ΜΥΡΙΖΕΙ ΜΠΑΡΟΥΤΙ!ΤΥΜΠΑΝΑ ΠΟΛΕΜΟΥ! ΣΤΑ “ΚΟΚΚΙΝΑ” ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΡΩΣΙΑΣ – ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΜΕΤΑ ΤΟ “ΘΕΡΜΟ” ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ! ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΝΟΜΟ Ο ΠΟΡΟΣΕΝΚΟ! ΟΛΕΣ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΔΡΟΜΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΚΗΣ ΑΡΚΟΥΔΑΣ ΠΟΥ ΒΡΥΧΑΤΑΙ ΞΑΝΑ!

    Κοινοποίηση:
    epikoinwnia-poutin--porosenko-sti-skia-newn-sugkrousewn.w_hr (1)

    Συνέλαβε 24 Ουκρανούς ναύτες στο “θερμό επεισόδιο”!

    Όσο περνούν οι ώρες, νέες αποκαλύψεις βλέπουν το “φως” της δημοσιότητας σχετικά με τον… πυρετό ανάμεσα σε Ρωσία και Ουκρανία μετά το επεισόδιο στον Πορθμό Κερτς, το βράδυ της Κυριακής, 25.11.2018.

    Η Ρωσία έκανε συλλήψεις!
    Οι νέες πληροφορίες, λοιπόν, αναφέρουν πως η Ρωσία έχει συλλάβει 24 Ουκρανούς ναύτες που βρίσκονταν χθες πάνω σε τρία πλοία του ουκρανικού πολεμικού ναυτικού στον Πορθμό Κερτς. Την είδηση μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, επικαλούμενο τη Ρωσίδα επίτροπο ανθρωπίνων δικαωμάτων Τατιάνα Μοσκάλκοβα.

    Η επίτροπος είπε πως τρεις από τους ναύτες τραυματίστηκαν κατά το συμβάν και αναρρώνουν στο νοσοκομείο, αλλά πως η κατάστασή τους δεν είναι κρίσιμη.

    Η Ρωσία ξεκαθαρίζει πως η σύλληψη από τη Ρωσία τριών μικρών πλοίων του ουκρανικού πολεμικού ναυτικού ανοικτά της προσαρτημένης από τη Ρωσία Κριμαίας την Κυριακή συνάδει πλήρως με το διεθνές και το εσωτερικό δίκαιο.

    Σε τηλεδιάσκεψη με δημοσιογράφους, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ κατηγόρησε τα ουκρανικά πλοία ότι εισήλθαν παράνομα στα ρωσικά χωρικά ύδατα και ότι αγνόησαν τις προσπάθειες των Ρώσων συνοριοφυλάκων να επικοινωνήσουν μαζί τους.

    Το Κίεβο υποστήριξε πως τα πλοία του δεν έκαναν τίποτα επιλήψιμο και κατηγόρησε τη Ρωσία για στρατιωτική επιθετικότητα.

    Απαντώντας σε ερώτηση αν οι συνέπειες του συμβάντος μπορεί να επηρεάσουν μια σχεδιαζόμενη συνάντηση ανάμεσα στον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της Ομάδας των 20 (G20) στην Αργεντινή αργότερα αυτό τον μήνα, ο Πεσκόφ είπε πως τα σχέδια για την πραγματοποίηση της συνάντησης εξακολουθούν να ισχύουν.

    Από την πλευρά του, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών κατηγόρησε την Ουκρανία ότι προκάλεσε σκόπιμα ένα συμβάν στον Πορθμό Κερτς κοντά στη χερσόνησο της Κριμαίας την Κυριακή προκειμένου να δημιουργήσει πρόσχημα για την επιβολή νέων κυρώσεων σε βάρος της Μόσχας.

    Προηγούμενη ενημέρωση:

    Η Μόσχα συνέλαβε χθες τρία ουκρανικά πλοία με την κατηγορία ότι εισήλθαν παράνομα στα ρωσικά χωρικά ύδατα -Έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ μετά από αίτημα της Ουκρανίας – Άνοιξε το στενό του Κερτς κοντά στην Κριμαία

    Ανεβαίνει επικίνδυνα το θερμόμετρο στη Μαύρη Θάλασσα με την Ουκρανία να ζητά τη βοήθεια του ΝΑΤΟ για την επίλυση της νέας στρατιωτικής κρίσης με τη Ρωσία στην περιοχή της Κριμαίας.

    Οι ρωσικές αρχές απέκλεισαν για αρκετές ώρες το στενό Κερτς, στα ανοικτά της Κριμαίας, περιοχής που έχει προσαρτήσει η Ρωσία, για τη ναυσιπλοΐα, μετά τη χθεσινή σύλληψη τριών πλοίων του ουκρανικού Πολεμικού Ναυτικού, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, επικαλούμενο τον γενικό διευθυντή της εταιρείας των λιμένων της Κριμαίας, Αλεξέι Βολκόφ. Τρεις ναύτες τραυματίστηκαν, σύμφωνα με τη ρωσική κυβέρνηση, έξι κατά το Κίεβο.

    Ουκρανία: Ο Ποροσένκο υπέγραψε στρατιωτικό Νόμο!

    Συνεχίζει να… μυρίζει μπαρούτι η κατάσταση ανάμεσα στην Ουκρανία και την Ρωσία, μετά το “θερμό” επεισόδιο κοντά στην Μαύρη Θάλασσα.
    Ο Ουκρανός Πρόεδρος, Πέτρο Ποροσένκο, υπέγραψε στρατιωτικό Νόμο μετά το επεισόδιο μεταξύ ουκρανικών και ρωσικών πλοίων κοντά στην Κριμαία. Το μέτρο αυτό εκτιμάται πως θα έχει διάρκεια 60 ημερών και επικυρώθηκε από το Συμβούλιο Ασφαλείας στην Ουκρανία.

    Ο στρατιωτικός Νόμος θα τεθεί σε ισχύ, πιο συγκεκριμένα, από σήμερα 26.11.2018, μέχρι και τις 26.01.2019. Ακόμη εκκρεμεί η τελική επικύρωση από το κοινοβούλιο στην Ουκρανία, ωστόσο ο ουκρανικός στρατός ήδη έχει διαταχθεί να ξεκινήσει μια μερική στρατιωτική κινητοποίηση σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

    oukrania_porosenko_2611_2-768x525

    Ο ουκρανικός στρατός τέθηκε σε πλήρη πολεμικό συναγερμό ακόμη και πριν ανακοινωθεί ο στρατιωτικός Νόμος. Η ουκρανική βουλή αναμένεται να ψηφίσει μέσα στην διάρκεια της ημέρας την απόφαση αυτή του Ποροσένκο.

    Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών Πάβλο Κλίμκιν δήλωσε πως η Ουκρανία διατηρεί το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό της απέναντι στη Ρωσία και δεν αποκλείει το ενδεχόμενο η Μόσχα να προβεί και σε άλλες επιθετικές ενέργειες στην ξηρά ή στη θάλασσα.

    Νέο βίντεο από την επιδρομή των Ρώσων στα πλοία της Ουκρανίας
    Παράλληλα, ένα νέο βίντεο από την επιχείρηση της FSB κατά των πλοίων της Ουκρανίας βλέπει το φως της δημοσιότητας. Η επιδρομή των Ρώσων στα πλοία της Ουκρανίας έγινε την Κυριακή, 25.11.2018, όταν σύμφωνα με τη Ρωσία τα πλοία “Μπέρντιανσκ”, “Νικόπολη”, “Γιανού Καπού” παραβίασαν τα ρωσικά χωρικά ύδατα στην περιοχή του στενού του Κέρτς στη Μαύρη Θάλασσα.

    Σύμφωνα με τη ρωσική πλευρά η κίνηση της Ουκρανίας ήταν προμελετημένη. Τα πλοία παραβίασαν τα ρωσικά χωρικά ύδατα και στη συνέχεια δεν υπάκουαν στην εντολές του λιμενικού με αποτέλεσμα να ξεκινήσει ολόκληρη επιχείρηση από αέρος και θαλάσσης για την ακινητοποίησή τους.

    Πλέον, και αφού τα πλοία καταλήφθηκαν από κομάντος της FSB, έχουν μεταφερθεί στο Λιμάνι του Κέρτς όπου μάλιστα έχουν καμουφλαριστεί…
    Ανησυχεί η Γερμανία για την κατάσταση στην Ουκρανία
    Την ίδια ώρα, την «μεγάλη ανησυχία» του Βερολίνου για την νέα κλιμάκωση της έντασης μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας εξέφρασε πριν από λίγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ.

    «Απαράδεκτο» χαρακτήρισε «τον αποκλεισμό του περάσματος στην Θάλασσα του Αζόφ» ο υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας.

    «Ελπίζουμε ότι οι δύο πλευρές θα επιδιώξουν την εξομάλυνση της κατάστασης», δήλωσε ο κ. Ζάιμπερτ και ότι «πρέπει να εξασφαλισθεί η ελεύθερη διέλευση στην Θάλασσα του Αζόφ».

    Σύμφωνα με τον ίδιο, η Καγκελάριος Μέρκελ δεν έχει ακόμη μιλήσει με τους προέδρους των δύο χωρών, αλλά η γερμανική κυβέρνηση βρίσκεται σε επικοινωνία και με τις δύο πλευρές.

    Να φροντίσουν για την «αποκλιμάκωση» κάλεσε και τις δύο πλευρές και ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Χάικο Μάας και τόνισε ότι «είναι σημαντικό αυτός ο αποκλεισμός να αρθεί».

    Η Κομισιόν κάλεσε τη Ρωσία να απελευθερώσει τα ουκρανικά πλοία

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάλεσε σήμερα τη Ρωσία να αφήσει ελεύθερα τρία πλοία του ουκρανικού πολεμικού ναυτικού τα οποία συνέλαβε στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου κοντά στη χερσόνησο της Κριμαίας την οποία προσάρτησε από την Ουκρανία το 2014.

    Η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τόνισε πως η Ένωση δεν αναγνωρίζει την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία και είπε πως η Ρωσία υποχρεούται να ξεμπλοκάρει άμεσα τον Πορθμό Κερτς.

    «Λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη» το περιστατικό, δήλωσε η εκπρόσωπος.

    Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ καταδίκασε τη σύλληψη από τη Ρωσία των ουκρανικών πολεμικών πλοίων στον Πορθμό Κερτς.

    «Καταδικάζω τη ρωσική χρήση βίας στην Αζοφική θάλασσα. Οι ρωσικές αρχές πρέπει να επιστρέψουν τους Ουκρανούς ναύτες, τα ουκρανικά πλοία και να απόσχουν από περαιτέρω προκλήσεις», δήλωσε ο Τουσκ έπειτα από τηλεφωνική συνδιάλεξη με τον Ουκρανό πρόεδρο Πέτρο Ποροσένκο.

    «Η Ευρώπη θα παραμείνει ενωμένη σε υποστήριξη της Ουκρανίας».

     

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    1 Comment

    1. οι ουκρανοι με τους ρωσους δεν εχουν τιποτα να χωρισουν. προκειται για δυο λαους καθαρα σλάβους, ορθόδοξους χριστιανούς, μιλουν σχεδον την ιδια γλωσσα, ζουσαν και δουλευαν μαζι για αιωνες. η ουκρανια σαν χωρα ητανε δημιουργημα του περασμενου αιωνα. συμφεροντα των αμερικανων και των δυτικων εχουνε δημιουργησει ολο αυτο με τους ρωσους. και δεν εχει η ουκρανια φασιστικη κυβερνηση ηλιθιοι. οσο κομμουνιστης ειναι ο τσιπρας αλλο τοσο εθνικιστικη ειαι η κυβερνηση της ουκρανιας. μη σας δουλευει ο σορος ρε ταγαρια ξυπνατε.

    Comments are closed.