ΧΟΝΤΡΑ ΜΠΙΝΕΛΙΚΙΑ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΤΗΣ ΜΠΙΛΝΤΕΡΜΠΕΡΓΚ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΣΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΤΗΛΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ. ΣΤΗ ΡΟΔΟ ΣΠΑΣΑΝΕ ΤΟΥΣ ΚΩΔΙΚΟΥΣ ΚΙ ΕΔΕΙΧΝΑΝ ΤΣΟΝΤΑ! ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΓΙΝΕ Π@ΥΤΑΝΑ! ΣΗΚΩ ΦΥΓΕ ΑΧΡΗΣΤΗ. ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕΣ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ

    Κοινοποίηση:
    σύστημα τηλεκπαίδευσης Webex

    Πρώτη μέρα τηλεκπαίδευσης για τους μαθητές δημοτικών και νηπιαγωγείων η σημερινή, με την προσβασιμότητα στο διαδίκτυο να εκτιμάται – μαζί με τους εκπαιδευτικούς – στο 1,6 εκατομμύρια άτομα.

    Απίστευτες οι καταγγελίες για το θέμα:

    “ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΤΕΤΟΙΟ ΧΑΛΙ!!!

    Πρωτη μερα της διαδικτυακης διαδασκαλιας των δημοτικων το δικτυο webex σερνεται και απειλουσαν τους μαθητες οτι θα τους εβαζαν και απουσιες και εχει υπερφορτωθει το δικτυο (Cisco Servers) και δεν μπορει να γινει μαθημα σε ολη την ελλαδα.Παρα πολλα προβληματα αντιμετωπίζουν οι μαθητες.Παρακαλω δημοσιεστε το να μαθει και ο υπολοιπος κοσμος τι γινεται με την δωρεαν παιδεια!!!

    Aγαπητοί γονείς,
    Υπάρχει μεγάλη δυσκολία στη σύνδεση σήμερα για όλους.
    Σε περίπτωση που δεν καταφέρουμε να συνδεθούμε τα μαθήματα θα τα πάρετε από την ηλεκτρονική τάξη.
    Ευχαριστώ για την κατανόηση.”

     

    Η διαδικασία ξεκίνησε στις 2 το μεσημέρι για τους μαθητές, ενώ τη Δευτέρα η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση παρακολούθησε εκπαιδευτική τηλεόραση και χθες ήταν αργία λόγω της επετείου του Πολυτεχνείου.  Ωστόσο, γονείς καταγγέλλουν προβλήματα συνδεσιμότητας.

     Διαβάστε επίσης:

    Η τηλεκπαίδευση και για τη Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση είναι υποχρεωτική, η κάθε διδακτική ώρα θα έχει διάρκεια 30 λεπτά και θα πραγματοποιείται από τις 2 έως τις 5 μ.μ. για τα δημοτικά, και από τις 2 έως τις 4:20 μ.μ. για τα νηπιαγωγεία, συμπεριλαμβανομένων σύντομων διαλειμμάτων.

    Προβλήματα με την πλατφόρμα Webex

    Στο μεταξύ, προβλήματα στη λειτουργία της πλατφόρμας Webex έχουν αναφέρει από τα πρώτα λεπτά έναρξης της διαδικασίας γονείς και δάσκαλοι.  Σύμφωνα με όσα επισημαίνονται, η λειτουργία της πλατφόρμας παρουσιάζει σημαντικές καθυστερήσεις κατά περιπτώσεις.

    Τα σχόλια των πολιτών που είναι έξαλλοι!

    sxolia1

    Και αντίστοιχα σχόλια στο Twitter

    Χωρίς κόστος για τις οικογένειες η τηλεκπαίδευση μέσω σταθερού τηλεφώνου

    Οι προσπάθειες για ενίσχυση της ισότιμης πρόσβασης όλων στην εκπαίδευση, χωρίς αποκλεισμούς, συνεχίζονται αδιάκοπα, όπως τονίζεται από το υπουργείο Παιδείας, ενώ εξασφαλίστηκε ότι η υφιστάμενη πρόσβαση μέσω τηλεφώνου (call in) στην πλατφόρμα σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης Webex θα είναι πλέον και αυτή δωρεάν.

    Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως δήλωσε: «Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να ενισχύσουμε την ισότιμη, απρόσκοπτη πρόσβαση όλων των μαθητών και στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, εξαλείφοντας τυχόν εμπόδια που μπορεί να προκύψουν, αναζητώντας βέλτιστες λύσεις για όλους. Ευχαριστούμε θερμά το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης για την εποικοδομητική συνεργασία. Ευχαριστούμε επίσης τους παρόχους τηλεφωνίας, τους επώνυμους και ανώνυμους δωρητές, που, με προσωπική προσφορά ή μέσω της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης τους, συμβάλλουν στην αδιάλειπτη συνέχιση της μαθησιακής διαδικασίας και αποτελούν θετικό παράδειγμα. Σε αυτόν τον αγώνα είμαστε όλοι μαζί».

    Κατόπιν σχετικού αιτήματος των Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως και Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη, προς τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους Cosmote, Vodafone, Wind, Forthnet, εξασφαλίσθηκε ότι η υφιστάμενη πρόσβαση μέσω τηλεφώνου (call in) στην πλατφόρμα σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης Webex θα είναι πλέον και αυτή δωρεάν.

    Συνολικά, για την περαιτέρω ενίσχυση της δυνατότητας πρόσβασης όλων στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, έχουν ήδη εξασφαλισθεί:

    – περισσότερες από 90.000 φορητές συσκευές (λάπτοπ, τάμπλετ) για μαθητές και εκπαιδευτικούς μέσω ΕΣΠΑ και ιδιωτικών δωρεών
    – δωρεάν χρήση πλατφορμών σύγχρονης και ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης
    – δωρεάν δεδομένα (data) για όσους συνδέονται στις πλατφόρμες που χρησιμοποιεί το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων μέσω δικτύων κινητής τηλεφωνίας,
    – δωρεάν τηλεφωνική κλήση για όσους συνδέονται με την πλατφόρμα σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης Webex μέσω κινητής ή σταθερής τηλεφωνίας.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    32 Σχόλια

    1. Αυτα ειναι τα αποτελεσματα του δικτυου τηλεπικοινωνιων της siemens.

    2. Αφού έγινε ξαφνικά τόσο σημαντική η εκπαίδευση στα γυμνάσια και λύκεια γιατί δεν σταματάτε τα φροντιστήρια;
      Εσείς οι ίδιοι που βρίζετε για το μάθημα ….. λέγατε ότι δεν χρειάζεται γιατί τα μαθαίνουν στο φροντιστήριο

    3. όλα πάνε καλά…μετά την τηλε-εργασία και την τηλε-εκπαίδευση ελπίζω να ακολουθήσει και η τηλε-νοσηλεία.(να μη μας πρήζουν με την πληρότητα των νοσοκομείων και την έλλειψη ΜΕΘ)
      ΄Αξιοι,΄Αξιοι!!
      ΑΞΙΟΙ ΓΙΑ ΚΡΕΜΑΣΜΑ

    4. Το σύστημα αυτό είναι φτιαγμένο για τηλεδιασκέψεις. Να μιλάει το εμπορικό τμήμα με το διαφημιστικό για το πως θα προωθήσουν ένα προϊόν. Δεν είναι φτιαγμένο για τηλεκπαίδευση. Γι΄αυτό είναι διάτρητο και έχει ελλιπέστατα εργαλεία ελέγχου με αποτέλεσμα ο καθένας να μπορεί να το ξεσκίζει και να δείχνει τσόντες, τραγούδια κτλ.
      Η Κεραμέως ήθελε να δείξει έργο για να την κωλογλύφει το ΣΚΑΙ και έκανε μια σύμβαση της πλάκας και τα αποτελέσματα είναι αυτά τα κωμικοτραγικά.

    5. Και τήν Δευτέρα τά ίδια, κι λέγανε ότι αναβαθμίσανε το σύστημα, όσο για τα tablet δέν έχουν φτάσει στα σχολεία, για το δίκτυο στά χωριά που δέν έχουν άνετα θα μπορούσαν να βάλουν μέσα σε 8 μήνες vdsl κι 4G ακόμα κι Ftth αλλά ο συγκεκριμένος isp έβαζε ftth στούς Ρωμά κι σε περειωχές όπου είχαν vdsl , μα ρέσει που παρακαλάνε τους isp αλλά τι περιμένεις από τους isp όπου οι συνδρομητές τούς πλήρωναν συνδρομές κανωνικά για ποδόσφαιρο χωρίς να γίνονται match

    6. Κάποια καλόπαιδα στέλνουν πολύ κίνηση στον σερβερ…εννοείτε οτι θα πέσει …

    7. Καμία οθόνη ηλιθια υπουργέ δεν αντικαθιστά την δια ζώσης διδασκαλία, όχι ότι δεν το ξέρεις βέβαια αλλά η μίζα που περνετε σας έχει πάρει τα μυαλά. Αναγκαζετε οικογένειες να αγοράζουν με τέτοια κριση λαπτοπ, θεωρείτε δεδομένο ότι όλοι έχουν ίντερνετ όταν καποιοι δεν έχουν να φάνε, αχρηστοι βάζετε τα παιδιά να παρακολουθούν βιντεοσκοπημενα μαθήματα, πως θα μάθουν τα παιδιά ηλιθιοι χωρίς να μπορούν να ρωτήσουν, να συμμετέχουν στο μάθημα, θέλετε να γίνουν ζόμπι μπροστά στην οθόνη όλη μέρα.

    8. “περισσότερες από 90.000 φορητές συσκευές (λάπτοπ, τάμπλετ) για μαθητές και εκπαιδευτικούς “Τρίβουν τα χέρια τους στην Κίνα και στην Κορέα όχι με αντισηπτικό έτσι απλά γιατί θα γεμίσουν παράδες.Και αν τα έκλειναν τελείως τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία για ένα διάστημα τι θα γινόταν;Έτσι και αλλιώς και τώρα σπίτι πρέπει να είναι κάποιος να συνδέει τα λάπτοπ (που δεν συνδέονται)

    9. Ρε ηλίθιε ξεφτιλισμένε Κούλη υποτακτικέ κατουρλήδων μασωνόγερων γιατί δεν διώχνεις την ΑΧΡΗΣΤΗ Κεραμέως; Η πιο αποτυχημένη υπουργός μέχρι και οι στημένες δημοσκοπήσεις σου το λένε. Μήπως είσαι αχυράνθρωπος τελικά και στην έχουν επιβάλλει άλλοι;;; ΔΕΙΛΕ Ε ΔΕΙΛΕ.

    10. Γιατί να μη δωσει τη δουλεια η Κεραμεως στο pornhub κατευθειαν;
      Η μετάδοση είναι εγγυημένη χωρις διακοπες γιατι τα server αντέχουν, και το μπουρδέλο η ανίκανη κυβέρνησή τους θα δείχνει τσόντες που είναι πολύ καλύτερο από το να βλέπουμε τα ΜΑΤ να σαπίζουν τον κόσμο στο ξύλο και να παρακαλάνε τον Κουτσούμπα να μη καθυστερεί γιατι η ροχάλα από τον κόσμο πέφτει βροχή.
      Και, παρεπιπτόντως, στη γριά τη σβήσανε την κλήση, οι άλλοι που δε τους τη σβήσανε – τι πρεπει να κανουν;

    11. η κουραδέως τα έκανε σκ@τ@,αλλά τι περιμένεις από μαιμούδες που γλείφουν μ@σωνικούς μπίθες…

    12. Παραμύθια της Κούλας στα κανάλια ούτε ένας μαθητής δεν πάρει συσκευή σύνδεσης.
      “περισσότερες από 90.000 φορητές συσκευές (λάπτοπ, τάμπλετ) για μαθητές και εκπαιδευτικούς μέσω ΕΣΠΑ και ιδιωτικών δωρεών”

    13. Κεραμεως….ποια κεραμεως
      ΔΙΩΞΤΗΝ γιατι την κρατας?
      Φαντασου με οδηγιες ΜΠΙΛΝΤΕΜΠΕΡΓΚ δηλαδη στημενα πραματα …ουτε αυτα δεν ειναι ικανη να εφαρμοσει..ΑΡΑ ψουτ…..
      Νδ ψουτ
      Συριζα ψουτ
      Ουστ

    14. καλά σιγά την εκπαίδευση που κατέστρεφε την κατεστραμμένη που μαθαίνουν τα παιδιά μας για τους πούστιδες γιατί λεσβίες και πώς να αγαπάμε και να σέβονται τους λαθροεισβολείς που μας κατακτούν

    15. Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΑΝ ΑΥΤΙΣΤΙΚΟΣ Κ ΑΝΙΚΑΝΟΣ ΠΗΡΕ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥ ΣΥΝΝΕΡΓΑΤΕΣ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ Iq H ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΛΕΣΧΗ ΜΕ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΘΑ ΕΠΛΕΝΕ ΣΚΑΛΕΣ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ,ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΤΣΙΡΚΟ ΜΕΝΤΡΑΝΟ ΑΛΛΑ ΚΑΛΑ ΤΑ ΠΙΑΝΩ

      1. Ως μητέρα αυτιστικού παιδιού αγαπητέ Νίκο έχω να πω ότι αν ήταν αυτιστικός ο Κούλης θα είχε υψηλό δείκτη ευφυίας, πράγμα που δεν διαθέτει! Ανοίξτε τώρα τα σχολεία άχρηστοι ανθελληνες. Αγράμματα τα δικά σας παιδιά, όχι τα δικά μας. Ανοχή τέλος

    16. Διεστραμμένοι νόες και δόλιοι άνθρωποι.
      Όλο ψέματα λένε, μπούγιο… λόγια κενά….
      Κι εμείς πληρώνουμε κι αυτοί διαχειρίζονται τα χρήματα που μαζεύουν..
      Εμείς είμαστε οι εργοδότες των Βουλευτών, Υπουργών, Πρωθυπουργών και δεν συμμαζεύεται.
      ΑΠΟΛΥΟΝΤΑΙ…!!!!!
      Άχρηστοι.

    17. Ολοι αυτοι θελουν να μας δωσουν κιολας ηλεκτρονικες ταυτοτητες που θα παρεχουν οπως λενε ασφαλεια….και μετα θα θελουν να μας δωσουν τσιπακια…..κουνια που τους κουναγε….

    18. οι άνθρωποι είναι μυρωδιάδες βουτυρόπαιδα ανεπάγγελτα 47 χρόνια τώρα τι ψάχνουμε??

    19. Ο Αφορισμος καλα κρατει Ξοφλησες Κεραμεως

    20. Παντού φιάσκο αυτή η κυβέρνηση, όπου βάζει το χέρι της τα κάνει όλα μαντάρα. Απτή στιγμή που βλέπουν ότι αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στα καθήκοντά τους, ας αποχωρήσουν επιτέλους

    21. Η ωραία ματμαζέλ Κερατέως παίρνει πολύ σοβαρά τήν αποστολή τήν οποία διεξαγει με επιμέλεια.Τήν ολική κατάρρευση τής Ελληνικής Παιδειας.Οί εργοδότες της τά αφεντικά της από τήν λεσχη Μπίλτερμπεργκ καί τής μέγάλης στοάς είναι μέ τά θετικά αποτελέσματα ασφαλώς πολύ ευχαριστημένοι.

    22. Το μοναδικο κρατος με τοσους αχρηστους ανικανους ορκισμενους εχθρους του ελληνα…

    23. Θα ελεγα, αλλα κυριως ανεπαγγελτοι! Αν δεν εχεις διδαξει ουτε μια ωρα στην ζωη σου, αν δεν εχεις κολλησει ενα ενσημο…ειναι ευκολο να παιρνεις 10.000€ τον μηνα και να επιβαλλεις lockdown σε ανθρωπους που πρωτα δουλευουν ολοκληρο τον μηνα και μετα πληρωνονται (και αν…στον ιδιωτικο τομεα) και οχι το αντιθετο οπως τους δημοσιους υπαλληλους!

    24. Ανθρωποι μειωμενεις εφυειας ψηφηζουν αχρηστους ανεπαγγελτους πολιτικους… και αυτο ειναι το
      Αποτελεσμα….φερτε τους στην οικοδομη να τους μαθω να χτιζουν….οι ανθρωποι τοσο αυτοι που τους ψηφηζουν οσο και οι ψηφηζομενοι απο τους μη ξερωντας να ψηφηζουν .ειναι ξυλα απελεκητα…..

    25. Πήρα άδεια απ τη δουλειά μου…ιδιωτική υπάλληλος… Για να βοηθήσω το παιδι μου να μπει την πρώτη φορά..Ούτε ένα λεπτό μάθημα..Κι αύριο? Δεν ήταν λογικό να προβλέψουν ότι θα υπάρχουν 1 εκατομμύριο χρήστες την ίδια ώρα??Δεν θα έπρεπε να προβλέψουν ότι ο server δεν θα αντέχει?? Λέω τωρα εγώ….

    26. Οι άνθρωποι είναι ηλίθιοι βάζουν τα παιδιά του νηπιαγωγείου να κάνουν μάθημα online.τι άνθρωποι κυβερνούν αυτή τη χώρα!!!!!????

      1. άντε να τα πείσεις να κλείσουν την τηλεόραση και να μη παίζουν με το κινητό…

    27. Ανθρωποι αγράμματοι κυβερνουν…

    Comments are closed.