ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΕΣΚΙΣΑΝ ΤΟ “ΚΑΛΣΟΝ” ΤΟΥΣ ΠΑΛΙ – ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ “ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕ” ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ – ΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΛΑΝΕ ΟΙ “ΞΕΦΤΙΛΕΣ” ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΑΠΟΦΑΣΗ!

    Κοινοποίηση:
    european-union-flag

    Στις λεκτικές καταδίκες έμεινε το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, για την απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης να μετατρέψει την Αγιά Σοφιά από μουσείο σε τζαμί, παρακαλώντας τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να επανεξετάσει το ζήτημα.

    “Ένα σημαντικό θέμα ήταν αυτό της Αγιάς Σοφιάς. Το συμβούλιο καταδίκασε την απόφαση της Τουρκίας να μετατρέψει ένα εμβληματικό μουσείο όπως η Αγιά Σοφιά σε τζαμί. Αυτή η απόφαση θα τροφοδοτήσει αναπόφευκτα τη δυσπιστία, τον διχασμό ανάμεσα στις θρησκευτικές κοινότητες και θα υπονομεύσει τις προσπάθειες μας για διάλογο και συνεργασία. Καλούμε τις τουρκικές αρχές άμεσα να επανεξετάσουν και να αλλάξουν την απόφαση”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ, κατά τη συνέντευξη Τύπου.

    Παράλληλα, οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ αποφάσισαν την προσθήκη νέων ονομάτων στη λίστα των κυρώσεων που επέβαλε η Ευρωπαϊκή Ένωση ως αποτέλεσμα των παράνομων ενεργειών της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ.

    Στη μακρά συνεδρία που έγινε σήμερα στις Βρυξέλλες, αποφασίστηκε όπως επί του παρόντος δεν δοθεί εντολή στον Ύπατο Εκπρόσωπο Ζοζέπ Μπορέλ για διαπραγμάτευση με την Τουρκία αλλά όπως διερευνηθούν τρόποι για μείωση της έντασης αυστηρά στη βάση των σχετικών συμπερασμάτων της ΕΕ.

    Με αφορμή την συνέχιση των τουρκικών γεωτρήσεων στην ΑΟΖ της Κύπρου και των απειλών εναντίων της Ελλάδας ζητήθηκε όπως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να ετοιμάσει έγγραφο επιλογών για περαιτέρω μέτρα εναντίον της Τουρκίας.

    Παράλληλα, να συνεχιστούν οι εργασίες επί των προτάσεων της Κύπρου για πρόσθετες κυρώσεις σύμφωνα με προηγούμενες αποφάσεις του Συμβουλίου.

    Την Πέμπτη θα συνεδριάσει για τον σκοπό αυτό η αρμόδια Ομάδα Εργασίας Relex.

    Η συζήτηση για το μέλλον των Ευρωτουρκικών Σχέσεων θα συνεχιστεί στο Gymnich στο Βερολίνο τον Αύγουστο.

     

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    17 Σχόλια

    1. Εγω δεν ειμαι απελπισμενος ελληνας αλλα συνφωνο μαζισου

    2. η υποκριτική μπασταρδεμένη ΕΕ που τολμάει να κάνει υποδείξεις στην αλεπού τον ερντογάν!! η Τουρκία είναι αυτή που είναι αιώνες τώρα!!μαγκιά της αυτό είναι το δόγμα της

    3. παρακαλάνε σκέτα, μην ξεχνάς ότι τον χαρτζιλικώνουν κιόλας, μην τους αδικείς… Btw, ξέρει κανείς τι σκατά κυρώσεις του επέβαλαν(;) και πότε(;), κι εμείς δεν μάθαμε καμμία; Σε ποιες παληές θα προσθέσουν καινούργιες; Και τελικά, ποιός ακριβώς μάς δουλεύει πιό χοντρά;;;

    4. 9 στους 10 εκεί είναι gay και λεσβιές… Κανονικοί…… Τι περιμένεις;;;;…. Πιο πολλοί γκει είναι στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο από ότι στην eurovision…

    5. Εμείς είμαστε ανώτεροι άνθρωποι και θα “επιτεθούμε” στον Ερντογάν με τον πολιτισμό. 1) θα λειτουργήσουμε αμέσως το τζαμί για να δει ο αχρείος τι εστί Έλληνας ευγενής. 2) Θα μπάσουμε όσους πιο πολλούς μουσουλμάνους ψευτοπρόσφυγες μπορούμε για να ντραπεί αυτός ο αστείος άνθρωπος. 3) θα τους δώσουμε όλους σπίτια, φαγητό και λεφτά στην κάρτα για να φτάσει το μήνυμα ότι εμείς δεν είμαστε σαν τα μούτρα του και να μην έχει πού να σταθεί. Μετά από όλη αυτήν την πολιτιστική “επίθεση” η ΕΕ θα τον τιμωρήσει σκληρά δίνοντάς του άλλο μισό δισ για να καταλάβει πόσο τα λεφτά δεν έχουν αξία. Εμείς θα πάρουμε από ένα αγγούρι που κάνει και δροσερές σαλάτες.

      1. Χαχαχαχαχ ετσι ακριβως…πιασε και μια πατατες ρε αδερφε

    6. Ειναι κανεις που διαφωνει με τη ιδεα της συνομωσιας των Βρυξελων εις βαρος μας;

    7. Ποιος περιμένει δηλαδή η Ευρώπη να κάνει νταντά τον Ερντογάν όταν όλη η Ευρώπη έχει μεταφέρει όλα της τα εργοστάσια αυτοκινήτων, ηλεκτρικών συσκευών κλπ στην Τουρκία από το 2000 και όταν η Τουρκία είναι μία αγορά 80 εκατομμυρίων; Ποιος θα δώσει σημασία στην Ελλάδα που την έχουν οι Ευρωπαίοι στην ΕΕ μόνο για να μαντρώνει τους λαθρομετανάστες που στέλνει ο Σουλτάνος; Ε; Ποιος;

      1. ισως “ο καποιος” που θα σταματησει τον τρελλαρα……………………………………η ελλαδα ειναι απλως αποθηκη λ@θρομε@αναστων για την γερμανια. η γερμανια ειναι γεματη με μουσουλμανους οπως και η γαλλια…………. ποιον θα υπολογισουν?? την σαχλοχωρα ελλαδα η τον κατακτητη και δραστηριο ερντογαν??

    8. Ποια Ευρώπη…ποια Αγιά Σοφιά….εδειξε μια διαφημησαρα πριν λίγο το mega στις ειδησεις για το νεο τζάμι στον Βοτανικό………….

      1. Θα είναι η ΑΠΟΛΥΤΗ ΞΕΦΤΙΛΑ αν κάνουν το τζαμι

        1. Τό ‘χουν δρομολογήσει αυτοί για Αύγουστο, μην τους φοβάσαι… 😡🤬!!!

    9. Οι ΗΠΑ και ΕΕ έχουν ανάγκη την Τουρκία λόγω συμμαχίας ΝΑΤΟ και εμπορίου Η Τουρκία αναπτύσσεται ενώ η Ελλάδα με 400 δις χρέος τι να κάνει πρέπει να πέρνει εντολές από Γερμανία και ΗΠΑ Το θέμα με την αγια Σοφία το πολύ σε ένα μήνα δυστυχώς θα ξεχαστεί γιατί και οι Έλληνες πολιτικοί και Έλληνες επιχειρηματιες έχουν τεράστια συμφέροντα και ακολουθούν εντολές
      Δυο Έλληνες ηγέτες κρατούσαν ισχύ στην διεθνή κοινότητα και θα το σκέπτονταν ο Ερντογκαν σοβαρά
      Ο Γεώργιος Παπαδόπουλος και με την μεταπολίτευση ο Ανδρέας Παπανδρέου

    10. Ενταξει. Τωρα σιωπη. Τωρα σιωπη. Μονο σιωπη.

    11. Θα ήθελα να μου κάνεις κι ένα σεξουαλικό
      σχόλιο όπως το προηγούμενο που εκανες.
      Είμαι περίεργη τι μειωτικούς χαρακτηρισμούς θα χρησιμοποιούσες σε
      συνδυασμό με ψυχιατρικους όρους .Είπαμε ο
      στρουθοκαμηλισμος είναι βασικό σου
      χαρακτηριστικό.

      1. Αφού το παραδεχτηκες λοιπόν κάνε μου ένα!
        Πριν φύγεις!

    Comments are closed.