ΝΕΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΟΥΛΟΥΣΙ ΑΚΑΡ: “ΕΜΕΙΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΕ ΔΙΑΛΟΓΟ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΕΞΟΠΛΙΖΟΥΝ ΤΑ ΝΗΣΙΑ”

    Κοινοποίηση:
    ακαρ

    Νέες προκλητικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας έκανε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ κατά την παρουσία του σε χειμερινή άσκηση του τουρκικού στρατού που πραγματοποιείται στο Καρς της Τουρκίας.

    Αφού πρώτα ανέφερε αρχικά πως η Τουρκία ακολουθεί μια λογική και σταθερή εξωτερική πολιτική, στη συνέχεια κατηγόρησε την Ελλάδα πως συνεχίζει να προβαίνει σε προκλητικές ενέργειες και σε ανάλογη ρητορική. «Προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε με ψυχραιμία τις ενέργειες της Ελλάδας», είπε.

    Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας στάθηκε ξανά «στον εξοπλισμό των νησιών από την Ελλάδα κατά παράβαση των διεθνών συμφωνιών και στις προκλητικές επισκέψεις Ελλήνων αξιωματούχων σε αυτά», τονίζοντας πως «σε απάντηση της έκκλησής μας για ειρήνη και διάλογο, η Ελλάδα επιδιώκει τεχνητές συμμαχίες και κάνει μάταιες εξοπλιστικές προσπάθειες, ενάντια στο πνεύμα της συμμαχίας και της γειτονίας. Και περιμένουμε να το καταλάβουν αυτό».

    Τονίζοντας, ακόμη, ότι οι εκκλήσεις της Τουρκίας για διάλογο δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως αδυναμία και συμπληρώνοντας πως η φράση «δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένα γεγονότα» δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως απειλή, ο Ακάρ είπε: «Δεν απειλούμε την Ελλάδα. Λέμε αυτό που πρέπει να γίνει στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και των σχέσεων καλής γειτονίας. Η Τουρκία δεν αποτελεί απειλή για κανέναν. Η Τουρκία είναι ένας ισχυρός, αξιόπιστος και αποτελεσματικός σύμμαχος. Δεν επιτρέψαμε ποτέ κανένα τετελεσμένο γεγονός στην Κύπρο, στο Αιγαίο ή στην Ανατολική Μεσόγειο και δεν θα το επιτρέψουμε ποτέ. Δεν θα επιτρέψουμε με κανένα τρόπο να παραβιαστούν τα δικαιώματά μας. Είμαστε αποφασισμένοι και ικανοί να το φροντίσουμε».

    Στη συνέχεια, σχολιάζοντας το ζήτημα της απόκτησης νέων F-16 από τις ΗΠΑ, ο Ακάρ σημείωσε ότι η Τουρκία έπαιξε και συνεχίζει να παίζει με επιτυχία τον ρόλο της στη συμμαχία του ΝΑΤΟ εδώ και 71 χρόνια, προσθέτοντας ότι ενίσχυση της Τουρκίας σημαίνει ενίσχυση του ΝΑΤΟ.

    «Οι πληροφορίες που έχουμε λάβει στις επίσημες επαφές μας μέχρι στιγμής είναι θετικές. Αναμένουμε ότι αυτό θα ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό με θετικά και συγκεκριμένα βήματα. Συνεχίζουμε να μεταφέρουμε αυτά τα αιτήματα στους συνομιλητές μας με επίσημα μέσα. Βλέπουμε επίσης ότι υπάρχουν διάφορες πρωτοβουλίες εναντία στις ενέργειές μας. Πιστεύουμε ότι οι προσπάθειες εκσυγχρονισμού και προμηθειών θα οδηγήσουν σε θετικό αποτέλεσμα προχωρώντας με λογική και αντικειμενικά κριτήρια» τόνισε.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    10 Σχόλια

    1. Δεν σας φτάνει που μας κλέψατε την γη που πατάτε, έχετε το θράσος να ζητάτε κι άλλη γη. Ήρθατε από την Μογγολια, πριν έξι αιώνες και κλέψατε την γη μας, που ήταν δικη μας από καταβολής κόσμου. Χιλιαδες χρόνια δηλαδή. Όπου σκαψετε Ελλάδα βγαίνει από κάτω. Τον μόνο πολιτισμό που έχετε εσεις είναι οι δολοφονιες, οι βιασμοί, τα βασανιστηρια, οι λεηλασίες κλπ.
      Να´ χετε χάρη που την Ελλάδα την κυβερνάνε σιχαμεροί προδοτες, αλλιώς θα βλέπατε ποσά απίδια βάζει ο σάκκος.

    2. Αγαμοι θυται ρέ.Πισωγλεντιδες του κερατα.Ελατε νυχτα μερα οποτε θελετε.Σας περιμενουμε.

    3. Μαλ Ακαρ από αλλού το περιμένεις και από αλλού θα σου έρθει τηγανοκεφαλε υπερόπτη μπουνταλα

    4. Οταν δεν βρείς να ξεσκ@στείς, σου σαλεύει το μυαλό, μωρή αδερφάρα.

    5. σας γλεντάνε οι αλβανοι κ οι τουρκοι ελληνεζοι χιμπατζηδες

    6. ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΟ ΤΟ ΑΚΑΡΙ ΤΗΣ ΨΩΡΑΣ.ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΡΑΣΗΣ. ΕΙΣΕΒΑΛΑΝ ΚΑΙ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΕΔΑΦΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΕ ΝΑΤΟΙΚΑ ΟΠΛΑ και VIA LIBERA ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΕΛΑΔΑΡΗΔΕΣ ΚΑΙ ΝΑΤΟΝΑ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΛΕΜΕ.

    7. Άργησε να πει την καινούργια μακακία του. Να κάνουμε διάλογο μαζί σας για να σας χαρίσουμε κάποια από τα νησιά μας; Ρε πας καλά;. Για μένα πρέπει να γίνει ακόμα πιο έντονος ο εξοπλισμός στα νησιά. Εκτός και εάν θέλετε να συζητήσουμε για να μας επιστρέψετε την Κωνσταντινούπολη, μιας και δεν σας ανήκει.

    8. Γαβ Γαβ! Ελα και μια νυχτα με φεγγαρι να μας κανεις ….το παληκαρι! Μογγολε φτυσε τη τσιχλα του “σουλτανου” σου επιτελους!

    9. Πάλι αυτός ο Μα@ακας μας τα κανες τσουρέκια… Άστα διαλα

    10. Ασε μας …….τα νησια ειναι ΕΛΛΗΝΙΚΑ….βλεπε νησια ΦΩΚΛΑΝΤ….ειναι Αγγλικα και ειναι κατω στην Αργεντινη…..

    Comments are closed.