“ΟΔΗΓΟΥΝ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΘΑΝΑΤΟ” – ΚΟΛΑΣΗ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΣΤΟ “ΑΤΤΙΚΟΝ”: ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΚΑΤΑ ΥΠ.ΥΓΕΙΑΣ: “ΜΑΣ ΒΟΥΤΗΞΑΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΑΣΚΕΣ” – “ΣΤΑ ΟΠΛΑ” ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΣΤΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ

    Κοινοποίηση:
    2 (4)

    Ρεπορτάζ Νίκος Τσιαμτσίκας

    Ξυπόλυτοι στ’ αγκάθια γιατροί και υγειονομικοί στον πόλεμο με τον covid 19

    Άγνωστο που καταλήγει το υγειονομικό υλικό, οι γιατροί εξετάζουν με τις ίδιες μάσκες

    Προσπάθεια τρομοκράτησης τους απο τους διορισμένους προέδρους των νοσοκομείων

    Γεμίζουν, δεν φτάνουν οι ΜΕΘ, με το σταγονόμετρο ανοίγουν καινούργιες

    Περιμένουν έξαρση τις επόμενες μέρες

    Αφήνουν τον κοσμάκη να πεθάνει μόνος στο σπίτι καταγγέλουν οι νοσοκομειακοί

    Να επιταχθούν τώρα οι ιδιωτικές κλινικές ζητούν οι γιατροί

     

    Ένας θεός ξέρει που καταλήγουν οι μάσκες τα αντισηπτικά και τα είδη πρώτης ανάγκης για τους γιατρούς στα νοσοκομεία της χώρας, όπου μαίνεται ο πόλεμος κατα του «αόρατου εχθρού», του φονικού Κορωνοϊού.

    Μπορεί να έχουν κατακλύσει πλέον και τα πιο μικρά συνοικιακά ψιλικατζίδικα, με καθαρό οινόπνευμα, αντισηπτικά και μάσκες κάθε είδους, που μοσχοπωλούνται με κέρδος 1000% , αλλά εκεί που κατ’ εξοχήν δίνεται η μάχη, η εικόνα όπως την πεεριγράφουν οι νοσοκομειακοί γιατροί, είναι ζοφερή.

    «Είναι ψέμα ότι υπάρχει επάρκεια σε κλίνες και ΜΕΘ για την αντιμετώπιση της πανδημίας.», αναφέρει η κ. Αφροδίτη Ρέντζιου πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ).

    «Η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, το ισχυρίζεται αυτό, τη στιγμή που οι ίδιοι αναφέρουν ότι έχουν προστεθεί μόνο 75 κρεβάτια  ΜΕΘ. Τώρα λένε ότι έχουμε διαθέσιμα 870 κρεβάτια ΜΕΘ, η αλήθεια είναι ότι μόλις τα 210 είναι για πριπτώσεις covid 19 και αυτή τη στιγμή που μιλάμε, βρίσκονται διασωληνωμένοι, 85. Δηλαδή το 50% των μονάδων έχει ήδη καλυφθεί απο περιστατικά. Το λέμε αυτό», συνεχίζει η κ. Ρέντζιου, «επειδή ισχυρίζονται οτι απο αυτούς που θα νοσήσουν, μόνο το 5% θα χρειαστεί εντατικής νοσηλείας. Ακριβή εικόνα για το πόσοι θα νοσήσουν δεν έχουμε, ακριβή εικόνα για τη διασπορά δεν έχουμε και αυτό γιατι σε αντίθεση με τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, τα τέστ είναι πολύ περιορισμένα, γίνονται μόλις στο 0,1%. Πως μπορούν λοιπόν να ισχυρίζονται ότι έχουμε επάρκεια όταν, πρίν ακόμη την πανδημία, η χώρα μας χρειάζονταν 3.000 Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και Μονάδες Αυξημένης Θεραπείας (ΜΑΘ);»

    Και δεν είναι μόνον οι ΜΕΘ και οι ΜΑΘ που δεν υπάρχουν, παρότι «βαφτίζονται» κοινοί θάλαμοι θεραπείας άλλων μονάδων π.χ. καρδιολογικών, είναι και οι ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό και είδη πρώτης ανάγκης όπως αντισηπτικά, μάσκες, στολές, γάντια, γυαλιά και όλα τα απαραίτητα για να λέμε ότι έχουμε σοβαρές και στελεχωμένες μονάδες αντιμετώπισης της πανδημίας.

    ΈΚΤΑΚΤΗ ΣΥΓΚΈΝΤΡΩΣΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΎ ΣΤΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ

    2 (4)

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    6 Σχόλια

    1. <> λέει ο άλλος, τίποτα, Ένα χιλιάρικο μεροκάματο δλδ. Έχετε πιεί το αίμα του λαού, όλοι σας ! Άκου 35 % και εάν, το λέει και με ένα παράπονο!

    2. Έχετε πολύ λάθος να μιλάτε για τα φαρμακεία ότι έχουν κέρδος 1000%. Το φαρμακείο κάνει λιανεμπόριο αγοράζει από φαρμακοθήκες με τιμολόγια. Καθαρό οινόπνευμα και μάσκες έχουν ανέβει κατακόρυφα στην χονδρική που παίρνει το φαρμακείο. Το κέρδος είναι περίπου στο 35% για τον φαρμακοποιό και εάν. Υπάρχουν πολλοί συνάδελφοι που δίνουν στην χονδρική γιατί πολλοί πελάτες τους στις γειτονιές δυσανασχετούν με τις ακριβότερες τιμές και δείχνουν και τα τιμολόγια αγοράς. Οι φαρμακοποιοί και οι φαρμακαποθήκες δεν έχουν πρόσβαση στις προμήθειες που βλέπετε στα κανάλια.

    3. Υπενθύμιση των πανωλεθριάμβων για “αγορές” και “παραλαβές” υγειονομικού υλικού, που αναγγέλονται κάθε λίγο & λιγάκι.
      Γιατί δεν διανέμονται, σύμφωνα με τις ανάγκες, μέσω κάποιας πλατφόρμας όπως η “Διαύγεια”;
      Όταν πρόκειται για κάποιον εισπρακτικό μηχανισμό όμως στήνεται σε ριπή οφθαλμού…

    4. Δεν πιστεύω να πέφτετε από τα σύννεφα;;; Αν ΝΑΙ, προτείνω να κάνετε μια γύρα κ στα υπόλοιπα νοσοκομεία (κυρίως κοντά στο hilton) να δείτε τι γίνεται…
      Όλα όσα αναφέρουν για επάρκεια υλικού είναι μπαρούφες!!!! Δεν έχουν ούτε τα ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ !!!!!
      Προμηθεύονται μόνοι τους κάποιοι από το προσωπικό για να μην κολλήσουν!!!
      Πλήρως ανοργάνωτοι !!!!

    5. Μια απο τα ίδια ! Σίγουρα βάζουνε χέρι. Οχι που θα χάνανε την ευκαιρία

    6. “Άγνωστο που καταλήγει το υγειονομικό υλικό,”
      Εχω το κακο προαισθημα οτι το πουλανε σε τιμες μαυρης αγορας. Σιγουρα δεν φτανει στους γιατρους
      Εγω παντως δεν μπορω να βρω μασκα εδω και 10 ημερες

    Comments are closed.