«ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΔΕΡΦΟΣ» ΠΑΝΤΟΥ: ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΦΥΓΕΙ ΚΑΝΕΙΣ – ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΟ ΜΑΤΙ ΓΙΑ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΑ ΙΧ ΚΑΙ ΚΤΕΟ – ΕΡΧΕΤΑΙ ΒΑΡΥ ΠΡΟΣΤΙΜΟ

Κοινοποίηση:
newego_LARGE_t_77761_61445

Το 2018, είχε εκδοθεί οδηγός προς τους πολίτες επί των ηλεκτρονικών διασταυρώσεων για τον εντοπισμό ανασφάλιστων οχημάτων, ωστόσο τα νεότερα αναφέρουν ότι το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας έχει στα σκαριά μια νέα φόρμουλα ηλεκτρονικού ελέγχου τόσο για τα ανασφάλιστα ΙΧ και για τα ΚΤΕΟ.

Στόχος είναι ο αυτοματισμός στον εντοπισμό των παραβατών. Επί του πρακτέου το νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΟ ενσωματώνει στην εθνική νομοθεσία την σχετική Κοινοτική Οδηγία.

Θεωρητικά έχει γίνει η διασταύρωση του συνόλου των κυκλοφορούντων οχημάτων και του αρχείου των κυκλοφορούντων με ασφαλιστική κάλυψη προκειμένου να εντοπισθούν οχήματα που τυχόν κυκλοφορούσαν ανασφάλιστα.

Η διασταύρωση πέραν των ηλεκτρονικών αρχείων της Α.Α.Δ.Ε., βασίστηκε στα αρχεία κυκλοφορούντων οχημάτων του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, των κλεμμένων οχημάτων του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, των αποβιωσάντων του Υπουργείου Εσωτερικών, των ανακυκλωθέντων οχημάτων της Εναλλακτικής Διαχείρισης Οχημάτων Ελλάδος και των ασφαλισμένων οχημάτων του Κέντρου Πληροφοριών του Επικουρικού Κεφαλαίου Ασφάλισης Ευθύνης από Ατυχήματα Αυτοκινήτων.

Βήμα – Βήμα τι πρέπει να κάνουν οι ενδιαφερόμενοι
Αφού έχω λάβει την Ειδοποίηση Εντοπισμού Ανασφάλιστου Οχήματος ότι εντοπίστηκε το όχημά μου ανασφάλιστο επιλέγω από τις Υπηρεσίες προς Πολίτες, την υπηρεσία e-Παράβολο με κωδικούς TAXISnet
Συνδέομαι με τους κωδικούς στην εφαρμογή e-Παράβολο και βρίσκω και ανακτώ το παράβολο που έχει δημιουργηθεί για το ανασφάλιστο όχημά μου ο αριθμός του οποίου ταυτίζεται με τον αριθμό πρωτοκόλλου της ειδοποίησης που έλαβα (επιλέγω «Ενέργειες και μετά προβολή»).
Μπορώ είτε να κάνω άμεση πληρωμή του παραβόλου, είτε να κάνω «Εκτύπωση Παραβόλου» και να το πληρώσω σε πιστωτικό ίδρυμα ή μέσω web banking.
Απευθύνομαι σε οποιαδήποτε Ασφαλιστική εταιρεία προκειμένου να ασφαλίσω το όχημα μου κάνοντας χρήση του πληρωμένου παραβόλου
Ποιες είναι οι κυρώσεις και τα πρόστιμα για ανασφάλιστα οχήματα;
Η κυκλοφορία οχήματος χωρίς ασφάλεια επισύρει την επιβολή κυρώσεων.

Σύμφωνα με την ανάλογη για ανασφάλιστο όχημα νομοθεσία και συγκεκριμένα το άρθρο 5 παράγραφος 4, άρθρο 12 και άρθρο 5α του 489/76 ΦΕΚ Α’331 «Περί Υποχρεωτικής Ασφαλίσεως των εξ ατυχημάτων αυτοκινήτων αστικής ευθύνης» υπάρχουν οι ακόλουθες ποινές:

Α. Διοικητικές κυρώσεις για ανασφάλιστο όχημα
Γίνεται αφαίρεση των πινακίδων, της άδειας ικανότητας του οδηγού και της άδειας κυκλοφορίας για 6 μήνες. Η πρόκληση δε ατυχήματος από όχημα χωρίς το προαναφερόμενο ειδικό σήμα, επισύρει την αφαίρεση πινακίδων και της άδειας κυκλοφορίας για δύο χρόνια.

Η άδεια κυκλοφορίας και οι πινακίδες μπορούν να επιστραφούν στον ιδιοκτήτη του οχήματος πριν περάσουν τα παραπάνω χρονικά διαστήματα, εφόσον:

-Πληρώσει το πρόστιμο
-Προσκομίσει την απόδειξη πληρωμής
-Ασφαλίσει το όχημα και προσκομίσει το ασφαλιστήριο συμβόλαιο.

Επιπλέον, υπάρχει χρηματικό πρόστιμο υπέρ του Επικουρικού Κεφαλαίου, βεβαιωθέντος με πράξη της Αστυνομικής Αρχής και εισπραττόμενο με τις οικείες διατάξεις του Κ.Ε.Δ.Ε, 1000€ για τα λεωφορεία και τα Φ.Δ.Χ., 500€ για τα επιβατηγά και άλλα οχήματα κάθε φύσης και των 250€ για τα δίκυκλα.

Β. Ποινικές κυρώσεις για ανασφάλιστο όχημα
Φυλάκιση από 2 μήνες μέχρι 1 χρόνο και χρηματική ποινή μέχρι 3.000€, είναι οι ποινές για ανασφάλιστο όχημα.

Έλεγχος ανασφάλιστων
Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ταυτοποίησης στοιχείων του ανασφάλιστου οχήματος, θα σταλεί από τη Γ.Γ.Π.Σ., σε κάθε ιδιοκτήτη ανασφάλιστου ειδοποιητήριο για να ασφαλιστεί μέσα σε 8 μέρες ή να δώσει εξηγήσεις, όπως και να πληρώσει παράβολο 250€ για να ασφαλιστεί.

Αν ο ιδιοκτήτης δεν κάνει τα παραπάνω, θα του επιβληθεί νέο πρόστιμο 500€, καθώς και οι παραπάνω διοικητικές και ποινικές κυρώσεις.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

26 Σχόλια

    1. κυρία μου, προϋποθέτει τροχονομικούς ελέγχους. 1) εχετε δει εσείς πουθενά τροχαία; 2) αν έχετε δει, πόσες φορές έχουν σταματήσει ημιφορτηγό των ρομάδων, με τίγκα τα γυφτόπουλα στην καρότσα; 3) ποσους με πλεξιγκλάς πάνω στην πινακίδα, έχετε δει να τους κατάσχουν το όχημα; 4) πόσες μηχανές χωρίς ή με κομμένη εξάτμιση έχουν κατάσχει; Αφήστε, λόγια του αέρα είναι και το πολύ πολύ, να την πληρώσει κάνας φουκαράς με ΑΜΚΑ και αφμ, το γνωστο ελληνικό φορολογικό υποζύγιο δηλαδή, που ξέχασε να βγάλει κάρτα καυσαερίων…..

  1. ολοι οι ελληνες σαν καλοι μαλακες οπως σε ολες τις αλλες περιπτωσεις πληρωνουν κτεο ασφαλεια τελη και ολα τα συναφη….. ολοι οι αλλοδαποι συμμοριες γυφτοι καρτελ ξενοι πρακτορες τουρκοι αλβανοι αραβες αφρικανοι απλα βαζουν πλαστες πινακιδες και δεν πληρωνουν τιποτα…. και κανουν και την πιο επικινδυνη οδηγηση μετατρεποντας τους δρομους σε αφρικανικο μπανανισταν του ισλαμ… κλασικα οπως και στα προστιμα οπως και στους φορους οπως και στον ενφια ολοι αυτοι εχουν το ακαταδιωκτο και ακομη και προστιμα να τους βαλεις δεν τα πληρωνουν και δεν τους ενδιαφερει τιποτα….
    ειπαμε στην καποτε Ελλαδα μονο ο δουλος ελληνας πληρωνει…. ακομη και το ρευμα και το νερο τα ιδια κανουν… παρανομες συνδεσεις κανουν ολοι ρευμα και νερο απλα δεν πληρωνουν…. αν τα κανει ελληνας ολα αυτα ξεσηκονωνται μκο μπατσοι εισαγγελεις και ολοκληρο το συστημα να σε φαει και να σε κλεισει μεσα….

  2. Αντί για αυτά να μάθουμε πληροφορίες για το φονικό των εφοπλιστών στη Γλυφάδα από τον Αιγύπτιο. Έκλεισε η υπόθεση;

  3. Δεν κατάλαβα το παράπονο… στον τίτλο του ποστ. Ήδη έπρεπε να έχει γίνει αυτό. Οι άλλοι που πληρώνουν, μαλάκες είναι; Τα αυτονόητα συζητάμε;

  4. όταν θα αρχίσουν να πληρώνουν δίκαια οι ασφαλιστηκες τότε και μονον τότε θα κανω ασφάλεια. Μέχρι τότε αντε και γαμηθητε απατεώνες

    1. Τώρα που θα έρθει ο λογαριασμούλης… από την εφορία, θέλω να δω αν θα ξανακάνεις τον μάγκα. Τζαμπατζή Τέω. Εγώ είμαι χαζός που έχω ασφάλεια δηλαδή και εσύ ο έξυπνος..;

      1. πουστρακι εγω τσαμπαζεις το ΟΤΙ δεν πληρωνουν δεν το σχολιασες το οτι δεν πληρωνω σε πηραξε ΣΤΑ 27 ΕΧΑΣΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΟΥΤΑΝΕς ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΚΕς ΣΤΗΝ ΠΟΥΤΑΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ
        ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΝΑ ΤΑΙΣΩ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΠΟΥ ΕΙΣΟΥΝΑ ΓΙΑΜΙΟΛΗ ΠΡΟΣΚΗΝΗΜΕΝΕ;
        ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΟΥ ΣΤΟΥς ΚΑΤΑΚΤΗΤΕς
        και να το κανεις ανάρτηση <

  5. Eγω δεν το κινω το αυτοκινητο μου και εν γνωση μου δεν εχω ανανεωσει την ασφαλεια…Γιατι να πληρωσω προστιμο εφ οσον δεν το κινω??

    1. Aν δεν το κινείς, δώσε πινακίδες, εξυπνούλη… τζαμπατζή. Ό,τι φοράει πινακίδες, ασφαλίζεται, μην το παίζεις τρελίτσα, γιατί η εφορία δεν κάνει πλακίτσα από εδώ και στο εξής. Αρκετά πια με τους γύφτουλες.

  6. τα σαπακια με πινακιδες απο χωρες αφρικης τα εχουν δει; γιατι τα αφηνουν και περνανε τα συνορα; τα μηχανακια με κρυμενη τη πινακιδα πισω απο τη ροδα; η και καθολου πινακιδες. τα βρωμα;

    1. σκοπιανά, τα βουλγάρικα, τα αλβανέζικα που κυκλοφορούν, ελέγχει κάνεις αν είναι κλεμμένα ή ασφαλισμένα, αν έχουν περάσει από τεχνικό έλεγχο; τον αλβανό υπουργό άμυνας, δεν τον είχαν πιάσει να κυκλοφορεί στην Ελλάδα, με κλεμμένη κρατική (;) μερσεντές το 1999; Αλλά μόνο εκεί που τους παίρνει κάνουν το ζόρικο. Τα αφρικάνικα, αυτά με τις πράσινες πινακίδες και τους αράπηδες μικροπωλητές, τα ελέγχει κανείς; Αλλά ξέχασα, οι λαθροαλλοδαποί, λιάζονται (και τσιμπάνε επιδόματα και πλούσιες παροχές)….

  7. Όσα χρονια πηγαίνω στο κτεο, δεν είδα ποτέ γύφτικο αυτοκίνητο. Όλα είναι ετοιμόρροπα. Ασφάλεια δεν έχει κανείς. Γιά διπλώματα “παίζεται”. Αν δεν μπορούν να τους ελέγξουν, κάνω πρόταση. Να απαγορευτεί στα πρατήρια να πωλούν καύσιμα σε τέτοια “αυτοκίνητα” που δεν έχουν αυτοκόλλητο κτεο. Είναι όπλα που δεν πρέπει να τα γεμίζουμε.

  8. Με ένα σύστημα ανεξέλεγκτο, με ελέγχους και διασταυρώσεις”στο περίπου” θα ταλαιπωρηθουν χιλιάδες πάλι – για να κονομανε οι ασφαλιστικές και δημόσιοι & “κράτος” τις μιζουλες τους.

    ΒΡΕ ΑΝΤΕ ΚΑΕΙΤΕ ΚΑΙ ΠΝΙΓΕΙΤΕ ΣΚΟΤΩΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΤΡΕΝΑ ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ,ΟΣΟ ΘΕΛΕΤΕ.
    -ΔΙΚΤΑΤΟΡΟΚΡΑΤΟΣ ΨΥΧΑΚΗΔΩΝ-
    ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ ΠΙΣΩ ΒΡΕ ΖΩΑΑΑΑΑ!!!

  9. Για τα Ανασφαλιστα Οχηματα ειχανε πει απο το 2008 πως τα εχουνε εντοπισει ειναι κοντα στις 700-750 χιλιαδες και πως θα τους στελνανε τα ειδοποιητηρια των προστιμων στην Εφορια.
    Φτασαμε 2024,μιλανε παλι για τα Ανασφαλιστα υστερα απο 16 χρονια και τιποτα δεν εχει αλλαξει……..
    Το να σε τρακαρει Ανασφαλιστος εχει ως αποτελεσμα ολα τα εξοδα αποκαταστασης να τα πληρωσεις ο ιδιος και τα χρηματα που θα δωσεις αν εισαι τυχεροσ θα παρεις ενα ποσο ΟΧΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ βαση παραστατικων ΜΕΤΑ ΑΠΟ 8-12 ΧΡΟΝΙΑ! ! !
    ΕΛΛΑΣ 0.00.000

    1. @NΙΚΟΣ_R Δεν μας πέιθεις και …φαίνεσαι ρε βαλτέ – ρουφιάνε
      Κοροίδεύεις και σύ τον κόσμο;
      >>Αν σε τρακαρει Ανασφαλιστος εχει ως αποτελεσμα ολα τα εξοδα τα πληρώνεσαι απο το Επικουρικοό Κεφάλαιο.
      >>Αν είναι άγνωστος πρέπει ΕΣΥ να πλήρώνεις επιπλέον την κάλυψη την λεγόμενη “Μεικτή” για να είσαι καλυμένος. Μήπως θές να σου τα πληρώνεις ο …γείτονας με την ευκαιρία;
      Θα πας τώρα στην ασφαλισιτκή σου να τους ζητήσεις τον λόγο που θέλει επιπλέον λεφτά; Οχι βέβαια,γιατί εσύ είσαι ρουφιάνος – βαλτός. Αλλα τα μάτια του λαγού και άλλα του….βαλτού….

      Οι ανσφάλιστοι δεν επιβαρύνουν ΚΑΝΕΝΑΝ παρά μόνο το εαυτό τους.
      ******Α και πούσαι,…σούρχονται συντόμως απο το…μπουρδελο-δημοσιο-κράτος Πρόστιμα και φυλάκιση αν
      δεν έκανες ασφάλεια για:
      -Για το σπίτι/σεισμό
      -Για πλυμμήρα
      -Για πυρκαγιά (που μπορεί απο σένα να καεί και το σπίτι του διπλανού)
      -Αστική ευθύνη για την οικογένεια (αφού μπορέι στην καθημερινοτητα να προκληθεί ζημιά/ατύχημα σε τρίτους)
      -Πλήρωσες να καθαρίσουν το χωραφι / αυλή ανοιχτό χώρο κοντά σε δάσος/χωράφια
      -Πλήρωσε ΚΑΙ για την αντιπυρική υποδομή (Δεξαμενή αντλίες φράχτες) περίπου 15-20.000€ ανά σπίτι κοντά σε εξοχή / δάσος/χωριό;;;;;/……..

      ΡΕ ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ….ΜΕΕΓΑΑΑΑΑΛΟοοοΣ ΑΡΧΙΡΟΥΦΙΑΝΟΣ;;;;;;;

      ΤΑΧΑ ΜΟΥ ΤΑΧΑ ΜΟΥ, ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΒΑΛΤΟΙ ΠΑΝΤΟΥ

  10. ΑΜΗΝ βαρέθηκα να ειμαι μια ζωη το κορόιδο , με τρακάρει ενα βράδυ ενας τύπος και σηκώνετε και φευγει , ανασφάλιστος !!!

    1. Αν έφυγε, ΠΟΥ το ξέρεις οτι έιναι ανασφάλιστος; Εκατσε και το …συζητήσατε;
      Το παίζεις μπούλης – άσχετος για να δουλέψεις τον κόσμο;
      1) Για ζημιές από άγνωστη αιτία/όχημα πρέπει ΕΣΥ να πληρώσεις την κάλυψη στην ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑ.
      2) Για ζημιές απο ανασφάλιστο ΑΠΟΖΗΜΙΩΝΕΣΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ στο Επικουρικοό Κεφάλαιο.

      ……..άρα….τα ανασφάλιστα δεν είναι βάρος / πρόβλημα για κανέναν άλλο παρα΄για τον ίδιο τον ιδιοκτήτη. Εσείς όμως όλοι, πρώτη σειρά….!!!!!ρουφιανάκια!!!

      Τα κάνουν όλα για να κονομισουν οι γδάρτες ασφαλιστικες και για τις μίζες των δημοσιών τραπεζών .κ.τ.λ.
      ΦΡΑΓΚΟ ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ

      ΤΑΧΑ ΜΟΥ ΤΑΧΑ ΜΟΥ, ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΒΑΛΤΟΙ ΠΑΝΤΟΥ

      1. Το επικουρικό ρε βλ@κ@ από που μαζεύει τ χρήματα??? Από τον φορολογούμενο Έλληνα….Άντε αγράμματε…

        1. Ποιούς φόρους ρε βαλτούλη – πανάσχετε – το μόνο που γνωρίζετε είναι η διαστρέβλωση και το ψέμα….
          Οσο και να δουλεύεις τον κόσμο -φαίνεστε.
          Που θα κρυφτείτε ρε τσαρλατάνοι, και για πόσο ακόμα;
          30% λιγότερες υποχρεώσεις για ζημιές έχει το ΕΚ για το 2023. Βλαχάκο – και καμμία σχέση με φόρους Αρχιτσιλιαδορε- γιουσουφάκι.

          —–Και πούσαι, πληρώθηκες και…σήμερα;

  11. Εδώ είναι ανίκανοι να αδειάσουν τους δρόμους των Αθηνών από τα εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα χρόνων,και δε βρίσκουμε να παρκάρουμε. Τι συζητάμε τώρα..

    1. Εδώ είναι ανίκανοι να χώσουν πρόστιμα και να κλείσουν τα παράνομα πάρκινγκ που έχει βρωμίσει ο τόπος, όλοι με μια χαλκομανία «απαγορεύεται το παρκάρισμα» πάνω σε κάγκελα, μάντρες, ακόμα και δέντρα και οι υπόλοιποι δεν έχουμε που να παρκάρουμε τα αυτοκίνητα μας.

Leave a Response