ιστορικών κειμηλίων που φυλάσσονται στους χώρους της.

    notre-dam11
    notre-dam12
    notre-dam09
    notre-dam04
    notre-dam03
    notre-dam02
    notre-dam13

     

    Μολονότι αναμένεται επίσημη επιβεβαίωση, εκτιμάται ότι στοιχεία της κατασκευής όπως τα χαρακτηριστικά κυκλικά παράθυρα με τις ζωγραφικές διακοσμήσεις (βιτρό) έχουν γλυτώσει. Το ίδιο και ορισμένα άλλα στοιχεία που λειτουργούν σαν σήμα-κατατεθέν, όχι μόνο της Νοτρ Νταμ αλλά ολόκληρου του Παρισιού είναι οι χαρακτηριστικοί γρύπες, οι γλυπτές μορφές που δεσπόζουν σε διάφορα σημεία της εκκλησίας. Η φωτιά κρατήθηκε μακριά από τους δύο πύργους, οπότε υπάρχουν βάσιμες ελπίδες ότι, έστω στο απώτερο μέλλον και αφού ολοκληρωθούν οι εργασίες επισκευής του μνημείου, οι επισκέπτες θα συνεχίσουν να ανεβαίνουν στα 387 σκαλοπάτια τους ως την κορυφή.

    Οι Γάλλοι αστυνομικοί και πυροσβέστες σχημάτισαν ανθρώπινη αλυσίδα προκειμένου να καταφέρουν να μεταφέρουν έγκαιρα έξω από την Παναγία των Παρισίων τα έργα τέχνης που κοσμούν για αιώνες την Παναγία των Παρισίων, καθώς πρόκειται για ανεκτίμητης αξίας αντικείμενα, τα οποία αποτελούν σημαντικό κομμάτι της γαλλικής πολιτιστικής κληρονομιάς.

    Η δήμαρχος της γαλλικής πρωτεύουσας Αν Ινταλγκό, έγραψε σε μήνυμά της στο Twitter ότι αρκετά από τα έργα τέχνης έχουν πλέον μεταφερθεί σε ασφαλές σημείο, ευχαριστώντας τους πυροσβέστες, τους αστυνομικούς και τους δημοτικούς υπαλλλήλους για την ανθρώπινη αλυσίδα που σχημάτισαν.

    foto-paris-2
    foto-paris-1
    foto-paris-4
    foto-paris-3

    Οι παμπάλαιες καμπάνες, αυτές που υποτίθεται πως τρέλαιναν τον μυθικό Κουασιμόδο, σώθηκαν και αυτές. Πέραν αυτών, ανάμεσα στα πολύτιμα διασωθέντα αντικείμενα είναι τα, υποτίθεται αυθεντικά, σπαράγματα του θείου δράματος, όπως ένα κομμάτι από το τίμιο ξύλο, ένα καρφί από τον σταυρό του Ιησού, καθώς και ο ακάνθινος στέφανος, αντικείμενο λατρείας για τους πιστούς επί 16 αιώνες.

    Ενόσω οι πυροσβέστες κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες να σώσουν τον 850 και πλέον ετών φλεγόμενο ναό, οι πρώτες δωρεές για την αποκατάσταση του εμβληματικού μνημείου άρχισαν να κατατίθενται. Από τους πρώτους που προσφέρθηκαν να συνεισφέρουν ήταν ο Γάλλος δισεκατομμυριούχος Φρανσουά-Ανρί Πινό, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Kering, στην ιδιοκτησία του οποίου συγκαταλέγονται διάφοροι οίκοι ενδυμάτων και αξεσουάρ πολυτελείας, όπως η Gucci και ο Yves Saint Laurent. Ο Πινό δεσμεύτηκε ότι θα χορηγήσει τις εργασίες επισκευής της Νοτρ Νταμ με 100 εκατ. ευρώ.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    11 Σχόλια

    1. Πρώτη μούρη η μουμιοποιημένη γρια μάγισσα του πού στη. Τι γυρεύει εκεί εκτός από το να προκαλέσει το δημόσιο αίσθημα; Ανάθεμα τους μασονο-τέκτονες που με εκκίνηση τη Γαλλία, διαφεντεύουν την Ισλαμ-βρώπη.

    2. Τη Υπερμάχω Στρατηγώ τα νικητήρια,
      ως λυτρωθείσα των δεινών ευχαριστήρια,

      αναγράφω Σοι η Πόλις Σου, Θεοτόκε.
      Αλλ’ ως έχουσα το κράτος απροσμάχητον,
      εκ παντοίων με κινδύνων ελευθέρωσον,
      ίνα κράζω Σοι:
      Χαίρε, Νύμφη ανύμφευτε.

    3. Η Παναγία η δακρυβρεχτισα-πυροσβεστησα έσβησε τη φωτιά με τα δακρυα της.Να στηθεί άγαλμα για χάρη της οπού θα κλαίει κάθε 15 Απριλίου και να πηγαίνουν οι πιστοι απ ολη την Ευρώπη για να αφήνουν τα λεφτά τους εκεί για να χτιστεί ακόμα με μεγαλύτερη μεγαλοπρεπεια το σπιτι της.Λενε ηδη οτι οποια κοπελα που δε μπορεί να κανει παιδί μολις προσκυνάει θα αποκτά διδυμα.Οποιος νεος θελει να .παντρευτει προσκυνα και βρισκει γυναικα κτλ κτλ.Η πιστη ειναι ολοζωντανη-Μη ξεχασετε να χτισετε και ξενοδοχεια γιατι προβλεπεται αυξηση των ιερων δρομολογιων προς την Παναγια την πυροσβεστισα

    4. σκοταδισμός, παιδεραστία, μασονία.αυτοί είναι
      και μάλλον κόλπο και η πυρκαγιά…

    5. Παναγία των Παρισίων: 5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για την Αγία των Gargoyles ετσι κυκλοφορούν διαφορά άρθρα στο διαδίκτυο και όχι μόνο δηλαδή σε ελεύθερη μετάφραση για όποιον δε πάει εύκολα το μυαλό του η Αγία των δαιμόνων οπότε ουδεμία σχέση έχει αυτό με την Παναγία των Ελλήνων ας ξυπνήσουμε…. τα συναίσθηματα άλλωστε που απορρέουν από μια επίσκεψη σας στο χώρο είναι φόβος τρόμος σκοταδισμός και μυστήριο γύρο από κάτι που τρομάζει την ψυχή σας βγαλμένο από τις μάγισσες του μεσαίωνα τώρα τι σχέση μπορεί να έχει ένας τέτοιος χώρος με το φως και την καθαρότητα και την αλήθεια της ορθόδοξης χριστιανικης Εκκλησίας μας!

    6. παιδιά αλήθεια γιατί τοση λογοκρισια και εσείς τι υπηρέτητε τελικά.; ερωτώ καθώς το φιλοκαθολικιστικο άρθρο σας κατέβηκε το οποίο προφανώς και προκαλούσε σύγχυση καθώς ήταν κομμένο και ραμμένο στα πλαίσια του συγκριτισμου μηδενισμού και άκρατου Οικουμενισμού καθώς έκανε αναφορά περί χριστιανισμού τάχα ενώ όλοι γνωρίζουμε ή θα έπρεπε να γνωρίζουμε ή εν πάση περίπτωση δε θα έπρεπε να κάνουμε ότι δε γνωρίζουμε ότι ουδεμία σχέση έχει η Ορθοδοξία με τις εκάστοτε προφασιζομενες χριστιανικές δοξασίες καθώς πέραν των ορθοδόξων όλα τα άλλα είναι καθαρές αιρέσεις και τίποτε παραπάνω και ουδεμια σχέση έχει η Ορθοδοξία μας με όλα αυτά ούτε λόγος καν δε πρέπει να γίνεται. Απλώς είναι εντυπωσιακός ο τρόπος που εξαφανίζεται ένα άρθρο κινούμενο κατ εμέ με δόλο και παράλληλα εξαφανίζονται και δεν αναιρούνται ποτέ τα σχόλια κάτω από αυτό. προφανέστατα και εξυπηρετείται κάποιος σκοπός εδώ άλλωστε όπως είπε και Ο τριαδικος Θεός «ο μη ών μετ’ εμού κατ’ εμού εστι, και ο μη συνάγων μετ’ εμού σκορπίζει. οπότε κάπως έτσι εξηγείται πως συνεχίζει ο τροχός της μασονιας και γυρίζει πολλά τα δοντια ατελείωτα τα γρανάζια του τεράστιες οι παγίδες εδώ ο Μέγας Αντώνιος και έφριξε

    7. Παρθενώνας αμέτρητες χιλιάδες χρόνια ΟΥΣΙΩΔΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ, και εκατοντάδες χρόνια από την ΒΑΡΒΑΡΗ ΛΕΙΛΑΣΙΑ ΤΟΥ…και όμως δεν ακούω, κραβγες, δεν ακούω φωνές, δεν ακουω την “ανθρωπότητα” και τους “ευρωπαίους” να ουρλιάζουν για την μεγαλύτερη και την πιο σημαντικότερη καταστροφή Ναού, αλλα και για την επιστροφή των κλεμμένων…όλων των κλεμμένων.

      Βάλε τωρα την γαλλικη σημαιούλα σου και σώπα

    8. Βίκτωρ Ουγκο Η Παναγία των Παρισίων (Notre-Dame de Paris),

    9. Ο/Η Ποια Παναγια τα φραγκα απο τους Τουριστες σκεφτονται... λέει:

      Ολοι οι Αθεοι Μασονοι και καλα στεναχωριουνται για την παναγια? Εχουν να πατησουν το ποδι τους σε Εκκλησία απο το χιλια προ χριστου….το μυαλο τους ολη μερα ειναι στις διαολιες και στις πουστιες εναντια των ανθρωπων και τωρα και καλα στεναχωριουνται για την Παναγια των Παρισιων….για την χοντροκολαρα τους με τα civanci και τα channel στεναχωριουνται που δεν θα πεινουν το espresso vienua βλεποντας το αξιοθεατο…ποια παναγια…ο θεος θα τους καψει…….

    Comments are closed.